Feast4 írta:Érdekes amúgy hogy változik a a fórum ahogy megyünk bele a szezonba.
Mire is gondolok?
Én azért elég eltúlzottnak érzem amit írtál. Tata távozása már akkor kiderült, mikor még véget sem ért a bajnokság. Lehetett itt FM-ezni, de végül két ember maradt a kalapban, akik közül inkább az az elterjedtebb, hogy a jobb választás. Igazán az osztotta meg itt a népet, hogy egy olyan edző kell-e aki tapasztaltabb vagy aki ismeri a klubot, játékosokat és jelleméből adódóan rendet csinálhat-e. nem sok idő telt el, de szerintem jó úton halad és ezt sokan belátták.
Luis miatt szerintem azért jöttek fel a negatív hangok, mert valószínűsíthető volt, hogy ha ő nem sikerült akkor hasonló kaliberben gondolkozik a vezetőség.
Jött is ilyen pl. Benatia, akit azóta sem írt le senki, és még mindig ő jön fel legtöbbször példának, mint a legjobb igazolás lehetősége. Mangalaról is csak ugyanannyira oszlik meg a vélemény, mint amikor egy igen rövid időre a kalapban volt. Marquinhos-ról pedig visszaolvashatod a hozzászólásokat. Nem a pozitív hangok voltak többségben, amikor őt kergettük.
A Mathieu-vel kapcsolatos dologban maximálisan igazat adok, de szerintem ez inkább már beletörődöttség, mint pozitívum. Én személy szerint még mindig a fejem verem a falba, ha belegondolok, hogy ő jött mint elsőszámú hátvéd.
Ahogy Cuadrado-val is igazad van, hogy változott a helyzet, igazán én sem értem, hogy miért rá lenne szükség, főleg ennyiért (magamat is ebbe az osztályba sorolom), de azért ehhez szorosan hozzátartozik az is, hogy szélső védő mindenképp kell, főleg előre tekintve. És ha ez nem egy Piszczek, Zabaleta stb., hanem a kolumbiait akarjuk mindenáron, ám legyen.
Vermaelen-nel viszont szerintem nem csináltunk rossz üzletet, csak mellé én, sokakkal egyetemben nem a franciát képzeltem.
Suarez más téma. Azzal nem sokan vitatkoznak, hogy jelenleg a világ egyik, ha nem a legjobb 9-ese. Ha pedig Lucho egy ilyen embert akar a támadótrióba, akkor sokkal jobban örülök ennek, mint mondjuk egy Mandzukicnak. Alexis pedig pont ennek az áldozata. Az elmúlt szezon miatt nyilván sokan megszerették, de az nyilvánvaló volt, hogy már nem nem férne el ilyen játékosok mellett, padkoptatónak pedig hülyeség lenne, főleg úgy hogy Pedro-tól sem tudtunk szabadulni. Az általános vélemény, ha visszakeresel inkább az volt, hogy megérdemli, képességei alapján pláne, hogy kezdőként számoljanak vele egy csapatban, ami itt nem lett volna lehetséges, nem mellesleg jó pénzt kaptunk érne.
A Cesc-Rakitic már bonyolultabb. Itt inkább csak a saját nevemben tudok szólni. Inkább amellett kardoskodtam, hogy maradnia kellene, mert már átveheti Xavi helyét, de bőven van ellene is érv. Ő sajnos megint kicsit zsákbamacska lett volna, de elment és úgy tűnik LE valamivel robotolósabb, masszívabb kp-t akar, amibe nem nagyon illett volna bele. Hogy Rakitic-et hoztuk helyette, abban tényleg sokat mozdult a megítélése. De a VB-n nyújtott teljesítménye (szerintem elfogultság nélkül is kijelenthető, hogy jobb volt, mint az agyonsztárolt Modric) és amit eddigi (igaz, hogy barátságos, de most nem ezen van a hangsúly) meccseken csinált az elég biztatónak tűnik. Nyilván jobb lett volna ide egy Kroos, ezzel csak inkább az elvakultabbak vitatkoznak, de a horvát sem egy gyenge eresztés.
Xavi pedig szerintem annyiból pozitív, hogy ezzel "kiüti" SR-t és beszállva a padról több pluszt adhat, mint Roberto barátunk.
Nem akarok itt magyarázkodni, főleg nem posztom másokat "védeni", de nem fordult azért akkorát a világ, mint azt leírtad. Az természetes, hogy ha már itt van valaki a szurkoló a pozitívumokat keresi, ez nem csak Barca szurkolókra igaz, hanem mindenkire. Pl. odaát is meg lehet nézni a James-el kapcsolatos véleményekre igazolás előtt és után.
Szóval szerintem nem történt akkora dráma, van amiben (pl. Mathieu) tényleg nagyot fordult a világ egyeseknél, de nem érzem az egészet tendenciának.
Azt pedig, hogy nem LE igazolt volna én nem jelenteném ki. Már csak azért sem, mert nem olyan játékosok érkeztek, akiket egy vezetőség szokott, talán Suarez ez egyetlen ilyen. Egy Cesc-Rakitic csere nem igazán jellemző egy vezetésre.