Én pont az összképet nézem... Ha van egy olyan ember a középpályán, mint Mascherano, akkor ez nagyban leveszi a terhet az előtte állók válláról. Mascherano egyetlen alternatívája a jelenlegi keretben a fizikális adottságokat figyelembe véve csak Song lehetne. Eggyel "feljebb" jöhetne szóba a Busquets, Rakitic, Xavi hármas. Nekik már a mögöttük lévő "söprögető" középpályás miatt jóval kevesebbet kellene védekezni, többet foglalkozhatnának az előrejátékkal. Itt vegyük figyelembe, hogy NEM fogunk kontrajátékot játszani, ami pozitív változás lehet az az, hogy újra képesek leszünk felpörgetni a passzjátékot, direktebben építeni a támadásokat. Ezt figyelembe véve jelen pillanatban BUSQUETS a legideálisabb jelölt a kezdőre a három közül. Aki szerint Rakitic jobb a támadásépítésben, összjátékban, az nem tudom, hogy mit nézett az utóbbi 5-6 szezonban.palesz77 írta: ...

De visszatérve Xavi-ra: emlékszem én, hogy nem ment neki amikor a csapatnak sem pl.: 2007/2008-ban. Viszont utána, amikor a csapatnak is ment, akkor tért vissza az ő igazi klasszis formája is. Sajnos vagy nem sajnos ő ilyen típus: ha van kinek adni, kivel összejátszani, akkor nagyon él, ha pedig nincs, akkor jönnek az oldalpasszok, mivel alapvetően nem szereti elszórni a labdákat. Rakitic pedig nem említhető egy lapon az öreggel. Lehet, hogy 5 év múlva úgy emlegetjük, hogy felért hozzá, de kötve hiszem, hogy ez így lesz.
Összegezve: Rakitic egy alapvetően jó játékos, ezt aláírom. De annyira nincs jó, hogy nálunk alapember legyen. Kiegészítő embernek oké, a ligában rendben lesz, de egy klasszikuson pl. előbb látnám Busquets-et vagy Xavi-t a pályán...
Nem tudom, hogy Rakitic mivel alkotott nagyobbat, mint Illaramendi. Nyert egy másodrangú kupát a Sevilla-val, a bajnokságban viszont a BL-hely közelében sem volt. Nem tudom mi ez a hatalmas hype a horvát körül. Ezért érzem, hogy sokak szemében csak azért akkora játékos, mert mi igazoltuk le...fanbarca írta:Crixus, neked nagyon érdekes felfogásod van a futballról. rakitic látványosabb és sokkal ismertebb játékos Illaramendinél. Utóbbinak az ára kiakasztó s előbbivel ellentétben nem alkotott kiemelkedőt semmilyen szempontból. Néha olyan Barca-ellenes vagy Barca szurkoló létedre. Visszafogottabban is lehet véleményt írni.

Én nem Barca ellenes vagyok, hanem egyes játékosokat kritizálok. A legélesebb kritikákat azokról írom, akiket hozzáállásban nem tartok megfelelőnek, de vannak akiket játéktudásban nem tartok megfelelőnek (a kezdőre semmiképp). Utóbbiak közül pedig tartok tőle, hogy van aki a kezdőbe érkezik és ez a CSAPATNAK nem tenne jót. Leírtam már valahol, hogy én nem Messi-nek, nem Mathieu-nek, nem Piqué-nek szurkolok, hanem a Barca-nak. Ha pedig úgy látom, hogy valaki nem teljesít úgy, ahogy a csapat érdeke megkívánná minden további nélkül kritizálni fogom. Nem érdekel, hogy mit nyert x éve. Ezek a profik igenis a szurkolókért vannak. A szurkolókból, tehát belőlünk élnek. Mi vesszük a mezüket, mi nézzük őket a tv-ben, látogatjuk a meccseket, stb. Ők ezért kapnak "űrgázsit". Így tehát kutya kötelességük hajtani ameddig a csapatnál vannak. Ha már nincsenek, akkor lehet nosztalgiázni, ahol nyilván egy Messi-nél, Ronaldinho-nál, Deco-nál inkább a szépre emlékszik a szurkoló.