palesz77 írta:
Suárez beépülése meg azért is halad döcögősen szerintem, mert egy kicsit "elfelejtettük" hogy kell 9-essel hatékonyan játszani, anélkül tolja már a csapat 5 éve legalább, vissza kell szokni a dologhoz nyilván, tegnap szinte alig vontuk be a játékba és nem használtuk ki az erényeit. A tegnapi volt amúgy talán a leggyengébb meccse, eddig legalább sokszor hozta magát helyzetbe - Valencia ellen például egyenesen a legveszélyesebb emberünk volt -, de még bőven van mit javulni ez tény. Viszont szerintem nem lesz gond vele, csak nem mindig őt kéne lehozni meccsek végén, hogy még jobban bele tudjon szokni a bugiba..
(Plusz ha a helyzetei felét belövi Suárez, akkor lenne legalább 8 gólja, és most mindenki ódákat zengene arról, hogy mekkora vétele volt.)
A Xavi pedig sosem a labdakihozatalairól volt híres, de Ini valóban kevesebbet szólózik mostanában, ezt hiányolom is. Viszont Neymart elfelejted, tegnap is nagyon sokat tett hozzá a csapat játékához, a második gól előtt is ő vágtatott végig a félpályán, már majdnem ugyanolyan fontos eleme a csapatnak, mint Leo..
A Suarez-es résszel abszolút egyetértek. Ha csak a statisztikákat nézzük és 0 gól áll mellette tényleg csalódásnak tűnik, de a játéka rácáfol erre. A kiemelt rész pedig nagyon igaz. A csalódás számomra vele kapcsolatban az a helyzetkihasználás. Ebben nagyon sokat kell fejlődnie és ez tök mindegy milyen csapatban, milyen taktikával játszik. Ha ott van a kapu előtt egy az egyben a kapussal szemben az ő képességeivel alap, hogy meg kell oldania. A Valencia ellen is három hatalmas helyzetből egyet értékesített. Ráadásul azt volt talán a legnehezebb belőni.
A játékával viszont nincs bajom. Már előre látom, hogy ezért kapni fogok, de nagyon fontos az is , hogy elviszi az embereket ezzel helyet teremtve Messinek vagy Neymarnak. Ezért is tűnt fel sokszor a baloson is. Mielőtt bárki nekem esne, hogy nem ezért vettük én sem azt mondom, hogy ennyi elég tőle, de ez is egy nagyon fontos szegmens, az assistjai pedig csak hab a tortán.
Neymar pedig megérdemelte volna a gólt. Hajtott, veszélyes volt, élmény volt nézni sokszor a játékát. Kicsit furcsa, nem tudom jó-e vagy rossz, hogy ritka amikor neki és Leonak is nagyon megy és sikerülnek a dolgok. Mondjuk annyiból pozitív, hogy így legalább mindig van valaki aki hátára veszi a csapatot. Mert a brazil bizonyította nem egyszer, hogy képes rá.
Alapjában véve jó meccset játszottunk, de nem szabad az első 30-35 percet így átaludni.
A gólt én nem varrnám teljesen Busi nyakába, mert egyértelműen szabálytalankodtak vele, (ez az egyik lassításból tökéletesen látszott) ennyit tökölődni a labdával ott viszont nem szabad. Ez hiba volt tőle.
Valaki említette itt a kontrákat. Most voltak. Miért? Nagyrészt mert az ellenfél "hagyta ezt". Támadásban túlságosan kinyíltak és feltolódtak, a visszazárás pedig nem működött. Ez a különbség pl. a Valencia meccs között. Ott ezt fegyelmezetten, a taktikát 100%-ig betartva megoldották. Hiába indult meg Neymar és Messi, pillanatok alatt vissza tudtak rendeződni és egyből 3-4 védővel néztek farkasszemet. Ez a különbség a kis és nagy csapatok között. (és persze azok a játékosok akik ezt végre tudják hajtani)