Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.04.11. 10:22:35

Idevenni CR-t megint érdekes dolog. Teljesen más a két ember habitusa,jelleme,ezen változtatni nem lehet. Másrészt CR eleve a sebességéből él, neki ebből táplálkozik a focija,persze,hogy többet fut,mivel rá van utalva erre. Persze,küzd,hajt,sokkal jobban mint Messi, de Ozsi alattam leírta az okait nagyon jól. Ha fordítva lenne,és CR birtokolná a sok címet,Messi meg alig, és akkor sem hajtana,na akkor lenne óriási baj.
Mondom,én hiszek benne,hogy egy-két, a csapatot ért új impulzus őt is feldobná.

https://www.youtube.com/watch?v=6NlQYXx9y3M" target="_blank

Peppel lehet nem volt jó a viszonya, mert az kicsit szabályozta, de Messi meg így búcsúzott tőle. Lehet,hogy csak a népnek szólt, de ha én utálok valakit,meg meg vagyok sértődve, akkor sem csinálnék ilyet,ha köteleznek rá. Szóval lehet nem csípték egymást, de Messi tisztelte,és felnézett Pepre,ez mindig látszott.

Azért az okosok arcát megnézném itt,hogy ha Martino a kupadöntőn kihagyná Messit (nem fogja,bár megérdemelné), aztán kikapunk,hányan fognák erre a vereséget... :wink:

Nah szedjük össze a tényeket,mert sok dolog összegyűlt:
-ALexis és Pedro jobb,mert futnak.
-CR jobb,mert kevesebb trófeát nyert,cspat-egyéni szinten, de rosszabb csapatokkal (3 éve erősebb a keretük mint a mienk,de senkit ne zavarjon)
-Adjuk el,nélküle erősebbek vagyunk.
-Hibás,mert töketlen csapattársai vannak, akik nem mernek egyénileg semmit csinálni,mert be vannak fenyítve egy 165 centis embertől. respect.

Alakul a dolog. És ne ugorjak fejest a 10.ről. =D>
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2014.04.11. 10:35:15-kor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ozsimiki
Adminisztrátor

2014.04.11. 10:07:43

LG!

Igen, CR megsüvegelendő a hozzáállása miatt, és legalább annyi ideje van toppon mint Messi (már saját magához képest ugye), de akkor sem tudom kikerülni,h CR még nem nyert a Madriddal 3 Bl-t, és még mindig abban a szerepben van a csapatával,h megtörjék a Barca dominanciáját...úgymond nem ő,ők vannak évek óta fent, csak nagyon ideiglenesen sikerült ez neki,nekik. Persze lehet,h ha 6 aranylasztija,és 5 Bl-e lenne akkor is menne,de a jelen szituban csak több tényező van számára úgymond megdögleni a pályán,mint Leonak. Ettől még tényleg tisztelem a hozzáállását, igaz kb csak azt.

jelenleg nincs valós összehasonlítási alap Messihez, aki ennyi egyéni,és csapat cím után mondjuk a 8.évében is megdöglene mint az elsőben...addig nyugodtan hihetjük,h ez bizony a velejárója ennek az egésznek. Akarva akaratlanul...és még ott bőven nem tartunk,h Messi miatt lenne gyengébb ez a Barca! Az őszi menetelés rossz példa, ősszel mindig toppon van az egész csapat, Messivel is abban lett volna. (ezt már nem neked címezve)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Deus
Boixos Nois

2014.04.11. 09:40:46

Azért Pep és Messi kapcsolatáról szóló témához csak ennyit fűznék hozzá:

https://www.youtube.com/watch?v=GTFNvMqtbgY" target="_blank
KépKép
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.04.11. 09:39:17

ozsimiki írta:Nem olvastam végig az összes hszt tegnap óta itt, de csak annyit tudok írni,h akik KOMOLYAN el akarnák adni MOST,azokon nevetek, szívből. Értem én,h bosszantó,h kevesebbet fut minta többiek, de kevesebbet futott az elmúlt 3-4 évben is...nem igen volt rá példa az utóbbi években,évtizedekben,h vki 4 aranylaszti,és megannyi cím után hogy is játszik, így nem igen tudjuk összehasonlítani másokkal. De Ronaldinhonál pl már most jóval hosszabb ideje NO1,és húzóember. A Brazilnak elég volt 2-3 év a csúcson,h teljesen súlytalanná váljon,és önmagához képest zokni legyen. Bár a világelithez képest is bőven lemaradt. Na már most Messi laza 6-7 éve van a toppon, és még most is elég szép számmal lő gólokat, ad assistokat és a kevesebb km-re ellenére dönt el meccseket sorban. Igen, nem minden meccsen hajtja ki a belét, igen, nem minden meccsen van benne annyi motiváció,de ISMÉTLEM ez szerintem akarva akaratlanul ezzel jár...és még örülhetünk,h így is ennyit termel.

Persze,h szembetűnőbb ha olyan csapatok ellen fut kevesebbet, akik töredék ennyit nyertek,és mennek mint a mérgezett egér folyamatosan...lehet,h 2-3év múlva megnézhetjük a Bayernnél mi lesz a szitu...

szóval akik eladnák, azok fel sem fogják,h mi is ez a srác a Barcának. nem azt mondom,h röhögve el kellene nézni neki mindent,de majdnem :D mert még így sem miatta esünk ki,nem a futott mennyisége miatt. Volt sok szitu amikor beverte a helyzeteket,és ezek címeket értek, nah tegnap sajna nem ment be egy sem a kettőből.

Ide egy olyan edző kell aki a többieket helyre rakja,mert láthatjuk,h vannak időszakok amikor minden kerek,és akkor Messi sem lóg ki lefele,sőt...kellenek középső védők,és nem alacsonyak, nem ártana ha legalább 3-4 magasabb játékos lenne a kezdőben (Piqué,Busi adott) hogy érjenek már vmit a pontrúgásaink...
Természetesen még eladni, vagy temetni nagyon korai lenne. De azért ha már felhoztad R10-et, meg kell valljam azért van egy kis deja vu érzésen, mert ezek a körök, melyeket most kezdünk futni a topicban, anno nála is le lettek futva. Először ő is csak kevesebbet futott, meg kevesebbet mutatott játékban, de 2006/2007-es szezonban a gólok és az gólpasszok még jöttek, és volt néhány olyan meccs, ahol azt mondták: na most talán visszatér a régi Ronie. Aztán a következő szezonban ezek is elmaradtak. Ami pedig a legnagyobb probléma: anno a csapat stratégiája R10-re épült, most Messire, tehát ha nekik nem ment/megy, akkor a csapatnak sem, mert akkor sem volt, és most sincs alternatív taktikánk erre helyzetre.

Persze nem biztos, hogy a történelem megismétli önmagát, lehet, hogy már a hétvégén láthatjuk az igazi Messit, mindenesetre azért ebben szezonban voltak aggasztó jelek.

Ellenpéldának pedig felhoznám CR-t. Igaz, ő "csak" kétszeres Aranylabdás, viszont motivációban megszégyeníti még pályájuk elején lévő, feltörekvő, fiatal tehetségeket is. Ezért bár idősebb, mint Messi, még is úgy sejtem, hogy neki van több a hátralévő pályafutásában. Ő szerintem sosem "lakik jól", csak akkor fog romlani a teljesítménye, ha már fizikailag nem lesz toppon sérülések vagy az öregedés miatt.
Ha azt látom,h minden klappol,de Messi fék lesz,és ezen múlnak győzelmek/vereségek, címek/bukások akkor leírom. Nem vagyok elfogult senkivel sem, csupán a klub valaha volt egyik legjobb játékosát, és már most legeredményesebbjét nem akarom elküldeni mert nem fut annyit.
Véleményem szerint ilyen nem lesz, mert ahogy írtam, a játékunk Messire épül, tőle függ minden, hiszen őt keresnek minden labdával. Ő a töltény a fegyverbe, ha nincs töltény, nem lehet tüzelni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára LG 2014.04.11. 10:06:28-kor.
gergo9
Director del Fútbol

2014.04.11. 09:32:16

Majd ez a probléma a szezon utolsó harmadában történt meg, azok után, hogy Eto'o számolatlanul rúgta a gólokat, minden meccsen kiköpte a belét is a csapatért. Szóval történt, hogy az egyik edzésen Guardiola laza nyújtó gyakorlatot rendelt el a csapatnak és úgy látta, hogy Eto'o nem végzi teljes intenzitással a nyújtást. Odaszólt neki, hogy csináld rendesen, erre a kameruni visszaszólt, hogy én mindig így csinálom. Ez Pepnek nem tetszett, másnap kihagyta a városi rivális Espanyol elleni idegenbeli derbiről, ahol borzalmasan játszva, a 83. percig hátrányban lévő csapat Messi 11esével nyert meg a 90+13
(nem vicc)
De az mert ez még a szezon legelején volt ez a meccs, ráadásul Eto homorítására adták a tizit.
Andersen is megirigyelné ezt a sztorit
Maxi
Entrenador del Barça

2014.04.11. 09:07:11

ÈN eladnám, vàllalom.
ès nem azèrt mert miatta [auto_cenzúra] a csapat hanem mert 3 ève így áll hozzà a dologhoz, ahogy itt sokan, hogy márpedi neki szabad.egy nagy lóbrànert.èszre kell venni, hogy túl nôtt a klubbon 27 èvesen!!! gondoljunk bele mi lesz kèsôbb, mert ebbôl nagyon nehèz lesz neki visszatalàlni (bárcsak sikerülne).elhitte magáról, hogy nincs nála jobb( ez tèny) ès neki ezèrt nem kell semmit tenni, az meg, hogy mèg így is lô 100 gólt pont a zsenialitàsàt mutatja, DE rossz rà nèzni minden meccsen.lassan màr a sètàlàsèrt is meg kell dicsèrni.
arról nem beszèlve, hogy a rengetegszer szidott Alexis, Pedro duo meghal a pályán amikor lehetôsèget kapnak, az, hogy ôk nem ennyire jók nem az ô hibájuk.
Nem is èrtem, hogy nem zavarja a csapattàrsakat, hogy helyette kell melózni.
mielôtt nekem esne valaki, nem a tegnapi meccsbôl indulok ki, az csak az utolsó csepp volt.
irigyellek titeket, hogy ilyen elnèzôek vagytok vele.
Ès ki merem mondani: jobb volt a csapat nèlküle ès azèrt mert mindenki futott!
Forca Barca
ozsimiki
Adminisztrátor

2014.04.11. 08:39:42

Sanama!

Akkor dugnám homokba a fejem, ha azt írnám,h Messi hú de motivált volt,meg úgy hajtott mint régen. Nem, én is láttam,h kevesebbet futott,azt is,h fejben sem volt ott annyira. Én is örülnék ha 20évig ugyanaz az elszánt gyerek lenne,mint volt...DE mint írtam nincs összehasonlítási alapunk, senki nem volt ennyire sikeres egyénileg is mint Ő egymás után...már most 6-7 éve van toppon, mások 1-3 ilyen szezon után kiégnek,kiégtek....Ő azért nem égett ki, egyszerűen kevesebbet melózik (fut), viszont aki emiatt már is eladná,azt nem értem meg.

nem azzal van a bajom,h most páran kiélhetik magukat rajta,és írogathatják napestig,h még a nagyanyjuk lükvercben két 5kilós lekváros befőttel is gyorsabban takarít...mert ennek tényleg alapot szolgáltat a futómennyisége...azzal van a bajom,h el is adnák, meg olyanokat látnak bele,h Messi hátráltatja a csapatot...há' hogyne...:D :D :D

Ha azt látom,h minden klappol,de Messi fék lesz,és ezen múlnak győzelmek/vereségek, címek/bukások akkor leírom. Nem vagyok elfogult senkivel sem, csupán a klub valaha volt egyik legjobb játékosát, és már most legeredményesebbjét nem akarom elküldeni mert nem fut annyit.

Neki amúgy sem múlik minden azon,h mennyit fut, 2 napja sem azon múlt,h nem lőtt 2 gólt...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.04.11. 00:32:04

Mihu,akár hiszed akár nem,ismerem az Eto'o sztorit, ismertem ezt a Messi esetet is.
A kérdés,hogy ezt ki hagyta elfajulni idáig? A sztoriból az jön le,hogy Pep,mert nem volt következetes. Na most, lehet kopik a memórián,de mondjuk Pepnél 10 meccsből kettőt lazsált le átlagban Messi, most 10ből 7et.(arányokat nézzük) Pepnél, attól függetlenül,hogy hagyta ezt,legalább meghálálta azzal,hogy normálisan ment. Magához képest persze,sose volt egy 15km-t futó, magát széthajtó ember.
Biztos Messi hibája ez? Meg kéne próbálni kezelni a problémát.
Amúgy szerinted akkor el kellett volna küldeni,mint anno Eto'ot? Szerinted mi lett volna Barcelonaban ha eladjuk, megmondom neked, az elnökség meg Pep nem jött ki volna élve a CN-ból.
De csinálják ezt, tegyék padra,ha nem tetszik neki, akkor menjen. De nem gondolom,hogy ez a megoldás, ez már végső megoldás lenne. Eto'o esetében sem értettem egyet az elküldésével,nálam ez nem módszer, ez egy megfutamodás az edző részéről a probléma elől.

Egyszerűen én globálisabb problémát látok a csapatnál,mintsem egy egy személy a hibás. A keret nem megfelelő, a szerkezet, semmi nem jó. Ha egy direktebb,hajtósat koncepcióval játszanánk,akkor Messi is mozogna többet, mert muszáj lenne. Nem gondolom,hogy a többiek futnak fel le,ő meg állna. Nekem tegnap is a gyenge játéka tűnt fel, az nem,hogy pl Xavi vagy akárki többet mozgott volna tőle.

Mondom,tudom,hogy probléma van vele,nem vagyok vak, de ez kb a problémák közül a 17. a sorban. Szerintem. Én előbb rendbe tenném a keretet (két védő, kp, csatár), kitakarítanám a ballasztot. Ezzel kéne kezdeni. Messit azért nem nevezném ballasztnak,mert tegnap sem lógott ki még így sem a csapatból lefelé,ami tragikus.
A Messi-problémán nehéz változtatni, de hiszem,hogy ha új impulzusok érnék a csapatot, stabil hátsó alakzat, erőteljesebb középpálya, egy még jobb Neymar, akkor ő is jobban állna a dolgokhoz. Én ebben hiszek,nem abban,hogy zavarjuk el. Még nem jött el ennek az ideje.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2014.04.11. 00:12:41

Messi átlagsebessége 4,4km/h volt a meccsen, ami kb folyamatos lendületes sétának felel meg...télen, edzésnek futógépen 13fokos emelkedőn sétálok egy órát 4,5 km/h-val...vicccccccc
Mihu
Director del Fútbol

2014.04.11. 00:02:00

csababarca!

Csak felhoznék egy összehasonlítást...a következő két sztori a Barca és a Pep-könyvből származik.

Ugye Pep idejött, kijelentette, hogy Eto'o tipli. Egész nyáron csapatot kerestek neki, konc volt Pep nyakán...Soha semmiféle összezörrenése nem volt Guardiolával, mégis kijelentette, hogy Samu kezelhetetlen, öntörvényű, egoista. Aztán az eszméletlen kemény nyári alapozáson nyújtott teljesítménye meggyőzte Pepet, hogy maradjon. Konkrétan a következőket mondta neki az edző: "Tetszik ahogy hajtasz az edzéseken, meggyőztél, maradhatsz. De tudnod kell, hogy az első probléma után repülsz..." Majd ez a probléma a szezon utolsó harmadában történt meg, azok után, hogy Eto'o számolatlanul rúgta a gólokat, minden meccsen kiköpte a belét is a csapatért. Szóval történt, hogy az egyik edzésen Guardiola laza nyújtó gyakorlatot rendelt el a csapatnak és úgy látta, hogy Eto'o nem végzi teljes intenzitással a nyújtást. Odaszólt neki, hogy csináld rendesen, erre a kameruni visszaszólt, hogy én mindig így csinálom. Ez Pepnek nem tetszett, másnap kihagyta a városi rivális Espanyol elleni idegenbeli derbiről, ahol borzalmasan játszva, a 83. percig hátrányban lévő csapat Messi 11esével nyert meg a 90+13 (nem vicc) percben, és ezután nem volt visszaút, Eto'onak mennie kellett. Pedig Ő azok után megszakadt a pályán és az edzéseken, hogy nyilvánosan persona non gratanak lett nyilvánítva a csapaton belül. Ő minden meccsen a szívét lelkét kitette, Őt soha nem lehetett alibizéssel vádolni, mert még a 89. percben, 5-0-s vezetésnél is űzte, hajtotta a védőket és a kapust.

Na most ezzel szemben történt egyszer, hogy a 3. fordulóban a Sociedad ellen játszottunk, válogatott szünet után. Guardiola szerint Messi fáradtan tért vissza a csapathoz, sokat utazott, ráfér egy kis pihenés, így letette a padra. Leo látványosan lázadt a döntés ellen, mint egy hisztis 5 éves kislány, úgy ült a padon, és abban a pár percben amit a pályán töltött, jóformán semmit sem csinált. Másnap NEM JELENT MEG AZ EDZÉSEN... Erre Pep mit csinált? Nem, nem küldte el, mint Eto'o-t, hanem innentől kezdve minden meccsen játszatta, ha előtte 40ezer km-t utazott, akkor is...

Na ez itt a különbség kéremszépen...A játékosok hiába állnának fel, és csapnának az asztalra, ha Pepnek, Cruyff után a Barca legkarizmatikusabb edzőjének se volt hatalma felette...
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2014.04.10. 23:54:42

Messivel kapcsolatban csupán annyi lenne a kérdésem, hogy szerintetek mekkora hatással van az öltözőre? Mert valószínűleg elég nagy hatással van, mivel az olyanok, mint Neymar vagy Sánchez rá néznek fel. Ha pedig Messi sétálgat és nagy ívben tesz egy BL-NEGYEDDÖNTŐRE, akkor ott valami nagyon csúnyán el van rontva....
Nem mondom, hogy jobbak lennénk nélküle, de a csapat túlélte Ronaldinho, Eto'o, de még anno Pep és Rivaldo távozását is. Messi nélkül is lenne Barcelona, jó Barcelona.
Mert egy kulcsjátékos lendülete hatással kell legyen a többiekre is normális esetben. Lehet szidni Ronaldo-t, hogy cicafiú meg hisztis meg rinyáldó, de ameddig minden meccsen kihajtja a belét a pályán, fut mint az őrült, addig lehet tisztelni is. Jobban, mint Messikét, aki ha van kedve focizik, ha nem akkor sétálgat és egy kulcsfontosságú meccset is képes végigsétálni. Jelen pillanatban pont ezek miatt jobb játékos Ronaldo, mint Messi. Sajnálhatjuk...
Sanama
Llegenda del Barça

2014.04.10. 23:40:44

csababarca írta:
Sanama írta:Hát ha nektek az nem felháborító, és probléma, hogy konkrétan annyit fut, mint 1 kapus, akkor lényegtelen itt bármi is.
Lehet mondani, hogy nincs mögötte csapat, vagy gyenge a védelem, de ez nem okozott görcsöt a lábában, hogy feltartsa a futástól.
És ne haragudjatok, de ameddig 1,5km-el fut többet, mint a kapus, addig igenis elő fogom venni, mert ez nem normális. És akkor is leírtam volna ugyanezt, ha tegnap a 2 helyzetéből 2őt belő. De ez is mutatja, hogy mennyire dekoncentrált volt. Ilyeneket ő be szokott fejezni.
engem felháborít,meg nem tetszik, amit csinál nekem sem.
De amikor jönnek az adjuk el, meg gyenge,stb emberkék...az megmosolyogtat.
Gyenge volt tegnap,láttuk, mi is,akik most védik. De nem miatta estünk ki, a csapat mondott csődöt, így együtt,most minden csapatrészünk gány volt,ilyenkor nem illik elővenni senkit szerintem,mindenki nézzen magába.
Igen csődött mondott a csapat. Erre írtam, hogy csődöt mondani lehet, kiesni lehet.
Szrul játszani lehet úgy, hogy futottál 12km-et, vagy 6,8at. Szerintem nem mindegy.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.04.10. 23:31:24

Sanama írta:Hát ha nektek az nem felháborító, és probléma, hogy konkrétan annyit fut, mint 1 kapus, akkor lényegtelen itt bármi is.
Lehet mondani, hogy nincs mögötte csapat, vagy gyenge a védelem, de ez nem okozott görcsöt a lábában, hogy feltartsa a futástól.
És ne haragudjatok, de ameddig 1,5km-el fut többet, mint a kapus, addig igenis elő fogom venni, mert ez nem normális. És akkor is leírtam volna ugyanezt, ha tegnap a 2 helyzetéből 2őt belő. De ez is mutatja, hogy mennyire dekoncentrált volt. Ilyeneket ő be szokott fejezni.
engem felháborít,meg nem tetszik, amit csinál nekem sem.
De amikor jönnek az adjuk el, meg gyenge,stb emberkék...az megmosolyogtat.
Gyenge volt tegnap,láttuk, mi is,akik most védik. De nem miatta estünk ki, a csapat mondott csődöt, így együtt,most minden csapatrészünk gány volt,ilyenkor nem illik elővenni senkit szerintem,mindenki nézzen magába.
Petr
Entrenador del Barça

2014.04.10. 23:26:36

Egyszerűen szerintem addig nem érdekli, ameddig nem lesz ott a szerződés, hogy igen, megint Ő a legjobban fizetett szupergigamegasztár... Presztízs. Ha meg tényleg jön a második gyerek, akkor meg kell az új szerződés, mert miből neveli fel..?! :)

Szerintem meg utána sem fogja érdekelni, elképzelésem nincs arról, hogy mi tudná motiválni. Talán ha le lenne ültetve a padra a hozzáállása miatt és nem kapná meg az új szerződést. Ezt viszont úgysem merik megcsinálni, tehát fogós a kérdés..
Sanama
Llegenda del Barça

2014.04.10. 23:20:45

Hát ha nektek az nem felháborító, és probléma, hogy konkrétan annyit fut, mint 1 kapus, akkor lényegtelen itt bármi is.

Egyszerűen szerintem addig nem érdekli, ameddig nem lesz ott a szerződés, hogy igen, megint Ő a legjobban fizetett szupergigamegasztár... Presztízs. Ha meg tényleg jön a második gyerek, akkor meg kell az új szerződés, mert miből neveli fel..?! :)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.04.10. 23:00:03

Ozsival tudok egyet érteni, divat lett szidni Messit mostanában,ez a legegyszerűbb persze.
Kár,hogy a foci bonyolultabb. Ha valaki mögött nincs csapat,akkor lehet az Messi,CR,Ibra,akárki...nem fog menni. Lőhet gólt így is,mert klasszis,tegnap is a nulla futással 2szer helyzetbe került,most épp kihagyta. De mennyivel másképp értékelnétek most,ha ott egyet bever, 1-1, véletlen bemakkoljuk magunkat tizikkel,akkor most ő a hős.

Abban egyet értek a többiekkel,veb,zola,stb, hogy most a védelmet ebben a párharcban nem igen kell elővenni, 2 meccsen egy rúgott góllal rtikán lehet továbbjutni,nagyon ritkán. Ha rúgunk tegnap 2-3 gólt,de kapunk 4et, akkor lehet szidni a védelmet,így most nem ildomos.

Viszont, a védelem gyengesége óriási gond, nem csak a védekezésben, de nincs kontakt a védelem és a kp-között, nincsenek olyan labdakihozatalok mint régen,nincs magabiztosság,semmi nincs.
Kp szintén gyenge, sebesség nincs, ütközni nem ütközik senki. Nincs beszürkülés? kár hogy így látja a vezetőség is...persze tud Xavi labdákat osztogatni,de ez már kevés, lassú, erőtlen, sajnos a mai focihoz erő meg sebesség kell,idáig fajultak a dolgok. Nekem sem tetszik,de alkalmazkodni kell. Iniesta valóban jó formában van tavasszal,rá panasz nem lehet,de ez egy ember a 4ből. Busquets kuka egész évben, Cescet meg sem említem.
Így elég nehéz elől alkotni.
Ezért csapatjáték,mert egy csapat akkor jó,ha minden sora működik, de legalább 2 sor. (védelem+kp, vagy kp+csatársor)

Messi tegnap még így sem volt a leggyengébb, ezzel a semmi játékkal,mert legalább kétszer odakerült,és befejezte az akciót. Neymar egyszer került oda, nem fejezte be az akciót,mert úgy gopndolta,hogy átviszi a kapus testén a labdát...mások meg sehol nem voltak.

A Messi taktikusság probléma,de ez megint nem Messi hibája,hanem az edzőké,hogy hagyják eztmneg a játékosoké. Messi lehet kiskirálykodik,de meddig tartana felállnia Iniestanak,vagy Xavinak, és megmondani,hogy elég volt ebből, Ales,passzolj másnak is stb...Érdekes dolog ez, ha ilyen gyengék a játékosok,hogy nem mernek mást tenni,csak azt amit Messi mond nekik, akkor vicc az egész. (kétlem hogy Messi parancsai ezek, egyszerűen csak annyiszor húzta már ki a kaksiból az egész klubot, hogy automatikusan őt keresi mindenki ha baj van.más nem képes egyénileg semmire, vagy csak rtikán.)
Sanama
Llegenda del Barça

2014.04.10. 22:48:35

Attól, hogy Messivel kapcsolatban homokba dugod a fejed, Ozsi, attól nem lesz jobb.
Attól nem lesz jobb, hogy véded, hogy 3éve a góljai címeket hoztak. Azok a gólok most nem fognak címeket hozni. Az ATM ellen kaptunk 2 meccsen 2gólt, ami egyáltalán nem rossz. Viszont 1-et lőttünk, amit inkább ne is minősítsünk.

Ronaldinhot fel lehet hozni, de nála nem emlékszem olyan,ra hogy csak a kapus futott nála kevesebbet, pedig ez nagy szó. És Messinél ez nem kondi hiánya részben(ahogy Dinhonál volt), szóval még rosszabb mentálisan, vagy csak ennyire szrik az egészre, ameddig nem lesz az orra elé tolva az őj szerződése.

Mihuval meg teljesen egyetértek a taktikát illetően. Ez a Messi centrikusság nagyon zavar engem is. Nem baj ha rá van kihegyezve az egész, de amikor ennyire látványosan csak neki mennek a passzok, még akkor is,amikor nulla, az nagyon zavaró.

A középpályán milyen beszürkülésről beszélsz amúgy? Én nem látok ilyet. Iniesta megint élete formájában van az utóbbi időben, Xavira panasz nem lehet olyan zsugákat osztogat mostanában. Ja, hogy nincs 15 killer pass, mert Messi áll mint a cölöp? Hát az ne a középpálya hibája legyen már, hogy nincs mozgás elől.
Nem hiába ment tegnap is az ívelgetés végig, nulla mozgás mellett nehéz mást csinálni. Az meg megint a Messi-centrikusság hatalmas baja, hogy Neymar-Cesc vagy a többiek hiába vannak jó helyzetben, csak Messit keresi mindenki.
zola8787
Director del Fútbol

2014.04.10. 22:32:27

visca el barca írta:
ozsimiki írta:..
ez a baj hogy ő is így gondolkodik. minek fussak? minek hajtsam ki a belem? nyertem nekik 57438 kupát, legyen elég...
veb-el sose értek egyet, na ennek a szériának itt a vége. 1,5 sorban összefoglaltad az igazságot.

ozsimiki foghatod arra a bl kiesést, hogy gyenge a védelem, de gondolj vissza, hogy a 2 meccsen 1 gólt lőttünk.
ozsimiki
Adminisztrátor

2014.04.10. 21:53:40

visca el barca írta:
ez a baj hogy ő is így gondolkodik. minek fussak? minek hajtsam ki a belem? nyertem nekik 57438 kupát, legyen elég...
nem lesz elég, korántsem így értettem,h ne akarna nyerni többet.
Azt kellene megérteni,h nem a kevesebb futása miatt nem nyerünk pl idén Bl-t, hanem a szedett vedett védelem,és többek között a középpálya beszürkülése miatt is. Ők is felpörögnek olykor,akkor Messibe is visszatér az élet, és láthatjuk azokat a meccseket. Idén ezekből van kevesebb.

Az meg szép és jó,h amikor sérült volt lőtték a gólokat a srácok,csak azt felejti el Mihu is,h ősszel nem igen szokott gondunk lenni kb semmivel sem, évek óta csúcsformában vagyunk ősszel,majd januártól lejtmenet. Biztos vagyok benne,h Messi nélkül se nyertük volna meg azokat a meccseket amiket vele, és kb abban is,h még hozzájött volna pár vereség ha nem tér vissza Leo. De felőlem mindenki beleálmodhatja,h Pedro-Ney-Alexis tavasszal is parádézott volna, sőt a középpálya is,meg ugye a védelem is...mind1, majd ha teljesen rendben lesz a védelem, a középpálya két sebességgel feljebb kapcsol laszti visszaszerzés és támadásépítés terén is, ÉS AKKOR NEM NYERÜNK,akkor lehet a sétálósabb Messire varrni bármit is, addig kicsit meredek.

Másabb taktikát amúgy én is szívesen megnéznék, Messi is örülne neki szerintem, bár akkor lehet,h az egyik géniuszát annyira nem tudnánk kihasználni,azt amikor szinte irányítóként ad gólpasszokat,de én benne lennék. Tatával nincs nagy bajom,de nem egy olyan figura akinek a szava hetekig ott keringhet a srácok fejében...
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2014.04.10. 21:32:00

Továbbra is azt mondom, hogy így, ebben a taktikában csak hátráltatja a csapatot. Ez a véleményem...Mindenki csak Messit látja a pályán, főleg Alves...az vérlázító, hogy ha kap egy labdát Messitől, akkor semmi mást nem néz, csak azt, hogy hogy lehet neki visszapasszolni. Tegnap is volt két szitu, amikor a baloson tök üresen volt két ember, Messi lepasszolta Alvesnek, aki ahelyett, hogy kitette volna balra, inkább visszapasszolta Leonak, akin 3an voltak. De a többiek is csak Őt látják a pályán. Tegyük oda Messinek, majd Ő áthámozza magát azon a 4 emberen.

Meg kell nézni, hogy amikor nem volt, akkor milyen volt a támadójátékunk. Életveszély. Sorra rúgdostuk a 3-4 gólokat meccsenként, rengeteg helyzetünk volt, nem szenvedett a csapat, volt kreativitás a támadójátékban. Mióta visszajött? Pedro, Alexis és Neymar alig rúg gólt, Messi viszont annál többet. Csak éppen ez a 3 játékos arányosan több gólt rúgott, mint Leo.

Továbbá az a hatalom, amit kiharcolt magának a csapatnál, hosszú távon destruktív lehet. Eddig oké, mert nyertük a meccseket, kupákat, nem volt gond, mindenki happy volt. De majd ha sorra nem jönnek az eredmények, mint pl most, akkor előbb-utóbb a csapattársak is elkezdenek elégedetlenkedni, ami teljesen természetes. Sőt, már régen meg kellett volna történnie, mert akkora kettős mérce van a csapatban, hogy most hirtelen nem is tudnék hasonló példát mondani.

Jövőre ha nem lesz olyan taktikai változtatás, amivel ismét Messi független lesz a támadójátékunk, akkor jövő nyáron el kell tőle búcsúzni. De mivel az a helyzet, hogy ha nem rá jön ki minden támadás, akkor bevágja a durcát, így ez a változás nem is fog megtörténni. És az a nagyobbik baj, hogy nem csak a változás, hanem az eladás sem. Kicsit azt érzem, hogy neki belefér 3-4 kritikán aluli szezon is. Ronaldinhot az első rossz szezonja után pfújolták, cikizték, lengették a zsebkendőket. Pedig....... :roll:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2014.04.10. 21:11:55

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2014.04.10. 21:10:50

ozsimiki írta:Nem olvastam végig az összes hszt tegnap óta itt, de csak annyit tudok írni,h akik KOMOLYAN el akarnák adni MOST,azokon nevetek, szívből. Értem én,h bosszantó,h kevesebbet fut minta többiek, de kevesebbet futott az elmúlt 3-4 évben is..

Kb. ez a lényeg. A Realnál sem szakad meg a védekezésben Cr és akkor nagyon finom voltam, sétálgat ő is rendesen. Ezt csak azért írom, mert egyeseknek berögződése, hogy a portugál oda-vissza sprintel a pályán.

Régóta megvan ez Messinél. Már a Pep-érában is így volt, ezt bőven elbírja a csapat amíg a teljesítményével ezt kompenzálni tudja.
Viszont a tegnapi meccs iszonyatosan kirívó volt. A cselei se jöttek be, jó ha egy emberen átfűzte magát, kapura veszélytelen volt, a passzai sem működtek. A legtöbb meccsen még ha nem is fut, visszalép labdákért, készíti azokat le, vagy megindul vele, de ezekből hangyányit se lehetett látni. Még az az érzés sem volt meg igazán, hogy esetleg tud villanni egyet, amivel pozitív irányba döntheti a meccset.
Alapvetően azzal nincsen semmi bajom, ha nem veszi ki a részét a védekezésből úgy mint a többiek, ezen nem is lehet változtatni. De az, hogy olyan lelketlenül játsszon, mint azt tegnap tette kiveri a biztosítékot. Azt azért nem lehet neki felróni, hogy a nagy meccseken is sz@rik bele a játékba, mert azért mindig látható, hogy ha nem is megy, próbál megindulni és benne van az a faktor, hogy villant, de ennek tegnap a legkisebb jele sem volt.
Nem kérdés, hogy a szezonban ez volt eddig a leggyengébb meccse, a gond az, hogy ez volt egyben az egyik legfontosabb.
Az eladáso viszont jókat mosolygok, a kupadöntőn ver két gólt és újra ő lesz itt az Isten.
Forca Barca!!!!
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.04.10. 21:00:35

ozsimiki írta:Nem olvastam végig az összes hszt tegnap óta itt, de csak annyit tudok írni,h akik KOMOLYAN el akarnák adni MOST,azokon nevetek, szívből. Értem én,h bosszantó,h kevesebbet fut minta többiek, de kevesebbet futott az elmúlt 3-4 évben is...nem igen volt rá példa az utóbbi években,évtizedekben,h vki 4 aranylaszti,és megannyi cím után hogy is játszik, így nem igen tudjuk összehasonlítani másokkal. De Ronaldinhonál pl már most jóval hosszabb ideje NO1,és húzóember. A Brazilnak elég volt 2-3 év a csúcson,h teljesen súlytalanná váljon,és önmagához képest zokni legyen. Bár a világelithez képest is bőven lemaradt. Na már most Messi laza 6-7 éve van a toppon, és még most is elég szép számmal lő gólokat, ad assistokat és a kevesebb km-re ellenére dönt el meccseket sorban. Igen, nem minden meccsen hajtja ki a belét, igen, nem minden meccsen van benne annyi motiváció,de ISMÉTLEM ez szerintem akarva akaratlanul ezzel jár...és még örülhetünk,h így is ennyit termel.

Persze,h szembetűnőbb ha olyan csapatok ellen fut kevesebbet, akik töredék ennyit nyertek,és mennek mint a mérgezett egér folyamatosan...lehet,h 2-3év múlva megnézhetjük a Bayernnél mi lesz a szitu...

szóval akik eladnák, azok fel sem fogják,h mi is ez a srác a Barcának. nem azt mondom,h röhögve el kellene nézni neki mindent,de majdnem :D mert még így sem miatta esünk ki,nem a futott mennyisége miatt. Volt sok szitu amikor beverte a helyzeteket,és ezek címeket értek, nah tegnap sajna nem ment be egy sem a kettőből.

Ide egy olyan edző kell aki a többieket helyre rakja,mert láthatjuk,h vannak időszakok amikor minden kerek,és akkor Messi sem lóg ki lefele,sőt...kellenek középső védők,és nem alacsonyak, nem ártana ha legalább 3-4 magasabb játékos lenne a kezdőben (Piqué,Busi adott) hogy érjenek már vmit a pontrúgásaink...
Egyetértek, remélem, visszajön a formája! (Habár ezt már elég sokszor kifejtettem.. :mrgreen: )
On:
Willy Sagnol nyilatkozata: "Messi h*lyének nézte az embereket! Csak sétálgatott a pályán."
No comment... :roll:
Kép
eimenis1212
Jugador d'estrella

2014.04.10. 20:48:08

valami ilyesmi lenne a lényeg...
ozsimiki
Adminisztrátor

2014.04.10. 20:37:01

Nem olvastam végig az összes hszt tegnap óta itt, de csak annyit tudok írni,h akik KOMOLYAN el akarnák adni MOST,azokon nevetek, szívből. Értem én,h bosszantó,h kevesebbet fut minta többiek, de kevesebbet futott az elmúlt 3-4 évben is...nem igen volt rá példa az utóbbi években,évtizedekben,h vki 4 aranylaszti,és megannyi cím után hogy is játszik, így nem igen tudjuk összehasonlítani másokkal. De Ronaldinhonál pl már most jóval hosszabb ideje NO1,és húzóember. A Brazilnak elég volt 2-3 év a csúcson,h teljesen súlytalanná váljon,és önmagához képest zokni legyen. Bár a világelithez képest is bőven lemaradt. Na már most Messi laza 6-7 éve van a toppon, és még most is elég szép számmal lő gólokat, ad assistokat és a kevesebb km-re ellenére dönt el meccseket sorban. Igen, nem minden meccsen hajtja ki a belét, igen, nem minden meccsen van benne annyi motiváció,de ISMÉTLEM ez szerintem akarva akaratlanul ezzel jár...és még örülhetünk,h így is ennyit termel.

Kép
Válasz küldése