Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Salomon Kalou, Ryan Bertrand?!kristop írta:én egyébként emlékszem olyan bl győzelemre, ahol giuly is játszott még, és oleguer volt a védőnk, de egyébként biztos úgy van ahogy mondod. csak minden poszton sztárokkal lehet bl győzelmet ünnepelni, ilyen favágó munkássokkal, mint alexis nem.connor írta:De ameddig ilyen Sánchez-ek rohangálnak elöl, addig BL-t nem fogunk sajnos nyerni az biztos. Lehet ellenkezni, hülyézni, de majd rájöttök, ha valamiért akadozik majd a támadósorunk. Lehet nem most, csak áprilisban, de úgyis az idő eldönti kinek van igaza. És lesz aki akkor sem veszi le a szemellenzőt. Csak azért sem.
kicsit furcsa helyzet, mert belőlük meg pont az hiányzott, ami alexisben megvan, és pont abban voltak kiemelkedőek, amiben alexis nem. emlékszem náluk az volt inkább a baj, hogy nem adnak hozzá semmit a csapathoz (volt hogy villa valami 11x ért labdába egész meccsen), csak a gólokat, ha odakerülnek és összejön, sanchez pedig ideáig pont az volt, hogy jó, jó, de nem tudja belőni a helyzeteket. a kapu előtt fantasztikusak voltak, mind villa, mind henry, mindketten világklasszisok ebben a tekintetben, de egyébként szomorú volt őket ilyen poszton látni. és pont ezért jött el a pillanat, amit sokan mondtunk, és meg is hoztak a vezetőségnél, hogy NE KÖZÉPCSATÁROK JÁTSZANAK szélső poszton, szélső feladatokkal. mert tényleg rossz ott őket nézni.connor írta:Annyit mondtam, hogy A TÖBBIEKHEZ KÉPEST fejben lassabb. A másik pedig, hogy a sokak által kritizált Henry és Villa (az elődök) is hozták azt a szintet az itt töltött 3 évük alatt, mint Sánchez ebben a 3 szezonban. Pedig ők nem is az eredeti posztjukon játszottak. Ennyivel jobb támadók, mint a chilei (direkt nem csatárt írtam).
én egyébként emlékszem olyan bl győzelemre, ahol giuly is játszott még, és oleguer volt a védőnk, de egyébként biztos úgy van ahogy mondod. csak minden poszton sztárokkal lehet bl győzelmet ünnepelni, ilyen favágó munkássokkal, mint alexis nem.connor írta:De ameddig ilyen Sánchez-ek rohangálnak elöl, addig BL-t nem fogunk sajnos nyerni az biztos. Lehet ellenkezni, hülyézni, de majd rájöttök, ha valamiért akadozik majd a támadósorunk. Lehet nem most, csak áprilisban, de úgyis az idő eldönti kinek van igaza. És lesz aki akkor sem veszi le a szemellenzőt. Csak azért sem.
Jobb, ha nem süllyedek a szintedre, mert ha a saját szemednek nem hiszel, akkor az agyaddal van gondCsbal írta: Nem sok támadó van, aki ennél a gólnál nem visszahúzza a zsugát, főleg h sztem látta h hol áll a kapus. Messi is visszahúzta volna, mivel előnyben volt Varene. Te az összes hsz-eddel bizonyítod h csak szereted a futballt.
óó, rly?gránit írta:Olyan blődségre, amit írtál, nem is fogok"Vérbeli center" Eto'o még a szélen is több gólt lőtt anno az Interben, mint Sanchez a Barcelonában
Hülyeségre nem fogok kígyózó érveket felsorakoztatni, mert fölösleges. Aki bemázolt szemüvegen keresztül lát valakit, annak fölösleges az érv, de ezt már leírtam számtalanszor
![]()
Nem sok támadó van, aki ennél a gólnál nem visszahúzza a zsugát, főleg h sztem látta h hol áll a kapus. Messi is visszahúzta volna, mivel előnyben volt Varene. Te az összes hsz-eddel bizonyítod h csak szereted a futballt.connor írta:1. Te láttad egyáltalán azt a jelenetet? Te nézel egyáltalán meccseket ? vagy csak a levegőbe beszélsz? De csak, hogy szájba rágjam...![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-CjUk9wXpgk" target="_blank - itt a gól.
Sánchez lelassít, elé lép a védő. Ha nem tudja ellőni, akkor 1mp múlva visszaér a 2. védő is. Onnan meg már vége lett volna. A csapattársak közül meg mások nem követték az akciót. Ha kivárta volna Sánchez a segítséget, akkor felállt védelemmel szemben kellett volna építkezni.
Azt már nem kérdezem meg, hogy vak vagy-e...
2. Azok a cselek, amikor szinte álló labdát táncol körbe, közben nem halad, azok begyakorolt cselek. Senki sem születik úgy, hogy tudja a bicikli cselt vagy a rabona-t. Ezt gyakorolni kell, kinek többet kinek kevesebbet. Azt, hogy mikor mennyivel told meg a labdát, pláne több ember mellett hogy menj el így. Ahhoz kell az igazi ösztön. Remélem a következő hsz-edben már Messinél is jobb játékosnak fogod beállítani...
Hát a bizonyítványod kiállítvaconnor írta:Ha játszottál volna valaha... hát elképzelem ahogy orvosok sokaságával értekezel arról, hogy dobd be magad a kapu elé.Csbal írta: Megsütött a nap sztem, vagy el sem tudom képzelni hogy milyen játékos múlttal rendelkezhetsz, ha ilyeneket írsz. Ennyi véletlen nincs egy ember életében, főleg nem úgy hogy egymás után. Ha játszottál volna valaha(és gondolom most jön majd a 10 éves nb-s múltadról a kamu), akkor tudnád h bevetődni is egy óriási mentális és főként reakcióidő gyorsaságot, erre való felkészülést igényel. Tudom, mivel én erre álltam rá korábban specifikusan, szakemberrel. Na már most Sancheznek piszok gyors a reakcióideje, ezt látni lehet a letámadásoknál is, és ezeknél az általad semmire sem tartott bevetődéseknél. A tudatosságról annyit, hogy a Madrid elleni gólja megmutatta hogy mennyire is véletlenszerű az ahogy a labdát kezeli és gondolkodik.
Az meg h Alves miatt látjuk a sok munkáját a pályán, egy akkora böszmeség, hogy az év trollja címre is hajthatsz. Ahhoz Alvesnek semmi köze, hogy Alexis folyamatosan támadja az ellenfelet, nem kis hatékonysággal, és biztos nem mondta neki senki hogy mindig figyeljen Alvesre, mert hajlamos elől ragadni. Aki nem látja hogy a pályán mutatott játéka ösztönös, és zsigerből jön neki ez a mértékű hajtás, az egy futballautista. Ahogy előttem már mondták páran, jelenleg Alexis az egyetlen folyamatos jó teljesítményt nyújtó játékosunk, és az utolsó lenne akit el kellene adni. Erre itt vannak azok akik még csomagban is eladnák Alves-el![]()
![]()
![]()
sírok a röhögéstől.
Egyébként ha olvastad is volna (nem csak végig futod) amiket írok, akkor láthattad volna, hogy azt írtam, hogy lassan gondolkodik a többiekhez képest, sokszor tanácstalan. A Madrid elleni góljánál szerencséje volt, hogy a kapus nem ment vissza a kapujába, hanem kint toporgott méterekre a kaputól. Ha a kapus jó helyen áll, akkor bukik az akció, mert Sánchez láthatólag 1 az egyben nem bírt volna a védővel. De láthatóan nem látod a meccseket csak nézed. A nagy múltaddal meg a szakemberekkel.Azt sem írtam, hogy Alves miatt dolgozik meg hajt ennyire. De látom az értő olvasás neked gondot okoz. Biztos sokat fejeltél - kapufába. Annyit írtam, hogy nem lenne ennyire kiemelt ez a tulajdonsága, ha Alves gyengébb védőmunkája miatt nem lenne rá szükség.
Ha azt mondod, ösztönös akkor hasonlítsd össze pl. a cseleit. Messi vagy Iniesta cseleivel. Ők nem a begyakorolható "körbeugrálom, bicajozom a labdát" technikával operálnak, amit NB2-ben játszó játékosok is be tudnak tanulni kis túlzással. Az, hogy úgy toljam meg a labdát, hogy pont elmenjen az ellenfél mellett, de én utolérjem, az az igazán ösztönös. Vakond...
Persze érthető, hogy a fórumon most minden birka Isteníti, mint ahogy tavaly ilyenkor 90%-ban küldtétek volna megye 2-be. Most nem arra célzok, hogy 1 éve xy mit írt a fórumra, akinek nem inge ne vegye magára. De ahogy akkor túlzás volt a kritika, most a farokszopkodás is ugyanez. Szánalom.
Nem,nem lesz több HSZ em ebben a vitában. Értelmetlennek látom az érvelést.Aki már focizott magasabb szinten az tudja miről beszélek. Én itt befejeztemconnor írta:1. Te láttad egyáltalán azt a jelenetet? Te nézel egyáltalán meccseket ? vagy csak a levegőbe beszélsz? De csak, hogy szájba rágjam...Initom írta:
1.Ez megint istenem...szőrszálhasogatás. Te tudod előre,hogy nem tudott volna mit kezdeni a védővel...már nem tudjátok mibe kössetek beleAmúgy is Alexis az 1v1 eket szinte mindig meggyeri meccsről meccsre
![]()
2.Te most komolyan azt hiszed ,hogy egy Barcelonában alap kezdő játékos nem ösztönből csinálja a cseleit?Nincs több kérdésem ha ezt így gondolod.
Komolyan mondom,mintha egy Zambrottáról lenne szó![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-CjUk9wXpgk" target="_blank - itt a gól.
Sánchez lelassít, elé lép a védő. Ha nem tudja ellőni, akkor 1mp múlva visszaér a 2. védő is. Onnan meg már vége lett volna. A csapattársak közül meg mások nem követték az akciót. Ha kivárta volna Sánchez a segítséget, akkor felállt védelemmel szemben kellett volna építkezni.
Azt már nem kérdezem meg, hogy vak vagy-e...
2. Azok a cselek, amikor szinte álló labdát táncol körbe, közben nem halad, azok begyakorolt cselek. Senki sem születik úgy, hogy tudja a bicikli cselt vagy a rabona-t. Ezt gyakorolni kell, kinek többet kinek kevesebbet. Azt, hogy mikor mennyivel told meg a labdát, pláne több ember mellett hogy menj el így. Ahhoz kell az igazi ösztön. Remélem a következő hsz-edben már Messinél is jobb játékosnak fogod beállítani...
1. Te láttad egyáltalán azt a jelenetet? Te nézel egyáltalán meccseket ? vagy csak a levegőbe beszélsz? De csak, hogy szájba rágjam...Initom írta:
1.Ez megint istenem...szőrszálhasogatás. Te tudod előre,hogy nem tudott volna mit kezdeni a védővel...már nem tudjátok mibe kössetek beleAmúgy is Alexis az 1v1 eket szinte mindig meggyeri meccsről meccsre
![]()
2.Te most komolyan azt hiszed ,hogy egy Barcelonában alap kezdő játékos nem ösztönből csinálja a cseleit?Nincs több kérdésem ha ezt így gondolod.
Komolyan mondom,mintha egy Zambrottáról lenne szó
Igen, mindenki hülye csak te vagy normális effektust vélek Nálad felfedezni. Nem gyanús, hogy egyöntetűen mindenki elégedett Alexissel? Hank1ee-nek igaza van. Ugye nem gondoltad komolyan? Csak két eltévedt szemüveges van ebben a fórumban.gránit írta:hank1ee, értelmezd kreatívan az idézőjelet ("átcsoportosítani")Nem nehéz
![]()
Visszatérve a korábbi gondolathoz, hogy ami felmerült, azaz gólt lő, akkor sem hallgatok el, mert gratulálok neki
Viszont bízom benne, hogy Fabregas akármilyen formában is, de kezdő lesz, mert szükség lesz az átlövésekre. Tömörülés az garantáltan lesz ott bent, tili-toli a sűrűben helyett meg az angol csapatok ellen gyakran többet ér egy lövés.
connor írta: 1.
Egyébként ha olvastad is volna (nem csak végig futod) amiket írok, akkor láthattad volna, hogy azt írtam, hogy lassan gondolkodik a többiekhez képest, sokszor tanácstalan. A Madrid elleni góljánál szerencséje volt, hogy a kapus nem ment vissza a kapujába, hanem kint toporgott méterekre a kaputól. Ha a kapus jó helyen áll, akkor bukik az akció, mert Sánchez láthatólag 1 az egyben nem bírt volna a védővel..
2-
Ha azt mondod, ösztönös akkor hasonlítsd össze pl. a cseleit. Messi vagy Iniesta cseleivel. Ők nem a begyakorolható "körbeugrálom, bicajozom a labdát" technikával operálnak, amit NB2-ben játszó játékosok is be tudnak tanulni kis túlzással.
Ha játszottál volna valaha... hát elképzelem ahogy orvosok sokaságával értekezel arról, hogy dobd be magad a kapu elé.Csbal írta: Megsütött a nap sztem, vagy el sem tudom képzelni hogy milyen játékos múlttal rendelkezhetsz, ha ilyeneket írsz. Ennyi véletlen nincs egy ember életében, főleg nem úgy hogy egymás után. Ha játszottál volna valaha(és gondolom most jön majd a 10 éves nb-s múltadról a kamu), akkor tudnád h bevetődni is egy óriási mentális és főként reakcióidő gyorsaságot, erre való felkészülést igényel. Tudom, mivel én erre álltam rá korábban specifikusan, szakemberrel. Na már most Sancheznek piszok gyors a reakcióideje, ezt látni lehet a letámadásoknál is, és ezeknél az általad semmire sem tartott bevetődéseknél. A tudatosságról annyit, hogy a Madrid elleni gólja megmutatta hogy mennyire is véletlenszerű az ahogy a labdát kezeli és gondolkodik.
Az meg h Alves miatt látjuk a sok munkáját a pályán, egy akkora böszmeség, hogy az év trollja címre is hajthatsz. Ahhoz Alvesnek semmi köze, hogy Alexis folyamatosan támadja az ellenfelet, nem kis hatékonysággal, és biztos nem mondta neki senki hogy mindig figyeljen Alvesre, mert hajlamos elől ragadni. Aki nem látja hogy a pályán mutatott játéka ösztönös, és zsigerből jön neki ez a mértékű hajtás, az egy futballautista. Ahogy előttem már mondták páran, jelenleg Alexis az egyetlen folyamatos jó teljesítményt nyújtó játékosunk, és az utolsó lenne akit el kellene adni. Erre itt vannak azok akik még csomagban is eladnák Alves-el![]()
Szerintem, ha már itt tartunk, tavaly többek között Messi miatt estünk ki, mert az előtte a Leverkusennek és az Espanyolnak lőtt góljait nem a Bayern ellen időzítette. Ezt ugye nem gondoltad komolyan?gránit írta:A BL-ben kellene már alakítania valamit - amire ma máris lehetősége lesz -, ha a bajnokságban szerzett góljainak egyikét - például egy sokadik találatot egy kiesőzónással szemben - "átcsoportosítaná" a BL-be, annak nagyon örülnék.
Igen, elnéztem az idézetet, Bocsánat. A többire nem reagálnék, mivel felesleges Neked bmit is írni, úgyis lenulláztad Sanchezt. Annyit megemlítenék, hogy lehet h Fabre nem a góllövést kapta elsősorban feladatnak, hanem az irányító szerepkört? Ebből fakadóan több a gólpassza, mint a gólja. Hm? érdekes felvetés mi?gránit írta:Azt a hozzászólást nem én írtamFigyeld azért, hogy kit akarsz éppen oltogatni, mert mókás félreértések, ebből fakadóan ferdítések születhetnek belőle
Már nagyon sokszor megindokoltam, de úgy látszik, folyamatosan ismételnem kell önmagamDe ez legyen a legnagyobb baj. Alexis idén valóban belövi azt, amit tavaly kihagyott, ezt nem is vitattam tőle. Gólpasszokat ad, de Fabregas még többet. És a találatainak a száma is megugrana, ha nem passzolna folyton, hanem ő maga venné tűz alá a kaput. Az egy jogos aggály/kétely, hogy a 4-3-3 bebetonozódott az utóbbi években - nem mindig volt ez így, korábban volt egy ezzel ellentétes hozzászólás, ami viszont objektíve nem igaz. Ezt szokták meg, ezt játsszák. Nekem jobban tetszene, ha négy középpályással játszanánk a BL-ben (hogy a Rayo ellen hogy állunk fel, Alexis-szel vagy nélküle a kezdőben, annyira nem izgat, nem ezek a meccsek határozzák meg a szezont).
De akkor visszakérdezek, Neymarnak mit kell tennie, hogy elhidd, hogy amit lőtt a RV ellen, azt ő tudja? Mert tőle már láttunk villanást a BL-ben, Alexistől még nem. Kétségtelen, hogy Neymar ára jóval magasabb volt, mint amekkora reális lenne. De ha a kérdés az, hogy mit kellene tennie Alexisnek, hogy a BL-ben indokoltnak lássam az ő helyét egy plusz középpályással szemben, a válasz: eredményes szereplés a City ellen. Ami ne általánosságokban merüljön már ki, hogy "akar" meg "hajt." A szorulásos ember is akar, mégsem jön az, amit várna. Találjon végre be, én ezt kívánom neki és a csapatnak is.
Hagyd már ezt a BL-shit szöveget. A bajnokságban ki lőtt többet? Fabre vagy Alexis? Ha Fabre ötöt lőtt volna a Bl-ben, akkor azt mondom h reális az h Alexis jócskén le van maradva. De ez egy félidővel behozható hátrány, te meg úgy adod elő, mintha Alexis egy rakat shit lenne a Bl-ben. Remélem ma ver 2-t azt befogod a kis lepcses csőröd.gránit írta:S.Agüero: Nem, nem gondoltam arra![]()
Rosszul gondolod.
"miért lenne hasznosabb egy középpályás a helyén", ilyet én soha nem állítottam. Ha nem tudod értelmezni az általam leírtakat, arra valóban nem tudok mit mondani. Ha tudnád értelmezni azt, amit leírtam, úgy tennéd fel a kérdést, hogy miért játszatnád egyszerre Fabregast és Xavit. Ez már egy jogos kérdés lenne, a te kérdésednek viszont nincs értelme, mert soha nem állítottam, hogy Alexis helyén kellene konkrétan bármelyik középpályásunkat játszatni.
De ha már rád nem számíthatok, felteszem a kérdést magamnak. Tehát miért játszatnám egyszerre Xavit és Fabregast. Azért játszatnám egyszerre Xavit és Fabregast, mert ha utóbbi előbbinek, esetleg Iniestának a megszokott helyén játszik, akkor egy nagyobb csapat ellen kevésbé lesz a kapura közvetlenül veszélyes. Márpedig Fabregas nagyon-nagyon veszélyes tud lenni a kapura, hogy mást ne mondjak, több gólt szerzett eddig ebben a szezonban a BL-ben, mint Sanchez (gondolom, arról nem nyitunk vitát, hogy az egy több, mint a nulla, ha igen, akkor abban a "vitában" nem szeretnék részt venniEgyébként nagyon remélem, hogy ez a tendencia ma megváltozik, és biztosan jót tenne Alexisnek egy eredményes szereplés most a BL-ben, és amit most leírtam, estére már nem lesz releváns, most viszont sajnos még az). Ha viszont Xavi/Iniesta pozíciójában játszik, eme készségének kidomborítására korlátozottak lesznek a lehetőségei egy igazán erős csapat ellen. Az én véleményem az - amit már szintén leírtam -, hogy jobban járnánk, ha többször vállalkozna lövésre, ahelyett, hogy mindenáron a sűrűbe szuszakolná a labdát.
Nem tudom miről beszélsz... Leírtam az idézeted második felével kapcsolatban azt, hogy:gránit írta:Csbal, elfogultságodat jól tükrözi, hogy az idézet második felével már nemigen tudtál mit kezdeniAjjajj, az a szelektív látás...
Egy szóval nem mondtam, hogy reálisak azok az összegek, amiket manapság játékosokért fizetnek. Hogy mi a véleményem a Neymarért kiadott összegről, egy teljesen más kérdés. Nyilván bele kellett keverned a mondandódba, hogy látszólagos alátámasztást nyerjen az egyébként teljesen irreleváns ferdítésed. Ha már Neymar, az én véleményem szerint ő sem ért ennyit, a játékosárak bizony valóban elszakadtak a valós teljesítményektől. Amit Sanchezről írtam, azt meg tartom. Lövi a gólokat mostanság, de ez szerintem elvárás, hogy ne úgy használja ki a helyzeteit, mint tavaly.
A primitív személyeskedésnek meg szintén nem látom értelmét. Viszonozni nem fogom - hogy connor fogja-e, azt nem tudom -, igazad meg nem lesz tőle
De még jó hogy Te nem azon a bizonyos maszatos szemüvegen keresztül látod a dolgokatCsbal írta: Az meg h Alves miatt látjuk a sok munkáját a pályán, egy akkora böszmeség, hogy az év trollja címre is hajthatsz. Ahhoz Alvesnek semmi köze, hogy Alexis folyamatosan támadja az ellenfelet, nem kis hatékonysággal, és biztos nem mondta neki senki hogy mindig figyeljen Alvesre, mert hajlamos elől ragadni. Aki nem látja hogy a pályán mutatott játéka ösztönös, és zsigerből jön neki ez a mértékű hajtás, az egy futballautista. Ahogy előttem már mondták páran, jelenleg Alexis az egyetlen folyamatos jó teljesítményt nyújtó játékosunk, és az utolsó lenne akit el kellene adni. Erre itt vannak azok akik még csomagban is eladnák Alves-el![]()
![]()
gránit írta:Nem neki, hanem a kapusnak, és persze Sancheznek, mert az emelés szép volt. De 30 milláért ezt hozni kell. Ráadásul a BL-ben nem tudott még gólt szerezni ebben az idényben, nagyon remélem, hogy ez holnap változni fog.
Megsütött a nap sztem, vagy el sem tudom képzelni hogy milyen játékos múlttal rendelkezhetsz, ha ilyeneket írsz. Ennyi véletlen nincs egy ember életében, főleg nem úgy hogy egymás után. Ha játszottál volna valaha(és gondolom most jön majd a 10 éves nb-s múltadról a kamu), akkor tudnád h bevetődni is egy óriási mentális és főként reakcióidő gyorsaságot, erre való felkészülést igényel. Tudom, mivel én erre álltam rá korábban specifikusan, szakemberrel. Na már most Sancheznek piszok gyors a reakcióideje, ezt látni lehet a letámadásoknál is, és ezeknél az általad semmire sem tartott bevetődéseknél. A tudatosságról annyit, hogy a Madrid elleni gólja megmutatta hogy mennyire is véletlenszerű az ahogy a labdát kezeli és gondolkodik.connor írta:Sánchez a góljai nagy részét abból szerezte, hogy bedobta magát a labda útjába, bevetődött, stb. Az általad említett Sevilla elleni gólt is úgy szerezte, hogy a kipattanóba "botlott bele". Tök jó, hogy bemennek róla ezek a labdák, de az, hogy egy bevetődésnél - mint pl. a Sevilla ellen a múlt héten vagy mint az Espanyol elleni még az ősszel - épp be pattan vagy ki pattan a labda az szerencse kérdése. Tavaly ősszel ezek a labdák kapu mellé mentek róla, akkor elképesztően balszerencsés volt. Idén ezek bemennek eddig. De ez bármikor megfordulhat. Sajnos olyan tudatos gólt, mint pl. a mostani Rayo elleni, olyat látni tőle kevesebbet. Ha majd újra kifelé pattannak róla a labdák, akkor majd újra többségbe kerülnek a kritikusai, akik most a statisztikák miatt hallgatnak. És azt is illik azért hozzátenni, hogy Messi és Neymar sérülései miatt a támadójátékunknak sokszor kényszerből is ő (és Pedro) lett a célpontja.
Neymar és Messi mellett elfér a csapatban, de ha azon az oldalon nem egy Alves szaladgálna, aki miatt jól jön Sánchez védekezése, akkor fele ennyien nem emlegetnék Sáncheznek ezt a tulajdonságát és egy jobb csatárt kívánnánk a helyére. Lehet Alvessel csomagban kellene megválni tőle 1-2 éven belül.És célszerűbb lenne egy védekezésre alkalmasabb védő és támadásra alkalmasabb csatár - nem szélső.