Chino írta:
Nehéz különbséget tenni ő és Matyi között ilyen-olyan okok miatt, de remélem ő jön ki belőle győztesen.
Ezen van a hangsúly és szerintem ezért nem játszik annyit. Lehet írni, hogy megérdemelné stb, de egyszerűen nem tud annyival jobb lenni, hogy kitűnjön. Lép feljebb a ranglétrán, de vannak előtte.
Én is borzasztóan sajnálom, de egyszerűen az eredménykényszer miatt mint írtam, nem elég hasonlót hozni mint adott esetben Mathieu. 120% kell tőle és folyamatosan. Ugyanez Rafinha is pl, hiába van 2 jó megoldása ha utána van 2 bűn gyenge. Szerencsére kezd stabilizálódni és többet is jut szóhoz. Visszatérve Bartra-ra, nincs idő arra, hogy lelkét ápoljuk. Itt bőven vannak olyanok, akiknek ugyanúgy kell a játék és nem csak Bartra ilyen. Ha veszem a mostanában megszokott kezdőt és azon kívül akkor. Xavi-Pedro párosnak mindenképp kell perc, mert attól függetlenül, hogy mi van őket is formában kell tartani, mert ők tudnak a játékon döntően alakítani. Rafinha kidolgozta a perceit, Adriano-Montoya szélsők cseréjének van, Mathieu-nek pedig szintén kell a játék, mert neki pl előnye van Bartra-val szemben abból szempontból is, hogy több helyen tud játszani a védelemben. Én úgy látom, hogy Bartra egyszerűen nem hoz olyan pluszt, amivel előbb tudna ebben a hierarchiában lépni. Jó játékos, s pl szerintem a Levante ellen élete egyik legjobb meccsét letolta, de utána meg pl a Granada ellen nagyon bizonytalan volt. Nem elég egyszer kétszer igazán kitűnni, mert normális, hogy hosszútávon egy Mathieu előbb lesz mint egy Bartra, mert mindig tudod mit fog hozni és ez egy 38 meccses szezonban nagy előny a másikkal szemben.
Régi időszakot is nehéz idevenni, mert 2 külön blokkot veszek. Xavi-Iniesta-Puyol. Van Gaal korszak, amikor is a holland direkt azért jött, hogy itt megváltoztasson sok mindent és bátran lehetett azt mondani, hogy beteszem Xavit vagy Iniestát. Pep szintén egy lecsengett időszak utáni részleget vet át. Enrique helyzete viszont teljesen más, most a gerinc adott, s nem lehet csak úgy kísérletezni. Lehet mondani, hogy nem elég karakán edző stb, nagyon kevesen lennének akik ilyen helyzetben, amikor csúcstrió van elől és nagy erősítés zajlott nyáron bemeri kockáztatni a Rafinhákat, Bartra-kat.
A kölcsönadás szerintem jó ötlet lenne, s ne feledjük hogy pl Rossell éra egyik pozitívuma az, hogy most már tényleg értékre váltjuk a fiatalokat, s ha nem is jönnek be a számítások akkor is legalább valami pénzt csinálunk belőlük. Szóval nem amolyan letétben vannak a fiatalok, hanem tényleg ha úgy alakul összejön és lehet tovább dolgozni rajta akkor maradnak ha meg nem akkor valami pénz jön belőlük.
Ami Bartra-ban szerintem hiányzik még az a tökösség. Ezt valaki lejjebb írta, s nagyon igaznak tartom. Egy olyan mentalitás, hogy összeszorítom a fogamat és megmutatom az anyja Úristenit. És itt megint visszavezetem arra, hogy nem elég azt hozni mint a másik. És lehet hogy pont emiatt a mentalitás miatt nem számítanak rá az edzők sem, mert nincs meg benne a "tűz". Nem tudom, mert nem vagyunk ott edzésen, de talán ez is az oka, hogy valahogy nem tud odaérni, pedig tényleg lenne a fiúban, de nálam hasonló mint SR. Akármennyire lehet őt gúnyolni abban a fiúban lenne kraft, de olyan bárgyú, hogy így nem tud előrébb jutni. Bartra is dettó ilyen típusú ember nekem, hogy nem látom benne azt az igazi profi kisugárzást. Levante elleni bajnoki volt olyan, hogy azt mondtam ez a fiú na ez igen. Akkor volt egyébként az a kilökés is egy kísértetiesen hasonló Bales esetben Moralesszel szemben. Na az olyan volt, hogy lehetett benne látni, hogy szétszedek mindent és végig remek volt. Jó belépések a játékba, remek szerelések. Pontosság, magabiztosság, tökösség, keménység. Oké értem én hogy utána megint várni kell 2-3 meccset, de ez sajnos ilyen a versenylónak a derbin kell nagyot futni. Akkor kell teljesíteni, amikor szólnak és ha tényleg tudna többször is odajutni és megmutatni az igazi Bartrat akkor előrébb tudna jutni, egyelőre viszont Mathieu-Pique-Mascherano előtte kell legyen, mert nem lehet "kísérletezni" meg várni a "csodát".
ui: Úgyse olvassa el senki, de most ez nagyon kijött

És lenne még gondolatom, mert én is sajnálom a kölköt.
szerk: Nem hiába szoktam nagyon sokszor hangsúlyozni, hogy 2:0 után pl le kell futtatni a meccset, mert a szezon baromi hosszú és az erőt akkora tartalékolni, amikor igazán kell és emiatt is egy megbízhatóbb játékos jobb mint egy hektikus. A másik meg hogy szemmel láthatóan Enrique nagy hangsúlyt helyez a fizikailag erősebb emberekre, s pl szerintem Bartra az évek során fizikailag nem erősödött meg eléggé.