Több érdekesség is van, amit le lehet vonni ebből a meccsből.
1. Az argentinok eddig azt hozzák amit vártam. Tudom sokan esélyesnek tartották őket, de óriási szerencse kell ahhoz hogy egyáltalán négybe jussanak (odáig is csak a sorsolásuknak köszönhetően nem lehet teljesen kizárni, hogy esélyük sincs). egy szem messijük van, és pár "név". védelem nulla, középpálya minősíthetetlen, csatársor..érdekes. (jobb szót nem tudok). eddig a meccseken messi jelenti a különbséget. nem hiszem hogy ez sokáig tartható. (aztán a végén ők nyernek)
2. Higuain. sztem a vele kapcsolatos hírek teljes kamuk, de legyen, most én is eljátszom a gondolattal, hogy van valóság alapja
Ma ha játékba avatkozott a következő szóösszetételek hangzottak el: kihagyta, nem tudta átvenni, rálépett a labdára, technikai hiba, eladta, rosszul vette át, rossz passz, elpattant tőle, hogy csak a legpozitívabbakat említsem. remélem a vele kapcsolatos hírekből annyi igaz, hogy megkérdeztük a napolit nem adják e ingyen, és ezt úgy hozta le a sajtó, hogy 50-et kínáltunk, de a napoli 70et akar. végülis így tényleg eladhatóbb a hír.
3. Messi. nem tudom ki mondta már, hogy nem hajlandó szélre menni, vagy hátrahúzódni. ezen a meccsen többet tartózkodott a kezdőkörben, mint a tizenhatoson belül. inkább a támadás építés volt a feladata ma, én úgy érzem, nem az hogy "befejezze". és ezek szerint nem húzódik el teljesen az ötlettől, hogy ne ő legyen az első számú középcsatár. simán kiment szélre, húzódott hátra, szóval ezeket a messi őfelsége sosem megy bele meg hasonló hszeket felejtsük már el. a gólja gyönyörű, eddig mindkét gólja élményszám (halkan jegyzem meg, hogy az elmúlt két vb-n nem szerzett ennyi gólt). a csapatával, neymarhoz hasonlóan pechje van. azért az is igaz, hogy messzi van a 100%os formájától
viszont..megfogadtam, hogy sosem fogok személyeskedni ezen a fórumon de..
úgy érzem vele kapcsolatban, hogy pár ember itt már csak azért is megpróbálja kisebbíteni annak az embernek az érdemeit és lekicsinylően írni róla,akinek a csapatunk oroszlánrészt a legtöbbet köszönheti az elmúlt években, mert ő egész tavasszal fikázta, és kardoskodott amellett, hogy adjuk, el mert az árából majd ilyen olyan csapatot építünk (mely gondolatsor már önmagában is érdekes, de ezt most hagyjuk), vagy csak simán szidta mint a bokrot, mert sétál, rókázik, fizetésemelést kap...és most a lényeg, hogy neki (mármint a tisztelt fórumozónak) csakazértis módon igaza legyen. most is.. ahelyett, hogy leírnák micsoda gyönyörű gól, . kapásból idejön pár ember (barca szurkoló), és "mielőtt túl késő" leírja, hogy jaj nem kell elájulni, meg aggyuk el, gyenge csapatoknak rúgta semmit nem jelent, meg a kedvencem: alibizett egész meccsen (pedig most ez sem igaz, visszatámad, próbál összejátszani, támad, de mint vki lentebb írta, egyszerűen nincs kivel játszani).de az én meglátásom szerint messi sokkal jobban játszik és akar eddig a vb-én, mint nálunk az utolsó két hónapban összesen (emiatt mondjuk én megértem, hogy egy-két ember nem képes meglátnia pozitívat). (egyébként én az utóbbi pár hétben/hónapban pár ember hsz-ét megtanultam automatikusan átugrani vele kapcsolatban egyszerűen annyira elrepült a paci.)
4. irán. igazából azt játszották, amit kis csapatnak játszania kell. 10/11 ember védekezett, néha kontráztak, hátha leeseik vmi, és a szögletekben, pontrúgásokban reménykedtek. majdnem be is jött. ettől függetlenül nekem ez nem jön be. továbbmegyek, nekem ez egyenesen gusztustalan. amikor a kommentátor meg egyenesen iráni hősöknek nevezte őket, majdnem kikapcsoltam a tévét. (egyébként a kommentálás iszonyatosan alacsony színvonalú a vb-n, azt mondja, döbbent csönd a lelátón, miközben hallani lehetett, hogy az egész stadion úgy üvölt, és biztatja a saját csapatát, mint a sakál.)