Újraalkották a legendás képet!
Making history together pic.twitter.com/zIRPjawsLO
— FC Barcelona (@FCBarcelona) January 12, 2026
Erre akartam kilyukadni. Nem várhatjuk, hogy az utánpótlás egy bajnokesélyes csapatba folyamatosan termelje a saját nevelésű játékosokat, de azóta valamiért mégsem ragadt meg igazán egy játékos sem a kezdőcsapat közelében. Thiago kivételével az említettek alapvetően a 3. vagy 4. opciók a posztjukon. Persze utóbbi még változhat...Chino írta:Azelőtt a Piqué-Busquets-Pedro-Messi tengelyt lehet inkább kiemelni, ami azért nagy részben Pep érdeme. Talán egyedül Azután pedig elég nagy a szakadék.
Thiago, Bartra, Rafinha, Suarez most kölcsönben, de valószínűleg hozzuk vissza, Munir is most csatlakozik.danianevem írta:Nem az eredmény számít, de hány játékos került fel tartósan a felnőtt csapathoz Eusebio irányítása alatt? Az alapanyag meg csak nem lehet annyira rossz...

gyors kérdés: szoktad nézni a B csapat meccseit?Bob_Marley írta:Eusebio jól végezte a munkáját eddig, az hogy voltak gyengébb eredmények mellékes. A B csapatnál nem ez a fontos, hanem hogy a felnőtt keretre készítse fel a srácokat.

Hát, mondjuk szerintem a mai fiatalok már nem látták Kluivertet játszani a Barcaban, max Samper, aki már 5-6 éves kora óta itt volt, és gondolom azóta Barca drukker..barca0417 írta:, illetve a fiatalok is felnéznének rá, hiszen pár éve még szurkolhattak neki.
Mit mondott volna vajon, ha tényleg jó munkát végezne?Erxy írta:Bartomeu: "Barcelona B coach Eusebio? He's doing amazing work. In youth football, it's not all about winning, but in the end results count."

Én sem vagyok híve annak, hogy egyből dobáljuk fel a TEHETSÉGEKET a felnőtt csapatba, pontosan az ellenkezője mellett állok. Amit Adamaval kapcsolatban írtam az arra vonatkozott, hogy a meccseken ő az aki szinte mindig kiemelkedik a csapatból, akiben leginkább benne van a "gólveszély". Ő az akit talán leginkább húzóembernek nevezhetünk és az ellenfelek is látványosan ellene készülnek.kristop írta:mármint elméletben, mert a 18. hely nem arról árulkodik jelenleg, hogy annyira a hátára vette volna a csapatot. és ez még csak a másodosztály.Chino írta:kristop-al nem vagyunk egy véleményen ami Adamat illeti, mert pont ő aki hátára tudja venni a csapatot. A meccsek nagy részén tőle lehet leginkább várni a gólveszélyt és látványosan őt keresik a labdával, nála van a legbiztosabb helyen. Sokszor hátra is megy emiatt.
de ezzel igazából nem ellene akarok beszélni, tényleg semmi bajom vele, azzal viszont van, ha minden fiatalt ész nélkül egyből a felnőtt csapatba akarunk irányítani. írom kiknek jött be utoljára, messi, pedro, busquets. talán még bartra, ha a negyedik számú védőt sikernek vesszük. nem sok mostanában, ugye?
hatalmas különbség ám a másodosztály középmezőnye szintjén nyomni minden meccset, aztán hirtelen egy liga és bl címre esélyes csapatnál. nem is túl sok játékos ugorja meg. ezért vagyok a híve a játékosok fokozatos felépítésének. ahogy rafinha, vagy denis esetében is történt, vagy történik.
alapembere, vezéregyénisége egy spanyol középcsapatnak + egy év első ligás tapasztalat? ez már jó kezdés. de ha oda se fér be rendszeresen, akkor mit akarunk vele mi? tényleg minimális kockázata van a kölcsönadásnak, viszont annál több előnye.
mármint elméletben, mert a 18. hely nem arról árulkodik jelenleg, hogy annyira a hátára vette volna a csapatot. és ez még csak a másodosztály.Chino írta:kristop-al nem vagyunk egy véleményen ami Adamat illeti, mert pont ő aki hátára tudja venni a csapatot. A meccsek nagy részén tőle lehet leginkább várni a gólveszélyt és látványosan őt keresik a labdával, nála van a legbiztosabb helyen. Sokszor hátra is megy emiatt.
Én is így írtam. Alba mögé. Viszont van egy Adriano, aki jolly jokerként van a csapatban. Alba-t szinte nem is pihentetik, gyakorlatilag csak eltiltás/sérülés, illetve kupában nem játszik. Arra a pár meccsre pedig szezononként nem érdemes felhozni, arra ott a brazil. Kupában például nyugodtan játszhat úgy is, hogy még a B-ben van. Sajnálom, hogy a legtehetségesebb fiatal játékosaink pont olyan posztokon vannak, amik telítettek. Gondolok itt Grimaldo, Adama, Munir, de még Samper esetére is. Halilovicnak is meg kell küzdenie még Rafinhaval és Denis-el. Bár a brazil jobban érzi magát a kp. jobb oldalán a horvátnak meg gyakorlatilag mindegy, ráadásul Ini utódját is el kell keresni lassan.Samper írta: Grimaldo. Nem Alba helyett, hanem Alba tartalékaként hoznám fel Douglas helyére úgy, hogy Adrianot a jobb oldalon venném számításba.
Két vkp-s felállásunk nem igazán volt és nem is lesz, ezt maga LE mondta. Ha egy-egy alkalommal meg is játszaná, akkor is csak csereként jönne szóba sajnos. SR jelenléte most is felesleges, nem is nagyon kap szerepet.Samper írta:Samper. Busi és Masche mellé befér harmadiknak, főleg, ha szóba jön a 2 vk.-s felállás. Ráadásul tud Rakitic pozíciójában is játszani, ha kell. Az ő felhozása SR jelenlétét tenné fölöslegessé..
A többiben kb. egyetértünk. A Grimaldo, Samper duónak talán a kölcsönadás lenne a legjobb, ebben viszont megvan a kockázat, Adaman és Halilovicon szerintem ráér majd jövőre gondolkodni.Samper írta:Halilovic. Én se hoznám még fel, ha a szerződésében ez nincs benne. Eusebio viszont csak árt neki. Így ha Eusebio marad, akkor az A edzőinek kellene vele foglalkozni, vagy kölcsön kéne adni. Nagy tehetség - ki tudja mi lehet belőle.
A többi említett dolgában egyetértünk. Még Adamaról mondanám, hogy úgy látom a helyzetét, mint Halilovicét.
mintahogy a nyomás is más fent, és az elvárás is. tök jó, hogy jobb játékosok veszik körbe, de ha ő nem elég jó ezekhez a játékosokhoz, akkor csak elveszíti az önbizalmát, és használhatatlan lesz. rémlik egy sergi roberto?Samper írta: Teljesen más, ha Albatól kapom a labdát és Messit kell helyzetbe hoznom, mint ha Patrictól kapom és Dongout keresem vele. Ezért a B-s rutin még probléma is lehet az A-ban, ha túlzottan beleszokik valaki.
Grimaldo. Nem Alba helyett, hanem Alba tartalékaként hoznám fel Douglas helyére úgy, hogy Adrianot a jobb oldalon venném számításba.Chino írta:[
Én még Grimaldoval sem számolnék ennyire. Mondjuk ez függ attól, hogy Montoya/Alves marad-e vagy nem. Nagyon jó a srác, végtelenül kedvelem, de nagyon össze kellene jönni a dolgoknak, hogy komolyan játszhasson. "Sajnos" ott van előtte egy top 3-as balbekk, aki ráadásul még fiatal is.
Samperen lehet gondolkodni, de amíg Busi, ilyen teljesítménnyel is évek óta ennyire kirobbanthatatlan nehéz a dolog. Ami a védőket illeti, ott megvagyunk, főleg, ha még Vermat is odavesszük, ráadásul először Bartrat kellene állandósítani. Ortola-t meg minek? Egy harmadik számú kapust miért kellene felhozni, ha már itt van Masip. Örüljünk, hogy a B-ben van egy jó kapusunk. Ami égető lenne az a jobb hátvéd poszt. Oda viszont van egy fogalmatlan Patric, aki helyett nem tudom miért nem Campins (akár Diagné) játszik. Igaz olyan sokat még nem láttam, de sokkal biztatóbb, mint a kedves csk-nk.
A középpályán is igazán csak Halilovic akit ki lehet emelni. Ilyen Pol Calvet-el meg Gumbau-val nem sokra mennénk. Mondjuk utóbbira nem mondanám, hogy rossz játékos, de nálunk nem hiszem, hogy lenne jövője.
Sandrro pedig inkább a helyzetek elpuskázásában jeleskedik. Én egy olyan se színe se szaga játékosnak látom. Amilyen konkurenciái vannak csatárposzton, nem hiszem, hogy lenne bármire is esélye.
.
Én még Grimaldoval sem számolnék ennyire. Mondjuk ez függ attól, hogy Montoya/Alves marad-e vagy nem. Nagyon jó a srác, végtelenül kedvelem, de nagyon össze kellene jönni a dolgoknak, hogy komolyan játszhasson. "Sajnos" ott van előtte egy top 3-as balbekk, aki ráadásul még fiatal is.Samper írta:Na de kik ők? Samper és Grimaldo (Muniron kívül) vitathatatlanul. Adama és Halilovic akkor, ha az edzők vállalják velük az egyéni foglalkozást. Sandro, Ortola és Ié (Diagné ? )akkor, ha a sérülések, eltiltások szükségessé teszik. A többiek közül egyelőre SENKI.Rivaldo11 írta:Különösen fontos lesz most, hogy azokra a fiatalokra, akikben tényleg van potenciál, bátran építsünk. Ha tavasszal elmennek a hajók végleg-liga, Bl, kupa-már el is kezdeném az építkezést, nincs hova várni. Persze ésszel, de a lehetőséget bátran megadva azoknak, akik erre alkalmasak.
Ezt én is így gondolom. Idén is igazából Rafinha-t kellene beépíteni, akiben szerintem bőven van annyi, hogy érdemi javulást hozzon a középpályára. A kisebb csapatok ellen egy Ini-Rafinha-Busi/Masch trióval sokkal többre mennénk.danianevem írta:Nekem ezzel a nagy fiatalítási hadjárattal csak annyi a bajom, hogy alapvetően már megvan a keret jövőre is. A jobb oldali védő és a védekező középpályás poszt kivételével (már ha Mascheranot védőnek számoljuk) mindenhol elegendő mennyiségű játékos van, minőségben meg érdemi javulást az ifik csak akkor hozhatnának, ha már x tétmeccsen túl vannak a felnőttek között is. Ezt meg aligha fogja LE (vagy bárki más) eredménykényszer mellett meglépni...
Illetve már a B-ben kellene őket jól felkészíteni, ami az elmúlt jó pár hét alapján megint csak eléggé ingoványos talaj elnézve Eusebio eredményességét...
Egyébként az említett neveket én is szívesen elnézegetném a felnőttek között, csak éppen a helyüket nem látom. Leginkább a támadószekcióba lehetne felhívni játékosokat, de ott a legtelítettebb a mezőny. A fejlődésükhöz meg elengedhetetlen lenne a megfelelő meccsrutin, azt meg inkább a B-ben kaphatnak...
Na ez az, amit vitatok. Azt természetesen elfogadom, hogy egy ifijátékosnak fontos, hogy megtanuljon FELNŐTTEK ELLEN focizni, mert az más, mint a kortársak között játszani. De ez a tehetségeknél egy, maximum két év. Attól kezdve már az számítana, hogy kikkel tanulják meg az összjátékot. Teljesen más, ha Albatól kapom a labdát és Messit kell helyzetbe hoznom, mint ha Patrictól kapom és Dongout keresem vele. Ezért a B-s rutin még probléma is lehet az A-ban, ha túlzottan beleszokik valaki.danianevem írta: A fejlődésükhöz meg elengedhetetlen lenne a megfelelő meccsrutin, azt meg inkább a B-ben kaphatnak...
Na de kik ők? Samper és Grimaldo (Muniron kívül) vitathatatlanul. Adama és Halilovic akkor, ha az edzők vállalják velük az egyéni foglalkozást. Sandro, Ortola és Ié (Diagné ? )akkor, ha a sérülések, eltiltások szükségessé teszik. A többiek közül egyelőre SENKI.Rivaldo11 írta:Különösen fontos lesz most, hogy azokra a fiatalokra, akikben tényleg van potenciál, bátran építsünk. Ha tavasszal elmennek a hajók végleg-liga, Bl, kupa-már el is kezdeném az építkezést, nincs hova várni. Persze ésszel, de a lehetőséget bátran megadva azoknak, akik erre alkalmasak.
Gareth Tello írta:Talán mégis van még remény...
Fans were shouting "resign" chants towards Eusebio at the game tonight. [sport]
García Pimienta is the first option to replace Eusebio who might be fired soon. Lobera, Barjuán, Oscar García are other options. [sport]
note: pimienta has coached ondoa, suarez, grimaldo, samper, sandro, adama, costa, rolon, godswill, dongou and babunski at juvenil b.