Mr. Cesc írta:Esküszöm nagyobb szidás van itt, mint mikor vesztünk.
Nem értem mi baja volt itt most a többségnek Rakitić-tyel, most nyomta a passzait - volt egy hajszálpontos keresztlabdája/indítása Neymarnak (?), ami úgy csavarodott, hogy csak pislogtam, csak a védő eltuszkolta Neymar elől. Messi szerintem Celta ellen is jó volt - a cselei nagyrésze bejött, jól passzolt, csak a befejezéseknél rontott -, meg ma is jól játszott - Albának gyakorlatilag gólpasszt adott, 2 gólt lőtt -. Meg amúgy észre lehet venni, hogy amikor ő veszti el a labdát akkor addig zavarja az ellenfelet amíg el nem veszti a labdát, de ha csak presszionálni kell, akkor ott elől a passzsávokat zárja le, meg a kapust támadja, nagyjából ennyi az ő nyomás gyakorlása, de tavaly még ilyen se volt. Neymarnak volt 2 jó megindulása, de picit eltünt aztán, meg Suárez is az első félidőben, de ez érthető mikor elől alig volt a labda. Második félidő már sokkal jobb volt, az Ajax gyakorlatilag már hívta
Orációt, hogy kinyomozza merre van a labda.

Ezt én sem igazán értem. Ez az Ajax otthon egy nagyon kemény csapat. Akármelyik együttesnek gondot tudnak okozni, legyen az Chelsae, Bayern, Real akárki. Én őszintén megmondom, meccs előtt egy kiszenvedett 1:0-t aláírtam volna.
Az első 30-35 perc tényleg elég gyengére sikerült, volt, hogy sokáig nyomott az Ajax, de ezen tudtunk változtatni, a gól is felpörgetett minket, a második félidő pedig kifejezetten jó volt. Leszámítva a helyzetkihasználást.
Amiben egyet tudok érteni az Alves (de erről már többet nem beszélek), illetve, hogy a kontralehetőségeket nem használtuk ki. Amit kb. 90 %-ban Xavinak (esetleg Busquets-nek) rónék fel. Sajnos a Maestro ebben már nem tud megújulni, jobb ha elfogadjuk.
Suarez helyzete több kérdést vet fel. Talán LE próbálkozott valamivel, mert az első félidő utolsó 10 percéig tényleg nagyon szélen volt, még a Celta elleni meccshez képest is, de egyértelműen belátta, hogy ez így nem OK és változtatott. Megjegyzem sok edzőnk ilyet nem tett meg, főleg mérkőzés közben.
Lehet visszasírni Fabregast, meg szidni Rakiticet, hogy kevesebbet lép fel a támadásokhoz, de ha folyamatosan indítanának le minket jobb oldalon és kapnánk a gólokat onnan kíváncsi lennék mitől lenne hangos a fórum. Mrt, hogy sem Alves, sem Cesc, sem Busquets, sem Messi/Suarez, nem tudna odaérni az biztos.
Amúgy meg nem kell úgy tenni, mintha teljesen impotens lenne és nem lenne egy labdája sem, mert osztogatott azért, az a lövése pedig ha egy kicsit szélebbre megy...
Én nem vagyok elégedetlen. A 35-40. perctől már rendben volt, és hangsúlyozóm, nem kell elfelejteni, hogy hol és ki ellen játszottunk. Ez nem ugyanaz az Ajax volt aki feltartott kézzel lépett ki két hete Barcelonaban, a PSG is kis híján megégett itt. Hagytak is két pontot Amsterdamban.