csababarca írta:
csak ne ajnározzátok pl egy City meccs után, ahol könnyen bukhattunk volna miatta
Ha jól emlékszem a teljes csapat visszavett a második félidőben, valamint Messi hagyott ki egy büntetőt, amivel lezárhattuk volna a meccset. Ha az a meccs elmegy, Őt szedtem volna elő utoljára...főleg, hogy emberelőnyben fejeztük be.
Nem igazán akartam beszállni ebbe a játékba, mert nem szeretem sem védeni, sem támadni, főleg ha a saját játékosainkról van szó. Én alapvetően mind a két félnek igazat adok, mind az erősségeibe, mind a gyengeségeit illetően, de azt azért kiemelném, hogy a hibák sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak, mint az erősségei. Persze lehet azt mondani, hogy a hibákból gólt lehet kapni (bár gyakran elfelejtik, hogy a védelemnek (ami gyakran 3-4 embert jelent) illene két támadóval felvennie a lépést. Igen, gyakran ez a felállás egy-egy labdavesztést követően.
Ami a labdavesztéseket illeti, (ezt most sem védelemből vagy támadásból mondom) megnézném, hogy a háromszögek (vagyis a passzjáték alaptörvénye) összeállnak-e az adott pillanatban, mert előjöhet, hogy a társát keresi (talán már görcsösen) és ebből van a bizonytalanság.
A bérelt helye van a csapatban, mert protekciós meg miegymás szöveget meg egyszerűen nem tudom felfogni. Értem Én, hogy Pep szerette, az is ok, hogy Tito is (még a bajszost is meg lehet magyarázni) Na de Tata? Lucho? Vagy valami szuperhatalom van a rokonságban, vagy mégsem Messi rakja össze a kezdőt.
Az, hogy két ilyen kaliberű vkp-t (sőt még a spanyoloknál is inkább ketten voltak fenn Xabival, mint egyedül Alonso) kiszorított ebből a pozícióból nekem azt súgja, hogy vmiért mégis csak ő passzol ebbe a csapatba leginkább.
A posztja és a szerepe nekem vhogy mindig úgy jött le, hogy amikor észre sem veszem pályán akkor végzi igazán jól a dolgát. Tudom, elég érdekes kijelentés, de a feladatát figyelembe véve talán mégsem annyira. Az ő dolga nem a kulcspasszokban és a lövések számában meg persze az 1v1-ben nyilvánul meg. Ő a hátsó alakzat Messi-je. Ő az, akinek minden háromszöget teljessé kell tennie hátul. Messi amíg hamis kilencest játszott hasonlóan cselekedett, csak a másik térfélen. Ehhez pedig igen magas intelligencia és passzpontosság szükséges. Ezt több edző tekintély is méltatta már, ha nem csal az emlékezetem.
És csak halkan merem leírni, hogy szerintem egész jól húzogatja a játékszert annak ellenére, hogy igen hosszúak a lábai (nem vicc, több helyen is bizonyították már, hogy a rövidebb lábakkal könnyebb cselezni

)
És egy kis negatívum...tényleg nem egy ütköző és igen, néha bikázza fel a lasztit...abból ritkán van kontra.
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.