Barca Igazolások
- danianevem
- Entrenador del Barça
Mert nem annyi, meg Cuadradót akarják, mivel hátvéd kell nekik... Reus csak 2015-től lesz 35 millió, nem is értettem az eddigi vele kapcsolatos pletykákat, addig meg a Dortmund annyit kérhet érte, amennyit nem szégyell.Cooh írta:M. Reus 35millió...Cuadrado helyett miért nem őt próbáljuk meg?!
- visca el barca
- Presidente del Barça
azért reggel, mikor félkómásan megláttam a sport címlapján csigrinszkijt barca mezben, egy pillanatra átfutott az agyamon, hogy kiugrok a 4. emeletről 

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

M. Reus 35millió...Cuadrado helyett miért nem őt próbáljuk meg?!
Az a baj, hogy inkább realistának érzem magam. De cáfoljanak rám!mess2009 írta:ahogy látom elég pesszimista manapság itt a társaság, holott eleddig ez az én posztom volt....
mi lehet az oka??
szerintem a : DE....szócska!
van egy új edzőnk, ízig vérig barcás, fiatal, ambíciózus, jó háttértámogatással DE: lényegében megbukott egy Olasz klubnál, majd a B osztályban "csiszolódot" trénerként nemzetközileg eredménytelen.
Messi: a világ egyik legjobb támadója (most nem sorolom miért) DE: egy nagyon is ellentmondásos szezonon van túl, valami rejtélyes betegség? miatt láthatóan nem fitt(a szó Van Gaali értelmében), adócsalással vádolják, bukta a VB.-t, gyak. egy csonka felkészüléssel vág neki az új szezonnak......
Neymar: az első éve vegyes volt ugyan de kétségtelen tehetség, világsztár DE: komoly sérüléssel a háta mögött, alig edzett állapotban keresheti majd a helyét az új edző új ? taktikai elképzelése szerint, a sztár allűrök ugye...., hatalmas fizetés ugye....
Suarez: világsztár ugyan DE: egy kicsit "harapós"......
J.Alba: a Spanyol mezőny egyik leg gyorsabbja, DE: csak az nem ad be az oldaláról aki nem jár arra...
D.Alves: emlegették már a posztján a világ legjobbja ként is DE: éppen most játszotta ki magát látványosan a leszerepelt Brazil válogatottból, úgy néz ki, hogy gyak. eladhatatlan(nem kell senkinek!)......, az itteni (várható) produkcióját ismerjük....
..... nem folytatom, bár lehetne . lehetne persze minden csapat minden játékosáról hasonlóan fogalmazni, a lényeg itt inkább az, hogy a csodavárás, a Hummels, Thiago Silva, meg "igazi klasszis" kéne ide nem Mathieu... szlogenek önmagukban is hamisak ! minden feketéről, rezzenéstelenül bizonygatni lehet , hogy márpedig az fehér.....
én ugyan (állítólag) pesszimista vagyok, DE: ami a köv. szezont illeti az álláspontom az, hogy lehetett volna valóban MÁSKÉPPEN csinálni a változtatásokat de a csodavárás nem segít!
inkább bizakodni akarok és eredményeket - főképp jó meccseket várok már : DE nagyon.

ahogy látom elég pesszimista manapság itt a társaság, holott eleddig ez az én posztom volt....
mi lehet az oka??
van egy új edzőnk, ízig vérig barcás, fiatal, ambíciózus, jó háttértámogatással DE: lényegében megbukott egy Olasz klubnál, majd a B osztályban "csiszolódot" trénerként nemzetközileg eredménytelen.
Messi: a világ egyik legjobb támadója (most nem sorolom miért) DE: egy nagyon is ellentmondásos szezonon van túl, valami rejtélyes betegség? miatt láthatóan nem fitt(a szó Van Gaali értelmében), adócsalással vádolják, bukta a VB.-t, gyak. egy csonka felkészüléssel vág neki az új szezonnak......
Neymar: az első éve vegyes volt ugyan de kétségtelen tehetség, világsztár DE: komoly sérüléssel a háta mögött, alig edzett állapotban keresheti majd a helyét az új edző új ? taktikai elképzelése szerint, a sztár allűrök ugye...., hatalmas fizetés ugye....
J.Alba: a Spanyol mezőny egyik leg gyorsabbja, DE: csak az nem ad be az oldaláról aki nem jár arra...
D.Alves: emlegették már a posztján a világ legjobbja ként is DE: éppen most játszotta ki magát látványosan a leszerepelt Brazil válogatottból, úgy néz ki, hogy gyak. eladhatatlan(nem kell senkinek!)......, az itteni (várható) produkcióját ismerjük....
..... nem folytatom, bár lehetne . lehetne persze minden csapat minden játékosáról hasonlóan fogalmazni, a lényeg itt inkább az, hogy a csodavárás, a Hummels, Thiago Silva, meg "igazi klasszis" kéne ide nem Mathieu... szlogenek önmagukban is hamisak ! minden feketéről, rezzenéstelenül bizonygatni lehet , hogy márpedig az fehér.....
én ugyan (állítólag) pesszimista vagyok, DE: ami a köv. szezont illeti az álláspontom az, hogy lehetett volna valóban MÁSKÉPPEN csinálni a változtatásokat de a csodavárás nem segít!
inkább bizakodni akarok és eredményeket - főképp jó meccseket várok már : DE nagyon.
mi lehet az oka??
Pontosan. Itt már nem lesz igazolás, legalábbis minőségi tuti nem.crixus írta: Egyébként csendben megjegyzem, hogy az időhúzás, ami Matyival ment és ami most Marquinhos-szal is megy arra tökéletes, hogy egy szem hátsó igazolással letudjuk a nyarat, de a vezetőség elmondhassa, hogy "mindent megtett".![]()
Na még csak Agger kéne. Öreg sérülékeny és kb. 3-4 éve formán kívül van. Meg ha a Liverpoolba kevés akik az utóbbé években nem álltak harcban annyi poszton mint mi akkor nálunk miért lenne elég? Ha az egyik nagy klubbnak nem felel meg majd megfelel a másiknak? Tényleg nagyon kell. Cuadrado meg hiábna játszott hátul, őt felolták és látszik, hogy az a neki való poszt! Rosszabb lenne mint Alves!S.Agüero írta: Aggerért bejeletkezünk.Cuadrado pedig még mindig célpont.
Ez az egész azért gáz mert az utóbbi évek legerősebb Madridját látom épülni és szerintem mi nem fogunk fogást találni rajtuk egyik sorozatban sem.

-
- Jugador d'estrella
Egészen másképp látom a helyzetet. A kulcsnak LE-t tartom, aki játékosnak első osztályú volt, de edzőként komoly helyen még nem bizonyított. Ha következetes lesz a kemény edzésekben és a pályán a hajtás kikényszerítésében, ha névre való tekintet nélkül kirak mindenkit a csapatból, aki nem teljesít, akkor kialakul egy karakteres csapat. Az A meg a B keretből. Hogy ez aztán mire lesz elég a bajnokságban és a kupákban, azt előre nem lehet megmondani. De hát ilyen edzőt szerződtettek. Viszont ha LE nem lesz kemény és következetes, akkor készüljünk fel a legrosszabbakra.
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
3védős rendszert felejtsétek el, nem vagyunk hozzá elegen. Aki képes lenne ebben játszani, az egyedül Matyő (hogy dícsérjem is), de ő meg képességekben gyenge, egyedül pláne. Más védőnk nem képes abban a rendszerben játszani, mennyiségben sem lennénk meg hozzá.
Itt szerintem mi már nem igazolunk, megoldjuk ezzel a kerettel amennyire lehet, de nem számítok sok jóra, ha hozzuk az idei szintet legalább, akkor már elégedett leszek. Még akkor is,ha kapus és támadóposzton erősebbek lettünk, védelem viszont stagnál, kp meg lutri.
De reméljük a legjobbakat, és hogy még becsúszik egy vérbeli középsővédő itt aug elején.
Itt szerintem mi már nem igazolunk, megoldjuk ezzel a kerettel amennyire lehet, de nem számítok sok jóra, ha hozzuk az idei szintet legalább, akkor már elégedett leszek. Még akkor is,ha kapus és támadóposzton erősebbek lettünk, védelem viszont stagnál, kp meg lutri.
De reméljük a legjobbakat, és hogy még becsúszik egy vérbeli középsővédő itt aug elején.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Mathieu már itt van. Tisztelem, becsülöm, szeretem, meg minden amit akartok...tudom ismeri a ligát, gyors, jó a fejjátéka, meg szétharapja a kapufát, de azért könyörgöm a jóból is megárt a sok. Amennyiben leigazoljuk a dánt is én vágok egy hátast.palesz77 írta: Cuadrado 45 millió, Agger 15 millió, és kész, el is költöttük a maradék 60 misit.
Mi lesz így hátul, nyugdíjas találkozó?
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
"Lionel Messi"
A franciával pedig minden lesz hátul csak betonvédekezés nem.S.Agüero írta: Bizonyára direkt azért vették Mathieu-t, mert nem akartak betonvédelmet.
Azt el tudom fogadni, ha xy nem volt jó, mert lassú, vagy idős, stb. De azt nem hiszem el, hogy Mathieu volt a legjobb a piacon. Sőt.
És egyet kell értsek Feast-tel.
Ha TÉNYLEG CSAPATOT akartunk volna építeni a nyáron azt egészen biztosan nem így tesszük meg.
A védelmünk középen katasztrófa volt az utóbbi években és nem csupán azért, mert a középpályánk nem szűrt. Persze utóbbi is benne volt sok gólban, de igazából hátul össze-vissza szaladgáltak a védőink, illetve egyéni hibákból is volt bőven. Ennek pedig a legfőbb oka a szervezetlenség volt, ami nem csak és első sorban az edző hibája. Hiába dolgozott ki Tito vagy Tata jó taktikát hátulra, ha az éppen hátul lévők azt nem tudták végrehajtani. Elég egy Piqué-áramszünet, Mascherano-hiba és annyi az egésznek. Ráadásul borzasztóan alacsonyak is voltunk, ami megint gyenge pont volt. Arra akarok rámutatni, hogy hiába a jó elmélet, ha nincs aki a pályán is megvalósítsa ezt. Puyol olyan típus volt, aki az edzői utasításokat tökéletesen be tudta tartani és a társakra is oda tudott figyelni, irányítani tudta őket, hogy ki hova menjen, ha mondjuk a szélen Alves lemarad. És ez a tulajdonság nem olyan, amire csak Puyol képes.
Az lett volna az ÉSSZERŰ, ha egy tapasztalt, karizmatikus figura érkezik hátra. Ismétlem: nem csapatkapitányt kerestünk, mert azt nem is lehetne - hanem hátulra egy "VEZÉRBIKÁT" - amilyen Piqué vagy Matyi a büdös életben nem lesz (a franciának már az is nagy szó, hogy itt van...).
Az, hogy valaki Piqué-vel vagy Bartra-val állította volna párba, az mindegy. A másik védő lehetett volna egy tapasztalt epizodista (akár Mathieu), vagy egy fiatal, többek között a kezdőbe érkező életkorától függően lehetett volna választani (nyilván mondjuk Hummels érkezésekor Mathieu is megfelelt volna, de pl. Thiago Silva mellé egy olyan fiatal, mint Inigo Martinez "illett" volna jobban).
Ehelyett mi a kezdőbe hozunk egy epizodista képességekkel rendelkező hátvédet (aki igazándiból nem is középhátvéd...) és kergetünk egy olyan reménységet, akire a PSG is valószínűleg hosszú távon számít...
Összességében a védelmünket nem reformáltuk meg, csupán igazoltunk egy alibi-t, aki miatt már nem mondhatja senki, hogy nem igazoltunk hátra. Egyébként csendben megjegyzem, hogy az időhúzás, ami Matyival ment és ami most Marquinhos-szal is megy arra tökéletes, hogy egy szem hátsó igazolással letudjuk a nyarat, de a vezetőség elmondhassa, hogy "mindent megtett".

A középpályánkat illetően: nem voltak égető problémáink, most sincsenek. Viszont az irányító posztra szánt Rakitic (a képességeiről most újfent nem nyitok vitát, mindenki döntse el látatlanban magának, majd kiderül, hogy mit (nem) tud) minden, csak nem irányító. Már ha csupán a horvát válogatottat vesszük alapul, akkor sem, hiszen ott Modric volt a középpálya fazonszabásza, Rakitic feladata kicsit Busquets-ére hasonlított. Ahogy pl. Neymar-t próbálta fogni...

Érdekes, hogy Sevilla-ban (és korábban a Schalke-ban is) pedig inkább játszott Iniesta-éhoz hasonló támadó középpályást, mintsem irányítót.
Összességében sokkal nem lettünk gyengébbek, de érzésem szerint a Xavi-Roberto-Rakitic hármast nem fogja elbírni a középpályánk, mert őszintén megvallva egyikük sem jó a kezdőbe, ki ezért, ki azért. Ez viszont akár meg is oldható jelen pillanatban igazolás nélkül is.....

Az én érzésem az, hogy a szakmai szempontoknál idén (is) inkább a financiális szempontokat helyezték a vezetők előtérbe, hiszen érkezett egy nagy név előre, akivel lehet "pénzt keresni", a többi posztot pedig másodrangú játékosokkal töltötték fel, akik csak "sebtapaszok" lesznek egy "nyílt törésen", ami lassan (a középpályával) kettő lesz.

Tulajdonképpen jövőre is bejelenthetik, hogy x milliós profitot termelt a klub, csak éppen trófeákat nem tudunk majd felmutatni. Ez pedig sportklub révén azért elég kínos azon a szinten, amin elméletileg az FC Barcelona jegyezve van...
Én kifejezetten annak örültem volna ha Pique elhúz a fenébe és valami olyasmi átalakítás történik, mint amilyet leírtam. Eleve ki lesz a védelem vezére. Matyi? Mr. Semmit Nem Csinálok Csak Össze Vissza Forgok Shakira? Hummels klasszisa nem vitatható és igen csak elfért volna.palesz77 írta:Van helyzet, amikor a gyorsaság kell inkább, nem a játékintelligencia.. Nem véletlen, hogy általában nem csak intelligens, 2m-es védőkből áll egy nagyobb csapat védelme, hanem van ott robbanékony bekk is.. Én kifejezetten örülök, hogy Pique mellé nem Hummels jön.Feast4 írta: Hummels tény, hogy lassú, de a játékosintelligenciájával, labdabiztosságával és helyezkedésével ezt bőven kompenzálja.

- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Cuadrado 45 millió, Agger 15 millió, és kész, el is költöttük a maradék 60 misit. Alves elmegy ingyen kb, Song és Afellay pedig kölcsönbe. Ez a jóslatom.Gali írta:Ezek után már azon sem lepődnék meg, ha Cuadradoért kifizetnék az 50M-t.

A jelek szerint nem lesz itt egyik sem:Feast4 írta: Mangala és Marquinhos is gyors jó felépítésű Marquinhos igaz kisebb de kettejük közül kellett volna az egyik.
PSG last week rejected Barcelona's final 43M bid for centre back Marquinhos (20). They will offer him a contract renewal. [globoesporte]
Ezek után már azon sem lepődnék meg, ha Cuadradoért kifizetnék az 50M-t.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
"Lionel Messi"
- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Van helyzet, amikor a gyorsaság kell inkább, nem a játékintelligencia.. Nem véletlen, hogy általában nem csak intelligens, 2m-es védőkből áll egy nagyobb csapat védelme, hanem van ott robbanékony bekk is.. Én kifejezetten örülök, hogy Pique mellé nem Hummels jön.Feast4 írta: Hummels tény, hogy lassú, de a játékosintelligenciájával, labdabiztosságával és helyezkedésével ezt bőven kompenzálja.
- MatyiG
- Adminisztrátor
Bizonyára direkt azért vették Mathieu-t, mert nem akartak betonvédelmet.Ha igazán védelmet akartak volna építeni eleve elzavartuk volna Piquet és Alvest így állt volna fel a védelem:
Danilo- Hummels-Mangala/Marquinhos- Alba
Ebből az öt emberből lehetett volna megoldani. Danilo talán az egyetlen aki szélre jó lett volna a piacot elnézve. Hummels mellett elmondtam az érveim. Mangala és Marquinhos is gyors jó felépítésű Marquinhos igaz kisebb de kettejük közül kellett volna az egyik. Alba-t meg ismerjük. És ez lett volna az a Beton védelem amire nekünk szükségünk van a jelenlegi felhozatalból a piac alapján.

Sanama írta: Hummels baromira nem kell(ett) ide. Max. akkor ha Piqué megy, de 2 ilyen lomha védő egyszerre nem kell a pályára. Mondjuk ez nem azt jelenti, hogy Matyiő a jó megoldás éppen...
Hummels tény, hogy lassú, de a játékosintelligenciájával, labdabiztosságával és helyezkedésével ezt bőven kompenzálja. Ráadásul tipikus vezér alkat akire nekünk szükségünk lett volna. Más rész jól fejel, jól lő, jól érkezik. Meg merem kockáztatni ő volt a legjobb védő a VB-n.
Te se gondolod komolyan, hogy szakmai szempontok szerint nekünk a francia kellett volna nem a német úgye?kristop írta:aki nem név alapján dönt, hanem egyéb szempontokat is figyelembe veszFeast4 írta:Ki az az edző aki Hummels és Matyi közül Matyi mellett dönt?
Ha igazán védelmet akartak volna építeni eleve elzavartuk volna Piquet és Alvest így állt volna fel a védelem:
Danilo- Hummels-Mangala/Marquinhos- Alba
Ebből az öt emberből lehetett volna megoldani. Danilo talán az egyetlen aki szélre jó lett volna a piacot elnézve. Hummels mellett elmondtam az érveim. Mangala és Marquinhos is gyors jó felépítésű Marquinhos igaz kisebb de kettejük közül kellett volna az egyik. Alba-t meg ismerjük. És ez lett volna az a Beton védelem amire nekünk szükségünk van a jelenlegi felhozatalból a piac alapján.

Feltételezve azt, hogy a FIFA büntetés életbe lép a következő két átigazolási időszakra, szinte semmi, illetve csak abban az esetben tudom elképzelni, ha a Barca ugyanúgy jár el ahogy azt a Liverpool tette Origi leigazolásával kapcsolatban.gerus993 írta:a legfrissebb hírek szerint most Reus irányában várunk ki... nagyon kíváncsi vagyok, hogy egyáltalán mennyi a realitása, és ha véletlenül jönne, akkor hogy nézne ki a felállás?
http://www.nemzetisport.hu/angol_labdar ... ak-2353479" target="_blank
Nagyon valószínű, hogy Reus jövőre eligazol Dortmundból, ugyanis a Bild szerint 2015-ben életbe lép a játékos 35M eurós kivásárlási ára, ami egy ilyen kvalitású játékosért a mai árak mellett aprópénznek tűnik.
Tehát, ha most nem lépünk, akkor soha.
A kérdés az, melyik játékos a jobb választás a Barca számára, Cuadrado most, de drágán (bár az 50M-s vételárat Faus teljességgel kizárta) vagy Reus jövőre, de olcsón.
A kolumbiai érkezésére nagyobb esélyt látok.
"Lionel Messi"
"Lionel Messi"
Hummels baromira nem kell(ett) ide. Max. akkor ha Piqué megy, de 2 ilyen lomha védő egyszerre nem kell a pályára. Mondjuk ez nem azt jelenti, hogy Matyiő a jó megoldás éppen...kristop írta:aki nem név alapján dönt, hanem egyéb szempontokat is figyelembe veszFeast4 írta:Ki az az edző aki Hummels és Matyi közül Matyi mellett dönt?
- danianevem
- Entrenador del Barça
A labdatartásos játékhoz nem is igazán passzolt volna Hummels, gondolom hatalmas pálfordulás idén sem lesz a játékunkban...barcafacan írta:Én emlékszem. Szegény Tito volt az. És ez nyilván megült Zubiban.danianevem írta:Nem emlékszem, hogy bárki visszautasította volna a németet...Akit ráadásul már vagy háromszor eladtak az újságok, de egyre biztosabb, hogy Klopp Dortmundban tudja tartani...
-
- Jugador d'estrella
danianevem írta:Nem emlékszem, hogy bárki visszautasította volna a németet...Feast4 írta:Az vagy!Ki az az edző aki Hummels és Matyi közül Matyi mellett dönt? Ha az ő döntése volt nagyon nagy baj van? Ha nem akkor azért van nagy baj, mert neki sincs beleszólása semmibe se.
Akit ráadásul már vagy háromszor eladtak az újságok, de egyre biztosabb, hogy Klopp Dortmundban tudja tartani...
Én emlékszem. Szegény Tito volt az. És ez nyilván megült Zubiban.
- danianevem
- Entrenador del Barça
Nem emlékszem, hogy bárki visszautasította volna a németet...Feast4 írta:Az vagy!Ki az az edző aki Hummels és Matyi közül Matyi mellett dönt? Ha az ő döntése volt nagyon nagy baj van? Ha nem akkor azért van nagy baj, mert neki sincs beleszólása semmibe se.

-
- Capitá del Barça
Ha jól vettem ki a mundos cikket,akkor még mindig figyeljük Reust.
FM on:
Ney-Suárez-Reus
-----Messi-------
-----------Iniesta
--------Busi
Alba-Piké-Bartra/újhátvéd-Alves/újjhv
----------Mats
Messi átvehetné Iniesta helyét,Ini meg hátrébb léphetne 1 sorral osztogatni.
FM off.
FM on:
Ney-Suárez-Reus
-----Messi-------
-----------Iniesta
--------Busi
Alba-Piké-Bartra/újhátvéd-Alves/újjhv
----------Mats
Messi átvehetné Iniesta helyét,Ini meg hátrébb léphetne 1 sorral osztogatni.
FM off.