Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
busi megsérült, azért jött le. még mielőtt bárki is azt hinné, h mekkora taktikus LEYokozuna írta:Egy jó húzása volt LE-nek a meccsen, amikor lehozta a végig álldogáló Busquetst.
Szerintem itt van egy félreértés. Senki nem mondja, hogy Rafinha rossz, hogy nincs benne potenciál stb... Egyelőre nagy neki az a kabát, hogy a Barcá középpályáját irányítsa, Rakiticnak sosem lesz igazából ez a szerepkör passzentos, a védekezése átlagon felüli, és sokat tud hozzátenni a támadáshoz is, ha olyan napja van. Ettől még elvárni tőle lehetetlen. Xavi már öregszik, Ini még aki legjobban hozza magát, a középpályán lévő dominancia hiányában Busi árnyéka, paródiája önmagának. Ha Xavi 3 évvel fiatalabb, Rafinha 3 évvel tapasztaltabb lenne, akkor bitang középpálya lenne, de jelen állapotában ez nagyon karcsú!palesz77 írta: És mindezt a 4 meccséből állapítottad meg, amit irányítóként játszott egy olyan középpályán, ami alapjaiban vérzik? Mellesleg halkan megjegyezném, hogy Rafinha barátunk a második legjobb "helyzetkialakító" idén még így is, ugyanis átlagosan 62 percenként teremt lehetőséget. Persze ezeket a statokat nem kell szentírásnak venni, gondolom kicsit relatív a megítélése a dolgoknak, de azért azt mutatja, hogy nem akkora fogalmatlan a srác, mint azt itt páran állítják.
Lucho a kp vezérévé tette Rafinhát a Celtában, ahol nyilván belefért, hogy rosszabb meccsei voltak, mert a Celtánál benne volt bárki ellen egy esetleges vereség. Itt nagy a nyomás, és a középpályánk minősége miatt nincs idő a fokozatos beépítésére sem. Nyilván nem azt mondja neki LE, hogy játssz rosszul... Ha a Celtában tudott bánni vele, itt is tudna. Az a baj, hogy jelenleg nagyobb feladatot kellene rá hárítani, mint amire készen áll, és az eddigi teljesítménye akárhonnan nézem nem jó. Ettől még óriási tehetség, akire építeni kell, okosan-tudatosan-türelmesen. Csak a kp-nk jelenleg nem képvisel minőséget és kreativitást, úgyhogy őt erőltetjük és jelen állapotban ez soknak tűnik. A bajokban nyilván megvan Enriquének a maga része! De egyetértek azzal, aki azt mondja, hogy a kp-nk (minőségre) az elit mögött van jelenleg. Ebben benne van Fabregas elküldése, Thiago elküldése, Xavi öregedése, Busi visszaesése, ezek nagy részéről meg nem LE tehet. Felőlem amúgy el lehet küldeni, de nem látom, hogy az elérhető trénerek közül ebből a középpályából ki hozza vissza a régi idők überdomináns játékát.palesz77 írta: Szerinted ilyen játékkal lett a hónap játékosa Februárban, meg az év fiatal felfedezettje..? Annak ellenére, hogy Lucho alatt játszott, a középpálya full más most, mint ott, szóval nehéz lenne olyat produkálni.
De ez szinte egész évben hiányzik a középpályáról, nagyon magukra vannak hagyva a ott a srácok - kivéve amikor Messi úgy dönt, hogy épp visszalép. Egész szezonban távol helyezkednek egymástól, és nem tudnak normálisan összejátszani. Ezért is nyújtanak annyira halvány teljesítményt az irányítóink, nem az egyéni kvalitásokkal van a fő baj, hanem azzal, hogy nincsenek jól játszatva - sőt, kifejezetten rosszul. Pont ahogy te is írtad, hogy Rakitic is néha inkább támadó/szélső mint irányító, így ne várjunk pazar középpályás játékot..danianevem írta:Igazából furcsállom amit írtatok páran, nem hinném, hogy a "tiki-taka" hiányzott volna a középpályáról, egyszerűen rossz volt a helyezkedés. Vagy túl közel voltak a védősorhoz, vagy túl mélyen helyezkedtek. Illetve Rakiticet néha negyedik "támadóként" véltem felfedezni, ami okán pedig Rafinha egyedül maradt a középpályán. Így meg nyilván nem igazán várható el jó, de még csak eredményes játék.Dióhéjban ennyi hiányzott az első félidőben.palesz77 az FC Barcelona 14/15-ben írta: "segítettük" egymást támadásnál, úgy helyezkedtünk, hogy megjátszható legyen több ember is mindig
Dióhéjban ennyi hiányzott az első félidőben.palesz77 az FC Barcelona 14/15-ben írta: "segítettük" egymást támadásnál, úgy helyezkedtünk, hogy megjátszható legyen több ember is mindig
Hát nem tudom.. Ini már túl van a fénykorán, Rakitic nagyon szürke, Alba sem nagy ász az utóbbi pár meccsen,szerintem őket is el kéne adni. Meg én Messit is eladnám, nagyon motiválatlan már, Majd Suárez és Neymar megoldja, Masch meg egyedül megszűri a támadásokat mögöttük.Léfe írta:A védelem és a középpálya a gond. Innen csak Inieszta, Rakitics, Masherano és talán Alba maradhana a többiek el.
És mindezt a 4 meccséből állapítottad meg, amit irányítóként játszott egy olyan középpályán, ami alapjaiban vérzik? Mellesleg halkan megjegyezném, hogy Rafinha barátunk a második legjobb "helyzetkialakító" idén még így is, ugyanis átlagosan 62 percenként teremt lehetőséget. Nála csak Ini jobb a 49 percével, őt követi Xavi 81 perccel, és végül Rakitic 139-el - pontrúgásokat nem beleszámolva. Persze ezeket a statokat nem kell szentírásnak venni, gondolom kicsit relatív a megítélése a dolgoknak, de azért azt mutatja, hogy nem akkora fogalmatlan a srác, mint azt itt páran állítják.diagonal írta:+ vannak olyanok mint Rafinha akik jó játékosok csak éppen nem egy Barcában.
Hát nem, hál istennek mindketten jobban passzolnak a Spanyol fociba, mint a walesi..diagonal írta:Rakitic és Rafinha nem Bale vagy James Rodriguez, ezt gondolom azért mindenki észrevette.
Persze, de nem tudom sokan mit várnak mert azt fölösleges hogy ezzel a középpályával majd megint tündökölni fog a csapat.visca el barca írta:én nem török pálcát egyik felett, sem de láthattuk h mire képesek, együtt, busival kiegészítve. ez a kp ma olyan volt mint egy getafe, vallecano szintű sor.
óriási baklövés lenne kivenni a védelemből Maschot, miközben ő a legbiztosabb, legmegbízhatóbb és a legjobb középhátvédünk.roby122 írta:Mondjuk lehet , hogy nem illik ilyet mondani , de Busi esetében nem is bánnám. Ráférne a pihenés.
Masch. bizonyítaná , hogy ő a középpályára való.
Ez amúgy sokszor így van idén, a Celta elleni meccset is érdemes visszanézni, ugyan ez ment szinte végig. Nagyon sokszor átvágtatunk a középpályán idén, vagy "kikerüljük" őket, a szélen felfutunk, és rögtön a csatároknak odadobjuk. Lucho egyelőre nagyon nem használja ki a középpályánkat - támadásban legalábbis.gránit írta:Az első félidőben nem is a középpályás sor adogatta a labdát, hanem a hátvédek, valószínűleg ezért is húzódtak fel annyira, hogy közelebb legyenek Munirékhoz. Erre rá is fáztak, amikor jött a kontra...
Szerinted ilyen játékkal lett a hónap játékosa Februárban, meg az év fiatal felfedezettje..? Annak ellenére, hogy Lucho alatt játszott, a középpálya full más most, mint ott, szóval nehéz lenne olyat produkálni.Balinho írta:Azért Rafinha Enrique vezetésével futotta 'élete szezonját' a Vigoban, úgyhogy nem lehet mondani, hogy nem tudja, hogyan kell használni.
Azért Rafinha Enrique vezetésével futotta 'élete szezonját' a Vigoban, úgyhogy nem lehet mondani, hogy nem tudja, hogyan kell használni.Feast4 írta:Ezt nem is vitatom. De képesség alapján nem olyannak kéne lennie. Ezért mondom, hogy edzői hiba!visca el barca írta:én nem török pálcát egyik felett, sem de láthattuk h mire képesek, együtt, busival kiegészítve. ez a kp ma olyan volt mint egy getafe, vallecano szintű sor.
Ezt nem is vitatom. De képesség alapján nem olyannak kéne lennie. Ezért mondom, hogy edzői hiba!visca el barca írta:én nem török pálcát egyik felett, sem de láthattuk h mire képesek, együtt, busival kiegészítve. ez a kp ma olyan volt mint egy getafe, vallecano szintű sor.
Egyszer félig luftot rúgott, szerintem adjuk el, semmi nem lesz belőle..gránit írta:RafinhaMég egy alap felszabadítást sem tudott összehozni, amire minden favágó képes. Előrejátékban abszolút nulla, Mascheranóék nem is nagyon passzoltak sem neki, sem a többi középpályásnak, inkább egyből Munirnak meg Pedrónak próbálták felívelni a labdákat. Az egész középpálya kuka.
A Xavi-Ini középpálya is láthattuk mire képes idén.. A középpálya szerkezetével van alapból probléma, meg azzal, ahogy próbáljuk őket játszatni. Személytől függetlenül játszhatna bárki, nem lenne itt szép játék, amíg Lucho ilyen szerepet szán a srácoknak.visca el barca írta:én nem török pálcát egyik felett, sem de láthattuk h mire képesek, együtt, busival kiegészítve. ez a kp ma olyan volt mint egy getafe, vallecano szintű sor.
xavi és ini sem úgy lett a pályára küldve annó, hogy tiéd a varázspálca és varázsolj mára látványos, kreatív játékot, hanem szép lassan beértek.visca el barca írta:ami még ma kiderült, az az, hogy vagy iniestának, vagy xavinak játszani kell. rakitic nem képes vezényelni, rafinha meg egyelőre nagy csalódás én semmi fantáziát nem látok benne.