Néha van értelme, hogy az ember a betlit kívánja, hátha akkor meglépik az illetékesek a szükséges változtatást. Volt ilyen a Rijkaard-éra végén is, de Martino-időszaknak is bukással kellett végződnie, hogy nulláról építkezhessünk. De most miért kívánjátok azt, hogy Matyi/Alves bukjon, amikor nincs alternatívájuk?
Matyinak eddig volt három bizonytalan meccse, kettő olyan amit tisztességgel lehozott (ahol mondjuk kb nulla volt a nyomás rajta), Masch megteszi a tőle telhető legtöbbet, de képességei khv-ben limitáltak és az adottságaiból adódóan mindig benne lesz a hiba. Pique remek alapanyag, de ha nincs aki irányítsa, akkor olyan szertelenné válik, hogy csak kárt okoz, Vermáról semmit nem tudunk, Bartrát hiába látom én jónak, ha évről-évre minden edző sarokbaülteti.
Sajnos a jelenlegi védőállományból valaki vagy gyors és robbanékony, vagy magas és fizikális. Sajnos arra, hogy legyen olyan védőnk, aki mindkét kategóriának megfelel, arra sajnáltuk a pénzt.
Ebből adódóan a helyzet egyszerű. Ha az ellenfél térfelén állomásozunk, akkor az ellenfél egy teljes térfelet kap a kontrázásra, ergo a Matyi-Pique vonal jó eséllyel megszenved, mert eleve lassabb, mint az átlagos szélsők, egy Cavani-kaliber meg forgatja majd Mathieut, mint a gyroshúst. Ha meg jön a Masch-vonal, aki robbanékony és energikus, akkor minden beadásnál fohászkodhatunk.
Szerintem láthatóak a hibák így is, van is ok a félelemre, viszont cca 2 évig nincs lehetőség a változtatásra, szóval én inkább azt remélem, hogy megerősített kp-védekezéssel inkább valahogy ki tudjuk küszöbölni a hiányosságokat, mintsem hogy az orrom alá dörgöljék egy Matyi/Alves alázó szeánsz keretében...
visca el barca írta:bár mangala biztos megoldaná ezt is
Ezt viszont nem értem. Mangala jó játékos, eddig amikor a Cityben láttam megbízhatóan játszott, volt hogy kiemelkedően. A semmit sem bizonyított Marquinhos is jól játszott tegnap, Benatia is jó kis védő. Azért mert nem őket igazoltuk ne legyen már divat fikázni őket. Én tartom, hogy nagyobb fantázia lett volna bennük, mint Matyiban, Verma meg egyelőre pont azt hozza, amitől sokan tartottunk, azaz hogy sérülés miatt nem bevethető.