Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Már három hónapja meg kellett volna írnom a kritikát róla, de még ahhoz se tudtam hozzálátni, annyira megfoghatatlan ez a film, nem jó értelemben. Végig úgy éreztem, hogy Gilliam önmagán élvezkedik, hogy "öcsém, látjátok ez mennyire egyedi világ, ilyet tudok én". Amúgy a mondanivalóval nem lenne gond, sőt, igazán elgondolkodtató, azonban a formája miatt már-már nézhetetlen a film, főleg ha az első harminc percre, meg az utolsó, nagyjából 10re gondolok. Matt Damon azért marha vicces, bár nem ez lett volna a feladata, de jót mosolyogtam ezen a fizimiskán.messideco írta:The zero theorem
Nagyon nem jött be. Egyfajta agymenés ez, a képi világa bosszantó, a zenék színtén. Cristopher Waltz ismét korrekt, de Gillian mellélőtt ezzel a filmmel, legalábbis nálam mindenképp.
A nyitó jelenetek még csak-csak jók, tetszett a vizionált város. A téma mindenképp érdekes, de a megvalósítás elég stílusidegen. Olvastam pár sznob véleményt a kritikustömegen, ezek szerint nem vagyok műértő, de nem érdekel
Tesóm látta, azt mondta, hogy az előzeteshez képest nem olyan jó, de nem rossz, azt hitte, "sírósabb" lesz.geridoss írta:A mindenség elméletét látta már valaki moziban? MI a véleményetek róla?
Szerintem szuper, ahogy van. Jó színész mind a két szemben álló harcos, meg úgy amúgy is jó színészeket szedtek elő szerintem, jó a díszlet, a jelenetek, szerintem tökre rendben van, időnként, néhány havonta megnézem.palesz77 írta:...
Nem tudom megmondom őszintén, sok párbeszéd olyan klisés volt most, meg erőltetett, Kömig és Vaszilij kapcsolata is ilyen volt nekem, amikor örömködtek egymásnak a nyomdában pl. De lehet csak rossz hangulatban voltam hozzá, mert régen nekem is nagyon tetszett..Bob_Marley írta:Mi nem volt benne realisztikus? Egyik legjobb II VH. film. És nagyon jól mutatja be az idegtépő dolgokat, ami jellemezte Sztálingrádot és hogy rettegtek a mesterlövészektől. Ráadásul a társadalmi ellentét is Kömig és Vaszilij között pluszban egy konfliktus forrás. A "megszállás jelenet" meg brutális. "Akinél puska van az lő, akinél nincs az követi. Ha a puskást lelövik a mögötte lévő felveszi a puskát és lő. " Ez örökre agyamba égett annyira erős jelenetsor volt. A szerelmi szál egyedül ami "giccses" a többi nagyon rendben van.palesz77 írta: Ellenség a kapuknál
Mi nem volt benne realisztikus? Egyik legjobb II VH. film. És nagyon jól mutatja be az idegtépő dolgokat, ami jellemezte Sztálingrádot és hogy rettegtek a mesterlövészektől. Ráadásul a társadalmi ellentét is Kömig és Vaszilij között pluszban egy konfliktus forrás. A "megszállás jelenet" meg brutális. "Akinél puska van az lő, akinél nincs az követi. Ha a puskást lelövik a mögötte lévő felveszi a puskát és lő. " Ez örökre agyamba égett annyira erős jelenetsor volt. A szerelmi szál egyedül ami "giccses" a többi nagyon rendben van.palesz77 írta: Más:
Megpróbáltam megnézni tegnap az Ellenség a kapuknál-t, mert anno nagyon bejött. Hát, őszintén mondom, hogy nem tudom miért..Akkora csalódás volt ez most, hogy végig se tudtam nézni. Olyan valótlan volt az egész, hogy a sok egészen realisztikus háborús film után amiket mostanában megnéztem, nagyon nem jött be most..
Látod, igaz a mondás, hogy az élet írja a legjobb forgatókönyveket..noname írta:American Sniper:
De legjobb forgatókönyv(még ha meg is történt, nagyobb klisé nem is lehetne: csavó védeni akarja amerikát, háborúba megy, ott rájön, hogy milyen nehéz döntéseket kell hozni, elidegenedik a családjától, utólag PTSD-n teszi túl magát, majd meghal és legenda lesz. Kb minden 2. katonás film sztorija.)
Az egyik legnagyobb pozitív csalódás számomra az utóbbi évekből.palesz77 írta:Her-t ki látta? Én most fejeztem be, még emésztenem kell egy darabig, de nagyon tetszett. Phoenixnek meg külön jár a taps érte, a film 90%-ában kb egyedül volt a képernyőn, de egyáltalán nem zavart, parádésan megoldotta. Mivel kritikusi vénával nem vagyok megáldva, ezért mindenki érdekében inkább annyit írok csak le még egyszer, hogy nagyon bejött..Vélemények a filmről?
noname írta:Idén a pszihotrillerek éve van. Az Oscar gálás filmekből egyelőre a Whiplash, a Gone Girl és a Nightcrawler volt meg. A pszihotriller egy remek kategória, csak ritkán tudnak igazán jó filmeket összehozni, erre most mindjárt itt van 3 is. A színészi játék terén a Whiplash a legemlékezetesebb(amúgy az összes filmben remek a játék), a Nightcrawler köti kb legjobban le az embert(ha nem kap Oscart a forgatókönyvért falnak megyek) , míg az Gone Girl a legemlékezetesebb(félek elképzelni az író/rendező családját).
Nekem is tetszett, kicsit talán vontatott volt néhol, de érdekes a sztori.palesz77 írta:Her-t ki látta? Én most fejeztem be, még emésztenem kell egy darabig, de nagyon tetszett. Phoenixnek meg külön jár a taps érte, a film 90%-ában kb egyedül volt a képernyőn, de egyáltalán nem zavart, parádésan megoldotta. Mivel kritikusi vénával nem vagyok megáldva, ezért mindenki érdekében inkább annyit írok csak le még egyszer, hogy nagyon bejött..Vélemények a filmről?
Eredeti címmel (Mandariinid) megtalálod a "nemzetközi tékákban". A feliratot is így keresd.
Ezeket hol lehet elérni? Nem találom sehol...