Bob_Marley írta:Nagyon nem értek egyet itt pár emberrel.
Teljesen evidens, hogy olyan embert akarunk hátra, aki több posztos játékos. Van egy alap sémánk, de univerzális játékosokra van szükség, akik ebbe passzolnak. Teljesen evidens (legalábbis számomra) ezért nem kerül itt szóba se Hummels meg se Mangala stb. Bartra-Pique a két belső hátvédünk a klasszikus bekkek, de a két igazolásnak olyannak kell lennie, akik bevethetők akár szélső hátvéd pozícióban, akár feljebb lépve középpályára. (többek között ezért is tartom Rakiticet is remek igazolásnak, mert rengeteg helyen bevethető, ellentétben mondjuk az emlegetett Kroos-szal.)
Mathieu -val kapcsolatban is ez a véleményem, hogy több posztos jó játékos (védelem közepe széle, középpálya, szélső). Az út is tetszik, Ligából igazolunk ráadásul folyamat próbálunk alkudni. Marquinhos-Mathieu jó igazolások lennének, de én Rojot is preferálnám, ugyanezen a gondolatmeneten haladva, több posztos játékos, jó fizikai felépítéssel.
Abban igazad van, hogy valószínűleg ez a terv a vezetőség részéről.
Ha viszont ezt jónak gondolod akkor nem tudom, hogy hol élsz, ne haragudj.
Azt megértem, hogy két középhátvéd közül azért döntünk "xy" helyett "ab" mellett, mert az több poszton is bevethető. Az viszont az amatörizmus és hozzá nem értés legmagasabb foka, ha azért döntünk egy középhátvéd helyett egy szélső mellett, mert bevethető középen is. Ez úgy marhaság ahogy van. A profi futballban nem véletlenül találták ki a szélső védő és a középhátvéd posztot, mindkettőhöz más adottság, más beállítottság kell.
Ez a dilettáns felfogás vezetett ahhoz, hogy három év alatt olyan szinten süllyedt vissza a csapatszintű védekezés, hogy az rúg gólt nekünk aki csak akar.
Azt is jó lenne megérteni, hogy attól, hogy XY bevethető két pozícióban is, még nem jelenti azt, hogy mindkét poszton képes jól játszani. A két legjobb példa Iniesta és Mascherano. Iniesta támadó kp, Masch vkp. El tudnak éppen játszani más poszton is (bal oldali támadóként Iniesta és középhátvédként Mascherano), de messze nem tudják azt adni a csapatnak, amit az eredeti pozíciójukban tudnának és messze nem tudják adni azt, mint amit egy alapvetően gyengébb képességű, de az adott pozícióban (jelen esetben középhátvéd) "otthonosan mozgó" játékos.
Ezen a nyomvonalon haladva újra kupák és élvezhető játék nélkül maradunk majd.