danianevem írta:
A bizonyított bundázást a felvett telefonbeszélgetésekre értettem. Moggit meg előző héten mentették fel, majdnem 9 évvel az ítélet után... De valóban hiányosak az ismereteim, most olvasgatva tényleg a Juventuson csattant az ostor, amikor más csapat is kaphatott volna komolyabb büntetést.
Annak idején a bajnokság 2/3-a elkövette azt amit a Juventus. Kérdem én miért más a Catania bundázása ( ex has mondtam egy csapatot) mint a Juventusé? Nem egyformán kéne értékelni? A Juventust kizárták, a Milánt talán 16 pontra büntették(Berlusconi vefolyása elég volt, hogy legalább a kizárástól megmentse) már nem emlékszem, random középerős csapatok kaptak még 3-6 pont levonást a következő bajnokság elején. Kisült, hogy az egyetlenegy tisztességes csapat az Inter (Moratti a tulajdons indította el a feljelentéseket aki az egyik legnagyobb oligarha Olaszországban maffia kapcsolatokkal a háta mögött). Így lett Mou az Inter edzője Allegri így lett olasz bajnok edző( zöld asztalnál mert a juvetustól elvettek egy bajnoki címet is) és így kezdődött az Inter felemelkedése és az út a BL győzelemig. Na mármost mindenki pontosan tudta, hogy a Juventus kizárása és a Milán kizsigerelése az olasz foci halálához vezet( jó megnyerték a VB-t de a klubbfociók végképp belehalt), mégis megcsinálták. Azóta se tudtak belőlle helyre jönni. Az Olasz bajnokik 80%-a nézhetetlen kicsi a nézőszám egy elfújt meccsnél már mindenki bundázást említ. Évtizedek lesz mire ezt levetkőzik. Kb. mire khal az a generáció ami emlékszik erre.
Na figyelembe véve, hogy ezt akkor meg merték csinálni, miért ne mernék újra? Megmondm az okokat is. Az amúgy is 0 magyar bajnokságban két csapat van akiket helyezéstől függetlenül látogatnak, a az Újpest és a Fradi. Egyszerű financiális gondok miatt újra és újra pedig elindulni el tudtak volna, az más kérdés, hogy lehet menet közbe bejhasal a klub ez tény de visszautasították a Fradi nevezését és a mennyei első osztály színvonala a béka feneke alá esett végképp mert nem volt mit nézni. Az, hogy a Debrecen nevető 3. ként hülyére nyerte a bajnoki címeket a 90-es évek végétől a 2000-es évek elejéig töretlenül ellenfél nélkül az minden volt csak jó nem a magyar focinak. (Ne vegye magára egy Debrecen fanatikus se, nem a csapatuk ellen beszélek.)
Harmadik példa a Rangers. Úgy várják a Celtic szurkolók is a Rangers( a Rangers amúgy csőbe ment és nem engedtek nekik licenset vásárolni ha jól tudom, annyira ezt nem követtem) visszatérését mint a messiást, mert a skót bajnokság nézhetetlenné vált, nincs ellenfél, unalmas, és nemzetközi kupában is rendre verik őket. Nincs mire várni egész évben, mert nincs rangadó. És aa skót bajnokot 4. osztályig lecsapni az dÚÚÚrva!
Na a Fifa és az UFA is sorra ezeket végignézte szó nélkül. Sőt alig hiszik, hogy példát statuáljanak valamelyik nagy klubbal, tekintet nélkül az erősségére vagy a a bajnokság szerkezetére. Sőt minnél nagyobb a skalp annál jobb. Ez a per nekünk nagyon nem jó. Ha a két féreg közül valamelyik elkezd a klubbra mutogatni, hogy a klub érdekeit néztem és a klub beleegyezésésvel cselekedtem akkor figyelembe véve, azt mennyire velünk van mostanában a nemzetközi futbalvilág (átigazolási bann) örüljünk ha pénzbírsággal megússzuk. Simán kinézem, hogy a következő 50 évebn se igazolhatunk, ki kell fizetni ezer milliárd eurót és a legrosszabb esetben ezek igen is képpesek kizárásra.
És a másik meg az nem Neymar ellen beszélve mielőttt valaki megvádol, de nincs olyan játékos akinek a megszerzése megér egy ilyan csudázást amit a klubb körül csapnak már évek óta. 3-4 helyen volt a játékjoga? Ez már több mint elég lett volna arra, hogy kihátráljak az üzletből, mert már ránézésre is zavaros. Már két elnök feje fölött lebeg a börtön és a klubb renoméját sem emeli ez a balhé.
Bocsi, hogy hosszúra sikerült remélem valaki elolvassa.