olvastam egy cikket , ajánlom.
http://www.origo.hu/sport/focivilag/201 ... alatt.html" target="_blank
néhány gondolata igazolhatóan vissza köszön és ami nekem segített, hogy pl. Pedro szerepét és helyét jól körül írja, ami Messi vélt vagy valós átalakulását illeti az már nem ennyire egyértelmű: Messi maga nyilatkozta, hogy szabad kezet kapott - kvázi - ott és úgy játszik ahogyan akar és ami a fő nekem inkább ez jön le az eddigiekből, mert egyáltalán nem látom hogy feladta volna a góllövést legfeljebb annyiban igaz a cikk, hogy a hatékonysága csökken és talán mint kényszert majd ő is belátja.
ami a letámadást illeti elméletnek jó de hogy mit tudsz megvalósítani belőle azon dől vagy bukik a dolog és ezt kiválóan példázta (sajna!) a PSG elleni fiaskó!
ha olyan -fizikailag- erős csapattal állsz szemben, hiába akarsz !? nem fogsz tudni eredményesen letámadni!! az Iniesta-Busquets Rakitic hármas hiába képzett, klasszis, hármas a Franciák egyszerűen eltaposták, lefutották, fellökték...stb. őket alkalmasint.
az azonban nem lehet vitás, hogy LE. előre menekül! ezzel az emberanyaggal nagyjából ezek a lehetőségei amit még árnyalhat Suarez beépülése.
kérdéses lehet még Neymar szerepe is én ugyanis egyelőre nem érzem kirobbanóan gólerősnek, az biztos, hogy azt az egyoldalúságot hogy elfut a bal szélen fel kell adni, mert ennél ő többre képes és mert ott egy jó védő (vagy kettő) kiveszi a játékból.
egyetlen pont még amin sokan mint tényen "átlibbennek":a szélső hátvédekről szólva a problémákat Dani Alvesre hegyezik ki mondván a másik oldalon Alba az : ok. nos én ebben nem vagyok olyan biztos. Albának az alapvonal környéki védekezése feltűnően gyenge, kifejezetten fél az egy az egyes párharcoktól és mellőle rengeteg góllal végződő beadás születik.
nem esik szó a cikkben arról sem, hogy a nincs igazán előrelépés a rögzített helyzetek terén,
és hogy bizony a játék sebessége sem az igazi - egyelőre.