2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Ezzel még egyet is értenék, ha hosszú éveken keresztül nem több dudás uralkodott volna a középpályánkon. Ini tavaly is gyengén kezdte a szezont, úgyhogy nem hiszem, hogy Rakitic jobb formája miatt nem találta az elején a fonalat - inkább az új szerepkörbe kellett belerázódnia. Plusz Rakitic az előszezonban Xavi mellett ha jól emlékszem tudott elég jót produkálni. Úgyhogy szerintem ez a két dudás egy csárdában nem helytálló jelen esetben. Emlékezzünk a Messi-Neymar duóra is ezt mondták/tuk tavaly, aztán csak szimplán nem volt egyikük se csúcsformában, idén parádéznak egymás mellett.danianevem írta:Szerintem ez tipikusan a két dudás nem fér meg egy csárdában esete.
Ez a durva amúgy, Montoya 1 meccset játszott - ergo nem volt igazán formában -, mégis simán jobbat nyújtott védekezésben, mellette pedig Alba és Rakitic is felszabadultabban tudott játszani. Számomra rejtély, hogy ezt Lucho miért nem látja be végre, hogy Dani ideje lejárt, és mást kéne nyomatni helyette - vagy mit nem veszünk mi észre?danianevem írta:Bár a Montoyával kapcsolatosak talán kicsit torzítanak, mert ugye ő kemény 1 meccsen játszott.
Pedig még a beadásoknál is jobban járnánk, Montoya igaz, hogy nem megy fel annyit, de így meg Rakitic többször küldhetné be a lasztit - úgyis sokat mozog alapból is a szél felé -, ő meg kicsit pontosabban passzol. Fel nem tudom fogni ép ésszel, hogy Alves mit keres még a kezdőben, de ez már itt off..danianevem írta:én is jobban hajlanék arra, hogy Martín játsszon, de LE bizalma töretlen.
Jogos. Átmentem off-ba.palesz77 írta:Áthoztam ide, mert róla van szó.
Amikor Rakiticnek ment jobban, akkor pont Iniesta volt halványabb (önmagához képest). Szerintem ez tipikusan a két dudás nem fér meg egy csárdában esete. Ezért nem is értettem elsőre, miért volt szükség Ivanra. Az nem nem kérdéses, hogy a csk a jobb ezen a téren, szóval engem annyira nem zavar, ha a horvátnak "csak" védekeznie kell. Busquetspalesz77 írta:Én elégedett lennék vele, ha nem láttam volna már nálunk is pazarul játszani...
Erre a Farkas Norbi megadta a választ.palesz77 írta:Ennek persze Alves az egyik fő oka, tudom jól, de kérdem én, akkor miért ő játszik, és nem Montoya pl?
A képekkel igazából csak megerősítetted, hogy a brazil inkább hátrány, mint előny. Amivel egyet is értek. Bár a Montoyával kapcsolatosak talán kicsit torzítanak, mert ugye ő kemény 1 meccsen játszott. Az e-mail címét már keresempalesz77 írta:Ezt meg elküldöm ppt verzióban Luchonak, hogy végre kinyíljon a szeme..
Na, ha ezt nem írod le, az életben nem jövök rá, mit jelentenek az amőbás krikszkrakszok a képeken.palesz77 írta:u.i.: A "támadásban" pontosan nem tudom, hogy mit takar a FourFourTwo szerint, de elég szemléletes a különbség azért így is, gondoltam beteszem azt is.
Áthoztam ide, mert róla van szó.danianevem írta:Védelmembe venném egy kicsit.![]()
Szerintem pont jól alakul "az egyensúly" a csapaton belül. Iniesta kezd magára találni, szükség is van rá, jelenleg talán csak ő alkalmas egy ilyen kaliberű csapat karmesteri pozíciójára. Továbbá a szép dolgokra ott lesz még a 3 zseni elől. A munka kevésbé szimpatikus részére lehet tökéletes Rakitic. Nem félti a lábát, ütközik, faultol, ha kell, na meg Alves helyett is Alves.
Ehhez persze jöhetnének a gólok, gólpasszok, vagy a linkelt videóban látotthoz hasonló indítások, de én már azzal elégedett lennék, ha hozna egy stabil 7-8-as átlagot a mezőnymunkájával.
El volt tunve mezonyben. Bar ez lehet annak (is) koszonheto, hogy vegre egy igazi VKP volt ott mellette, aki robotolt, es igy nem kellett annyira latvanyosan sokat vedekeznie.visca el barca írta:hogy tolta tegnap? csak hébehóba néztem a meccset.
Nem emelkedett ki, volt mar jobb. A feladatat jol elvegezte, talan egyszer csuszott el vedekezesben es volt egy csunya labdavesztese is talan. Panasz nem lehet ra, probalkozott tavolrol is, de a hetvegen tobb kell tole.visca el barca írta:hogy tolta tegnap? csak hébehóba néztem a meccset.
Rakitic tegnapi passzai. Rontott kettőt összesen, abból az egyik a löbbölése volt, ami épphogy nem lett jó Messinek - amúgy is csak azért nem, mert a kapus ütötte ki. Tesód elég labdabiztos srác lehet..Csbal tegnap valamelyik topicban írta:Ja, rakitic meg lehet h fut mint a bolond, de ma is olyan labdákat adott el, amit a 15 éves öcsém nem ad el, pedig U-15-ben tolja csak.
Miért lenne irreális?! Legalább olyan fontos ebbe a gépezetbe, mint Iniesta, ha nem jobban. Mondom ezt úgy, hogy Ini a kedvenc játékosom a csapatban.Csbal írta:danianevem írta: Ronaldoval és erőnlétével nem hinném, hogy jó dolog összehasonlítani, mert ha valami igazán példaértékű a portugálban, az a mentalitása. Éveken át a legmagasabb szinten is kiemelkedik erőnlét terén, ami nem csak fizikális megterhelés, Ivan meg most került még ebbe a közegbe, ilyen téren még jár neki az idő. Ráadásul legalább kétemberes melót kell ellátnia, hiszen a középpályás szűrés/faultolás mellett Dani Alves helyett is zárnia kell.
Anno amikor érkezett, nem igazán értettem a miértjét, hiszen Iniestánál jobb irányítót nem igazán lehet találni, de azóta a számomra váratlan szerepkörében eddig rendre jól teljesített, a PSG ellenit leszámítva. Szóval gyorsan belopta magát a szívembe a munkamoráljával, ami miatt talán már elfogultabb is vagyok vele...
Viszont tartom, hogy őt is többet kellene rotálni -a BL-meccs előtt fél órát leszámítva végig játszott-, ha már ilyen komplex feladatkört bízott rá Enrique.
engem egyaltalan nem gyozott meg. Bar busquets is nalam igy kezdte, de azota meggyőzött ő is. A horvátnak még bőven kell bizonyítania. Az meg h alves helyére kell visszazárjon, hát ilyen a megyei bajnokságokban is van. Ilyen a barcelona taktikája. A másik oldalon is vissza kell zárni ha alba felmegy beadni. Attól még nem kell minden második labdát eladni ahogy tette azt tegnap. Nem rossz játékos, de h minden meccsen kihagyhatatlan lenne, az sztem irreális.
engem egyaltalan nem gyozott meg. Bar busquets is nalam igy kezdte, de azota meggyőzött ő is. A horvátnak még bőven kell bizonyítania. Az meg h alves helyére kell visszazárjon, hát ilyen a megyei bajnokságokban is van. Ilyen a barcelona taktikája. A másik oldalon is vissza kell zárni ha alba felmegy beadni. Attól még nem kell minden második labdát eladni ahogy tette azt tegnap. Nem rossz játékos, de h minden meccsen kihagyhatatlan lenne, az sztem irreális.danianevem írta: Ronaldoval és erőnlétével nem hinném, hogy jó dolog összehasonlítani, mert ha valami igazán példaértékű a portugálban, az a mentalitása. Éveken át a legmagasabb szinten is kiemelkedik erőnlét terén, ami nem csak fizikális megterhelés, Ivan meg most került még ebbe a közegbe, ilyen téren még jár neki az idő. Ráadásul legalább kétemberes melót kell ellátnia, hiszen a középpályás szűrés/faultolás mellett Dani Alves helyett is zárnia kell.
Anno amikor érkezett, nem igazán értettem a miértjét, hiszen Iniestánál jobb irányítót nem igazán lehet találni, de azóta a számomra váratlan szerepkörében eddig rendre jól teljesített, a PSG ellenit leszámítva. Szóval gyorsan belopta magát a szívembe a munkamoráljával, ami miatt talán már elfogultabb is vagyok vele...
Viszont tartom, hogy őt is többet kellene rotálni -a BL-meccs előtt fél órát leszámítva végig játszott-, ha már ilyen komplex feladatkört bízott rá Enrique.
Ronaldoval és erőnlétével nem hinném, hogy jó dolog összehasonlítani, mert ha valami igazán példaértékű a portugálban, az a mentalitása. Éveken át a legmagasabb szinten is kiemelkedik erőnlét terén, ami nem csak fizikális megterhelés, Ivan meg most került még ebbe a közegbe, ilyen téren még jár neki az idő. Ráadásul legalább kétemberes melót kell ellátnia, hiszen a középpályás szűrés/faultolás mellett Dani Alves helyett is zárnia kell.Csbal írta:Ha vki ennyi meccstől elfárad, akarmilyen iramban nyomja, de azért nem kell az iramától sem elájulni, akkor vmi gond van az edzésmódszerekkel. Ronaldo nem fárad el? Az ő irama tényleg nagy. Mondom ezt Barcelona drukkerkent. Az igazság az h komoly csapat ellen nem bizonyított. Ennyi.
Szóval szerinted CR többet robotol, ütközik, csúszik egy meccsen, mint Rakitic? Hát nem tudom..Csbal írta:Ha vki ennyi meccstől elfárad, akarmilyen iramban nyomja, de azért nem kell az iramától sem elájulni, akkor vmi gond van az edzésmódszerekkel. Ronaldo nem fárad el? Az ő irama tényleg nagy. Mondom ezt Barcelona drukkerkent. Az igazság az h komoly csapat ellen nem bizonyított. Ennyi.
Oda Bravo is bekerült, nem kell ahhoz parádézni..Sanama írta:Hónap válogatottjában biztos 3 jó meccs miatt került be.
Hétvégén mikor lett lecserélve? 75. perc körül? 15percet leszámítva minden egyes percet végig tolt a pályán, és nem Busuqets szintű totyogós alibiben. Két ember helyett melózik nagyjából szezon kezdete óta, úgy, hogy előre és hátra is dolgozik, nem is akárhogy... Még jó, hogy elfárad.Csbal írta:Hagyjuk már ezt a kell neki is a pihenés szöveget. Alig kezdődött el a bajnokság és két bl meccs volt eddig. Alapozás utánvagyunk. Hova pihenjenek a játékosok? Egyszerűen [auto_cenzúra] volt tegnap. Volt 3 jo meccse és mindenki el van ájulva tőle. Inkább az értékelése aaz ami várhat még.
Nem az a lényeg, hogy hány meccset játszott, hanem folyamatosan igénybe van véve, újabban szerda-szombat ritmusban, ráadásul egy olyan poszton ahol folyamatosan robotolni kell és még ott a válogatott. Kell a pihenés neki is. Ott volt minden meccsünkön, azt hiszem egyedül az Apoelt hagyta ki.Csbal írta:Hagyjuk már ezt a kell neki is a pihenés szöveget. Alig kezdődött el a bajnokság és két bl meccs volt eddig. Alapozás utánvagyunk. Hova pihenjenek a játékosok? Egyszerűen [auto_cenzúra] volt tegnap. Volt 3 jo meccse és mindenki el van ájulva tőle. Inkább az értékelése aaz ami várhat még.
Tobb piheno kell neki, ki volt purcanva, elkesett folyamatosan, a labdai sem ultek. Olyan szr passzokat adott, hogy csak neztem. Remelem kap egy kis pihenot.palesz77 írta:A félreértés elkerülés végett, nem őt hibáztatom ma semmiért, ma is a jobbak között volt.
De támadásban ennél többet kellene hoznia a rangadókon, mint ma tette, mert előre játékban nagyon halovány volt. Csak adogatta Alvesnek szinte a labdákat, amiket ő meg rendre elcseszett. Persze ebbe gondolom benne van, hogy Busi és Alves helyett is ő sprintelget és ütközik, de akkor meg LE változtasson a kezdőn valamit, és így kicsit juttassa több levegőhöz Ivant, mert elég pazarlásnak érzem, hogy szinte csupán romboló szerepkörben alkalmazzuk, holott szorult belé azért némi kreativitás is..
úgy legyen!palesz77 írta:A félreértés elkerülés végett, nem őt hibáztatom ma semmiért, ma is a jobbak között volt.
De támadásban ennél többet kellene hoznia a rangadókon, mint ma tette, mert előre játékban nagyon halovány volt. Csak adogatta Alvesnek szinte a labdákat, amiket ő meg rendre elcseszett. Persze ebbe gondolom benne van, hogy Busi és Alves helyett is ő sprintelget és ütközik, de akkor meg LE változtasson a kezdőn valamit, és így kicsit juttassa több levegőhöz Ivant, mert elég pazarlásnak érzem, hogy szinte csupán romboló szerepkörben alkalmazzuk, holott szorult belé azért némi kreativitás is..