diagonal írta:
Mascheranót miért kellene elküldeni? Hacsak nem azért mert részben az érte kapott pénzből tudnánk csak igazolni egy új klasszis középső védőt. Ezzel együtt én nem adnám el, hasznos játékosnak tartom több poszton is és vele hozzáállásbeli, motivációs problémák sincsenek. Rafinha, Denis Suarez és Halilovic közül én a horvátot ismerem legjobban igazából, őt nem tudod a kezdőbe tenni jelenleg, főleg nem egy Real ellen mondjuk, de egy BL selejtezőn sem még ( legalábbis ha jövő héten kellene játszani neki ), nem a képességei hanem a kora és fizikai állapota miatt. De az biztos hogy nagyon illene a Barca játékába és hosszú távon kiválthatja Xavit vagy Iniestát. Rafinha nem rossz, de nem biztos hogy kiegészítő embernél több tud lenni majd, ezzel együtt szükség van rá.
Müller én nem tudom mennyire reális hogy a Barcához jönne, meg azt sem hogy mennyiért, én őszintén most hallok erről először, gondolom azért merült fel mert Lewandowski érkezésével nehéz helyzetbe kerülne a Bayernnél, de a németek jó nagy hülyék lennének ha elengednék, mi meg jól járnánk vele. Na nála nem lenne motivációs gond az biztos, kifejezetten örülnék neki ha jönne mert pont ilyen szemléletű játékosokra lesz szükség az újraformált Barcában majd. Ezzel együtt a csatárposzt az ahol a legkisebb gond van, ennél jóval fontosabb a védelem és a középpálya gondjainak megoldása.
Én is érdeklődve várom kit fogunk igazolni a védelembe.
Mascherano-t azért tenném ki, mert jelenleg kaphatnánk érte egy nagyobbnak mondható (nem pitiáner 2-3 milliót) összeget, amit 1-2 év múlva már nem. Másrészt olyan teljesítményt nem nyújt ami miatt marasztalni lehetne. Jelenleg egyértelműen neki kellene irányítani hátul, amit nem tud megfelelően megoldani. Nyilván nem csak rajta múlik a rossz védekezésünk, de azért ez is bőven közrejátszik. Emellett gyakoriak az egyéni hibái is. Helyette érkezhetne mondjuk Musacchio és akkor két középhátvédet "cserélnénk le" a nyáron.
Másrészt a csatárposzt mindig is kulcskérdés, ide mindig "éhes" emberek kellenek. Ha valaki befásul, belassul, akkor az egész támadógépezet hatékonysága visszaeshet. Nem véletlenül hozott Pep minden évben új csatárt a csapathoz. A Bayern-nél pedig elég nagy a választék a középpályán, pláne most, hogy Lahm is középpályást játszik. Nem lepődnék meg, ha Kroos vagy Müller távozna. Thiago-tól biztos nem fog megválni Guardiola, a széleken pedig Robben-é és Ribery-é az elsőbbség. Így középre marad egyetlen kiadó hely, amire ott van Schweinsteiger, Kroos, Müller és Götze is. Müller pedig középcsatárt biztos nem fog játszani, mert Lewandovski és Pizarro mellett nem lesz rá szükség. Egyelőre tényleg csak pletyka szintű a dolog, de nem hülyeség.
A középpályán pedig Suáreznek, de főleg Halilovic-nak nem a következő szezonban nyílik meg majd az út, hanem inkább az után. Ha pedig esélyt akarunk nekik adni, akkor jelenleg a középpálya az, ahová a legkevésbé kell az igazolás, mert a Cesc-Iniesta kettős mellett még Xavi is bevethető, aki bár nem a régi, de a ligában még jó és ha Rafinha-t visszahozzuk, akkor játszatni is kellene, mert amit idén a Celta-ban csinál az biztató. A pénzt inkább középhátvédre(középhátvédekre) és egy csatárra kellene költeni.