Thiago Alcántara

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
danianevem
Entrenador del Barça

2015.04.09. 08:51:10

Tegnap már közel 50 percet kapott a német kupában a Leverkusen elleni negyeddöntőben. Lahm helyére állt be, ugyanazt a szerepkört kapta feladatul. Hát... Igazából Pep legalább annyira hibás volt a történtekben, mint maga a játékos. Kiélezett meccsen, egy közel sem ép játékost behozni a kulcsposztra nem feltétlenül kifizetődő...

Az első 10 percében majdnem adott is két gólpasszt az ellenfélnek, aztán a rendes játékidő végénél úgy lekaratézta Kießlinget, hogy még de Jong is megirigyelte volna. A München szerencséjére csak sárga lappal díjazta a bíró az esetet. A görcsösség, bizonyítási vágy és a hév könnyedén a találkozó negatív hősévé válthatta volna. A hosszabbításra már sikerült kiegyensúlyozottabban teljesítenie, a büntető párbajban meg értékesítette a sajátját, amivel el is dőlt a München javára a párharc.

Pepről: ezt a "nem nyer BL-t, akkor menesztik" dolgot eddig csak realos hozzászólásokban olvastam. Nem emlékszem, hogy a Bayern vezetői nyilatkoztak volna ilyet, a bayernes ismerősömtől sem hallottam ilyesmit. Egyébként sem lenne értelme a lehető leghamarabb megválni tőle, mivel egy közel sem németes focit kezdett felépíteni Münchenben. Amire anno rá is bólintottak, sőt többször hangoztatták, hogy hosszú távon számolnak vele. Ennek megfelelően alakítja keretet és a játékstílust. A München vezetői aligha fogják kipaterolni idő előtt...

A Bayern eredményessége pedig 3 emberen fog múlni: Alaba, Thiago és Robben. Ha ők egészségesek és formában lesznek, vagy legalább 2 közülük, akkor behúzhatják az összes sorozatot. Nélkülük félkarú óriás a csapat...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.03.07. 17:04:13

Volt nem egy meccse mikor baromi csapongó volt. Ez lehetett annak is az oka, hogy nem érezte a bizalmat. Cesc érkezése bizonyára nem tett jót neki, mert előtte jobbnak éreztem utána vált "görcsössé" és több hibával játszott.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.03.07. 15:54:50

Thiago ugyanaz mint Rafinha csak neki még nehezebb dolga volt Xavi-Iniestával. Nem tudtak hozni egy konstans teljesítményt, amivel meglehet maradni.
:?:
Thiago nem hozott konstans teljesítményt? :shock:
Neki az volt a szerencsétlensége, hogy 3 jobb középpályás volt előtte, de ettől függetlenül több lehetőséget kellett volna adni neki, én megértem, hogy lelépett.

Eleve nem kellett volna Cesc-et idehozni, már akkor látszódott, mekkora lehetőség lesz Thiagoban.
A sérülését most nem vettem ide, utólag persze jó, de ezt nem tudhattuk előre.
Gery0704
Jugador del Barça

2014.10.28. 14:42:37

palesz77 írta: A dupla árat meg kétlem, max ugyan az az ár, de azon se csodálkoznék, ha olcsóbb lenne, mint amennyiért eladtuk, alig játszott valamit a sérülései miatt.
és most vedd mellé hogy rólunk van szó, a jó üzletek elég messze állnak tőlünk sajnos... :/
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.10.28. 14:11:59

Bob_Marley írta:És gondolom jönne mellé Toure is, meg Etoo megint szabadon igazolható lenne akkor már ő is...Jah és persze Ronaldinho aki éppen valamelyik lebujból és örömlányok gyűrűjéből beesne edzésre. Szentimentalizmus örökké.
Nopp.
Bob_Marley írta:Viccet félre téve, szép volt jó volt köszönjük ennyi eset ez is. Guardiola alapból nem gondolom, hogy eljönne és okuk sincs rá, hogy kitegyék. Thiago meg nem hiszem, hogy visszajönne, de ha igen akkor mennyiért? Mert annak aztán sok értelme lenne, hogy dupla áron visszavegyük, sok sikert neki ott ahol van mi is megvagyunk a magunk útján meg a Bayern és Thiago is megvan a saját maga útján.
Emlékeim szerint olyan hírek láttak napvilágot, hogy vagy Bl-t nyer rövid időn belül, vagy távozni kényszerül. Én úgy tudom nem annyira szeretik őt ott, mint mi anno, de ezt lehet rosszul tudom. Viszont ha kap még egy ekkora zakót valakitől a Bl-ben nem csodálkoznék, ha leköszönne a München edzői posztjáról, mert ilyen kerettel a Bundást alap megnyernie, Bl-ben kéne villogni..
(Amúgy nem tudom, nem vagyok benne biztos, hogy nem értettél félre, Pepet nem szeretném itt viszontlátni. Csak a tisztázás kedvéért.)

A dupla árat meg kétlem, max ugyan az az ár, de azon se csodálkoznék, ha olcsóbb lenne, mint amennyiért eladtuk, alig játszott valamit a sérülései miatt. És csak azért jutott eszembe ő most hirtelen, mert egy egészséges Thiago baromi sokat lendítene a középpályánk kreativitásán, amiből mostanság hiányt szenvedünk, és e mellé a középpálya mezőnymunkája sem csökkenne - nem úgy mint Xavival pl. Persze ezen a problémán Halilovic is segíthet jövőre, és Rafinha is, csak eljátszottam a gondolattal..

Vele belátom elfogult vagyok, nagy álmom volt, hogy egy csapatban lássam játszani Neymarral, úgyhogy én azért titkon bízok benne, hogy még látom Barca mezben. Bár már annak is örülnék, ha a futballpályákra visszatérhetne végre, de egyelőre az is messze van.. :?
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.10.28. 13:27:15

És gondolom jönne mellé Toure is, meg Etoo megint szabadon igazolható lenne akkor már ő is...Jah és persze Ronaldinho aki éppen valamelyik lebujból és örömlányok gyűrűjéből beesne edzésre. Szentimentalizmus örökké.

Viccet félre téve, szép volt jó volt köszönjük ennyi eset ez is. Guardiola alapból nem gondolom, hogy eljönne és okuk sincs rá, hogy kitegyék. Thiago meg nem hiszem, hogy visszajönne, de ha igen akkor mennyiért? Mert annak aztán sok értelme lenne, hogy dupla áron visszavegyük, sok sikert neki ott ahol van mi is megvagyunk a magunk útján meg a Bayern és Thiago is megvan a saját maga útján.
Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.10.28. 12:38:10

Sanama írta: Ebbe en is belegondoltam, hogy vajon ez mennyire volt benne az eladasaban. Marmint a Barca orvosok mennyire voltak tisztaban vele, hogy fogekony az ilyen serulesekre. Bar megmondom oszinten, a BM orvosok is benne lehetnek hogy 5 nap utan elszakadt....

Jobbulast neki!

ui: es sajnos a tesojanal sem az latszik, hogy hamar kijonne 1-1 serulesbol. :|
Amúgy nálunk fele ennyit se volt sérült, a 3 év alatt amit a felnőtt kerettel töltött - a 10/11-es szezont is beleszámolva - csak az utolsó évben volt sérült 6 hetet - meg előtte ugye a nyáron -, amúgy meg egyszer maradt ki 3 hétre, és ennyi. Úgyhogy én inkább a München orvosi stábjára gyanakszom, ennyire nem tűnt porcelánlábúnak a srác.. :-k

Tesóval szintén nem tudom mi történt most, megnéztem, 5-5 meccseket hagyott csak ki szezononként eddig.. Reméljük ez most ilyen kivételes eset volt nála.

Na de amiért ide írok.. :D A túloldalon valaki elültette a bogarat a fülembe, ti láttok rá esélyt, hogy Pep távozása után visszatér hozzánk a Bayernből? Egyelőre nem úgy tűnik, hogy bejött neki a Müncheni kaland, Pep se húzza ott sokáig szerintem - max 1-2 év -, szerintem simán benne van, hogy Guardiolával együtt ő is távozni fog.
Én megmondom őszintén nem sok esélyt látok rá, de örülnék neki. Hozzá hasonló középpályások kellenének nekünk most úgyis - jól cselez, jól irányít, mellé kemény mezőnymunka is -, plusz nekem hatalmas kedvencem is a srác, jó lenne. Csak kérdés, hogy vissza tud-e térni egyáltalán ebből a sérülésből.. :?
neobarca
Director del Fútbol

2014.10.16. 13:34:18

De annak idején volt egy másik sérülékeny fiatal is, neve Thiago Motta. Állandóan kisebb nagyobb sérülésekkel bajlódott aztán eladtuk és igen csak sikeres karriert futott be. Jelenleg is kirobbanthatatlan kezdő a PSG-ben. Pedig ha emlékeim nem csalnak, ő is a mi neveltünk... 8) :wink:
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
westerngom
Entrenador del Barça

2014.10.16. 13:20:07

visca el barca írta:ilyenkor azért belegondolok h nem hiába jegelik nálunk a belgát folyamatosan. nincs égető szükségünk rá jelenleg és inkább 1000%-osra mennek
oké .. oké az a jegelés csak a végén meg ne pimpósodjon. :roll:
Milito nevét nem szívesen írom ide, de kicsit deja vu-m van vele, mert Gabi-val sem voltunk túl szerencsések, bár ő legalább lenyomott 1 évet., DE! legyünk persze optimisták!

Nem akartam szét offolni az Alcantara gyerek topic-ját, bocsánat. :oops:
visca el barca
Presidente del Barça

2014.10.16. 13:06:33

ilyenkor azért belegondolok h nem hiába jegelik nálunk a belgát folyamatosan. nincs égető szükségünk rá jelenleg és inkább 1000%-osra mennek
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2014.10.16. 13:04:53

westerngom írta:nagyon fiatal, ha mentálisan elég erős még "lábra állhat".
Mentálisan is embert próbáló, de igazán mérvadó az lesz, hogy ezek után fizikálisan fel tud-e épülni. Nem akármin kell átmennie...

Sanama kérdése jogos: nem lehet, hogy a Bayern orvosi stábja a hibás? Badstuber is visszatérte után egyből újra lesérült...
Sanama
Llegenda del Barça

2014.10.16. 12:59:38

neobarca írta:
Ugyanakkor ennek fényében a lehető legjobbkor adtuk el és így az a 20-25 milla igencsak pofásan cseng. 8) :wink:
Ebbe en is belegondoltam, hogy vajon ez mennyire volt benne az eladasaban. Marmint a Barca orvosok mennyire voltak tisztaban vele, hogy fogekony az ilyen serulesekre. Bar megmondom oszinten, a BM orvosok is benne lehetnek hogy 5 nap utan elszakadt....

Jobbulast neki!

ui: es sajnos a tesojanal sem az latszik, hogy hamar kijonne 1-1 serulesbol. :|
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sanama 2014.10.16. 13:09:26-kor.
westerngom
Entrenador del Barça

2014.10.16. 12:44:37

neobarca írta: Ugyanakkor ennek fényében a lehető legjobbkor adtuk el és így az a 20-25 milla igencsak pofásan cseng. 8) :wink:
off:
na ugye, hogy tud valamit ez a Zubi..... :mrgreen: :mrgreen:

on:
nagyon fiatal, ha mentálisan elég erős még "lábra állhat".
neobarca
Director del Fútbol

2014.10.16. 11:09:17

Sajnálom én is a srácot. Remélem nem fogja megreccsenteni lelkileg. Akárhogyan is távozott senkinek sem kívánom, hogy a karrierje a sérüléseket múljon. Még CR6-nek sem. :mrgreen:

Ugyanakkor ennek fényében a lehető legjobbkor adtuk el és így az a 20-25 milla igencsak pofásan cseng. 8) :wink:
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Alcantara
Director del Fútbol

2014.10.16. 08:52:00

hank1ee írta:Nem tudom, itt is nagyon sokat volt sérült a srác. Vannak olyan emberek, akik állandóan megsérülnek, és nem tudnak mit kezdeni ezzel. Hány labdarúgó karrierje tört már derékba emiatt.

Harmadjára műtik a jobb térdét, nagyjából ez annyi, hogy a legmagasabb szintű labdarúgást elfelejtheti. Nem fogja bírni azt szintű terhelést, amit az európai topfoci megkövetel.
Biztosan fog még játszani, de én nagy reményeket már nem fűzök ahhoz, hogy a pályafutása kiteljesedik. Sajnálatos, nagy kár érte.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.10.15. 22:58:34

Nem tudom, itt is nagyon sokat volt sérült a srác. Vannak olyan emberek, akik állandóan megsérülnek, és nem tudnak mit kezdeni ezzel. Hány labdarúgó karrierje tört már derékba emiatt.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
defender3
Entrenador del Barça

2014.10.15. 21:18:33

Szerintem a kosár sokkal rosszabb az izületeknek már csak azért is, mert beton van a padló alatt és az sokkal kevésbé képes az energiák eloszlatásában. Meg mivel ott sokkal több a hirtelen irányváltás ami nem igazán tesz jót a lábaknak.

A keresztszalag szakadás egy baromi rossz dolog, tapasztalatból mondom, utána már nem annyira mer belemenni az ember a neccesebb dolgok, meg attól is függ, h h sikerül a rehab. Bár nála attól nem kell tartani, h nem kap meg mindent amit kell.

Amúgy belegondolva amióta elment, h játszon, h szerepelhessen a VB-n azóta elég sokat sérült, lehet, h a fizikálisan keményebb német bajnokság miatt :?: Mondjuk akár, h is nézzük ebben a szezonban nem biztos, h pályára fog lépni még ha minden rendben is megy.
PCsabi
aka Game90

2014.10.15. 20:15:00

visca el barca írta:
PCsabi írta:NBA-ben viszonylag gyakori az ilyen ACL-szakadás, meg lehet nézni, hogy mennyi ideig tart a teljes felépülés ill. milyen formában térnek vissza a játékosok (Rose, Rondo, Gallinari, Rubio)...
milyenben? :D jó vagy rossz?
Rose: 2012. májusban műtötték, januárban teljes értékű edzést végezhetett, márciusban játszhatott is volna állítólag, de végül kihagyta a teljes szezont. Az előszezonban (október) visszatért, majd novemberben összeszedett egy újabb komoly sérülést, ami miatt ismét kihagyta a teljes szezont. A most nyáron rendezett VB-n ott volt az amerikai csapatban, de (egyelőre?) meg sem közelítette a régi formáját.

Rondo: 2013. január végén szenvedte el a sérülést és csak 1 év múlva térhetett vissza a pályára. Limitálva volt a szezonban, de nem nyújtott sokkal rosszabb teljesítményt, mint a sérülése előtt.

Gallinari: 2013. április elején sérült meg, a szezonban természetesen nem játszott már, de a 2013-14-es szezont is kihagyta. A most kezdődött előszezonban már pályára lépett, majd később eldől, hogy mi lesz vele.

Rubio: 2012. márciusban sérült meg, de ha jól emlékszem, neki az ACL-szakadás mellett lett még valami más sérülése is. Decemberben visszatért és kb. hozza a sérülése előtti formáját.

Érdekességnek jó volt, de amúgy teljesen más a játékosok helyzete :D
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
hank1ee
Director del Fútbol

2014.10.15. 20:00:06

Ritka ma az olyan játékos, aki úgy nyúl a labdához, mint ő. Sajnálatos, az biztos, mindenesetre már degeszre kereste magát, legalább ezen nem kell aggódnia.

Sérüléses témában meg azért nagyon sok függ a talajtól. A kosarasoknak, stb. az is a baja, meg természetesen a rengeteg irányváltás, hajolgatás, ugrás és földre érkezés emberesen hazavágja a bokát, térdet, mindent. Fociban a nagyobb terhelés kompenzálja ezeket szerintem.

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... at-2359847" target="_blank
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Alfa
Entrenador del Barça

2014.10.15. 19:37:28

Szegény srác :( :? . Nem a szívem csücske mióta lelépett de azért mégiscsak saját nevelés. Jobbulást :)
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.10.15. 19:01:04

Bob_Marley írta:
visca el barca írta: amugy fociban azért jóval nagyobb terhelést kap a térd mint a kosárban. gondolom ezt laikusként :oops:
Szerintem a kosárlabdában sokkal több az irányváltás, ezáltal a térdekre nehezedő erő. Nekem is térdszalagszakadásom volt, egy életre megmarad. Persze ők biztos más kezelést kapnak, de nekem például a mai napig szokott fájni.
Én úgy tudom, h kosarasoknak rosszabb. Pályafutásuk végére sok kosarasnak xharrá megy a térde.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.10.15. 17:53:23

visca el barca írta:

amugy fociban azért jóval nagyobb terhelést kap a térd mint a kosárban. gondolom ezt laikusként :oops:
Szerintem a kosárlabdában sokkal több az irányváltás, ezáltal a térdekre nehezedő erő. Nekem is térdszalagszakadásom volt, egy életre megmarad. Persze ők biztos más kezelést kapnak, de nekem például a mai napig szokott fájni.

Thiagonak meg kitartást és mihamarabbi felépülést kívánok.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2014.10.15. 17:44:46

PCsabi írta:NBA-ben viszonylag gyakori az ilyen ACL-szakadás, meg lehet nézni, hogy mennyi ideig tart a teljes felépülés ill. milyen formában térnek vissza a játékosok (Rose, Rondo, Gallinari, Rubio)...

amugy fociban azért jóval nagyobb terhelést kap a térd mint a kosárban. gondolom ezt laikusként :oops:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
PCsabi
aka Game90

2014.10.15. 16:41:38

NBA-ben viszonylag gyakori az ilyen ACL-szakadás, meg lehet nézni, hogy mennyi ideig tart a teljes felépülés ill. milyen formában térnek vissza a játékosok (Rose, Rondo, Gallinari, Rubio)...
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
MatyiG
Adminisztrátor

2014.10.15. 15:24:11

visca el barca írta:edzésen elszakadt neki ua. térdszalagja amivel tavaly egész évben kinlódott. minimum fél év kihagyás vár rá. nem akarom temetni, de sztem neki ezzel véget is ért a karrierje
http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdar ... lt-2370065" target="_blank

Keresztszalag-szakadás. :(
Nagyon sajnálom, egyik kedvencem. :?
Ketté törheti a karrierjét, de bízom benne, hogy nem esik vissza a játéka! [-o<
Lezárt