mess2009 írta:...
Digi 2 adta, én azon néztem.
Samper pedig tényleg nagyon jó volt, remélem legalább a Kupában láthatjuk majd játszani a felnőtt csapatban is.
Most a nem létező taktikai tudásomat bevetem, ámuljatok..
Első félidő felállása (támadásoknál)
Szóval, az első félidő alatt ahogy láttam kb így álltunk fel. És szerintem azért - is - lett ilyen pocsék ez a játékrész, mert egymás hegyén hátán voltak a játékosaink. Nem volt szinte senkinek területe - mondjuk ebben az ellenfél is ludas volt nem csak a felállás, mert olyan szinten tömörültek, hogy az valami elképesztő. Plusz az is elég rossz döntés volt szerintem, amit Albának és Montoyanak kellett csinálnia ebben a játékrészben, hogy amint nálunk a labda, rögtön felmentek az ellenfél térfelének a közepére kb, így szinte soha nem lehetett nekik kitenni a labdát. Úgyhogy a támadásaink 80%-a úgy nézett ki, hogy Mathieu és Pique kicsit labdázgattak, aztán valamelyikük megunta, és megindult, akkor hátrébb lépett Ini vagy Busi általában elkérni a lasztit, de amint megkapták előttük voltak már 4-en kb, úgyhogy pár passz múlva megint ment vissza a hátvédeknek. Na meg a támadószekciónk is veszélytelen volt, Rafinha nem nagyon érezte ezt a posztot, Adama és Pedro pedig bemozgások hiányában nem tudták megbontani a védőfalat - legalábbis nekem nem tűnt fel, hogy annyiszor megpróbáltak volna kiugrani, vagy keresztbe mozogni. Adama volt a legjobb támadónk, csak vele az a baj, hogy keveset használja az eszét. Folyton cselezni akar, és folyton a jobb lába felé. Vagy elkezd kicsit változatosabban játszani, vagy Tello sorsára jut idővel szerintem.. A támadók mellett pedig sajnos a középpálya is nagyon halvány volt, Inivel az élen, pedig ő volt az egyetlen a középpályáról, akitől várható lett volna egy nagyobb labda. Roberto hozta a szokásos formáját(=semmit), Busi pedig általában hátrébb játszott - meg amúgy sem volt nagy formában.
Második félidő felállása (javarészt ilyesminek láttam)
Ez már sokkal jobban hasonlított a megszokott hadrendünkhöz, a játékosok nem másztak egymás nyakába, az pedig kifejezetten jót tett a játéknak, hogy Munir igazi középcsatárt játszott, nem hamis9-est, jó volt végre megint így látni a csapatot. Sokkal több volt a terület a második félidőben, könnyebben hoztuk ki a labdát, ami annak is köszönhető szerintem, hogy a szélső hátvédek sokkal könnyebben megjátszhatóak voltak, mint az első játékrészben. Plusz a második félidőre feljött egy bombaformában levő Xavi is, akinek a forintos labdái hiányoztak az első félidőből. Meg hozzá kell tenni, hogy ebben a félidőben mindenki ott játszott ahol tudott - nem úgy, mint pl Rafinha az előzőben -, és igazából mindenki tudott is játszani - nem úgy, mint Sergi Roberto.. Deu kicsit önző volt szokásához híven, a két Horvát játéka nagyon tetszett, Samper is baromi jó volt, Grimaldo is biztató volt, Munir egyedül eldönthette volna a meccset, csak az elsőnél szörnyen találta el, a második nagy helyzeténél meg rögtön lőni akart, érzésem szerint jobban jár, ha megpróbálja eltolni a kirobbanó kapus mellett.. De erre a félidőre összességében sok panaszunk nem lehet, a felkészülés ezen szakaszához képest jól játszottunk itt.
És ami a 2 meccs alapján szerintem javulásnak mondható a tavalyi évhez képest, az a letámadás. Mindenki hajtotta az ellenfelet, ezt jó volt látni. Az már más kérdés, hogy mennyire volt hatékony, de legalább a lelkesedés megvan a srácokban. Deu is amúgy nagyon sokszor futott a labdás ember után, úgyhogy szerintem ezzel nála se volt baj, nem tudom miért írták ezt páran..
Plusz kiemelném MatS játékát, egyáltalán nem látszott rajta, hogy idegen lenne neki ez a játék, néha kellemetlen szituba hozták, de azt is relatíve jól megoldotta. A hosszú labdái meg szinte mindig emberhez mennek.. Jó lesz ő ide.