2014.01.06. 16:12:45
Kicsit elfogult vagyok Bartraval szemben, de nem hiszem, hogy olyan sok hibája lett volna. 1-2 esetre emlékszem, amikor kicsit felelőtlen volt, de kb. ennyi. Sokszor kellett kiváltania a jobbosra, mert Montoya mellett sajnos elég sokszor elmentek vagy nem ért vissza és az előrejátékot is nagyon érzi. Nem csak vagdossa a labdákat ki Kenyába.
Fabregas tetszett tegnap. Azzal, hogy visszalépett nem erőltette annyira a támadást inkább jól osztogatott. Xavi helyére tökéletes lesz. Annyira tipikus, hogy sok ember zsigerből szidja egy-egy meccs után. Ha nem a saját posztján játszik KÉNYSZERŰSÉGBŐL teljesen érthető, hogy nem tud olyan teljesítményt nyújtani, mint a saját helyén. A sárgát szerintem azért kapta mert felrótta a sporinak, hogy ugyanilyen szabálytalanság volt korábban vele szemben amit nem fújt le.
Akárki akármit mond nekem Ini játéka nagyon tetszett. Nemcsak azok a látványos megmozdulások, amiktől néha tátva maradt a szám, hanem hatalmas területet bejátszott, labdabiztos volt és sok labdát szerzett, ami eddig nem volt jellemző rá. Neymarral pedig félelmetes mennyire érzik egymást. Mintha évek óta együtt játszanának. 10 perc alatt olyan dolgokat csináltak, hogy csak lestem. Azért egy ilyen bal széllel, mint az Alba-Ini-Neymar trió maximum a Bayern vetekedhet.
Érdekes volt látni, hogy többször amikor az Elche-nél volt a labda visszahúzódtunk a saját térfelünkre, mindenki felvette az emberét, aztán hirtelen Pedro és Alexis rástartolt a hátul passzolgató emberekre. Ezzel mindig zavarba tudták hozni őket és vagy előrevágták vagy pontatlant passzt adtak. Nem tudom mennyire volt tudatos vagy a taktika része, de jól működött.
Alexisnek nagyon örülök. Ő is szerzett már gólt a szezonban fejjel, jobbal, ballal, szabiból. Az, hogy les volt kicsit beárnyékolja a képet, de a tény az tény. Tavaly is végig az önbizalmával volt gond, görcsössé vált, nem jó megoldásokat választott. Idén ez eltűnt. Nem tudom Tata-nak mennyi az érdeme ebben, de szerintem benne van a keze.
Az ATMA ellen egy teljesen más meccs lesz, de reméljük egy jó formában lévő Messi lesz a pályán. A lendület megvan, a Getafe ellen bizonyították, hogy az akarás is megvan. Persze nem szabad sok következtetést levonni a tegnapi meccsből, de ha szenvedve nyertünk volna, az mentálisan is rányomná a bélyegét a rangadóra. Furcsa ezt mondani, de talán a legjobbkor megyünk a matracosokhoz.
Forca Barca!!!!