Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ezen taktikai elemek edzéseken nem kerülnek elő? Vagy úgy működik, hogy Luis Enrique 2 órával a meccs előtt az öltözőben benyögi, hogy Busquets fiam te ma Xavival és Mascheranóval leszel középen akik meglepődöttségükben még a cipőjüket is eldobják? Nem hiszem. Én úgy látom, hogy LE az utóbbi évek edzői közül a leginkább próbál alkalmazkodni az ellenfél játékához. Ezt láthattuk tegnap is.roby122 írta: Az meg hogy minden meccsen más taktikával megyünk ki , azt meg Lucho kijelentette , hogy így lesz. Mivel nem akarnak kiszámíthatóak lenni. Ez oké is , de ezt előtte gyakorolni kéne , és nem a meccsen kéne kipróbálni először.
macgabi írta:Kábé mind igaz, amiket itt lejjebb írtok, de ezek miatt nem aggódom. Ezek mind olyan hibák és problémák, amiket lehet orvosolni, javítani.
Ami engem nagyon zavar, hogy nem látok koncepciót. Semmit. Minden meccsünkön más taktikával megyünk ki, sőt, meccseken belül sem látok következetességet.
Talán a sevilla és az Apoel elleni meccs a kivétel, de amúgy nem látom, mit akar LE.
És persze Messi. Nem tudom mire vélni ezt a hektikus, ingadozó hozzáállást.
Szerintem meg LE az egyetlen jó megoldást választotta a jelenlegi kerettel az adott ellenfél tudatában, amit tehetett. Masche és Busi - én Rakitic-et játszattam volna - a kp-n, Xavi meg szervez. Igen, ez a felállás a támadások hatékonyságát gátolta, de jóval biztosabban védekeztünk, még akkor is, ha volt helyzete a Valenciának. Nekünk is volt és ha az a fogalmatlan bíró meg aszisztense nem fújja ilyen felfogásban ezt a párharcot, akkor bizony simább lehetett volna. Suarezt az ág is meg a bíró is húzza, mert 3 százas helyzetéből egyet lőtt be, azt meg nem adták meg. LE erről nem tehet.Samper írta:A tegnapi meccs után nem az egyes játékosok, még csak nem is az egyes sorok teljesítményét kellene mérlegre tenni, hanem az edzőét. De nem nekünk, hanem az Elnökségnek.
Hát igen. Rohadt nagy hiba, hogy a világ egyik legjobb csatára üres kapura is képes mellélőni vagy 5 méterről a kapusba vágni.Samper írta:A tegnapi meccs után nem az egyes játékosok, még csak nem is az egyes sorok teljesítményét kellene mérlegre tenni, hanem az edzőét. De nem nekünk, hanem az Elnökségnek.
Így van! Én amúgy most azonnal kirúgnám. Parádés játékot és 4-5 gólos győzelmet vártam, úgy gondolom jogosan. Kloppot hoznám, ő jó edző.Samper írta:A tegnapi meccs után nem az egyes játékosok, még csak nem is az egyes sorok teljesítményét kellene mérlegre tenni, hanem az edzőét. De nem nekünk, hanem az Elnökségnek.
Én nagyon kedvelem Rafinhat, sokat is követtem az eddigi pályafutását és ha kihozzua ami benne van felérhet a tesóhoz. Persze mikor már nincs itt Thiago, akkor ő a legjobb és minden megmozdulása maga a gyönyör volt. (Pampalini írta:Végre valakimess2009 írta: ahogy korábban írtam én Masc. mellé Rafinhát és Rakiticet tettem volna eleve. az persze tudom szubjektív, hogy Rafinha játéka eleve jobban tetszik mint Busquetsé.Én is így állítottam volna fel a középpályát, nehogy már a Valencia ellen 6 védekező típusú játékossal álljunk fel!
Úgy mondod, mintha a Valencia egy Cordoba szintű csapat lenne. Nem lebecsülve ezzel a Cordobát.Végre valaki Én is így állítottam volna fel a középpályát, nehogy már a Valencia ellen 6 védekező típusú játékossal álljunk fel!
Végre valakimess2009 írta:szerintem sem. direkt kiváncsi voltam egy szaklap értékelésére, nos a Marca 6.5 adott Businak és 6-ot Masc nak. ez (gondolom) annyiban csalóka, hogy a gólja lökhette meg az értéket.Erxy írta:szerintem semmiben, de ha Mascheranonak kellene irányítót játszania ő sem tündökölne.
(megjegyzem Businak így is több szerelése és megnyert fejpárbaja volt, mint az argentinnak)
nem tudok már újat írni Busquetsról ,szerintem tegnap is bebizonyosodott a kettőssége: néha jól pozicionálja magát és el el kap egy lasztit, de az esetek többségében csak leköveti messziről a gyors középpályás támadásokat, mert rém lassú. oldalra és (néha) előre jól passzol az nem vitás, de az sem , hogy nem szeret kockáztatni és szabadul a labdáktól.( kivéve néhány hajmeresztő kínlódást amikor magára húz valakit)
ahogy korábban írtam én Masc. mellé Rafinhát és Rakiticet tettem volna eleve. az persze tudom szubjektív, hogy Rafinha játéka eleve jobban tetszik mint Busquetsé.
kissé csalóka a cím, mert nem volt double pivot, hanem ahogy te is írod, megvolt a szokásos 1-2 a kp-n, dupla pivot esetén ez ugye 2-1.basketking írta:Elemzésem a tegnapi mérkőzésről és a két védekező középpályásról.
Dupla pivot: Valencia - Barcelona elemzés
http://barniola.blog.nepsport.hu/archiv ... a_elemzes/
szerintem sem. direkt kiváncsi voltam egy szaklap értékelésére, nos a Marca 6.5 adott Businak és 6-ot Masc nak. ez (gondolom) annyiban csalóka, hogy a gólja lökhette meg az értéket.Erxy írta:szerintem semmiben, de ha Mascheranonak kellene irányítót játszania ő sem tündökölne.
(megjegyzem Businak így is több szerelése és megnyert fejpárbaja volt, mint az argentinnak)
Jól hangzik, csak ők sem tudnak annyira hosszútávra építkezni a pénzügyek miatt. Negredo és Rodrigo csak kölcsönben vannak vásárlási opcióval, tehát ha maradnak is nem kis summát kell kitengetni értük, ami merőben meghatározza a jövő évi átigazolási politikájukat - hacsak nem játsszák el jövőre is ugyanezt másokkal -.kristop írta: