Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Deus
Boixos Nois

2014.11.29. 22:07:09

messideco írta:Utazás az Univerzum peremére

Míg az Interstellar nem jön ki tűrhető minőségben, próbálok hangolódni pár hasonló témájú filmmel. Ez most konkrétan dokumentumfilm, de HD-ban óriási élményt nyújt, rengeteg érdekes információt tartalmaz, és érdekes kérdéseket tesz fel. Megéri megnézni :)

Köszi! meglesem! 8)

Viszont ajánlom neked a Kozmoszt! Pontosabban ezt:

http://www.imdb.com/title/tt2395695/" target="_blank

Nagyon tetszett nekem!
KépKép
messideco
Presidente del Barça

2014.11.29. 21:38:38

Transzcendens

Ismét érdekes felütés, de aztán gyakorlatilag nézhetetlen. Ez az erőltetett romantikus, majd akció szál nagyon nem tett jót a filmnek. A-listás sztárokkal illett volna valami nagy durranást kihozni, de egy kissé káosz uralkodott a filmben, talán minden szinten. Kb. olyan volt mint a kampány, sokat ígért, de nem valósított meg szinte semmit belőle...
Kép
"And my heart will leave you never."
hank1ee
Director del Fútbol

2014.11.29. 13:10:37

Én imádom a Star Warst, de sok nem jött le ebből az előzetesből azon kívül, hogy látványban biztos nagyon ott lesz. Remélem, a sztori is jó lesz, tehát úgy összességében az egész. Pozitívat érzek, a készítőknek szerintem van fantáziája.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Capon
Llegenda del Barça

2014.11.28. 17:22:42

messideco írta:Lucy

Sokkal több volt szerintem a filmben, mint amit kihoztak belőle.
A párhuzamos képek (történet és természet) tetszettek, HD-ben nagyon jól kihozza.
Szerintem is sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a filmből.
Engem kifejezetten zavartak ezek a természetfilmes bevágások, semmit nem adott a filmhez szerintem.

Star Wars:
Én is várom, bár én sem vagyok fan sőt..., én abban bízom mivel nem Lucas rendezi ezért nem is lesz olyan bugyuta mint az eddigi részek, főleg nem annyira mint az "új" előzményrészek voltak. Azok ilyen 10-12 éves gyerekeknek készültek, de lehet sokat mondtam.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
danianevem
Entrenador del Barça

2014.11.28. 17:09:39

Úgy tűnik, hogy Abrams bácsi megcsinálja. Elképesztően hangulatos, ha benne lesz majd a legjobb karakter is, akkor nagy gond már nem lehet vele. A Sólyom jelenete piszkosul jó lett, egyedül az a kard nem tetszett.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.11.28. 17:08:53

bence-barca írta:Nem vagyok egy nagy Star Wars fan, de ha senki sem teszi be akkor azért én igen! 8)

https://www.youtube.com/watch?v=OMOVFvcNfvE" target="_blank
pont most akartam belinkelni én is :D én sem vagyok nagy fan, de várom már :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.11.28. 17:04:20

Nem vagyok egy nagy Star Wars fan, de ha senki sem teszi be akkor azért én igen! 8)

https://www.youtube.com/watch?v=OMOVFvcNfvE" target="_blank
messideco
Presidente del Barça

2014.11.26. 13:33:48

Lucy

Sokkal több volt szerintem a filmben, mint amit kihoztak belőle.
A párhuzamos képek (történet és természet) tetszettek, HD-ben nagyon jól kihozza. Scarlett viszont képes elvinni a hátán egy filmet, nem csak egy csinos kellék a filmben.
Kép
PCsabi
aka Game90

2014.11.25. 20:10:37

Jurassic World - Official Trailer:
http://youtu.be/RFinNxS5KN4" target="_blank
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
messideco
Presidente del Barça

2014.11.24. 23:26:46

Időhurok +1. Remek mozi, nem értek mindent, talán nem is kell. Majd olvasgatok elemzéseket, nekem ebben az órában magas volt :mrgreen:
Kép
miihii
KHAL

2014.11.24. 20:41:56

palesz77 írta: Interstellar.

A feka csávó azért robbant fel gondolom, mert Matt Damon megbabrálta a robotot, hogy ha egy ember akar adatot szerezni belőle - ugye valami olyan volt, hogy csak emberi DNS-re lehet megnézni a fájlokat -, akkor felrobbanjon. Ő meg közbe lelépne az űrhajójával gondolom - ahogy történt is végülis..

A másodikra meg nekem azt mondták, hogy azért nem futott rögtön, mert először ő akart visszafutni a csajért, csak ordítozott neki Matthew, hogy jöjjön vissza, ezért egy helyben "őrlődött".. :D De ez szerintem is hülyeség volt, ha rögtön küldik a robotot, és a csávó meg elkezd visszafelé futni, akkor mindketten túlélték volna..

A harmadikat meg én se értettem, nem megszűnt a fekete lyuk/féregjárat/bánomisénmi amin átmentek eleinte abba a galaxisba, ahol a csaj bolygója volt? Akkor ugye logikus lenne, hogy nem tudtak odamenni a többiek rögtön, de akkor meg felvetődik a kérdés, hogy McConaughey mit akart egy szem kisgéppel csinálni a világűrben, amikor ki tudja hány ezer fényévre volt tőle a bolygó..? :-k
MQuC írta:Interstellar

A másodikra egyszerű a válasz, sima hatásvadászat. A marmadik pedig: Akkorra már olyan gyors űrhajók készültek, hogy nem kellett neki sok idő, hogy eljusson a "kis barátnőjéért" :D

Oké, hatásvadászat, de ez inkább bugyuta volt akkor és ott. Már visszament a gépre, a robot felcuccolta a spinét, láthatta korábban is, h világcsúcs részidővel kell eltűzni, mert jön a vasszer, erre ott tobzódik... Legalább egy ilyen "agyas" filmben ne fordulna elő ilyen alibi hülyeség...

A feka gyereknél meg persze, valami ilyen lehetett, de nem lett volna egy-másfél percük egy 3 órás film alatt, h vmivel azért magyarázzák is?

Sztem akkor is el lehetett volna indulni a csajért, ha megszűnt a lyuk, ha nem. Vagy az immáron hiperfejlett, idő-, dimenzió- és térhajlító, féreglyukat önmaguknak odapöttyintő srácok közül senki más nem tudott elvezetni egy repcsit? :D Vagy úgy voltak vele, h ráérnek visszahozni a csajszit, hisz ott a bolygóján 7 év csak 1 óra, pár napig csak ellesz ott :D

Tényleg csak azért zavarnak ezek nagyon, mert egy roppant bonyolult témát feszegető, nagy kidolgozottságot igénylő filmben ilyeneket nem bírtak már megoldani? Más tészta, ha Caine táblára rajzolt egyenlete nem stimmelt, azt a világ fél %-a veszi észre, de ezek...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
danianevem
Entrenador del Barça

2014.11.24. 12:54:54

visca el barca írta:időhurok

"...majd megöli az idős önmagát, mire megőrül és robbantós lesz, hogy szükség legyen vkire, aki üldözi." - ezt nem értem. magyarázza el valaki.

Szerintem nem abba őrült bele, hogy megölte a legkésőbbi énjét, hanem a sorozatos ugrálgatásba (jövőbeli újságokból tudta meg a várható katasztrófákat), valamint a sorozatos gyilkolások sem tehettek túl sok jót a lelkének.

Magát a körforgást meg nem szakíthatja meg, mert akkor vagy ő nem fog létezni, és/vagy a katasztrófák több emberéletet követelnek majd, mint amennyit meg lehet menteni. Utóbbi a mosodánál(?) eshetett le neki, miután megölte a hosszú hajú énjét.
Így másnapra amit meg én nem értettem meg. :lol:

Tényleg a saját farkát harapja a kígyó, de hogyan indult az egész. A hasonlatnál maradva megvan a körforgás, de a kígyó úgy harapott a farkába, hogy sem feje sem farka nincs. Egyszerűen elindult a körforgás...

Ezt magamban úgy értelmeztem, hogy maga a főhős egy anomália, de az olyan tré. :-|
visca el barca
Presidente del Barça

2014.11.24. 11:29:14

időhurok

ilyen típusú filmet / könyvet nem lehet paradoxon nélkül megcsinálni, szóval ezeken kár fennakadni. viszont agyalni lehet rajta, én spec sok mindent nem értek :D

az megvan h a csajt a későbbi, már férfi énje megdugja, lesz egy gyerekük, aki lényegében a csaj saját maga. aztán ezt a gyereket elrabolja saját maga (legkésőbbi?) énje, hogy elvigye az árvaházba és elinduljon a folyamat. meg az is meg van, hogy ugye megöli saját maga későbbi énjét.
amit viszont nem értek fecooo spoileréhez kapcsolódóan

"...majd megöli az idős önmagát, mire megőrül és robbantós lesz, hogy szükség legyen vkire, aki üldözi." - ezt nem értem. magyarázza el valaki.
:D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2014.11.24. 09:50:50

Utazás az Univerzum peremére

Míg az Interstellar nem jön ki tűrhető minőségben, próbálok hangolódni pár hasonló témájú filmmel. Ez most konkrétan dokumentumfilm, de HD-ban óriási élményt nyújt, rengeteg érdekes információt tartalmaz, és érdekes kérdéseket tesz fel. Megéri megnézni :)
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.11.24. 07:34:48

Interstellar

A másodikra egyszerű a válasz, sima hatásvadászat. A marmadik pedig: Akkorra már olyan gyors űrhajók készültek, hogy nem kellett neki sok idő, hogy eljusson a "kis barátnőjéért" :D
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.11.23. 22:21:39

miihii írta: Interstellar.
Három dolog:

A feka csávó mitől robbant fel? Most vagy elsiklottam vmi felett, de nem volt semmi utalás, h mi történt, csak a bumm...

Az első, vizes bolygón a 3. csávó mi a toszért állt meg bámészkodni ott a vízfalat? :roll: Ott zúdul rá az egész Csendes óceán, de azért még megáll bámészkodni... Szépvót... Butaság volt a filmtől sztem... Inkább húzott volna befele, aztán itthon majd megnézte volna a 2012-t IMAXben :mrgreen:

A végén miért nem ment senki a csajért? Visszaviszik a főhőst, megépítik az új világot, megvárják, amíg két hét múlva odaér a vén-leányzó, de rohadtul senki nem gondolt rá, h a menyecske meg ott táborozik a világvégén? Pont nem ért rá senki, csak és kizárólag a hősünk mehetett oda, ő is csak akkor, amikor Murph mondta neki? Áááá....

A feka csávó azért robbant fel gondolom, mert Matt Damon megbabrálta a robotot, hogy ha egy ember akar adatot szerezni belőle - ugye valami olyan volt, hogy csak emberi DNS-re lehet megnézni a fájlokat -, akkor felrobbanjon. Ő meg közbe lelépne az űrhajójával gondolom - ahogy történt is végülis..

A másodikra meg nekem azt mondták, hogy azért nem futott rögtön, mert először ő akart visszafutni a csajért, csak ordítozott neki Matthew, hogy jöjjön vissza, ezért egy helyben "őrlődött".. :D De ez szerintem is hülyeség volt, ha rögtön küldik a robotot, és a csávó meg elkezd visszafelé futni, akkor mindketten túlélték volna..

A harmadikat meg én se értettem, nem megszűnt a fekete lyuk/féregjárat/bánomisénmi amin átmentek eleinte abba a galaxisba, ahol a csaj bolygója volt? Akkor ugye logikus lenne, hogy nem tudtak odamenni a többiek rögtön, de akkor meg felvetődik a kérdés, hogy McConaughey mit akart egy szem kisgéppel csinálni a világűrben, amikor ki tudja hány ezer fényévre volt tőle a bolygó..? :-k
miihii
KHAL

2014.11.23. 22:01:11

Nnna, én is letudtam az Interstellart.

Háááát, annyira nem vágódtam el tőle, mint a híre alapján kellett volna. Pedig nem "izgultam" túl, h azért lett volna csalódás, mert vmi elementáris dologra készültem volna. Csak miután ennyire ajnározza mindenki, mondom csak meglesem. Nem volt rossz, de azért nekem egy kicsit nagyobb a füstje, mint a lángja... A vége az tetszett, ütős lett a lezárás, de az addig tartó út kissé rázós volt...

Három dolog:

A feka csávó mitől robbant fel? Most vagy elsiklottam vmi felett, de nem volt semmi utalás, h mi történt, csak a bumm...

Az első, vizes bolygón a 3. csávó mi a toszért állt meg bámészkodni ott a vízfalat? :roll: Ott zúdul rá az egész Csendes óceán, de azért még megáll bámészkodni... Szépvót... Butaság volt a filmtől sztem... Inkább húzott volna befele, aztán itthon majd megnézte volna a 2012-t IMAXben :mrgreen:

A végén miért nem ment senki a csajért? Visszaviszik a főhőst, megépítik az új világot, megvárják, amíg két hét múlva odaér a vén-leányzó, de rohadtul senki nem gondolt rá, h a menyecske meg ott táborozik a világvégén? Pont nem ért rá senki, csak és kizárólag a hősünk mehetett oda, ő is csak akkor, amikor Murph mondta neki? Áááá....
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
danianevem
Entrenador del Barça

2014.11.23. 21:22:52

Időhurok

Szintén magon vetten észre, a 7.7-es imdb osztályzatra figyeltem fel. Egyébként fogalmam sem volt miről szól -bár a magyar cím azért sokat sejtet-, de megláttam Ethan Hawke nevét, ő egyáltalán nem a mainstream vonal, viszont jó projektekhez ír alá. Szóval egy próbát megért.

Nem is bántam meg szépen építgették, majd kerek egésszé alakították a történetet. Egyedül talán a zene nem volt valami elegáns, de ettől függetlenül jó kis mozi. 7/10

Ugyanaz volt részemről is a sztori hibája. Bár azt hittem Robertsont is valahogy belevonják a főhős idővonalába. Ettől függetlenül kora esti filmnek kifejezetten jó volt.

Engem annyira nem vágott taccsra az önszexelő téma, sajnos láttam a Womb c. "zseniális" magyar gyártású filmet. Ahhoz képest még egész korrekt szexuális életet élt a főhős. :lol: :-|
davi10 írta:Nagyon bírom az ilyen "átírjuk a jövőt"-filmeket (várom az ajánlásokat :D ), ezért amint megláttam a magon a filmet már kaptam is le.
Nálam az időutazós/átírós filmeknél a kedvencek: Looper, Különvélemény, Frequency, na meg a Vissza a jövőbe trilógia. Kifejezetten jó még A holnap határa, Forráskód, Idétlen időkig. A sors/eleve elrendeltség kategóriából meg a Forrás és a Mr. Nobody is top kategória.
davi10
Llegenda del Barça

2014.11.23. 21:15:49

Időhurok
Fecooo írta:

zseniális ez, hogy a csajból férfi lesz, majd felcsinálja magát, hogy a közös gyereküket elrabolja, visszaviszi a kezdetekhez, majd megöli az idős önmagát, mire megőrül és robbantós lesz, hogy szükség legyen vkire, aki üldözi.

szóval nem a tyúk, nem a tojás és nem a kakas volt először, hanem egy hermafrodita baromfi, akit megbíztak hogy hágja meg a tyúk-létét élő önmagát, hogy megszülethessen a hermafrodita baromfi :D

De nem is ez a komoly, hanem hogy felcsinálja magát és MEGSZÜLI saját magát.

És ez az igazi mindfuck, hogyha nem csináltatja fel magát nem lesz férfi. És ha nem lesz férfi, nem csinálja fel magát és meg sem születik.

És ezt nem vágom, hogy valahonnan minden előtt neki keletkeznie kellett volna valahonnan, ami nem abból áll, hogy megdugta magát és aztán megszülte magát...
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
soadroli
Llegenda del Barça

2014.11.23. 13:34:34

Fecooo írta: aki nem látta, el ne olvassa a spoilert! :D
ezen kívül jótanács: NE OLVASSATOK BELE A LEÍRÁSBA! EGY SZÓT SE! Töltsétek, nézzétek és ennyi!
Én sose olvasok leírást egy filmről, most se fogok. Majd este megnézem, a trailer tetszett. :)
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2014.11.23. 13:11:39

davi10 írta:Időhurok
aki nem látta, el ne olvassa a spoilert! :D
ezen kívül jótanács: NE OLVASSATOK BELE A LEÍRÁSBA! EGY SZÓT SE! Töltsétek, nézzétek és ennyi! ;)

zseniális ez, hogy a csajból férfi lesz, majd felcsinálja magát, hogy a közös gyereküket elrabolja, visszaviszi a kezdetekhez, majd megöli az idős önmagát, mire megőrül és robbantós lesz, hogy szükség legyen vkire, aki üldözi.

szóval nem a tyúk, nem a tojás és nem a kakas volt először, hanem egy hermafrodita baromfi, akit megbíztak hogy hágja meg a tyúk-létét élő önmagát, hogy megszülethessen a hermafrodita baromfi :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2014.11.23. 13:48:42-kor.
davi10
Llegenda del Barça

2014.11.22. 23:36:27

Időhurok

Nagyon bírom az ilyen "átírjuk a jövőt"-filmeket (várom az ajánlásokat :D ), ezért amint megláttam a magon a filmet már kaptam is le.

Az legnagyobb (és egyetlen) problémám a filmmel, hogy saját magát teszi kiszámíthatóvá. Ha nem lettek volna a random jelenet és mondatismétlések és nem rágnak a szádba mindent sokkal nagyobbat ütött volna. Én például a felétől sejtettem, hogy mindenki ugyanaz a csávó (csaj :D ).
Nagyon jó történet, jól összerakott film. Főleg az olyanoknak ajánlom, akik nem olyanok mint én és nem pörög végig az agyuk a fordulatokat keresve.
A fent említett probléma miatt csak
7,5/10
de érdekelne, hogy másoknál is ez van/volt/lesz-e.

Ha viszont csak a történetet nézzük és nem mint szórakoztató film, akkor:

Ha nem találkozik magával és nem zúg magába, akkor hogy lesz férfi és hogy lesz időutazó, hogy magába szeressen? Szóval ennek az egésznek le kell úgy játszódnia, hogy a csaj csak simán csaj és kész vége.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.11.20. 14:41:06

Interstellar Timeline
Elég jól szemlélteti :D ]Kemény film volt, kedden néztem meg este 19:45 ös kezdéssel. Valószínű ezért volt az, hogy a középső harmada kicsit lassan telt, már-már 'unalmasnak' nevezhető, aztán beindult. Megint azt emelném ki, mint, ami a Gravitynél is (meg a Csodálatos Pókember 2-nél is egyébként) megfogott, hogy a zenével való játszadozással olyan remekül érzékeltettek mindent, hogy nem is hiányzott az űr miatti csönd.

Pont ezért volt az, hogy , mikor a rossz dokkolásnál szétrobbant a Ranger, úgy be ostam... :D
Nagyon elgondolkodtató film, még utána az úton is végig ezen járt az agyam. Bár arra is rá kellett jönnöm, hogy inkább Fantasy felé hajló filmek jobban bejönnek nekem, mint az 'egyszerű' sci-fik. Az est fénypontja egyébként az volt, mikor a kombinon hazafelé menet azt kérdezgette egy srác a barátnőjétől, hogy

"nade, hogyhogy nem öregedtek az űrhajósok?" :mrgreen: =D>
Kép
PCsabi
aka Game90

2014.11.20. 14:29:06

Interstellar Timeline:
KATT
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.11.17. 08:51:18

De azért így végignézni
Legközelebb inkább igyál egy tequilát
A gond az volt, hogy nagyon elhelyezkedtem egy kanapén, géphez már nem akartam visszaülni :D (persze a tequila más kérdés lett volna. Pattantam volna érte... )
Viszont nekem nem tetszett. annyira tipikus volt, hogy áááá.
- a jóságos király
- a gonosz majom
- a jóságos emberek
- a gonosz 1!!! ember
Ebben igazad van, de nekem pont az a véleményem, hogy hiába sablonos, közhelyes, azért az, mert ez az igazság. Nyilván ezek a közhelyek születtek valamiből, sajnos ilyen világot élünk. Lehetne "világbéke" simán, de mindig lesz egy ember, aki megmarja még az ételt adó kart is....
Kép
Válasz küldése