Tegnap azon gondolkodtam, hogy nem biztos, hogy jó irányba halad a fórum. Értem ezt arra, hogy egyrészt egyre több olyan jellegű hozzászólás születik, mint amit talán tegnapelőtt este olvashattunk az igazolások topikban (azóta már moderálva lett, ha jól látom, de ferni, mármint ferninho tudna mesélni

), másrészt pedig kezd valahogy szétesni az a mag, ami az elmúlt években gyakorlatilag meghatározta a fórum arculatát, minden szempontból. Többen teljesen eltűntek, mások csak jóval kevésbé aktívak, esetleg csak egy-két topikot tisztelnek meg jelenlétükkel, ilyen módon például itt, az offtopikban sincsenek már olyan hülyülések, mint anno, és hiányoznak azok a színvonalas, kulturált eszmecserék, mint amilyeneket megszokhattunk anno. (Emlékszem, valamelyik barçás topikban volt valamikor egy különösen hosszú, részletes és érdekes vita, ami kiváló példa erre, talán csababarca és Mihu között, de ebben nem vagyok teljesen biztos.)
Lui eltűnt, sjd eltűnt, kanty alig-alig jelentkezik, és még lehetne rengeteg példát mondani, Mikaos, barca99, Drigo, Mihu, LG, mostanában miihii is, és még van pár olyan emberke, aki ugyan jelen van a fórumon viszonylagos rendszerességgel, de nem annyira aktív, mint bizonyos korábbi periódusokban.
Ennek az okaiba nem akarok belemenni, mert mindenkinek magánügye, mikor látogatja az oldalt és milyen gyakorisággal, milyen terjedelemben szól hozzá az egyes témákhoz, de ezt már le akartam írni egy ideje.
(Egyedül annyi még, hogy talán a facebookos csoportnak is lehet köze a dologhoz, de ezt csak zárójelben jegyzem meg, mert a többség által ismert okokból kifolyólag nem vagyok benne ebben a bizonyos társaságban, így nem tudhatom, akadnak-e ott olyanok, akik szinte kizárólag ott kommentelnek, a fórumot pedig ehhez képest ritkábban látogatják.)