Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Ez vitathatatlan, de nekik a helyzetük is különleges. Tulajdonképpen egyértelmű a hegemóniájuk, néha van egy-két csapat, amelyik szakmailag felveszi velük a versenyt, de gazdaságilag hosszú távon esélytelen valamennyi német csapat a Bayernnel szemben. Meg népszerűség tekintetében sincs vetélytársuk a hazai pályán, a München az elit a Bundesligában, ergo nem kell különösebben versenyezniük senkivel, csak a nemzetközi porondon. De ők általában megoldják pár "külsős" transzferrel.nzxtpo írta:Gazdasági téren talán a Bayern a legjobban működő gigász, ők sem az eladásokból élnek, mégis egyedülállón jól felépített rendszerük van.
Nem örülök a kölcsönnek, jó lenne már végre törleszteni, mert van egy olyan érzésem, hogy később ebből még lehet balhé. Gazdasági téren talán a Bayern a legjobban működő gigász, ők sem az eladásokból élnek, mégis egyedülállón jól felépített rendszerük van.danianevem írta:Sikeresen értékesítette a klub az megújuló stadion "névjogait". Az Espai Barca projekt nagyjából 600 millió euróba fog fájni a klubnak, aminek a finanszírozása a terv szerint 3 fő részből, egyenként 200 milliós tételből fog állni (névjogok értékesítése, saját finanszírozás és kölcsön).
Maga a program a klub számos intézményének a renoválását, korszerűsítését takarja. A tervezett kezdési időpont 2017 és körülbelül 2021-ig tarthat az újjáépülés.
szerk.: a sport a Barca és a város gazdasági relációjáról ír.
A röhej az ebben, hogy a többit a szövetség fogja zsebrevágni, mert azért kevesebbe nem fog kerülni a TV társaságoknak így sem. Ha optimistán nézem, akkor azt mondom, hogy az alacsonyabb osztályok, netalán amatőr klubbok, szerényebb anyagiakkal rendelkező egyesületeket fogják megsegíteni.Capon írta:http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... at-2395515
Iszonyatosan nagy pénztől fogunk elesni a jövőben.
Ha nem is a németek 40 milliós pénzét vesszük alapul, mert mondjuk sikerül jobb szerződést kötni, de akkor is közel 100 miska fog kiesni a kasszából évente?
Ezt hogy a francba fogják kigazdálkodni?
Én pedig abban bízom, hogy csatlakozik Laporta csapatához, és így még kevésbé lesz megosztva a jelenlegi elnökség ellenzéke. Azért nagyon nem örülnék annak, ha megoszlanának a szavazatok Laporta, Benedito és az esetleges többi "ellenzéki" induló között, és így Bartomeuék sunyiban megint a legtöbb szavazatot kapnák, még ha erre nincs is sok esély most. Álljon csak Laporta mellé Benedito, esetleg a Sevilla sportigazgatójával, Monchival, és nincs, ami megállítsa őket, főleg, ha Cruyff is támogatja őket a háttérből.hank1ee írta:Rendkívül szimpatikus nekem ez a Benedito, úgy tűnik, valódi értékeket képvisel. Katarral kapcsolatban maximálisan igaza van, ott ezer ember halt meg a stadionokért, megölték őket. A kétezer-huszonkettes vb-n nem tudom mennyi gyomrom lesz nézni azokat az arénákat. Vermaelen-kérdésben is korrekt, Zubizarreta tényleg totálisan alkalmatlan. Attól, hogy a klubban játszott, még nem ő a megfelelő ember a feladatra.
Örülnék, ha ő nyerne a következő választásokon, meg nem biztos, hogy Laporta csak fele olyan sikeres is lenne, mint volt korábban. Ennek ellenére úgy érzem, ő fog nyerni. Ne legyen igazam!
visca el barca írta:sokadik függetlenségi szavazás... ugyanugy semmit nem fog érni, a spanyolok nem fogják hagyni h a fejőstehén elszakadjon.
ha meg mégis, kizárt h a barca ne legyen tagja a la ligának. a realnal sem hulyék, nekik nem érdekük egy gyenge bajnokság...
Hogy mennyire következetes a szövetség azt nem tudom, a Barca ifi igazolásait sem követem annyira. Mondjuk jogos felvetés, hogy minden bizonnyal nem csak Barcelonába érkeztek ilyen korú játékosok...Lionel85 írta:...
Lionel85 írta:Elég érdekes, hogy csak a Barcelona lett eltíltva a fiatalok szabálytalan leigazolása miatt. Akármelyik csapatot nézzük, úgy szerzik a gyerekeket, hogy azok abban a klubban játsszanak és nem azért, mert a szülők azon a környéken vállalnak munkát. Azért a Barcelonát sújtják, mert a világon nekik van a legjobb utánpótlás nevelő bázisuk. Nem egyenlő a mérce. Ezzel az erővel minden klubot meg lehetne büntetni a világon!
Még jó, hogy nem az andorrai ligában indulnánk vagy az MB1-ben. Ilyen hírekre nem érdemes pazarolni az életből. El Clásico helyett La Classique a PSG ellen? Na ne vicceljünkdefender3 írta:Nem hinné, h ebből lesz vmi, bár ha egyszer vmikor soká független lesz Katalónia akkor esetleg mivel nem hinném h a spanyolok (főleg Madridban) örülnének annak ha egy belőlük kivált gazdaságilag nem gyenge államal egyenlő csapat náluk játszana.ZBarca írta:http://confidencial.blog.hu/2014/06/03/ ... an_indulna
Vélemények?Szerintem tök hülyeség, nem értem, miért kéne a Ligue 1-hez csatlakoznunk, ha független lesz Katalónia.
Mindemellett valószínűleg nem lenne egy-két forint Franciaországban utazgatni.
Az utazási költség nem hinném, h sokkal nőne a mostanihoz képest, mert azért Barcelona Spanyolország szélén van és elég sokat kell így is utazni.
Mondjuk az biztos, h az első helyért komoly csata lenne főleg ha a Monaco is stabilizálódik. Bár így a spanyol bajnokság lenne 1 csapatos hacsak az ATMA nem tudja megtartani a mostani szintet.
Nem hinné, h ebből lesz vmi, bár ha egyszer vmikor soká független lesz Katalónia akkor esetleg mivel nem hinném h a spanyolok (főleg Madridban) örülnének annak ha egy belőlük kivált gazdaságilag nem gyenge államal egyenlő csapat náluk játszana.ZBarca írta:http://confidencial.blog.hu/2014/06/03/ ... an_indulna
Vélemények?Szerintem tök hülyeség, nem értem, miért kéne a Ligue 1-hez csatlakoznunk, ha független lesz Katalónia.
Mindemellett valószínűleg nem lenne egy-két forint Franciaországban utazgatni.