Neymar
valahogy nincs most kedvem emiatt szomorkodni. 

- MatyiG
- Adminisztrátor
Első félidőben jól nyomta, viszont amit a másodikban művelt... Az borzasztó volt.Erxy írta:37! golos eddig ebben a szezonban.![]()
brutalis.. tavaly mennyit lott? 15-ot?
raadasul sorra lovi fontos golokat is, nagy meccseken. remelem 40 fole megy![]()
minden elcsalt adoeurot megert.

37! golos eddig ebben a szezonban.
raadasul sorra lovi fontos golokat is, nagy meccseken. remelem 40 fole megy

raadasul sorra lovi fontos golokat is, nagy meccseken. remelem 40 fole megy

-
- Entrenador del Barça
- Kapcsolat:
Mindenkinek meg van mindenről a véleménye, ahogy nekem is és neked is erről, szóval nem akarok vitát gerjeszteni, birom a srácot, és szurkolok neki egyénileg, statisztikailag mint a többieknek a csapatból, de hogy maradandót alkosson, sokkal több kell, főleg fejbenChino írta: Kedvelem a srácot, de tudok objektív lenni és amiket írtál azok nem helytállóak.

- Capon
- Llegenda del Barça
Én többé kevésbé egyetértek vele.Chino írta:Ez azért elég durva kijelentés. Leht, hogy van mikor nem csillog, de hgy gyakorlatilag semmit nem csinál...Rewolution5 írta:nagy erénye tényleg, hogy képes gólt lőni, de még akkor is ha gólt lő, gyakran, nagyon gyakran halovány a teljesítménye, pl. a fentebb említett csapatok ellen, gyakorlatilag semmit nemjátszott, csk gólt rúgott, ami elég, mert a focit gólokra játszák. Szinte minden meccsen eltűnik,![]()
Vannak gyengébb meccsei, ahogy Messinek is volt nem egy, amikor eltűnt a mezőnyben és az 1vs1-i sem sikerültek, de, ha nem is játszott fényesen a brazil mindig hozzátett a játékhoz. Hogy azok a csapatok ellen semmit nem csinált? Nézd újra ezeket!
Kedvelem a srácot, de tudok objektív lenni és amiket írtál azok nem helytállóak.
Eltűnik nem tűnik, én inkább úgy mondanám, hogy még nagyon hullámzó a teljesítménye.
Ha van miben fejlődni akkor ez az.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
- Chino
- Llegenda del Barça
Ez azért elég durva kijelentés. Leht, hogy van mikor nem csillog, de hgy gyakorlatilag semmit nem csinál...Rewolution5 írta:nagy erénye tényleg, hogy képes gólt lőni, de még akkor is ha gólt lő, gyakran, nagyon gyakran halovány a teljesítménye, pl. a fentebb említett csapatok ellen, gyakorlatilag semmit nemjátszott, csk gólt rúgott, ami elég, mert a focit gólokra játszák. Szinte minden meccsen eltűnik,

Vannak gyengébb meccsei, ahogy Messinek is volt nem egy, amikor eltűnt a mezőnyben és az 1vs1-i sem sikerültek, de, ha nem is játszott fényesen a brazil mindig hozzátett a játékhoz. Hogy azok a csapatok ellen semmit nem csinált? Nézd újra ezeket!
Kedvelem a srácot, de tudok objektív lenni és amiket írtál azok nem helytállóak.
Forca Barca!!!!
-
- Entrenador del Barça
- Kapcsolat:
Van itt bőven neymar supportersből is, de megannyi elfogult isAssisdeMoreira írta:nagyon érdekes, hogy milyen ellenszenv van sokakban Neymarral kapcsolatban. már most jobb futballista, mint Cristiano Ronaldo. Amellett, hogy tényleg csak a legnagyobbakkal említhető egy napon, végtelenül alázatos, a góljai mellett a védőjátéka is elsőrangú ráadásul nem tojik be, a legfontosabb meccseken (Atléti, Athletic, Villarreal (kupa), Real Madrid, PSG, Bayern, vagy épp tegnap 0-0-nál), szinte mindig gólt-gólokat lő, Leóval úgy megértik egymást, mint eddig talán senki sem, és ez még csak a kezdet...

-
- Barça C
recrea írta:Ami igazán érték vagy előremutató dolog, h 21-22 évesen kevés brazil tudott kulcsjátékos lenni egy top 10-es csapatban, hirtelen egy sem jut eszemben, ráadásul úgy, h a világ legjobb játékosára épül adott csapat.
Romário, Rivaldo, Ronaldo, R. Carlos mind európai középcsapatba érkeztek, véleményem szerint Neymarral két év PSV vagy Napoli "csodákat" tett volna, csak az internet, a média, a pénz, stb miatt lehetetlen ezeknek a csapatoknak már dél-európai tehetséget igazolni.
Dinhonak azonnal a vállára kellett vennie a csapatot, amit el is bírt, hozzáteszem 2 remek és 1 élete szezonja volt itt, a megfelelő társakkal és egy simulékony Rijkaard-al.
A fickónak olyan stílusa volt, amit nehéz bárkivel is összehasonlítani, úgy mondanám, h ő a jogát és nagypályás focit egyszerre tudta alkalmazni, vagy a jogát hasznosítani tudta a pályán, amiben hasonlít rá Neymar, de Dinho sztem más kategória, ahogy pl Ronaldo is, ő nálam a született foci.
Messi mellett nagyon nehéz kitűnni, ez sikerül neki, ami önmagában dicséretes. De ilyet én még, mint az argentin, h 10 éve formában lenni, még nem láttam/hallottam.
Sajnos, manapság már annyira felgyorsultak az események, hogy egy ilyen kaliberű fiatalt már nem tud megszerezni egy PSV vagy PSG. A kicsit gyengébbek még csak-csak elkelnek, de egy ekkora tehetséget már csak óriási pénzért lehet eladni. De huszonkét-huszonhárom évesen a Barca-nevelésű Messin kívül csak egyvalaki tudott ilyen szinten teljesíteni: az igazi Ronaldo.
- Capon
- Llegenda del Barça
Lehet félreértelek, de én nem hasonlítottam hozzájuk.visca el barca írta:jó, mondjuk totál értelmetlen olyanokhoz hasonlítani akik mögött van 5-10 év. ez olyan mintha azt mondanád klárika menőbben olvas mint pannika, holott az egyik 10, a másik meg 5 éves.Capon írta:Ahhoz, hogy Messikkel, Cuncikkal, .... Xavikkal, Kakákkal stb. lehessen egy lapon említeni ahhoz még jó pár eredményes szezonnak kell eltelnie folyamatos fejlődés mellett.
Ami igazán érték vagy előremutató dolog, h 21-22 évesen kevés brazil tudott kulcsjátékos lenni egy top 10-es csapatban, hirtelen egy sem jut eszemben, ráadásul úgy, h a világ legjobb játékosára épül adott csapat.
Romário, Rivaldo, Ronaldo, R. Carlos mind európai középcsapatba érkeztek, véleményem szerint Neymarral két év PSV vagy Napoli "csodákat" tett volna, csak az internet, a média, a pénz, stb miatt lehetetlen ezeknek a csapatoknak már dél-európai tehetséget igazolni.
Dinhonak azonnal a vállára kellett vennie a csapatot, amit el is bírt, hozzáteszem 2 remek és 1 élete szezonja volt itt, a megfelelő társakkal és egy simulékony Rijkaard-al.
A fickónak olyan stílusa volt, amit nehéz bárkivel is összehasonlítani, úgy mondanám, h ő a jogát és nagypályás focit egyszerre tudta alkalmazni, vagy a jogát hasznosítani tudta a pályán, amiben hasonlít rá Neymar, de Dinho sztem más kategória, ahogy pl Ronaldo is, ő nálam a született foci.
Messi mellett nagyon nehéz kitűnni, ez sikerül neki, ami önmagában dicséretes. De ilyet én még, mint az argentin, h 10 éve formában lenni, még nem láttam/hallottam.
- visca el barca
- Presidente del Barça
jó, mondjuk totál értelmetlen olyanokhoz hasonlítani akik mögött van 5-10 év. ez olyan mintha azt mondanád klárika menőbben olvas mint pannika, holott az egyik 10, a másik meg 5 éves.Capon írta:Ahhoz, hogy Messikkel, Cuncikkal, .... Xavikkal, Kakákkal stb. lehessen egy lapon említeni ahhoz még jó pár eredményes szezonnak kell eltelnie folyamatos fejlődés mellett.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

- Capon
- Llegenda del Barça
Én semmi ellenszenvet nem érzek Neymarral szemben itt a fórumon.
Azt, hogy csak a legnagyobbakkal lehet egy lapon említeni, pedig elég erős túlzásnak és elfogultságnak érzem jelenleg, persze minden joga megvan annak aki így gondolja.
Én egyelőre "csak" (ennél jobban nem tudom idéző jelbe tenni) egy jó játékosnak tartom akiben még mindig nagyon nagy lehetőségek rejlenek.
Ahhoz, hogy Messikkel, Cuncikkal, .... Xavikkal, Kakákkal stb. lehessen egy lapon említeni ahhoz még jó pár eredményes szezonnak kell eltelnie folyamatos fejlődés mellett.
Azt, hogy csak a legnagyobbakkal lehet egy lapon említeni, pedig elég erős túlzásnak és elfogultságnak érzem jelenleg, persze minden joga megvan annak aki így gondolja.
Én egyelőre "csak" (ennél jobban nem tudom idéző jelbe tenni) egy jó játékosnak tartom akiben még mindig nagyon nagy lehetőségek rejlenek.
Ahhoz, hogy Messikkel, Cuncikkal, .... Xavikkal, Kakákkal stb. lehessen egy lapon említeni ahhoz még jó pár eredményes szezonnak kell eltelnie folyamatos fejlődés mellett.
- Normandia
- Director del Fútbol
Egy biztos kivételes labdarúgó lehet. A tehetsége, játékinteligenciája és technikája meg van hozzá. Fiatal még nagyon, de ha valamit meg lehet bocsájtani Zubinak az az, hogy leigazolta akármennyiért. Jól jártunk vele. Szerintem felesleges hasonlìtgatni bárkihez is, mert ő Neymar és nem más.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
- Chino
- Llegenda del Barça
Szerintem az igazság a két vélemény között van. Igaz, hogy kb. egy poszton játszanak, de olyan más stílusban, hogy szinte lehetetlen összehasonlítani. Ha a játék egyes elemeit összehasonlítjuk, pl. szabadrúgás, fejjáték stb. akár még Neymar is kijöhet "győztesen", de ez nem ilyen egyszerű.palesz77 írta:Hát, én bírom a kis Brazilt, de azért ezt még elég erős túlzásnak tartom. Fele annyit nem rakott még le az asztalra, hogy ezt ki lehessen jelenteni..AssisdeMoreira írta: és most kapaszkodjatok: már most jobb futballista, mint Cristiano Ronaldo
Cr egyes szezonjaiban sokkal jobb volt mint Neymar, de a brazilnak (nyilvánvaló okok miatt) még nem volt annyi lehetősége bizonyítani.
Egy kis időnek el kell még telnie, hogy véleményt lehessen alkotni, de egyelőre még ilyeneket kijelenteni bőven túlzás. Plusz Cr nem a legjobb szezonját futja, Neymar pedig az eddigi legjobbat. Ha pedig ezt Messinél figyelembe vettük (a tavalyi évével kapcsolatban) akkor a portugálnál is illik.
Mondjuk nem értem a madridisták miért várták annyira. Talán azért, hogy ne hozzánk jöjjön. Elfogulatlanság nélkül, de ott szinte biztos, hogy -ha nem is bukott volna- közel sem mutatna ennyit. Elsősorban azért örültem a leigazolásának, mert posztra igazoltuk. Nagy hiány volt bal szélen, ezt sikerült megoldani, ráadásul egy klasszissal. Nem fikázni akarom Pedrot, de azért nem kis különbség lenne, ha őt kéne folyamatosan ott játszatni. A Realnál ki lett volna szorítva jobbszélre, ahol szenved. Ezt láttuk itt is azon a néhány meccsen, amikor a jobboson játszott. Kár lett volna érte. És ez szerintem objektív szempont.
Forca Barca!!!!
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Hatalmas tehetség, igaz hogy még vannak óriási bénázásai, és kihagyásai, de egyre jobb és jobb lesz. Öröm nézni ahogy Messiékkel milyen jól megvan, pedig azért ő sem kevés egoval jött, és tényleg nagy kérdés volt hogy ki fognak-e jönni Messivel.
Azok a Barcások akikben ellenszenv van az talán az átigazolásbotrány meg a vételár miatt lehet..
Meg esetleg a régebbi színészkedései.
A Realosok meg szimplán csak féltékenyek, nem is kicsit...
2013 nyarán láttam mi ment Madridos oldalon, amikor jött a hír hogy Realé lehet Neymar...
Az emberek 95%-a majd kiugrott a bőréből és hatalmas tehetségnek nyilvánította és nagyon örült neki...
Aztán amikor kiderült hogy hozzánk jön hirtelen mindegyikük számára egy" túlárazott béna színészkedő gyenge játékos" lett, bezzeg a Bale....
Azok a Barcások akikben ellenszenv van az talán az átigazolásbotrány meg a vételár miatt lehet..
Meg esetleg a régebbi színészkedései.
A Realosok meg szimplán csak féltékenyek, nem is kicsit...
2013 nyarán láttam mi ment Madridos oldalon, amikor jött a hír hogy Realé lehet Neymar...
Az emberek 95%-a majd kiugrott a bőréből és hatalmas tehetségnek nyilvánította és nagyon örült neki...
Aztán amikor kiderült hogy hozzánk jön hirtelen mindegyikük számára egy" túlárazott béna színészkedő gyenge játékos" lett, bezzeg a Bale....

- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Neymar Jr - All 50 Goals For Barcelona
Legalábbis játékban, statokban valóban megverheti.
Hát azért a bombaformában levő Dinhot lemosni elég erős..Leon írta:A srác óriási tehetség és ha így folytatja akkor simán lemossa az egész pályafutása alatt rendkívül fegyelmezett R10et!

A kettőnek meg nem egészen értem, hogy mi köze van egymáshoz, szerintem nem ugyanaz a tábor kedveli kevésbé a Brazilt, mint akik elgondolkoztak volna Messi eladásán.Leon írta:Addig azon amúgy sem kell csodálkozni,hogy néhányak nem bírják a brazilt amíg Messit elküldenénk innen egy "rosszul" sikerült szezon után...
Hát, én bírom a kis Brazilt, de azért ezt még elég erős túlzásnak tartom. Fele annyit nem rakott még le az asztalra, hogy ezt ki lehessen jelenteni..AssisdeMoreira írta: és most kapaszkodjatok: már most jobb futballista, mint Cristiano Ronaldo
- Leon
- Director del Fútbol
A Neymarral szembeni ellenszenv gondolom a vétellra és a hype miatt van egyesekben.
A srác óriási tehetség és ha így folytatja akkor simán lemossa az egész pályafutása alatt rendkívül fegyelmezett R10et!
Addig azon amúgy sem kell csodálkozni,hogy néhányak nem bírják a brazilt amíg Messit elküldenénk innen egy "rosszul" sikerült szezon után...
A srác óriási tehetség és ha így folytatja akkor simán lemossa az egész pályafutása alatt rendkívül fegyelmezett R10et!
Addig azon amúgy sem kell csodálkozni,hogy néhányak nem bírják a brazilt amíg Messit elküldenénk innen egy "rosszul" sikerült szezon után...

Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.
Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.
L4wandowski
Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!
Grácies Messi!
Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.
L4wandowski
Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!
Grácies Messi!
-
- Barça C
Sziasztok! Régóta olvasgatom a fórumot, eddig csak megfigyelőként, de nagyon érdekes, hogy milyen ellenszenv van sokakban Neymarral kapcsolatban. Nos, az antineymaristákkal szemben úgy vélem, hogy a srác a brazil futball hagyományainak elsőszámú továbbvivője, és most kapaszkodjatok: már most jobb futballista, mint Cristiano Ronaldo. Amellett, hogy tényleg csak a legnagyobbakkal említhető egy napon, végtelenül alázatos, a góljai mellett a védőjátéka is elsőrangú (mármint egy vérbeli támadóhoz képest). A harmincöt gólja, azt hiszem, magáért beszél (Messi és cöröhét után a legtöbb az egész kontinensen), ráadásul nem tojik be, a legfontosabb meccseken (Atléti, Athletic, Villarreal (kupa), Real Madrid, PSG, Bayern, vagy épp tegnap 0-0-nál), szinte mindig gólt-gólokat lő, Leóval úgy megértik egymást, mint eddig talán senki sem, és ez még csak a kezdet... 

Mivel alá akartam támasztani az érvemet, muszáj volt egy mozzanatot kiemelni, másképp értelmetlen. Nyilván kevés ilyen fordul elő ilyen videókban, mert nem az ilyenekből lehet összerakni hasonló videókat, de attól még gyakran látni tőle.Ismét sikerült egy dolgot kiemelni. De nem akarok vitázni, csak gondoltam megemlítem.
- Chino
- Llegenda del Barça
Ismét sikerült egy dolgot kiemelni. De nem akarok vitázni, csak gondoltam megemlítem.Sanama írta:6:55 , pont erről beszéltem.Messithebest írta:aki esetleg nem látott tőle szép cseleket stb idén annak felfrissíteném az emlékezetét:
https://www.youtube.com/watch?v=aItdArimyjA" target="_blank
Én nem mondom, hogy nem jó, csak azért még elég erősnek érzem, hogy Ronaldinhoval egy lapon említsük.
Amúgy szerintem Neymarnál külön pozitívum, hogy a látványos megmozdulásokat hasznosan alakalmazza. Előrébb jut vele, passzokat ad, helyzetbe hozza magát. Nem bevág egy-két ugrálást, utána azonnal elveszíti.
Ezzel együtt olyan futballt, amit Ronnie nyújtott sosem fog produkálni. Igaz nem tudjuk Neymar hova fog fejlődni, 21 évesen ide került úgy, hogy az európai futballról fingja sem volt. Illetve Ronaldinhonak gyakorlatilag 2(3) igazán jó éve volt, miután elment sem tudott megújulni pedig lett volna rá idő. Szóval nehéz így megítélni egy futballistát. Nyilván az idő sok mindent megszépít és tudat alatt mindenkinek a pozitívumok jutnak eszébe, viszont amit ő tudott és mutatott fénykorában se előtte se sokáig senki sem fogja.
Voltak nagyszerű focisták a történelem során, Rivaldo például magasan a kedvencem, de ha csak a mutatott játékra vetítjük ki a kérdést nem kérdés a különbség Neymar és R10 között.
De sok olyan összetevő van még ami árnyalja a képet. 8-10 éve még nem volt ennyire elgépiesedve a foci, sokkal fizikálisabb lett, a védők is "egyszerűbbek" már. Nem olyan hosszú idő ez, de sokkal nehezebb már ilyen stílusban játszani. Megetetsz így egy védőt, aztán úgy vág fel, hogy földet sem érsz.
Egyre kevesebb ilyen játékos van már. Nézd meg pl. a brazil válogatottat. Nem leszólni akarom, de 2-3 ember kivételével nem sok közük van a mindenkori brazil futballhoz.
Én arra leszek kíváncsi, hogy 2 év múlva hol fog tartani Neymar (reméljük még nálunk). Mennyit fejlődik, korrekt véleményt majd kb. akkor lehet formálni róla.
Nem akarom túl ajnározni, de leginkább rajta látom, hogy ő lehet, aki leghamarabb megszorongathatja a két nagyágyút, esetleg bogyót kapjon.
Forca Barca!!!!
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
Amit szegény depor védőivel és Cuencával művelt nálam még mindig az egyik legkedvencebb jelenetem tőle. Pazar formát mutat idén és piszok fiatal még mindig.
Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
- Messithebest
- Director del Fútbol
Nyilván én sem hasonlítom R10hez, hozzá nem is lehet senkit sem. R10 egy ikon volt, aki teljesen másképp játszotta ezt a játékot. Csak azt mondom hogy Neymar sem egy botlábú hülyegyerek, ha a gondolkodás módján kicsit változtat(amiket írtál, törlesztés stb) akkor esetleg felléphet hozzá hasonló szintre, de ez szerintem nem mostanában lesz, hanem esetleg ha Cé és Messi lejjebb adnak az amúgy rettentő magas színvonalból.Sanama írta:6:55 , pont erről beszéltem.Messithebest írta:aki esetleg nem látott tőle szép cseleket stb idén annak felfrissíteném az emlékezetét:
Én nem mondom, hogy nem jó, csak azért még elég erősnek érzem, hogy Ronaldinhoval egy lapon említsük.

"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
6:55 , pont erről beszéltem.Messithebest írta:aki esetleg nem látott tőle szép cseleket stb idén annak felfrissíteném az emlékezetét:
- Messithebest
- Director del Fútbol
aki esetleg nem látott tőle szép cseleket stb idén annak felfrissíteném az emlékezetét:

"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Hát lehet ha hozna olyan szambát, mint Dinho, elnézném neki. De ettől irtó messze van.visca el barca írta:ó mert aztán r10 soha nem dobálta magát meg nem fetrengettSanama írta:Ráadásul Neymar fejben borzasztóan kevés, egy óvodás szintjén van nagyjából. Ez nem a Brazil habitus, meg a latin vér, hanem egyszerűen hülye.fejben meg annyira erős volt, hogy 28 éves korára, mikor egy focistának a csúcsot kellene ostromolni, teljesen szétcsúszott.
csak mikor ő idejött ez a brazil szambázós marhaság újdonságként hatott és mindent elnéztél neki. jó neymar valóban hülyébb, de ne állítsuk már be fekete-fehérnek a történetet.
Esetek túlnyomó részében ha megkapja a labdát, kapuval háttal, jön visszafelé, vagy megindul keresztbe, semmi előretörés, szép csel. Nem is tudom mikor láttam tőle utoljára olyat, hogy megvert volna 2 embert a szélen és ment volna valamire. Azért ez nem egy Dinho szamba színvonal.