Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
shutterisland
Director del Fútbol

2014.11.01. 19:14:41

Bravo - Alves Mascherano Mathieu Alba - Rakitic Busquets Rafinha - Suarez Messi Neymar Jr
ha mascherano lenne a vékápé busquets helyett, és hátul bartra kezdene, elégedett lennék, így csak so-so.
remélem rafinha jól fog játszani, ideje lenne már, hogy robertot megelőzze a rangsorban.
ZolTano
Jugador d'estrella

2014.11.01. 19:11:51

albicelesteX írta:Ha ma esetleg kitömjük a Celtát azzal jobb lesz nekünk?
Továbbra is vezetni fogjuk a bajnokságot, tehát igen.
albicelesteX
A Vadász

2014.11.01. 19:08:37

Ha ma esetleg kitömjük a Celtát azzal jobb lesz nekünk?
Kép
blupatrik
Jugador del Barça

2014.11.01. 19:06:51

Piqué miért maradt ki a keretből? Csak nem a telefonos incidens miatt?
Mert a teljesítménye volt már sokkal rosszabb is, mégis a kezdőbe került..
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2014.11.01. 19:03:20

Barça Line-up : Bravo - Alves Mascherano Mathieu Alba - Rakitic Busquets Rafinha - Suarez Messi Neymar Jr.

SZERK: viscaelbarca megelőztél:D
Masche középhátvéd, Busi VKP MIIIÉÉÉÉRTT???
Bartra miért nem képes játszatni ? :roll:
Szerencsétlen Busit pihentethetné már, Maschet meg VKP-nak felrakhatná.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.11.01. 19:02:13

Barcelona line-up (official): Bravo - Alves Mascherano Mathieu Alba - Rakitic Busquets Rafinha - Suarez Messi Neymar

a körülményekhez képest a legjobb kezdő. hajrá
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Fuentealbilla
Barça B

2014.11.01. 18:46:19

shutterisland írta: legyen egy szép 3-0, neymar, messi, suarez góllal, aztán jót alszunk.[/color]
Te meg én? Biztos nem [-X

:lol: :lol: :lol:
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.11.01. 18:43:44

hajnesz írta:Tudom,nem ugyanaz a szint,de pl. a tavalyi Liverpool. Nyerték a meccseket,sokszor Suarez gálával,stb,aztán egy bajnoki második hely. Ki fog emlékezni rájuk mondjuk 2év múlva? Csak a győztesek nevét jegyzik meg
Az összes Pool drukker, aki látta azt a szezont.. Értem amúgy amit mondasz, a média nem emlegetné ennyit a 08/09-es csapatot, ha nem nyer meg mindent, de NEKÜNK Barca drukkereknek az a játék akkor is örök emlék maradna.

Persze az relatív, hogy kinek mi a fontos, de nekem az fontosabb, hogy rengeteg szép pillanatot köthessek egy szezonhoz 5-10 év távlatából is, mint hogy "csak" egy bajnoki címet - 08/09-es bajnoki cím vs 12/13-as. Szóvel ezért nem értem ezt a "kupák > szép játék" dolgot. De hát nem lehet mindenki egyforma..:)
Erxy
Entrenador del Barça

2014.11.01. 18:34:26

hajnesz írta:Csak a győztesek nevét jegyzik meg,épp ezért nem számit nekem,hogy Messi bent lesz-e a top3ban az aranylabda szavazáson,vagy nem. Ha nincs esélye nyerni,akkor majdnem mindegy. Utókor nem jegyzi meg, az meg nem tesz jót a lelkemnek,ha a tökéletes fogsor mellett ott fog szomorkodni.
54, 74, 82.
Kép
hajnesz
Entrenador del Barça

2014.11.01. 18:23:16

palesz77 írta:
hajnesz írta:Mondjuk azzal nem értek egyet,hogy 1-0ra nem lehet úgy nyerni szép játékkal.
Persze, ez igaz, csak itt arról volt szó, hogy "lepörgettük az órát" meccsekkel nyerünk mindent 1-0-ra, szóval 15. percben megvan a vezetés, onnantól meg csak hátul adogatás. És ezt nem értem, hogy ez miben jobb, mint mondjuk egy 2 kupás, de pazar játékot produkáló szezon. Nem kötekedésből mondom, cska tényleg nem értem.. :) Nekem a kupák nem kompenzálnák az unalmas játékot.
Erre irtam azt,hogy a Barcánál a kettő nem zárja ki egymást,nem a mi szokásunk visszaállni,stb. Én csak arra írtam az egészet,hogy ha választani kellene a kettő közül,akkor a kupákat választanám. Tudom,nem ugyanaz a szint,de pl. a tavalyi Liverpool. Nyerték a meccseket,sokszor Suarez gálával,stb,aztán egy bajnoki második hely. Ki fog emlékezni rájuk mondjuk 2év múlva? Csak a győztesek nevét jegyzik meg,épp ezért nem számit nekem,hogy Messi bent lesz-e a top3ban az aranylabda szavazáson,vagy nem. Ha nincs esélye nyerni,akkor majdnem mindegy. Utókor nem jegyzi meg, az meg nem tesz jót a lelkemnek,ha a tökéletes fogsor mellett ott fog szomorkodni.
shutterisland
Director del Fútbol

2014.11.01. 18:18:07

Nem akarok ezen leakadni, de 1-0 ra is lehet győzni magabiztosan,hogy folyamatosan alakitod ki a helyzeteket,és uralod a játékot.
lehet, csak mindig ott van egy kontra vagy egy pontrúgás, és akkor megint szívás.
jobb szeretem, ha a mezőnyfölény egy megnyugtató előnyben is megmutatkozik.
de azért nagy különbség van a tükörsima 1-0 és az utolsó perces öngólos 1-0 között.

legyen egy szép 3-0, neymar, messi, suarez góllal, aztán jót alszunk.
palesz77

2014.11.01. 18:17:37

hajnesz írta:Mondjuk azzal nem értek egyet,hogy 1-0ra nem lehet úgy nyerni szép játékkal.
Persze, ez igaz, csak itt arról volt szó, hogy "lepörgettük az órát" meccsekkel nyerünk mindent 1-0-ra, szóval 15. percben megvan a vezetés, onnantól meg csak hátul adogatás. És ezt nem értem, hogy ez miben jobb, mint mondjuk egy 2 kupás, de pazar játékot produkáló szezon. Nem kötekedésből mondom, cska tényleg nem értem.. :) Nekem a kupák nem kompenzálnák az unalmas játékot.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.11.01. 18:09:48

Részben igazat adok Bobnak,bár néha falra mászok attól,mikor örül annak, hogy 2-0nál a 60. perctől alibizünk.
Idegenbeli meccseken ezt el is fogadom,ott engem sem érdekel,hogy hogyan,vagy mennyire,csak nyerjünk.

Itthon viszont szinte bárki ellen alapelvárás nálam minimum 3 gól és szép játék. 3 gól alatt hiába nyerünk,dühösen kelek fel a tv elől,és hiányérzettel.

De mindegy, Bob ilyen, szerintem pont ezért jó,hogy ilyen defenzív,nyugodt,alibi játékosokat szerető és favorizáló ember is szurkol a Barcának,és megtalálta a csapatban ezeket,ez pozitív szerintem.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
hajnesz
Entrenador del Barça

2014.11.01. 18:08:06

shutterisland írta:
kicsiket kell magabiztosan verni,főleg akkor,mikor nincs formában a csapat
de hát nem erről beszélünk ?
nem akarok én se 6-0-át, de azért egy 2-0 vagy 3-0 úgy, hogy már az első félidőben vezetünk és szépen, magabiztosan játszunk, ne legyen már túlzott elvárás.

egyébként addig vitázunk, míg jön egy malaga elleni bullshit újra, és semmilyen támadójátékkal leikszelünk.
Nem akarok ezen leakadni, de 1-0 ra is lehet győzni magabiztosan,hogy folyamatosan alakitod ki a helyzeteket,és uralod a játékot. Ezt nem vita kedvéért irtam le,csak úgy megjegyeztem.
palesz77 írta: Ezt amúgy tényleg magyarázzátok el pls, mert komolyan nem értem. Nektek ugyan akkora - sőt, nagyobb - élményt okozna az a 10 perc, ami alatt összesítve felemelné Xavia 6 kupát, és a magasba tartaná, mint a mondjuk 45*90 percnyi csodás játék, és a maradék pár meccsen néhány pontvesztés?

A 08/09-es csapatra senki nem azért emlékszik csak szerintem, mert megnyertük a 6 kupát, hanem mert úgy játszottunk, ahogy a nagykönyvbe meg van írva. Én pl totál el is felejtettem, hogy Titoval megnyertük a bajnokságot - pedig rekordpontszámmal ha jól rémlik -, mert az volt bennem, hogy sokszor nyögvenyelős volt a játék, és kezdtünk már szétesni.
Ezt azzal tudom magyarázni,hogy a Barcának szurkolok,és azt szeretném,hogy bármi áron begyüjtsünk minden kupát. A szurkolásnak pedig az egyik okozata,hogy a "védjegyünk" a szép játék. Igazából tök fölösleges ezen vitáznunk,mert a Barcelona sosem fog 1-0 meccsekkel bajnokságot nyerni, csak úgy megemlítettem,ha már feljött a téma. Mondjuk azzal nem értek egyet,hogy 1-0ra nem lehet úgy nyerni szép játékkal.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hajnesz 2014.11.01. 18:12:55-kor.
palesz77

2014.11.01. 18:06:21

hajnesz írta:Akkor pontosítsunk az adaton 99.99998%-ra. Mert én is inkább a 6kupát választanám,mert ez szinkronugrás,hanem foci.
Ezt amúgy tényleg magyarázzátok el pls, mert komolyan nem értem. Nektek ugyan akkora - sőt, nagyobb - élményt okozna az a 10 perc, ami alatt összesítve felemelné Xavia 6 kupát, és a magasba tartaná, mint a mondjuk 45*90 percnyi csodás játék, és a maradék pár meccsen néhány pontvesztés?

A 08/09-es csapatra senki nem azért emlékszik csak szerintem, mert megnyertük a 6 kupát, hanem mert úgy játszottunk, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Én pl 2 hónappal ezelőttig totál el is felejtettem, hogy Titoval megnyertük a bajnokságot - pedig rekordpontszámmal ha jól rémlik -, mert az volt bennem, hogy sokszor nyögvenyelős volt a játék, és kezdtünk már szétesni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2014.11.01. 18:13:46-kor.
shutterisland
Director del Fútbol

2014.11.01. 18:03:08

kicsiket kell magabiztosan verni,főleg akkor,mikor nincs formában a csapat
de hát nem erről beszélünk ?
nem akarok én se 6-0-át, de azért egy 2-0 vagy 3-0 úgy, hogy már az első félidőben vezetünk és szépen, magabiztosan játszunk, ne legyen már túlzott elvárás.

egyébként addig vitázunk, míg jön egy malaga elleni bullshit újra, és semmilyen támadójátékkal leikszelünk.
hajnesz
Entrenador del Barça

2014.11.01. 17:56:40

Mihu írta:Bob azt azért megkérdezem, hogy Te egyáltalán miért szurkolsz a Barcának? Te totálisan ellentétesen gondolkozol azzal, ami a Barca. Itt nem elég győzni, azt szép játékkal kell. Gyanítom, hogy ha lehoznánk egy 6 kupás szezont csupa 1-0s meccsel, ahol "lepörgettük az órát" (by Te), akkor a szurkolók 99.99999%-a igencsak elégedetlen lenne, és inkább választana egy 1-3 kupás szezont, de szép játékot játszva rúgjunk 120 gólt a bajnokságban és alázzunk a BL-ben vagy kupában. Ez a csapat világ életében arról szólt, hogy szép focit játszik, kiszolgálja a közönséget, támad, sosem áll be védekezni, hogy aztán abból a 3-4 kontrából eldöntse a meccset 1-0-ra. Katalóniában kis túlzással "népharag" lenne ha úgy nyernénk 2,3-0-ra, hogy közben nem játszunk szépen. Ott van a Real, ahol Capellonak azért kellett mennie egy bajnoki cím után, mert nem játszott szépen a csapat és ha jól emlékszem, akkor nem egy hazai győzelem után fütty közepette vonultak le a játékosok.

Kicsit túlragoztam ezt az egészet, de a lényeg, hogy ez a csapat mindenről szólt, szól és szólni fog, csak arról nem, amit Te gondolsz a fociról. Ezért nem tudom felfogni hogy Te, aki a védekező, taktikus, "pörgessük le az órát", mindegy hogy hogy, csak nyerjünk 1-0-ra típusú focit szereted, hogy szurkolhatsz egy olyan csapatnak, aki világ életében ezek totális ellentétéről szólt.
Akkor pontosítsunk az adaton 99.99998%-ra. Mert én is inkább a 6kupát választanám,mert ez szinkronugrás,hanem foci. A szép játékot én is szeretem, de a kettő nem zárja ki egymást. Bob arról beszélt,hogy szereti a védelmi tolódásokat. Ha megnézed,akkor voltunk sikeresek,mikor a védelem is funkcionált (talán kivétel a Rijkaard féle Barca,mikor eggyel többet rúgtunk,mint az ellenfél). Egy csapat sem lehet sikeres,ha hátul nem zár szépen. Ez most hiányzik egyelőre,s ennyi.
Más: Azért el vannak itt egy páran tájolódva szerintem. Milyen az már,hogy "Mivel múlthéten kikaptunk,most elvárom a gálát"? Ez nem a 2008as Barca,egyelőre még korántsem kész a csapat,hogy legyen realitása a dolognak. Persze benne van a pakliban egy nagyobb arányú győzelem, de nem az az alap. Én 3 pontot várok el a csapattól,jó játékkal. Ha 5-4re nyerünk,annak is örülni fogok. 5-0nál mégjobban,de ez mellékes. Sokan elfelejtik,hogy Ini sérült,a tridente harmadik tagjának most lesz a 2.(második!) éles meccse, és gálázzunk. Inkább hagyom a továbbiakat,mert nincs kedvem hosszasan vitázni senkivel sem. Mások az elvárásaink ennyi. Verhetjük a mellünket,hogy tavaly a Real megvolt oda-vissza,aztán meg nyertünk egy Gamper kupát... kicsiket kell magabiztosan verni,főleg akkor,mikor nincs formában a csapat,mert a kis győzelmek döntik el a bajnokságot,nem a derbik. Real is fog még botlani,nem kell félni.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.11.01. 17:42:07

Koeman-Bakero miatt ha ennyire mélyre akarunk menni. A szép játék meg relatív. Játszunk tudatosan, nekem mindig ez az elvárásom. Ott volt az előző heti, ahol bután játszottunk, de vehetjük pl a Malagát, ahol nem játszottunk bután csak nem jött össze a gól. Nekem az a szép, ha uraljuk a meccset látható mit akarunk, van helyzet, jó mozgások vannak jól védekezünk. Ha van benne elég munka, akkor az eredmény is megvan. Jelen helyzetünkben, így hogy pontot sem sikerült előző héten elhozni a győzelemnél fontosabb nem nagyon van. És nem is hiszem hogy gond lesz, legalábbis remélem. Általánosítani meg semmiben nem lehet.
Kép
Kép
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2014.11.01. 17:28:06

Bob azt azért megkérdezem, hogy Te egyáltalán miért szurkolsz a Barcának? Te totálisan ellentétesen gondolkozol azzal, ami a Barca. Itt nem elég győzni, azt szép játékkal kell. Gyanítom, hogy ha lehoznánk egy 6 kupás szezont csupa 1-0s meccsel, ahol "lepörgettük az órát" (by Te), akkor a szurkolók 99.99999%-a igencsak elégedetlen lenne, és inkább választana egy 1-3 kupás szezont, de szép játékot játszva rúgjunk 120 gólt a bajnokságban és alázzunk a BL-ben vagy kupában. Ez a csapat világ életében arról szólt, hogy szép focit játszik, kiszolgálja a közönséget, támad, sosem áll be védekezni, hogy aztán abból a 3-4 kontrából eldöntse a meccset 1-0-ra. Katalóniában kis túlzással "népharag" lenne ha úgy nyernénk 2,3-0-ra, hogy közben nem játszunk szépen. Ott van a Real, ahol Capellonak azért kellett mennie egy bajnoki cím után, mert nem játszott szépen a csapat és ha jól emlékszem, akkor nem egy hazai győzelem után fütty közepette vonultak le a játékosok.

Kicsit túlragoztam ezt az egészet, de a lényeg, hogy ez a csapat mindenről szólt, szól és szólni fog, csak arról nem, amit Te gondolsz a fociról. Ezért nem tudom felfogni hogy Te, aki a védekező, taktikus, "pörgessük le az órát", mindegy hogy hogy, csak nyerjünk 1-0-ra típusú focit szereted, hogy szurkolhatsz egy olyan csapatnak, aki világ életében ezek totális ellentétéről szólt.
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2014.11.01. 17:24:45

Komolyan mintha a BarcavsReal topicot olvasnám :D :D
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
shutterisland
Director del Fútbol

2014.11.01. 17:22:50

van azért elég sok olyan meccs a szezonban (idegenbeli meccsek nagy része, vagy nagyobb csapatok ellen akár otthon is) ahol tényleg aláírja az ember a nyögvenyelős győzelmet is.

viszont ma kettőzött erővel kellene menjenek, otthon leszünk egy nálunk jóval gyengébb csapat ellen, akiket lucho igencsak ismer, nem kellene, hogy gond legyen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára shutterisland 2014.11.01. 17:25:44-kor.
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2014.11.01. 17:11:42

Bob_Marley írta:Igen ezt írtam, hogy ők az esélyesebbek....wow.
egy szóval nem írtam le azt, hogy TE azt mondtad, hogy esélyesebbek.
írtam tegnap, hogy nem szabad lebecsülni őket, de azét nehogy már ők legyenek az esélyesek :D
arra akartam célozni az esélyesebb szóval, hogy tőlünk nem valami jó eredmény hazai pályán a 1-0 vagy egyéb nyögvenyelős győzelem, márpedig ilyet csak akkor várnék el a srácoktól ha tényleg egy nálunk jobb csapat érkezne hozzánk, de a Celta nem az.

lehet, hogy én írtam le rosszul, akkor sry és majd legközelebb kifejtem jobban. :)
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
visca el barca
Presidente del Barça

2014.11.01. 17:10:50

nektek kellene egy külön topicot nyitni :lol:

amugy tényleg a 3 pont a lényeg :D mondjuk jo lenne ha szorakozni is tudnék a meccsen :D

suarez játsszon végig, lőjön legalább 1 gólt, mozogjon jól, nekem még ez a fontos ma.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.11.01. 17:06:44

shutterisland írta:
de az hogy 5:0ra 10:0ra vagy egy utolsó perces góllal nyerünk rohadtul mindegy a lényeg a 3 pont
ha juventus, atletico vagy chelsea szurkoló vagy, akkor biztosan igaz.
Jó tudni, hogy te már azt is eldöntöd ki kinek kell szurkoljon. Tudom hogy nagy Isten vagy Mr3, s mi mint pórnép vagyunk a hülyék, de majd eldöntöm én a dolgokat.

Nyerjünk 5:0ra mit bánom én, játszunk jól okosan és nyerjünk nekem ennyi a lényeg.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2014.11.01. 16:59:48

Bob_Marley írta:nem idegenbe megyünk ez igaz, otthon vagyunk ez jó, de az hogy 5:0ra 10:0ra vagy egy utolsó perces góllal nyerünk rohadtul mindegy a lényeg a 3 pont és a javítás a múltkori 0 pontért.
Mondjuk az én lelkemnek jót tenne egy gála, hogy azt a múltheti produkciót sikerüljön elfelejteni valahogy.. :D Persze örülnék az 1-0-val szerzett 3 pontnak is, de elégedett nem lennék a csapattal.
Válasz küldése