hagyd már ezt.Én pont azt látom, hogy egy német kapus a világ végéről, teljesen más közegből hát pont hogy ne legyen egyből első számú.
még a mezőnyjátékosoknál megértem, mert az olasz, angol, spanyol, brazil foci különböző, más dinamika, más játékrendszerek/felállások, más védelmek, más bírói felfogás, etc.
ott sokaknál szükség van időre, mire megszokják az új bajnokságot.
viszont a kapusoknál ez nem igazán számít.
németországban kisebb a kapu ? vagy röplabdával fociznak ? vagy mi van ?
egy kapusnak mindenhol ugyanaz a dolga, védje a kaput, nálunk azzal megtarkítva, hogy azért lábbal se legyen gyökkettő, ennyi.
persze vannak kirívó esetek, lásd de gea példája.
ő átment a premier league-be, ahol sokkal több az ívelés, és emiatt az elején flop volt, de még ő is gyorsan kinőtte magát.
de összességében ez annyira bagatell dolog.
hasonlóan túlgondolt dolognak vélem, mint a nyeltudás hiányát.
a kulcsszavakat (fogd az embert, rövid, hosszú, jövök, stb.) pár nap alatt megtanulja bármelyik focista spanyolul.
a pályán meg csak ezekre a kifejezésekre van 90%-ban szükség.
a konkrét témához : szerintem is szükség van egy cserekapusra, mert ha mats lesérül, eltiltják, akkor nem kellene masipokkal rizikózni, meg hát ha maradna az, ami pintonál, hogy a kupában a tartalék kapus szerepel, akkor sem lenne hátrány, ha értelmes portásunk van.
viszont nagy pénzeket én sem fizetnék, pár millió euróból illene találni egy megbízható, rutinos, de nem klasszis cserekapust.