Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
Samper
Director del Fútbol

2014.12.20. 05:57:12

palesz77 írta:
zsoltman írta:" Guardiola féle "Barcastílus" már a multé, ha másból nem hát abból ahogy maga Guardiola műveli manapság."

Ti Hogyan látjátok Guardiola miben változtatott most a Barca stílusához képest?
Hát, megmondom őszintén, hogy eddig idén 2 München meccsrészletet láttam csak, de nekem az tűnt fel, hogy ugye a felállás tök mást játszat, mint itt anno - 3-4-1-2 és társai - plusz kicsit direktebbek voltak talán, és a játékosoknak több szabadságot engedett - egyeseknek legalábbis -, mint nálunk a végén.

De aki szokott Bayern meccseket nézni, az tényleg leírhatná, hogy milyen taktikai elemekben változtatott Pep, engem speciel nagyon érdekelne.
Guardiola csapata most, hogy tele van sérültekkel, egyre inkább hasonlít a Barca stílus végére: ha beáll védekezni az ellenfél, sok a meddő passzolgatás és a győzelem egy csatárzseni (Robben) egyéni akcióján múlik. Nyilván más lesz a helyzet, ha mindenki felgyógyul a BL rangadókra.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.12.06. 12:38:49

palesz77 írta:Hát, megmondom őszintén, hogy eddig idén 2 München meccsrészletet láttam csak, de nekem az tűnt fel, hogy ugye a felállás tök mást játszat, mint itt anno - 3-4-1-2 és társai - plusz kicsit direktebbek voltak talán, és a játékosoknak több szabadságot engedett - egyeseknek legalábbis -, mint nálunk a végén.

De aki szokott Bayern meccseket nézni, az tényleg leírhatná, hogy milyen taktikai elemekben változtatott Pep, engem speciel nagyon érdekelne.
Én sem láttam sajnos túl sokszor idén a Bayernt, de az azért feltűnt, hogy Pep jóval rugalmasabb lett taktikailag, szinte meccsről meccsre változtatja az alapvető felállást (volt már 4-3-3, 3-4-3, 4-2-2-2, valami 3-3-4-jellegű dolog, és még sorolhatnám), illetve gyakran meccs közben is változik a rendszer, majdhogynem pillanatok alatt. Így elég nehéz felkészülni belőlük, mert sosem lehet tudni, hogy Pep éppen melyik felállást fogja előhúzni a tarsolyból.

Itt van három olvasnivaló, annak, akit érdekel a téma:
1. http://grantland.com/the-triangle/break ... rn-munich/" target="_blank
2. http://bleacherreport.com/articles/2274 ... ern-munich" target="_blank
3. http://www.sportskeeda.com/football/bar ... formations" target="_blank

A Bundást szerintem viszonylag simán behúzzák idén is, arra leszek kíváncsi, hogy mire mennek majd a BL-ben. Mert hiába fejlődtek sokat tavaly óta, hiába sokoldalúbb a csapat (minden szempontból), a hátsó alakzat nekem még mindig túl sebezhetőnek tűnik valahogy. Ez persze a Bundesligában nem jön ki, de a BL kieséses szakaszában megbosszulhatja magát. Aztán természetesen az is lehet, hogy Pep addigra még jobban összerakja a csapatot, és átgázolnak mindenkin. :D Érdekes lesz ez a BL.

Visszatérve még a taktikai részhez, itt egy részlet Boateng egyik nyilatkozatából, elég sokatmondó: "With Guardiola, we work a lot on the tactical side of things and not a day goes by when we haven’t learned something new."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.12.06. 11:57:10

zsoltman írta:" Guardiola féle "Barcastílus" már a multé, ha másból nem hát abból ahogy maga Guardiola műveli manapság."

Ti Hogyan látjátok Guardiola miben változtatott most a Barca stílusához képest?
Hát, megmondom őszintén, hogy eddig idén 2 München meccsrészletet láttam csak, de nekem az tűnt fel, hogy ugye a felállás tök mást játszat, mint itt anno - 3-4-1-2 és társai - plusz kicsit direktebbek voltak talán, és a játékosoknak több szabadságot engedett - egyeseknek legalábbis -, mint nálunk a végén.

ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.08.13. 18:34:09

Ma hat éve debütált hivatalos meccsen Pep. FCB - Wisla 4-0
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2014.08.04. 20:10:28

ZBarca írta:Barca: Guardiola a kimerülés határán volt, ezért távozott
Kiderült, hogy csak kimerült és ezért távozott.

Kérdem én, ki nem merült volna ki egy többszörös BL győztes csapat menedzselésében? :D
Ezt eddig is tudtuk, hogy ezért ment.

Azért nem könnyű kezelni a nyomást, gondolom...
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.08.04. 19:56:35

Barca: Guardiola a kimerülés határán volt, ezért távozott
Kiderült, hogy csak kimerült és ezért távozott.

Kérdem én, ki nem merült volna ki egy többszörös BL győztes csapat menedzselésében? :D
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2014.05.30. 16:54:04

http://www.nemzetisport.hu/sportszelep/ ... ek-2339335" target="_blank
Pep megházasodott.
Nem vall rá, hogy ilyen felelőtlen legyen, így elkapkodni, alig 20 éve vannak együtt, remélem rendesen átgondolták :D
További legalább 20 év boldogságot és még 3 gyereket :)
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
etooka9
Capitá del Barça

2014.05.17. 22:38:34

Kozben Pep megnyerte a Nemet kupat a Dortmund ellen (0-2). Osszessegeben jo szezont zart, bar szerintem a legfobb elvaras vele szemben a BL cimvedes volt, de a bajnoksag es a kupa gyozelemmel valamit csak jova tudott tenni. :D

OFF: Reus oriasit jatszott ma is, ez a pali egy zseni. Barca mezben akarom latni jovore!! :twisted:
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.05.04. 22:18:56

barcafacan írta:A pofozógép - szereplés után Pep már nem ugyanaz a Bayernnél, mint eddig volt. Kérdés, hogy nincs-e itt a válás ideje. Ha igen, és a Barcanál is új edző kell, akkor talán tárgyalniuk kellene arról, hogy nincs-e közös jövő.
Az kéne még csak.. Épp megújulni készülünk, ha visszahoznánk Pepet a fejem verném a falba. Belőle pont elég volt ennyi amennyit itt volt egyelőre, majd egy 10-15 év múlva talán nem lenne gáz ha visszatérne, de most nagyon nem rá lenne szükségünk.

De a Münchentől egy ilyen szezon után csak nem küldik el.. Vagy ha igen, akkor sok sikert a következő edző megtalálásához, egyedül a Bl-t nem nyeri csak meg - már ha a kupát is behúzzák, amire nagy esélyük van lássuk be -, ott is az elődöntőben búcsúzik. Bárcsak fele ilyen gyenge szezonunk lett volna.. :lol:
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.05.04. 21:19:12

A pofozógép - szereplés után Pep már nem ugyanaz a Bayernnél, mint eddig volt. Kérdés, hogy nincs-e itt a válás ideje. Ha igen, és a Barcanál is új edző kell, akkor talán tárgyalniuk kellene arról, hogy nincs-e közös jövő.
Mara58
Barça C

2014.04.30. 16:59:13

Amikor a tegnap esti mérkőzés előtt Tito-ra emlékeztek, Guardiola arcán egyértelműen lehetett látni, hogy lélekben nagyon messze jár!!! Ők ketten egymással és az akkori sikerre éhes játékokkal olyan csapatot alkottak, amely szerintem nagyon-nagyon ritkán jön össze a sport világában. Most elveszitette a legjobb barátját és ki tudja, hogy az elhidegülésük után vissza tudtak-e egymáshoz találni, el tudott-e tőle méltóan búcsúzni!? Biztos, hogy ezek az érzések most felszínre törtek benne.
Nagyon sajnáltam, amikor elhagyta a klubot, de őszintén remélem, hogy ez a kudarc nem fogja Őt megtörni, mert ennél sokkal többre hivatott.
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2014.04.30. 00:03:34

Zozzy 5 írta:Ez az ember péntek óta 30 évet öregedett. Rossz volt ránézni az alapvonal mellett, az eddig önmagában mindig kételkedő, de mégis erőt sugárzó Pep összetört, és az első perctől feladta a meccset, ez meggyőződésem. Guardioláról érzett benyomásaim alapján számomra ez nem meglepetés, a fájdalmat nem tagadó, azt magához közel engedő, hiteles ember szerintem. A futballcsapat is egy rendszer, így ami az egyik tagjában jelen van, jelen esetben Pep-ben, az kihat a rendszerre, és értelemszerűen az edző kilátástalansága olyan produkcióban realizálódik, mint amilyet ma láthattunk a Münchentől. Sportszakmailag is vereséget szenvedett ma, ez nem kérdés, lemosták a tiki-takát bla bla, de ma nem ez volt az elsődleges különbség. Nagyon nehéz lehet most neki, és csak remélni tudom, hogy feláll a padlóról. Visca Guardiola!
Ugyanezt éreztem én is.

Magamból kiindulva, mutatták a meccs előtt a 2011-es, Real Madrid elleni 2-0-ás idegenbeli győzelmet a Bajnokok Ligája elődöntőjében, azon belül Messi egyéni szólógólját. Rögtön Tito jutott eszembe, és inkább azt mondtam magamban, hogy kapcsolják már el...

Mit érezhet akkor ő. Szörnyű ez az egész.
.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2014.04.29. 23:36:30

Ez az ember péntek óta 30 évet öregedett. Rossz volt ránézni az alapvonal mellett, az eddig önmagában mindig kételkedő, de mégis erőt sugárzó Pep összetört, és az első perctől feladta a meccset, ez meggyőződésem. Guardioláról érzett benyomásaim alapján számomra ez nem meglepetés, a fájdalmat nem tagadó, azt magához közel engedő, hiteles ember szerintem. A futballcsapat is egy rendszer, így ami az egyik tagjában jelen van, jelen esetben Pep-ben, az kihat a rendszerre, és értelemszerűen az edző kilátástalansága olyan produkcióban realizálódik, mint amilyet ma láthattunk a Münchentől. Sportszakmailag is vereséget szenvedett ma, ez nem kérdés, lemosták a tiki-takát bla bla, de ma nem ez volt az elsődleges különbség. Nagyon nehéz lehet most neki, és csak remélni tudom, hogy feláll a padlóról. Visca Guardiola!
MyShadow
Jugador del Barça

2014.04.17. 21:45:34

hank1ee írta:Számomra ő az az ember, aki egy személyben a mennyekbe emelte és tönkretette a Barcelonát. De ez talán nem is az ő, hanem az élet törvényszerűségének számlájára írható. Nem szívesen látnám újra a Barca élén. Még nem.
Hát én nem így látom, nem egy személyben emelte fel a Barcelonát, bár erősen benne volt a keze:D
De hogy nem ő döntötte le, abban 100%ig biztos vagyok. Nem véletlenül ment el már játékosként sem és edzőként sem! Az eredmények ellenére is meg volt kötve a keze, és ő nem az az ember, aki szereti a béklyókat!
hank1ee
Director del Fútbol

2014.04.17. 21:28:02

Számomra ő az az ember, aki egy személyben a mennyekbe emelte és tönkretette a Barcelonát. De ez talán nem is az ő, hanem az élet törvényszerűségének számlájára írható. Nem szívesen látnám újra a Barca élén. Még nem.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
zola8787
Director del Fútbol

2014.04.17. 19:43:45

herkulesxd írta:...
Hjajjj.

Azért ne Puyolhoz hasonlítgassuk már. Oké, hogy ő is fontos volt a nagyon sok kupás években, viszont!!!
Pep idejében élte fénykorát Piqué, Puyol, Xavi, Iniesta, Pedro, Messi és Busi. Nem 1 edző csinálta volna meg ezt ezzel a csapattal, persze el kell ismerni, mert ő volt itt.
Pep nem rotált, sose tudott belenyúlni a meccsbe, rosszul cserélt. (Sose felejtem el, hogy a Chelsea ellen kiesésnél beküldte a teljesen rutintalan Tello-t, akinek ilyen Alexeket, meg Terryket kellett átvernie, hát mit ne mondjak, kb röhögve szerelték szegény gyereket úgy, hogy azért a kicsivel rutinosabb Pedro ott ült a padon).
Van amit köszönhetünk neki, pl Busit, de azért Eto'o meg Yaya elküldése eléggé hm...
Ráadásul akkor is Messi volt a főnök és nem Pep, ezt ne felejtsük el.
herkulesxd
Barça C

2014.04.17. 18:42:05

Igazából ebben az utóbbi hónapban kezdett a számomra realizálódni, hogy mit is jelentett Ő a Barcának és fordítva. Itt nőtt fel, itt vált játékosként világklasszissá, egy igazi profivá, aki nem fél senkitől és semmitől. Olyasmi volt Ő, mint Puyol, csak egy kicsit más verzióban/kiadásban. Ezt a mentalitást tudta (tudja) átadni edzőként a játékosoknak, s ez tisztán megfigyelhető a játékosok hozzáállásán, főként Messién. Emlékeztek, mikor az Espanol elleni búcsúmeccsén Messi a 4. (?) gólja után Ő hozzá ment ki, és megölelte? Szerintem itt szakadt el Nála valami mentálisan, de ez már itt off. Irtó jól bánt a játékosokkal, nem bírta a sztároskodást, az egóskodást és el mert szabadulni a gyenge (vagy éppenséggel a csapatmorálra negatívként ható) láncszemekkel, ezzel ki is vívta magának a megfelelő tiszteletet. Így kialakult egy egészséges edző/játékos kapcsolat, a játékosok bíztak benne, mint a "barátukban" és a tisztelték, szót fogadtak Neki, mint A főnöknek.
Jelenleg ez a fajta kapcsolat a különbség, mert meglátásom szerint sem Tito, sem Roura, Tata pedig végképp nem tudta ezt kialakítani. (Na meg az edzői kvalitások...)

Egy szó, mint száz, ahogy Manel Vich fogalmazott:
"Büszkeséggel töltöttél el bennünket a sikerekkel, és azzal, ahogyan elérted a sikereket. A Barca az otthonod, és mindig is az otthonod marad. Köszönjük, Pep”

Ha ezt Ő is így érzi, és úgy gondolja, hogy be tud szállni egy süllyedő (ne adj Isten elsüllyedt) hajóba, akkor 2-3 éven belül visszatérhet az otthonába, ahova mindig is tartozott, tartozik és tartozni is fog.
Kép
MessiCesc
Capitá del Barça

2014.03.19. 16:40:57

Szerintem Angliát is kipróbálja, majd vissza ide, és végül spanyol válogatott.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.03.19. 09:56:21

Szerintem nem sok esély van rá, hogy visszatérjen. Az az érzésem, hogy a Bayern után esetlég még valahol kipróbálja magát és befejezi.
De ne legyen igazam, nekem is hatalmas kedvencem! :)
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.03.19. 09:53:49

BarcasKrisz írta:Ha jól láttam eddig, az edzői karrierjét kb. 4 éves ciklusokra osztotta fel.
BM előtt irányított egy csapatot, ahol 4 évig vt (nem számítva a Bt, ahol csak 1 évet), ebből azért nem szabad levonni a következtetéseket, h 4 évekre osztja fel a ciklusait. Ha majd a 3. csapattól is 4 év után távoz akkor jelenthető ki, h ilyen ciklusai vannak. :)
Cooh
Jugador del Barça

2014.03.19. 08:14:17

Ahhoz, hogy ő vissza jöjjön szerintem egy generáció váltásnak kell megtörténnie.
Boixos1981
Barça B

2014.03.18. 21:48:49

BarcasKrisz írta:Ha jól láttam eddig, az edzői karrierjét kb. 4 éves ciklusokra osztotta fel.

Ez alapján én arra következtetek, hogy a Bayern-nél is lehúz ennyit, utána pedig szerintem a spanyol (vagy még tovább megyek: a BRAZIL, vagy a némat/angol) válogatott kispadja lesz a következő állomás. Utána pedig - már most le merném fogadni nagy összegben - visszatér hozzánk.
Ámen, jöjjön vissza <3.
Visca el Barca y visca Catalunya, llibertat Boixos Nois!!!
BarcasKrisz
Jugador d'estrella

2014.03.18. 21:23:32

Ha jól láttam eddig, az edzői karrierjét kb. 4 éves ciklusokra osztotta fel.

Ez alapján én arra következtetek, hogy a Bayern-nél is lehúz ennyit, utána pedig szerintem a spanyol (vagy még tovább megyek: a BRAZIL, vagy a némat/angol) válogatott kispadja lesz a következő állomás. Utána pedig - már most le merném fogadni nagy összegben - visszatér hozzánk.
" A hazád nélkül, senki sem vagy
Nincs már helyed, nincs életed,
Jöttment lett a bélyeged..."

/Ismerős Arcok/
http://www.ismerosarcok.hu
Piquenbauer
Jugador d'estrella

2014.03.15. 14:52:36

B. Tamás írta:
Összesítésbeli 3-0-ás vezetésénél egy kapott gólra, amit ráadásul lökés előzött meg, így reagál még mindig. Valami ilyesmi hiányzott a Valladolid és a Sociedad ellen. :D
Imádom a palit, örök kedvenc, született győztes. Ezek a gesztusok pedig nagyon kellenének a fiainknak.

off: Tegnap vettem meg az önéletrajzi könyvét (Guillem Balague - Pep Guardiola, ahogyan nem győzött még senki) , még csak az első 50 oldalt olvastam el (413 oldal), de már ezek alapján mondom, nem egyszer fogom kiolvasni... Egy igazi példakép, remélem még egyszer visszatér hozzánk.
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2014.03.15. 11:31:09

Kép
Kép

Összesítésbeli 3-0-ás vezetésénél egy kapott gólra, amit ráadásul lökés előzött meg, így reagál még mindig. Valami ilyesmi hiányzott a Valladolid és a Sociedad ellen. :D
.
Válasz küldése