2014.06.10. 08:36:20
A csatár játék is nagyon érdekes, mert nem tudjuk mit akar L.E. Marad-e a 3 csatáros játék, ha igen akkor a 2 tuti kezdőnek (Messinek és Neymarnak) milyen szerep jut, és ehhez hova igazítjuk a harmadik játékost.
Én azt az esetet valószínűsítem, hogy marad a 3 csatáros játék. A kérdés, hogy hamis vagy klasszikus 9-essel?
Ha igazolunk magas klasszikus centert, akkor az a kérdés, hogy alapfelállásnak akarjuk, vagy amolyan B-tervnek? Mert ettől függ sok minden! Ha alapnak, akkor Messivel meg kell értetni, hogy ki kell húzódnia jobbra, onnan kell indulnia. De ebben az esetben a védekezésünk nagyon romlana a jobb szélen, pláne ha marad Alves, vagy Cuadrado jönne. Ha csak B-terv lenne, akkor csak néha kéne Messinek kihúzódnia szélre. Én utóbbit favorizálnám. Egyrészt a már említett védekezés miatt, másrészt mert láttuk, hogy a klasszikus erőcsatár nálunk nem nagyon illik a gépezetbe, és annyit nem fog változni a játékunk, hogy ez változzon. Viszont! B-tervnek örülnék valami hasonló játékosnak, aki rutinosabb, és képes meccset eldönteni, ha beáll. Itt sokan Larssonnal példálóznak, aki ugyan mikor itt volt fontos gólokat szerzett, de valahogy nekem már akkor sem illett bele a gépezetbe. Életidegen volt neki az akkor még nem is ennyire sok passzra épülő játék. Viszont volt kihez nyúlni. És utólagosan a góljai őt igazolják.
Szóval nálam a rendelkezésre álló játékosokból egy Messi, Sanchez, Neymar hármast állítanék ki, ami azt jelenti, hogy Messi marad hamis 9-ben. És itt jöhetne szóba valaki középre, akire fel lehet ívelgetni a labdát, képes gólt fejelni, ott van a kapu előtt, becsorog róla a labda...Llorrente nem volt rossz anno, de ahogy már írták cserének sok, kezdőhöz kevés. De hogy ki lenne ilyen, azt nem tudom...