S.Agüero írta:Az Alexis-Pedro duónál már most sokkal hasznosabb.
Alexisnél semmiképpen még szerintem, sem statban, sem játékban.
Én az egyik legnagyobb "rajongója" voltam és vagyok is Alexisnek, de ha ő maradt volna 99%-ig biztos vagyok benne, hogy semmi megújulás nem lett volna a támadósorban. Messi ugyanúgy szenvedett volna 3-4 emberrel a nyakán, a bunkervédelmek meg méginkább "megettek" volna minket. Most Messi rengeteg gólt tud úgy szerezni, gólpasszt/kulcspasszt adni, hogy nem lógnak rajta. Tavaly, de még tavalyelőtt is ez volt a legnagyobb bajunk, hogy nagyon le tudták védekezni ezt a hamis kilences pozíciót. Az első egy-két évben ez olyan újdonság volt, hogy nem tudták lereagálni, de utána már vége volt.
A két szélre (de főleg a jobb oldalra) kizárt 1-2 védő és meg volt lőve az egész támadószekció, egyedül Messi zsenialitásában bízhattunk vagy hogy talál egy kis lyukat és 3 emberrel a nyakán el tudja lőni.
Most rengetegszer látszik az, hogy szélről elkezd befelé húzni, Suarez elmozog, ezzel terület nyílik. És LS ezt nagyon érzi és nem nyomják úgy el középen, jobban meg is tudja tartani a labdát. Ezt Ibraval is meg lehetett volna játszani, de akkor pep meghúzta azt hogy beteszi a helyére Messit és ez jónak bizonyult. Akkor!
Az, hogy ennyi helyzetet elpuskáz tényleg nagy hiba, és ezért tőlem is megkapja a kritikát, d
Érdemes megnézni ezt a gólt, ha már az utolsó meccsnél tartunk.
https://www.youtube.com/watch?v=Tlf81Z42Y1o" target="_blank
Suarez középen megkapta a labdát négy ember rárontott Messi meg totál üresen maradt. És nem egy hasonló gólunk volt.
Amikor beállt Pedro láthattuk mi volt. Középen három-négy ember ráállt Messire, Pedro szélen nem tudott elmozogni a védőjétől, nem tudta megverni, Messit meg megfojtották.
Én nagyon kedvelem Alexist, sokkal inkább, mint Suarezt, de be kell látni, hogy hatékonyabbak vagyunk az uru-val, nélküle nem tudtunk volna elől megújulni.
Nem is mondanám játékidegennek vagy hogy nem tudott beilleszkedni a játékba, mert a helyzetei is megvannak.
És lehet azt mondani, hogy nem ez a dolga, hanem a góllövés, de ha ezekkel közvetetten hozzájárul, hogy a többi támadónk hatékonyabb legyen már nagon sokat jelent, a gólpasszokról ne is beszéljünk.
Az, hogy ennyi helyzetet elpuskáz tényleg nagy hiba, és ezért tőlem is megkapja a kritikát, de Neymarral és AS-el is ez volt első évükben. Bízzunk benne, hogy ezen túl tud lépni és jobban értékesíti őket. Mondjuk hozzátenném a szezon elején Messinek és Neymarnak szintén borzasztó volt ziccer/gól átlaga, de hála istennek ez megváltozott.