Sergio Busquets

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Erxy
Entrenador del Barça

2015.01.22. 21:06:00

Yokozuna írta:A tegnapi játékáról nekem az jutott eszembe, ha valaki most látta először a Barcelonát játszani, biztos megkérdezi, hogy ki az az ügyetlen fickó ott, aki középen álldogál és a többiek néha szánalomból beveszik a passzolgatásba.
Busquets ügyetlen? jajj, ne már. ne tedd magad nevetségessé.. bár félő, hogy már rég késő
Kép
Yokozuna
Entrenador del Barça

2015.01.22. 20:45:15

A tegnapi játékáról nekem az jutott eszembe, ha valaki most látta először a Barcelonát játszani, biztos megkérdezi, hogy ki az az ügyetlen fickó ott, aki középen álldogál és a többiek néha szánalomból beveszik a passzolgatásba.
lui1698
Llegenda del Barça

2015.01.22. 19:39:11

Zozzy 5 írta:ezek az elszórt labdái az első szezonja óta megvannak, ebbe bármikor bele lehet kötni, bele lehetett volna az aranykorszakban is, csak akkor mégse tettük valamiért.
Elsősorban, gondolom azért, mert akkoriban még ha gól is lett az elszórt labdáiból még mindig volt közte 3-4, és nem az ellenfél javára. Szóval akkor ezek simábban belefértek, mint mostanában.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.01.22. 19:33:05

hajnesz írta:Lehet nevetni rajta, de az nem kevés. A 8%-nak a harmada az 35,6 eladott passz, de azért gondoljunk bele,hogy nem csak minden harmadik eladott passzából jön kontra. Ha maradunk a sokkal jobb opciónál, akkor is az meccsenként 1,78 eladott labda, amiből az ellenfél kontrázik. Az ő poziciójából kiindulva, ez azt jelenti,hogy az ellenfél rávezetheti a labdát az védelmünkre, 1vs1,2vs2 szituációt kialakítva,ami mondjuk nem túl egészséges a számunkra. Tudom,ezek csak számok, de gondoltam leirom,hogy közel sem ugyanaz,ha Rakitic mondjuk az ellenfél térfelén eladja a labdát,vagy Buszkecc forgolódik a nézők kedvéért a labdával,és közben elveszik tőle.
mondjuk ez még nekem is sok :roll:
hülyeségeket ne beszéljünk már, mert amit itt leírtál,khm...
Tegnap amúgy nem volt baj vele, ha mindig ilyen lenne, nem lenne elővéve.
Persze megvoltak a bohóc dolgai megint, Torres kiugratása, meg egyebek, de most 5 labdából egyet előre tett nagyjából,szóval javult.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Petr
Entrenador del Barça

2015.01.22. 19:29:46

hajnesz írta:[...]akkor is az meccsenként 1,78 eladott labda, amiből az ellenfél kontrázik. [...] forgolódik a nézők kedvéért a labdával,és közben elveszik tőle.
Azon a bizonyos kákán a csomót. Mondj egy szűrőt, aki nem ad el labdát akár veszélyes helyzetben hébe-hóba, mert azt ne mondd, hogy Businál ez meccsenként előfordul. Tegnap jól teljesített, egy rossz szó nem lehet rá. Jól forgatott, jól helyezkedett, a labdakihozatalban jól vállalt szerepet.
A passzpontosságára a korábban linkelt statisztika miatt nem lehet panasz, de ha ebből ezt a konzekvenciát vontad le mit vonsz le a többi játékosánál akár klubon kívül? Azt, hogy néha eladja könnyelműen a labdát elismerem, de álljon már meg a menet.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.01.22. 19:21:23

hajnesz írta:Lehet nevetni rajta, de az nem kevés. A 8%-nak a harmada az 35,6 eladott passz, de azért gondoljunk bele,hogy nem csak minden harmadik eladott passzából jön kontra. Ha maradunk a sokkal jobb opciónál, akkor is az meccsenként 1,78 eladott labda, amiből az ellenfél kontrázik. Az ő poziciójából kiindulva, ez azt jelenti,hogy az ellenfél rávezetheti a labdát az védelmünkre, 1vs1,2vs2 szituációt kialakítva,ami mondjuk nem túl egészséges a számunkra. Tudom,ezek csak számok, de gondoltam leirom,hogy közel sem ugyanaz,ha Rakitic mondjuk az ellenfél térfelén eladja a labdát,vagy Buszkecc forgolódik a nézők kedvéért a labdával,és közben elveszik tőle.
ne haragudj, de ez már ilyen marha kötekedős hsz. ennyi erővel akkor minek hozzunk oda bárkit is, hiszen elég nagy a sansz rá, hogy az adott illetőnek több lesz a hibaszázaléka, ergó, több kontra is lesz belőle. mellesleg honnan tudod, hogy az a meccsenkénti 1.78 labda az nem az ellefél térfelén történt?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.22. 19:07:30

Akkor hány %-ot szeretnél? :D

Egyébként már elmondtam, én ezzel úgy vagyok, hogy így is kifizetődőbb, mert sok labdakihozatalnál meg 1-1 csellel elküld mondjuk 2 embert, aztán a 10 ember helyett már csak 8 védekezik náluk.
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.01.22. 18:50:19

Lehet nevetni rajta, de az nem kevés. A 8%-nak a harmada az 35,6 eladott passz, de azért gondoljunk bele,hogy nem csak minden harmadik eladott passzából jön kontra. Ha maradunk a sokkal jobb opciónál, akkor is az meccsenként 1,78 eladott labda, amiből az ellenfél kontrázik. Az ő poziciójából kiindulva, ez azt jelenti,hogy az ellenfél rávezetheti a labdát az védelmünkre, 1vs1,2vs2 szituációt kialakítva,ami mondjuk nem túl egészséges a számunkra. Tudom,ezek csak számok, de gondoltam leirom,hogy közel sem ugyanaz,ha Rakitic mondjuk az ellenfél térfelén eladja a labdát,vagy Buszkecc forgolódik a nézők kedvéért a labdával,és közben elveszik tőle.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2015.01.22. 18:43:49

amúgy szerintem mostanában tényleg nincs vele gond, igaz a hülyeségei megvannak továbbra is, de többet melózik, mint ősszel, leosztja a labdákat, szóval teszi a dolgát.

ezek az elszórt labdái az első szezonja óta megvannak, ebbe bármikor bele lehet kötni, bele lehetett volna az aranykorszakban is, csak akkor mégse tettük valamiért.

de egyébként meg úgy néz ki, hogy LE végre valahára megtalálta az ideális kezdőt, ahol Mascherano egy igen jó kis duót alkot egyelőre Pique-vel, ami azt jelenti, hogy Busquetsnél nincs jobb emberünk VKP posztra, úgyhogy sztem felesleges polemizálni egy-egy labdavesztésén, főleg, amikor csinál is nekünk egy büntit. ennél rosszabb ne legyen, mint az utóbbi hetekben, akkor én ki vagyok vele békülve teljesen.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.22. 18:11:17

visca el barca írta:most olvasom odaát, hogy kroos mellett ő a liga legpontosabban passzoló játékosa, 92%-kal. 1336 passzból 1229 volt jó.
Alibi. :mrgreen:

Egyébként nem rossz stat, csak annak a 8%-nak közel harmadából veszélyes kontra jöhet. :)
visca el barca
Presidente del Barça

2015.01.22. 18:06:53

most olvasom odaát, hogy kroos mellett ő a liga legpontosabban passzoló játékosa, 92%-kal. 1336 passzból 1229 volt jó.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.22. 01:10:52

lui1698 írta:
S.Agüero írta:Néha azért a pozitív dolgokat is le lehetne írni róla. :P
Szerintem leírná mindenki, ha lennének ilyenek, de sajnos ebben a szezonban a középpálya messze leggyengébb játékosa.
Hát, szerintem ez ilyen Pedro-Alves-szindróma, hogy még akkor sem dicsérik, ha jól játszik. :D
Pedig lehetett volna rá példa néhány meccs után. :D
Középpályánkkal meg az a baj, hogy senki sem jó, néha van 1-1 jó meccse ott valakinek. Szerintem az edző tehet erről elsősorban.

Busi viszont ma azon labdavesztésén kívül hibátlanul lehozta a meccset.
lui1698
Llegenda del Barça

2015.01.22. 01:02:32

S.Agüero írta:Néha azért a pozitív dolgokat is le lehetne írni róla. :P
Szerintem leírná mindenki, ha lennének ilyenek, de sajnos ebben a szezonban a középpálya messze leggyengébb játékosa.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.22. 00:56:39

Az tényleg butaság volt, de mentségére szólva, pont elérte a labdát, így tudta hátralőni, labdaszerzés helyett labdavesztés lett.

Néha azért a pozitív dolgokat is le lehetne írni róla. :P
Sanama
Llegenda del Barça

2015.01.22. 00:20:00

Első félidőben szép kiugratása volt, Torresnek.

A végén meg megint amit csinált. 3 embernek adhatta volna a labdát, erre beáll az ellenfél elé, hogy lefújják, nagyjából félpályánál....
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.01.22. 00:08:39

S.Agüero írta:Megint ő döntötte el a meccsünket. :mrgreen:
Először magát döntötte el és csak utána a meccset. :D Jól csinálta, összehúzta magát odapattant a labda, belépett a védő elé hozzáértek eldőlt.

Első félidőben tényleg volt egy nagy labdavesztése, de azon kívül szinte hiba nélkül játszott. Viszont az nagy butaság volt, s könnyen gólt kaphattunk volna.
Kép
Kép
Kép
kristop
Entrenador del Barça

2015.01.22. 00:06:04

mondtam én, nem kell félteni, lehozott ma egy nagyon komplett meccset, előre és hátra is, és még meg is nyerte nekünk :lol:
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.22. 00:05:13

Első félidőben meg majdnem gólpasszt adott az Atleticonak ismét, hál istennek Pique God Mode-ban tolta ma is, úgyhogy javította a hibáját..
Ja, azt én is néztem, szerencséje, hogy csak hátracsúszott, és úgy lőtte el a labdát, csak rossz helyre. :D
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.01.22. 00:03:35

S.Agüero írta:Megint ő döntötte el a meccsünket. :mrgreen:
Kép

Matyi pls.. :lol: Amúgy a második félidő elején ütközött egy olyat, amilyet még életébe nem kb.. Olyanból kéne több! Első félidőben meg majdnem gólpasszt adott az Atleticonak ismét, hál istennek Pique God Mode-ban tolta ma is, úgyhogy javította a hibáját.. :D
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.21. 23:57:52

Megint ő döntötte el a meccsünket. :mrgreen:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.01.21. 22:10:53

Chino írta:
Ebben igazad van, Busi tényleg nem egy szó szoros értelemben vett vkp, az elsődleges feladata a labdaszerzések. DE! A gond vele az, hogy lassú. És ezt nem a fizikai gyorsaságára ért, hanem, hogy a lelassítja a középpályánkat. Sokáig dajkálja a labdát, nem tudunk vele gyorsabb támadásokat vezetni.
Ez pedig a kulcsa lenne egy olyan kp-nak, ahol nincs kifejezett ütközőember. A labdaszerzéseknek a legnagyobb előnye az lenne, hogy egyből vissza tudjunk állni támadásra, de ez így képtelenség. A Pep-érában is ez volt az egyik legnagyobb fegyverünk. Most, hogy az Ini-Xavi tengely visszaesett ezt különösen megérezzük
Masch pedig folyamatosan nyomja a keresztlabdákat stb.
A jó területvédekezésének köszönhetően hamarabb visszalehet szerezni a labdát és indítani a támadást. Ebben pedig nagyon jó Busquets és idén nem egyszer lett ilyenből gól is, hogy jól olvasta a játékot és vagy megszerezte a labdát vagy elpasszolták. Abban igazad van, hogy körülötte Xavi legfőképpen védekezésben esett vissza. Középpályán meg a legfontosabb feladat, hogy labdabiztos legyél. Busquets pedig általában elég alacsony hibaszázalékkal játszik. És a kevés gólban nagy szerepe van.
Rafinha azért nem egyenlő Busival. Már csak posztjuk/stílusuk alapján sem hasonanlithatók össze.
Az pedig, hogy még hibázgat teljesen evidens. Fiatal, nincs is túl sok játékperc a háta mögött. Ini sem zseniként kezdte, Xavinak sem volt 100%-os a pontossága és nyomta folyamatosan a gyilkos passzokat. Illetve más támadóközéppályásként hibázni, mint vkp-ként.
Xavi például hasonlóan sokat hibázik, ha offenzívebben játszik (ami igen ritka), csak ő a visszatámadásban gyakorlatilag semmit nem tesz hozzá.
Más posztjuk ez egyértelmű, de pont emiatt hogy még szertelen nem lehet betenni a kezdőbe. A fejlődés benne lehet, csak most még bekövetelni a kezdőbe már-már abszurd.
Kép
Kép
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2015.01.21. 18:01:10

Busquets-cel két gond van. Egyik sem lenne megoldhatatlan.

Egyrészt egyedül, két szervező kp mellett nem képes a középpályás védekezésünk megoldására. Nem ütközőember. Ezt nyilván többféle módon lehetne orvosolni. Vagy a szélső hátvédeknek kellene kevesebbet felmenni, vagy pedig a középpályánkról kell neki még egy védekező társ. Lucho az utóbbi mellett tette le a voksát. Ez viszont azzal jár, hogy a középpályánk támadásban gyenge. Rakitic nem klasszis támadó kp, ahogy nyilván Busquets sem. Iniesta pedig lefelé szálló ágban van, egyedül pedig nem tudja azt megcsinálni, amit régebben Xavi-val meg tudtak labdajáratás terén. Messi pedig hiába lép vissza, ez egy embert így is elvesz elölről (legalábbis gyengülünk előrefelé). Probléma az is, hogy ilyen kp-val nem lehet Pep-féle taktikát játszani, márpedig mi erre törekszünk.

Másrészt Busquets lassú. Futásban és passzgyorsaságban is. Önmagában ez nem gond. A probléma ott kezdődik amikor az 1000 éves Xavi-val és az ugyancsak csiga Rakitic-csel egyszerre vannak a pályán. Nem csoda, hogy ilyenkor még jobban döcög a gépezet. De már önmagában a horvát és Busi együtt is lassítják a kp-s építkezést.

Busquets-et igazából csak meg kellene tanulni újra jól "használni". Más taktikával, más szerepkörben, stb. De úgy tűnik esze ágában sincs Lucho-nak változtatni (hosszabb távon), így tehát lehet célszerűbb lenne Busquets-et kivenni mondjuk Macherano javára.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.21. 17:09:06

Barcaforever írta:Busquets a lehető legjobb vkp a Barca számára, remélem innen vonul vissza. :lol: :twisted:

Na akkor téma, lezárva. :mrgreen:
A Pep-érában ez teljesen igaz volt rá.

Mostanra az ő, és a csapat játéka is kicsit megváltozott, szóval lehetne rajta javítani.
Meg amúgy sem mondtam ilyet. :P
Barcaforever
Director del Fútbol

2015.01.21. 16:38:31

Busquets a lehető legjobb vkp a Barca számára, remélem innen vonul vissza. :lol: :twisted:

Na akkor téma, lezárva. :mrgreen:
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.01.21. 16:13:25

S.Agüero írta: Kb. úgy írta, mintha odaadta volna Busi nekik a labdát...

Középpálya gyengeségéhez mindenki hozzájárul, legfőképpen az edzőnk...
Amúgy meg lehet, hogy néhányan beleuntak a Busi-haterekkel a vitákba.

Vannak problémák vele, de itt a többség úgy felfújja, és rajta verik le a port, hogy miatta gyenge a csapat, és miatta lassú a középpálya.

De ha az a tartalmas hsz, hogy "áll középen, nem fut", akkor oké... :)

Azért írtam,hogy ő IS hozzájárul.
Nem Busi-hater itt senki, csak semleges számunkra,ezért látjuk a hibáit. Lehet mi felfújjuk, de Te (esetleg Ti) meg lekicsinyítitek.

Most alattam leírta Chino megint az alapgondokat vele,és hogy hogyan hat ez a kp-ra, ha ezek után se esik le, és jösz rá,hogy mi a bajunk vele, akkor nem lehet már többet írni erről.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Válasz küldése