Mihu írta:Bob azt azért megkérdezem, hogy Te egyáltalán miért szurkolsz a Barcának? Te totálisan ellentétesen gondolkozol azzal, ami a Barca. Itt nem elég győzni, azt szép játékkal kell. Gyanítom, hogy ha lehoznánk egy 6 kupás szezont csupa 1-0s meccsel, ahol "lepörgettük az órát" (by Te), akkor a szurkolók 99.99999%-a igencsak elégedetlen lenne, és inkább választana egy 1-3 kupás szezont, de szép játékot játszva rúgjunk 120 gólt a bajnokságban és alázzunk a BL-ben vagy kupában. Ez a csapat világ életében arról szólt, hogy szép focit játszik, kiszolgálja a közönséget, támad, sosem áll be védekezni, hogy aztán abból a 3-4 kontrából eldöntse a meccset 1-0-ra. Katalóniában kis túlzással "népharag" lenne ha úgy nyernénk 2,3-0-ra, hogy közben nem játszunk szépen. Ott van a Real, ahol Capellonak azért kellett mennie egy bajnoki cím után, mert nem játszott szépen a csapat és ha jól emlékszem, akkor nem egy hazai győzelem után fütty közepette vonultak le a játékosok.
Kicsit túlragoztam ezt az egészet, de a lényeg, hogy ez a csapat mindenről szólt, szól és szólni fog, csak arról nem, amit Te gondolsz a fociról. Ezért nem tudom felfogni hogy Te, aki a védekező, taktikus, "pörgessük le az órát", mindegy hogy hogy, csak nyerjünk 1-0-ra típusú focit szereted, hogy szurkolhatsz egy olyan csapatnak, aki világ életében ezek totális ellentétéről szólt.
Akkor pontosítsunk az adaton 99.99998%-ra. Mert én is inkább a 6kupát választanám,mert ez szinkronugrás,hanem foci. A szép játékot én is szeretem, de a kettő nem zárja ki egymást. Bob arról beszélt,hogy szereti a védelmi tolódásokat. Ha megnézed,akkor voltunk sikeresek,mikor a védelem is funkcionált (talán kivétel a Rijkaard féle Barca,mikor eggyel többet rúgtunk,mint az ellenfél). Egy csapat sem lehet sikeres,ha hátul nem zár szépen. Ez most hiányzik egyelőre,s ennyi.
Más: Azért el vannak itt egy páran tájolódva szerintem. Milyen az már,hogy "Mivel múlthéten kikaptunk,most elvárom a gálát"? Ez nem a 2008as Barca,egyelőre még korántsem kész a csapat,hogy legyen realitása a dolognak. Persze benne van a pakliban egy nagyobb arányú győzelem, de nem az az alap. Én 3 pontot várok el a csapattól,jó játékkal. Ha 5-4re nyerünk,annak is örülni fogok. 5-0nál mégjobban,de ez mellékes. Sokan elfelejtik,hogy Ini sérült,a tridente harmadik tagjának most lesz a 2.(második!) éles meccse, és gálázzunk. Inkább hagyom a továbbiakat,mert nincs kedvem hosszasan vitázni senkivel sem. Mások az elvárásaink ennyi. Verhetjük a mellünket,hogy tavaly a Real megvolt oda-vissza,aztán meg nyertünk egy Gamper kupát... kicsiket kell magabiztosan verni,főleg akkor,mikor nincs formában a csapat,mert a kis győzelmek döntik el a bajnokságot,nem a derbik. Real is fog még botlani,nem kell félni.