nagyatyesz írta:Nekem most lett totálisan elegem LE-ből. Komolyan mondom vicc a csávó a vezetőségünkkel együtt. Minden hozzászólásomban leírom, hogy nincs egy normális kezdőnk. A rotáció ok, de ez már beteges!
Alapból nem lehet őt mentesíteni, mert annyit költhetett, amennyit akart. Nézzük csak kiket is hozatott. 2 kapust, akik okék, egy Matyit áron felül, egy sérült középhátvédet, egy Douglast, egy Rakiticet, aki visszament csereemberbe, egy Rafinhát, akit jól ismer, mégsem játszat, és természetesen egy sztárcsatárt. Azért ez így elég harmatos...
Munirt, Montoyát, Pedrot...nem kell őket bántani. Beteszik őket, ennyit tudnak. Az hogy itt vannak, vagy hogy ennyire nyomatja őket, az nem az ő hibájuk...
Ez azért nem igaz így ahogy van. Totálisan egyetértek, ami a Mathieu,Rafinha, Rakitic triót illeti.
Viszont Mats-al már előszerződésünk volt, Suarez pedig nem az ő kívánsága, az a projekt is hamarabb beindult. A cuadrado-Marquinhos duóból nem kapta meg akit akart.
Ezt nem védésből mondom csak a pontosítás kedvéért. Az számomra is homály, hogy miért a francia játszik. Most tényleg elmondható, hogy a kh posztra megvagyunk, és nem csak létszámilag, hanem minőségben is szerintem. Masch ihletett formában az egész szezonban, bartra is szinte sallangmentesen hozza le a meccseket, ráadásul látszik, hogy mobilis, Piqué játéka is kezd hasonlítani a régire.
Ezek mellett, hogy miért a francia játszik talán az az egyetlen magyarázat, hogy az ő kérésére jött. Mondjuk tegnap nem ezen múlt, de a lényegen nem változtat.
Ami viszont érthetetlen az Rakitic szerepe. Szemmel látható volt, hogy működik vele a középpálya. Nem adott annyit támadásban mint anno Xavi, de a csapatjáték sokkal gördülékenyebb volt, arról nem is beszélve, hogy ki volt motiváltabb kettejük közül. Tagnap egy veszélyes passza volt + elcseszett egy ziccert. Kb. ennyi mondható el róla. Az pedig, hogy Rafinhat így hanyagolja szintén érthetetlen döntés. Főleg annak tudatában, hogy korábban alapjátékosa és húzóembere volt, igaz, hogy az a Celta ez a Barca, de ennél a Xavinál egyértelműen többet tesz hozzá a játékhoz. Arról nem is beszélve, hogy gondolni kellene a jövőre, ha már ilyen helyzetbe hozott minket a szupertehetséges Zubi.
De ha nem is Xavi helyett rakná be, behozza Alvest!? 3-4 éve még logikus és jó döntés lehtett volna, de most.
Ami viszont talán a legelkeserítőbb az a támadósor működése. Szerintem kijelenthető, hogy nekünk van a legerősebb triónk, de hogy helyzetkihasználásban egy top csapatot sem közelítünk meg az biztos. Ez a legnagyobb különbség mondjuk a Real és mi köztünk. Ők is szenvednek a busz ellen, de képesek beverni az adódó lehetőséget és előnyben szintekkel könnyebb játszani. Emiatt jönnek az ilyen pontvesztések, mint tegnapi vagy a Celta elleni, de még a Real ellen is alakulhatott volna máshogy. És ez csak pár példa.
Olyan kezdőt állított ki LE amilyet. Utólag hiba volt, de ez nem indokolja azt, hogy 93 perc alatt csak egy öngólra vagyunk képesek. Sokadik meccsünk amikor nem lőttünk gólt. Amikor Neymar meg Suarez helyett egy Pedronk meg egy Alexisünk volt sem esett meg ilyen velünk. És Messi hiába javult játékban a helyzetkihasználása még a tavalyitól is elmarad.
Lehet itt beszélni az elmaradt tizenegyes(ek)ről, de anélkül is, ilyen játékkal is hozhattuk volna. Engem személy szerint ez csesz fől legjobban. Ebben viszont nem tudom hibáztatni LE-t.
Suarez jól játszott veszélyes volt, de egy ilyen kaliberű játékosnak ennyi helyzettel, ennyi idő alatt nem egy árva góllal kellene állnia. Még azt sem mondhatjuk, hogy kirakták a vonal mellé.
Azt hiszem még a Real meccs előtt írtam, hogy ha pontot hullajtanak úgy fognak menni mint a mérgezett egér, de ennek nyomát sem látni. Ilyenkor kellenének az olyan játékosok, mint Rakitic, rafinha, Neymar. Nem Xavi, de sajnos lassan Init is ide sorolhatjuk. A brazil mikor beállt egyből felpörgött a támadójátékunk.
De amíg Xavival, Busquets-el akarunk alkotni nem fog menni. (mondjuk az ilyen csapatokat velük is verni kéne, nem leszólva ezzel a baszkokat)
Nem fér a fejembe, hogy amikor korábban Rakitic-el játszottunk és olykor bejött Xavi és fel tudta pörgetni a játékot miért nem alkalmazza tovább LE. Én ezt nagyon jó húzásának tartottam, de mióta visszatértünk arra játékra amit évekig nyomattunk ezzel a kp trióval iszonyatos a visszaesés. Ezt be kéne már látnia Luchonak. De mondhatnám a PSG elleni taktikát is.
Bocs a litániáért.