Én nagyon óvatosan merek csak egyelőre örülni. Lentebb leírtam, hogy mit várok el: küzdést és motivált csapatot a maradék mindössze kettő mérkőzésen. Viszont nem nagyon tudom elhinni erről az idei csapatról, hogy megcsinálhatják. Nem elég jók hozzá, nem elég összeszedettek hozzá.
Nagyon óvatosan örüljön csak mindenki, mert már az Elche ellen benne van a pontvesztés lehetősége. Ha megnézzük a csapat utóbbi 4-5 meccsen mutatott játékát és azt, hogy az Elche szintjéhez közeli Granada és Valladolid már megvert minket, akkor nem elég egyértelmű az a meccs sem. Sőt. Én inkább úgy mondanám, hogy szinte lehetetlen küldetés a bajnoki cím még így is, mert tipikusan "mumus" csapathoz megyünk idegenbe (fentebb leírtak miatt) és utána azt az Atletico-t fogadjuk, akiket eddig 5 meccsen egyszer sem bírtunk legyőzni. Jó-jó, szoros volt mindig, de nem ment. Én már annyiszor csalódtam az ideiekben, hogy nem tudom feltételezni róluk a jót- legfeljebb remélni, hogy tévedek.
Annak örülök, hogy a Real kezd elveszni, mert az idei Real-t nem látom elég jónak, hogy befogja a triplázó Barca rekordját (más spanyol csapat még nem volt képes a 2008/09-es Barca-n kívül triplázni). A dupla könnyen benne van a pakliban, de a triplához nem méltó ez a Real.
Két dolog még, amit nagyon de nagyon remélek és elég ideges leszek, ha nem valósulnak meg.
1. A klub megújításának tervén akkor sem szabad változtatni, ha bajnokok leszünk. Egyértelműen leszálló ívben van a csapat, ezt meg kell állítani és Martino nem a megfelelő ember erre, ahogy a középpályán és a csatársorunk sem az igazi. Ki tudja, hogy Pep mikor került volna a klub élére, ha 2006/07-ben bajnokok leszünk és "csak" egy szűk esztendőt kell átvészelnie Rijkaard-nak... bár idegesítő volt az a vereség, de lehet szükséges volt a későbbi sikerkorszakhoz. Remélem ezt szem előtt tartja a vezetőség (akárkikből is álljon).
2.Jövő kedden a katalán kupában nemhogy B, de C csapattal kell kiállni. Ifikkel, Barca B-vel. Egy A kerethez tartozó játékost sem szabad most elengedni. Amúgy is, még csak az elődöntő lesz. A döntőt pedig mindenképp a bajnoki végjáték után kellene játszani. Ne zavarja egyik csapatot sem. Ha nem, akkor újra mehet a Barca B. Ha valaki tudja, hogy mikor lenne a döntő, az megírhatja.