Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
corol
Entrenador del Barça

2014.05.04. 19:09:31

Hát igen, egy közepes Barca ezt a bajnokságot is simán behúzta volna, a kicsik közül kellett volna legalább kettőt megverni.
A jelenlegi helyzet szerint valóban a Real-nak áll a zászló, bár ha a Real a négyből egyet betlizik, vagy kétszer X-el és a Barca nyerné a hátralévő két mérkőzését, akkor pontszámban esetleg hármas holtverseny és a Barca a bajnok. Nem mintha megérdemelnénk!!! :D
trey88
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2014.05.04. 19:07:07

Tudom hogy utólag bármit írhatok, de az ATMA Valencia elleni meccse előtt 20ezret dobtam 2,62-ért a realra hogy ők nyerik a Ligát. Valamiért éreztem a mákot a balerinák lába alatt. Persze még bukhatom (úgy legyen!). Amúgy azt értem, hogy már nagyon érett az idegenbeli matracos botlás, de hogy pont a full semmi közepén lebegő Levante ellen, na azt már nem értem. Mi meg 10-szer buktuk el a Ligát ebben a szezonban, Tata legalább ebben csúcsot döntött. Jöhetnének a Sötét Zsaruk, aztán telibevillanthatnának a szezonnal kapcsolatban..
Szuszimester
Jugador del Barça

2014.05.04. 18:49:54

Nem hiszem el, hogy a tegnapi 93. percben kapott gólunkkal bukhatjuk a Ligát, és azt sem igaz, hogy ebben a tetves évben minden a habfehéreknek jön össze. Egyszerűen hihetetlen...ááá #-o
Szuszimester
hady
Director del Fútbol

2014.05.04. 18:43:33

...lesz tétje az utolsó meccsnek.......az atletico akár a 3. Is lehet....,de ha a reál is ki kap ...
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.05.04. 12:04:49

neobarca írta:
Jester írta:Srácok,ha ma nyer az Athletico Madrid akkor bajnok nem?
Nem. Ha jól tudom még nem.
6 pont kell nekik még. Szal ha ma nyernek, meg otthon megverik a Malagát, akkor sorfalat állunk nekik a Camp Nouban.
neobarca
Director del Fútbol

2014.05.04. 12:01:26

Nem. Ha jól tudom még nem.
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.05.04. 12:00:48

Nem.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Jester
Barça B

2014.05.04. 11:55:50

Srácok,ha ma nyer az Athletico Madrid akkor bajnok nem?
100% pure awesomeness
barlacy
Jugador del Barça

2014.05.04. 11:54:40

Általában nem szeretem azt a felfogást,hogy én már szóltam, meg megmondtam, meg hű de okos is vagyok. Ám nem tehetem meg, hogy ne emlékeztessek:
'1.) kell egy edző ( az nem lehet, hogy egy magas színvonalú edzésvezetés után jöjjön egy középszer, amit a klasszisok észre is vesznek,ki is használnak, a helyükre lépő "rotáltak"próbálkoznak, a csapat szerte szét szakadozik,lassan mindenki a tudása alá süllyed,egyenes következmény a rossz edzésvezetésnek a sok sérülés is,a régi stílus a letámadással kombinált ún.tiki-taka csak nyomokban , helyette semmi, a középpálya kiürül, átjáróház a védelem,stb)

2.) A keret megújítása az értékek megtartásával!!A váz adott: Montoya,Bartra,Pique,Alba,Adriano mellé kell belső védő, és egy jobbhátvéd is!!A közép pályára Busi ,Iniesta, Mascherano,S.Roberto,Cesc,(néha!)Xavi, Elől: Messi, Pedro ,Neymar mellé kell még egy gólerős minden poszton bevethető csatár is.
Haza kell hozni: Rafinhat, Doloufeut ,a kölcsönből, el kell gondolkodni esetleg Fontas reaktiválásáról a Vigóból, a kettőből felhozható tehetségeket fel kell hozni a Csapathoz!
3.)Vezetőség : Mentalitásváltás kell!!! Az nem lehet, hogy az edző tudomása nélkül vegyenek adjanak el játékosokat!!!( Pep nem tudott Ibra érkezéséről, nem is tervezte, eladták "Csigát"
mielőtt beépíthette volna --!a tudta nélkül , stb) Pep évenkénti szerződgetése, majd távozása is ennek köszönhető!!Elküdte volna a "gátló fékeket" -nem engedték neki, hozta volna J. Martinezt,stb -nem engedték neki!!!
4.) A jövő? Edző , és újra épített csapat!! Mindkettő szükséges, ahogyan Neymar körül is a rendcsinálás.A világelső legnagyobb legjobb -és nem lehet elég jelzőt rá aggatni Messi pozícióját helyre kell tenni! A Neymar üzletben résztvevőknek be kell látni,hogy a csapat és Messi a jövő!! Neymarnak illeszkednie kell- Anyagilag is!!Az értékeknek a helyükre kell kerülni!!!
visca el barca
Presidente del Barça

2014.05.04. 11:46:46

zola8787 írta:Számomra ez volt az a meccs, ahol ha pontot vesztünk, akkor sem éreztem volna magamat rosszul. Így majd az utolsó fordulóban kiállhatunk a cserékkel meg az B kerettel, válogatottak mehetnek már most pihenőre a VB-re készülvén és szépen odaadhatjuk a 3 pontot az Atletico-nak.
ó nehogy azt hidd :D megy majd mindegyik mint a mérgezett egér és majd a 95 percben lövünk egy gólt amivel a balett bajnok lesz :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
trey88
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2014.05.04. 11:06:19

Egyáltalán nem lepődtem meg, szokásos 16 órakor kezdődő meccs, amin általában nem nyerünk..
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.05.04. 10:26:35

Srácok, ez gáz. Ennyi helyzetet egyszerűen nem lehet büntetlenül kihagyni. A tegnapi meccsen a Pedro-Adriano páros nagyon nagy fék volt, Messi sok helyzetet kihagyott. Egy megnyert meccset buktunk el az utolsó pillanatban (milyen meglepő). Kár is sok szót fecsérelni erre a produkcióra. Valahogy csorgassuk le a szezont, az Atletico húzza be a bajnokságot és a BL-t is és jól van. Szégyen, hogy ekkora előnyből, oda-vissza Real veréssel már ekkora hátrányunk van.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Léfe
Entrenador del Barça

2014.05.04. 09:50:14

Persze mi csak mint ujság-net-olvasók csak azt tudjuk amit leirnak. Mennyi ebben az igazság-kitaláció azt csak a bennfentesek tudják. De azt látni, hogy a bajnokság felénél még elönyünk volt -5 pont- aztán szinte csak a Reál elleni bajnoki jött össze. Nehéz megitélni, de valaminek történnie kellet a csapaton belül. Arról van szó,hogy nincsen játék, kevés a futás, lassu a játék, nehezen rugunk gólokat és eltünt a középpályás védekezés. Csak a motiváció hiányára gondolok, mert 1-2 csere mellett ezek verték végig a világot. Martinó tul sok sikert megélt csapatot vett á, valahol törvényszerü a visszaesés, de küzdeni és futni még lehetne. Uj csapat kell, mert hosszu sikertelenség lehet a vége.
Fecó
mess2009
Director del Fútbol

2014.05.04. 08:46:38

a világ nagyobbik felén ha valaki nem vagy rosszul teljesít annak viselnie kell a következményeit. azt mondja meg valaki nekem, (ha van aki tudja?) hogy egy ilyen produkció után ezek ugyanazt a fizetést kapják? ép eszű dolog az, hogy pl. Messi egy ilyen szezon után arról tárgyal, hogy ő legyen a legjobban fizetett ?!! hogy van ez? nekem úgy tűnik, hogy az a bizonyos motiváció azért tűnt el, mert ez a favágó menedzsment eszköztelen a teljesítmény megkövetelésében.
azt meg már most le írom, hogy ebben a csapatban talán Bartra az egyetlen, akit egy Luis Enrique motiválni lenne képes, minden tiszteletem a focista pályafutása előtt de edzőként egyelőre messze a klasszistól, ha benne látják a nagy megváltót akkor az bizony nekem szegényesnek inkább tűnik mint jó húzásnak.
KKrisz79
Barça C

2014.05.04. 06:09:35

crixus... szívemből szóltál!
Minden egyes szavaddal egyetértek!
S az akarást én is hiányolom a csapatból már hetek óta!
Pár hete még három fronton álltunk... s elég volt 2 hét ahhoz, hogy mindent elbukjunk.
Rendkívül szomorú és egyben dühítő is ez!!:-(
crixus
Entrenador del Barça

2014.05.04. 01:27:14

Igazából engem nem lepett meg a pontvesztés. Az idei bajnokság már Granadában elúszott végleg. Nem láttam a mai meccset, az idei csapat nálam annyira leírta magát, hogy nem vagyok erre vevő (pláne, hogy van életem a futballon kívül is...). Az olvasottak alapján a játék képe hasonló lehetett mint az előző meccseken, ez sem meglepő. A fanyalgásomnak és mások fanyalgásának viszont az a legfőbb oka, hogy az utóbbi 5 évben a Barca és rögtön utána a Real is olyan magasra tette a lécet, olyan sok pontot gyűjtött be, ami szinte példátlan a spanyol futball történetében. 1986/87 előtt 34 és annál kevesebb meccset játszottak a csapatok. Ha viszont az azóta eltelt szezonokat megnézzük, akkor észrevehetjük, hogy a legutóbbi 5 szezon kivételével a Barcelona ezzel a teljesítménnyel (27 győzelem 4 döntetlen és 5 vereség) 36 forduló után bármikor az első helyen állt volna, tehát bármelyik korábbi Barca-nál jobb ez a csapat - az utóbbi öt évet leszámítva.
De csak a kontraszt véget. Bajnok csapatok pontszáma az új évezredben: 2000: 69 pont, 2001: 80 pont, 2002: 75 pont, 2003: 78 pont, 2004: 77 pont, 2005: 84 pont (Barca), 2006: 82 pont (Barca), 2007: 76 pont, 2008: 85 pont, 2009: 87 pont (Barca), 2010: 99 pont (Barca), 2011: 96 pont (Barca), 2012: 100 pont, 2013: 100 pont (Barca).
Mondhatná az ember, hogy talán nem is olyan szörnyű ez a 85 pont, mert 5-6 éve még elég lett volna bőven a bajnoki címhez úgy, hogy még két meccsünk van. Ezzel szemben viszont mondhatjuk, hogy a futball változik, fejlődik, amelyik csapat lemarad, az kiesik, akár szezonokra. A Barca és a Real pedig húzza egymást mindig. Ha az egyik x pontszámot érel, akkor a következő szezonban a másiknak a célja az lesz, hogy x-nél többet érjen el. Így jutottunk el oda, hogy 90-95 pont alatt már nem osztanak bajnoki címet. Ehhez nőtt fel idén az Atletico is, bár ők nem biztos, hogy financiális okokból bírni fogják a versenyt hosszabb távon (érts alatta éveket). Jelenleg ez legyen a legkisebb gondjuk.
Nekünk viszont ha tartani akarjuk a Real Madriddal a lépést, akkor olyan keretet kell összehozni, olyan edzővel, amelynek minden egyes meccs fontos, minden kis csapatot meg akarnak verni, mert ez kell a bajnoki címhez. Hiába a Real Madrid elleni két győzelem, a madridiak jövő héten ilyenkor már 3 ponttal előttünk lesznek. Pontosan azért, mert jobban akartak idén (főleg tavasszal), rendre hozták a "kötelező" meccseket. Sajnos az igazság pedig az, hogy a mi keretünkben is bőven meglett volna ez, mert a képesség megvolt. Az akarással volt itt csak és kizárólag a probléma. Meg lehet próbálni rákenni a vezetőségre, a sérülésekre, bármire, de a büdös nagy igazság az, hogy nálunk nem győztes felfogású csapat lépett ki meccsről meccsre a pályára, csak alibiző sztárocskák, "galaktikusok". Messivel az élen. Az edző pedig asszisztált hozzá, mert ideig óráig döcögtek az eredmények. Legkésőbb a Betis elleni meccs után kellett volna elküldeni a büdös "valahová" a csapatot és elővenni egytől egyig őket, "van Gaal-módszerekkel". Akkor talán. Itt már a Sociedad elleni meccs után is meg lehetett volna ítélni a szakembereknek, hogy baj van. Nem nekünk szurkolóknak, hanem ott a klubnál, az edzőknek, a vezetőknek, stb. Sőt tovább megyek, már nyáron el kellett volna kezdeni újítani, ahelyett, hogy szélmalomharcot vívtunk olajmágnásokkal. Voltak opciók, csak kicsit tágabbra kellett volna nyitni a tárcát. Nem 50-60 milliókkal, csupán 10-20 millióval (csupán nyilván nem hátköznapi ember mértékével "csupán"). Ezt az összeget előbb-utóbb úgyis el kell költeni, így majd ezen a nyáron. :roll:
Boixos
Llegenda del Barça

2014.05.03. 21:45:25

na, akkor várjuk a következő szezont, a változásokat, mittudomén, mert ez így mostanra egyszerűen fos.
egyebet nem tudok mondani. kérem, kapcsolja ki.
PUYOL-XAVI-INIESTA
zola8787
Director del Fútbol

2014.05.03. 19:33:44

Számomra ez volt az a meccs, ahol ha pontot vesztünk, akkor sem éreztem volna magamat rosszul. Így majd az utolsó fordulóban kiállhatunk a cserékkel meg az B kerettel, válogatottak mehetnek már most pihenőre a VB-re készülvén és szépen odaadhatjuk a 3 pontot az Atletico-nak.
na0421
Barça B

2014.05.03. 19:28:11

Szerintem ez a meccs nem volt annyira tragikus, mint az áprilisi meccsek, vagy a Valencia ellenni hazai (nem mintha a futball magasiskolája lett volna). Azért próbált küzdeni a csapat legalább Tito miatt, de látszott, hogy fejben már mindenki lezárta ezt az évet. Sokan Tatát szidják emiatt a meccs miatt is, de most komolyan..nehogy már az ő hibája legyen, hogy kihagytunk kb. tíz 100%-os ziccert (plusz-mínusz kettő). Egy hibát követett el: behozott egy csatárt a 92. percben 2-1nél. A mai meccsről még azt sem lehet elmondani, hogy csak a tilitoli ment volna, mert mint írtam, volt egy csomó helyzetünk. Ha csak az egytizedét be sikerül verni, nyerjük a meccset.
Az eredmény abszolút nem bosszant, most kivételesen tök mindegy, hogy sikerült elszerencsétlenkedni az utolsó percben, mivel a meccs gyakorlatilag számunkra tét nélküli volt. Csak a legelvetemültebbek hihették, hogy mi még megnyerhetjük a bajnokságot. Ha botlott is volna mindkét madridi csapat, akkor sem hiszem, hogy az Atleticót le tudtuk volna gyűrni az utolsó fordulóban ezzel a csapattal, max. döntetlen, az meg ugye a Reálnak lett volna tökéletes, és én is inkább az Atleticót szeretném végső győztesnek egy egyszerű indok miatt: mert ők megérdemlik. :)
Kíváncsi vagyok mit hoz a jövő, én sokakkal ellentétben bizakodó vagyok. Idén tényleg minden összejött, és még így is versenyben voltunk mindenhol sokáig ezzel a pocsék teljesítménnyel. :)
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.05.03. 19:24:00

No, akkor vegyük végig!

A szezon egy 7-0-lal kezdődött. Itt bíztam Tatában és a bajnoki címben is.
Aztán jött a Malaga, az eredmény pedig 1-0 lett nekünk. Nem volt semmi baj a szuperkupát is behúztuk, úgyhogy bizakodhattunk. Erőt adott Messi triplája a Valencia ellen idegenben a Sevilla legyőzésével együtt.
Az első iksz az Osasuna ellen jött össze: 0-0, majd jött a Milan elleni 1-1. No problem.
A Real legyőztük 2-1-re és nem volt gond az Ajax elleni idegenbeli meccsig. Ott kikaptunk 2-1-re, de nem volt gond, mert az a vereség már nem osztott, nem szorzott. A kövi meccsen a Bilbao győzött le minket ugyancsak 2-1-re.
Az évet szerencsére jól zártuk: 2-5 a Getafe otthonában.

2014 az Elche 4-0-os legyőzésével kezdődött. Az első döntetlen az Atma ellen jött össze és a Levante ellen sem nagyon jöttek a gólok (1-1).
A február rosszul kezdődött: hazai pályán kikaptunk a Valenciától, de továbbjutottunk a Sociedad ellen, és győztünk a City otthonában 2-0-ra.
De aztán jött egy vereség a már fentebb említett Sociedadtól.
A Valladolid később legyőzött minket. Kiejtettük a Cityt, de muszáj volt győzni a Clasicon, hogy még legyen esélyünk a végső győzelemre. A meccs vége 4-3 lett, Messi újra megdöntött egy rekordot és mindenki boldog volt.
Az Atma-val ikszeltünk a BL-ben, a Betist pedig kicsit nehezen vertük otthon.
Majd kiestünk a Calderónban, Messi csak sétált és a hétvégén kikaptunk a Granadától. A Király kupa döntőben vesztettünk.
A Camp Nou-ban viszont a Bilbao ellen visszatértünk a helyes útra, győztünk 2-1-re, Messi újra betalált.
Aztán meghalt Tito... :cry: Mindenki maga alatt volt, de még így is nyertünk a Villareal ellen 3-2-re - Tito "segítségével".
És most jött ez a döntetlen...
Ki tudja, mi járhatott a játékosok fejében... És itt jön ki, hogy mit ér egy-két Pepe szabálytalanság, amiért még ők kapnak tizit...

Még két meccs hátra van, egy nehéz győzelem az Elche ellen és egy x az Atma ellen, ezek a tippjeim.
Lezárásként pedig mit is mondhatnék... Á igen, remélem a spanyol/brazil/argentin játékosaink minden eddiginél motiváltabban vágnak neki a VB-nek - mert már csak ez akadályozhatja meg, hogy ez az év ne legyen se rossz, se pedig ne Ronci kapja az aranylasztit! :twisted:
Kép
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.05.03. 19:07:05

Gálát amúgy sem vártam ezekben az időkben, a bajnoki remények meg matematika ide vagy oda korábban elúsztak, ez világosan látszott a csapat teljesítményén a legtöbb esetben. Ez a mai meccs pedig tényleg tökéletesen illeszkedik a sorba. Rengeteg hibával és pontatlanul játszottunk. Egyrészt teljesen érthető módon megviselt mindenkit Tito halála, másrészt viszont a csapat java fejben már régen lezárta magában ezt a szezont. Sajnos van aki már hetekkel ezelőtt... :roll:

Szomorú, hogy idén trófea nélkül maradunk és annak ellenére, hogy az utóbbi évek után valamilyen szinten törvényszerű volt a lejtmenet, nehéz megemészteni. A lényeg, hogy ne kezdjünk el kapkodni, hanem tudatosan frissítsünk minden téren és akkor nem lesz gond a jövőben.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Replay
Director del Fútbol

2014.05.03. 18:52:44

Végre vége.

Egyszerűen borzalmas volt ez a szezon (kivéve a két bajnokit a Madrid ellen), Tito elvesztésével egyenesen rémálom.

Ilyen játékkal, de főleg ilyen védekezéssel ez is csoda, hogy idáig jutott a csapat.

Egész egyszerűen szánalmassá konvertálódott a csapat, a mai meccs tökéletes sorvezetője a Valladolid vagy éppen a Granada elleni produkciónak.

Az a baj, hogy a jelenlegi vezetést erőtlennek/alkalmatlannak tartom arra, hogy a szükséges komoly változtatást véghez vigye a nyáron. Arról nem is beszélve, hogy ebben az esetben 8-10 játékost kellene kicserélni, és nincs az az edző, aki ezt 1-1,5 hónap alatt be tudná építeni.

Hozzá teszem, hogy ennek a csapatnak mindig le kell süllyedni nagyon mélyre ahhoz, hogy újra nagy eredményeket érhessen el.
Mezner2
Entrenador del Barça

2014.05.03. 18:48:39

Bob_Marley írta:Ezzel az iksszel sajnos minden remény elúszott. Ez egy ilyen szezon volt, gond-gond hátán, bízni kell a jobb folytatásban.
Szerintem meg inkabb tenni kene a jobb folytatasert, es nem bizni benne ...Drasztikus valtozasok kellenek !Xavi es a ballaszt kidobasa ..Jatekrendszer megujitasa ..
orska
Jugador del Barça

2014.05.03. 18:29:26

visca el barca írta:
BarcasKrisz írta:
Rivaldo11 írta:És innentől hajrá Atletico. Ha kell, remélem leadjuk a meccset nekik majd.
Ezt gondold át picit még egyszer. Barca-drukkerkent nem kívánhatunk olyat, hogy a csapatunk kikapjon. Még akkor sem, ha tudjuk, hogy ezzel a Realt segítjük esetlegesen. Nem mindegy, hogy a csapatnak kell-e BL-selejtezőt játszani, vagy sem. Főleg akkor nem lesz az, ha a fél csapatot át kell alakítani, edzőstől együtt.
inkább a bl selejtező mintsem h bajnook legyenek. tök evidens. maximum nem ázsiaba mennek túrázni hanem izlandra vagy macedóniába.
Nem hiszem hogy egy picit is at kell ezt gondolnia. Johet itt a sportszerusegi duma, de mutass nekem itt akar egy embert aki a real-t latna inkabb bajnokkent, mint az Atletico-t. A csapat biztosan ugyanigy erez es nem hiszem hogy hagyjak a Real-t megnyerni a cimet. Ez van, resze a jateknak. Ha biztos cimre vagynak a bunkok (bocs, blancok) tetszettek volna minket legyozni parszor az ev folyaman es akkor nem ezen mulna. Real semmikepp...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.05.03. 18:26:51

Ezzel az iksszel sajnos minden remény elúszott. Ez egy ilyen szezon volt, gond-gond hátán, bízni kell a jobb folytatásban.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése