Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Busquets ügyetlen? jajj, ne már. ne tedd magad nevetségessé.. bár félő, hogy már rég későYokozuna írta:A tegnapi játékáról nekem az jutott eszembe, ha valaki most látta először a Barcelonát játszani, biztos megkérdezi, hogy ki az az ügyetlen fickó ott, aki középen álldogál és a többiek néha szánalomból beveszik a passzolgatásba.
Elsősorban, gondolom azért, mert akkoriban még ha gól is lett az elszórt labdáiból még mindig volt közte 3-4, és nem az ellenfél javára. Szóval akkor ezek simábban belefértek, mint mostanában.Zozzy 5 írta:ezek az elszórt labdái az első szezonja óta megvannak, ebbe bármikor bele lehet kötni, bele lehetett volna az aranykorszakban is, csak akkor mégse tettük valamiért.
mondjuk ez még nekem is sokhajnesz írta:Lehet nevetni rajta, de az nem kevés. A 8%-nak a harmada az 35,6 eladott passz, de azért gondoljunk bele,hogy nem csak minden harmadik eladott passzából jön kontra. Ha maradunk a sokkal jobb opciónál, akkor is az meccsenként 1,78 eladott labda, amiből az ellenfél kontrázik. Az ő poziciójából kiindulva, ez azt jelenti,hogy az ellenfél rávezetheti a labdát az védelmünkre, 1vs1,2vs2 szituációt kialakítva,ami mondjuk nem túl egészséges a számunkra. Tudom,ezek csak számok, de gondoltam leirom,hogy közel sem ugyanaz,ha Rakitic mondjuk az ellenfél térfelén eladja a labdát,vagy Buszkecc forgolódik a nézők kedvéért a labdával,és közben elveszik tőle.
Azon a bizonyos kákán a csomót. Mondj egy szűrőt, aki nem ad el labdát akár veszélyes helyzetben hébe-hóba, mert azt ne mondd, hogy Businál ez meccsenként előfordul. Tegnap jól teljesített, egy rossz szó nem lehet rá. Jól forgatott, jól helyezkedett, a labdakihozatalban jól vállalt szerepet.hajnesz írta:[...]akkor is az meccsenként 1,78 eladott labda, amiből az ellenfél kontrázik. [...] forgolódik a nézők kedvéért a labdával,és közben elveszik tőle.
ne haragudj, de ez már ilyen marha kötekedős hsz. ennyi erővel akkor minek hozzunk oda bárkit is, hiszen elég nagy a sansz rá, hogy az adott illetőnek több lesz a hibaszázaléka, ergó, több kontra is lesz belőle. mellesleg honnan tudod, hogy az a meccsenkénti 1.78 labda az nem az ellefél térfelén történt?hajnesz írta:Lehet nevetni rajta, de az nem kevés. A 8%-nak a harmada az 35,6 eladott passz, de azért gondoljunk bele,hogy nem csak minden harmadik eladott passzából jön kontra. Ha maradunk a sokkal jobb opciónál, akkor is az meccsenként 1,78 eladott labda, amiből az ellenfél kontrázik. Az ő poziciójából kiindulva, ez azt jelenti,hogy az ellenfél rávezetheti a labdát az védelmünkre, 1vs1,2vs2 szituációt kialakítva,ami mondjuk nem túl egészséges a számunkra. Tudom,ezek csak számok, de gondoltam leirom,hogy közel sem ugyanaz,ha Rakitic mondjuk az ellenfél térfelén eladja a labdát,vagy Buszkecc forgolódik a nézők kedvéért a labdával,és közben elveszik tőle.
Akkor hány %-ot szeretnél?hajnesz írta:Lehet nevetni rajta, de az nem kevés. A 8%-nak a harmada az 35,6 eladott passz, de azért gondoljunk bele,hogy nem csak minden harmadik eladott passzából jön kontra. Ha maradunk a sokkal jobb opciónál, akkor is az meccsenként 1,78 eladott labda, amiből az ellenfél kontrázik. Az ő poziciójából kiindulva, ez azt jelenti,hogy az ellenfél rávezetheti a labdát az védelmünkre, 1vs1,2vs2 szituációt kialakítva,ami mondjuk nem túl egészséges a számunkra. Tudom,ezek csak számok, de gondoltam leirom,hogy közel sem ugyanaz,ha Rakitic mondjuk az ellenfél térfelén eladja a labdát,vagy Buszkecc forgolódik a nézők kedvéért a labdával,és közben elveszik tőle.
Alibi.visca el barca írta:most olvasom odaát, hogy kroos mellett ő a liga legpontosabban passzoló játékosa, 92%-kal. 1336 passzból 1229 volt jó.
Hát, szerintem ez ilyen Pedro-Alves-szindróma, hogy még akkor sem dicsérik, ha jól játszik.lui1698 írta:Szerintem leírná mindenki, ha lennének ilyenek, de sajnos ebben a szezonban a középpálya messze leggyengébb játékosa.S.Agüero írta:Néha azért a pozitív dolgokat is le lehetne írni róla.
Szerintem leírná mindenki, ha lennének ilyenek, de sajnos ebben a szezonban a középpálya messze leggyengébb játékosa.S.Agüero írta:Néha azért a pozitív dolgokat is le lehetne írni róla.
Először magát döntötte el és csak utána a meccset.S.Agüero írta:Megint ő döntötte el a meccsünket.
Ja, azt én is néztem, szerencséje, hogy csak hátracsúszott, és úgy lőtte el a labdát, csak rossz helyre.Első félidőben meg majdnem gólpasszt adott az Atleticonak ismét, hál istennek Pique God Mode-ban tolta ma is, úgyhogy javította a hibáját..
S.Agüero írta:Megint ő döntötte el a meccsünket.
A jó területvédekezésének köszönhetően hamarabb visszalehet szerezni a labdát és indítani a támadást. Ebben pedig nagyon jó Busquets és idén nem egyszer lett ilyenből gól is, hogy jól olvasta a játékot és vagy megszerezte a labdát vagy elpasszolták. Abban igazad van, hogy körülötte Xavi legfőképpen védekezésben esett vissza. Középpályán meg a legfontosabb feladat, hogy labdabiztos legyél. Busquets pedig általában elég alacsony hibaszázalékkal játszik. És a kevés gólban nagy szerepe van.Chino írta:
Ebben igazad van, Busi tényleg nem egy szó szoros értelemben vett vkp, az elsődleges feladata a labdaszerzések. DE! A gond vele az, hogy lassú. És ezt nem a fizikai gyorsaságára ért, hanem, hogy a lelassítja a középpályánkat. Sokáig dajkálja a labdát, nem tudunk vele gyorsabb támadásokat vezetni.
Ez pedig a kulcsa lenne egy olyan kp-nak, ahol nincs kifejezett ütközőember. A labdaszerzéseknek a legnagyobb előnye az lenne, hogy egyből vissza tudjunk állni támadásra, de ez így képtelenség. A Pep-érában is ez volt az egyik legnagyobb fegyverünk. Most, hogy az Ini-Xavi tengely visszaesett ezt különösen megérezzük
Masch pedig folyamatosan nyomja a keresztlabdákat stb.
Más posztjuk ez egyértelmű, de pont emiatt hogy még szertelen nem lehet betenni a kezdőbe. A fejlődés benne lehet, csak most még bekövetelni a kezdőbe már-már abszurd.Rafinha azért nem egyenlő Busival. Már csak posztjuk/stílusuk alapján sem hasonanlithatók össze.
Az pedig, hogy még hibázgat teljesen evidens. Fiatal, nincs is túl sok játékperc a háta mögött. Ini sem zseniként kezdte, Xavinak sem volt 100%-os a pontossága és nyomta folyamatosan a gyilkos passzokat. Illetve más támadóközéppályásként hibázni, mint vkp-ként.
Xavi például hasonlóan sokat hibázik, ha offenzívebben játszik (ami igen ritka), csak ő a visszatámadásban gyakorlatilag semmit nem tesz hozzá.
A Pep-érában ez teljesen igaz volt rá.Barcaforever írta:Busquets a lehető legjobb vkp a Barca számára, remélem innen vonul vissza.![]()
![]()
Na akkor téma, lezárva.
S.Agüero írta: Kb. úgy írta, mintha odaadta volna Busi nekik a labdát...
Középpálya gyengeségéhez mindenki hozzájárul, legfőképpen az edzőnk...
Amúgy meg lehet, hogy néhányan beleuntak a Busi-haterekkel a vitákba.
Vannak problémák vele, de itt a többség úgy felfújja, és rajta verik le a port, hogy miatta gyenge a csapat, és miatta lassú a középpálya.
De ha az a tartalmas hsz, hogy "áll középen, nem fut", akkor oké...