Személy szerint én már most nagyon elégedett vagyok a szezonnal, sőt 1 hónapja is az voltam. Többet értünk el, mint azt előzetesen vártam, ezért gratula a srácoknak. Néha átnézek a Madrid fórumára, és elolvasom azt ott leírtakat, sőt gondoltam rá, hogy leírom a véleményemet, de nem akarok trollkodni, vitát szítani, uh inkább ide írom, és az ide járó madridisták véleményezik!
Szóval év elején a Madrid előnyben volt velünk szemben. Nekik kész csapatuk volt, fix edzőjük, fix vezetőségük, nekünk mindez új volt, illetve alakulóban volt.
Én személy szerint az ő kezdőjüket jobbnak és ütőképesebbnek gondoltam év elején, sőt még a padot is erősebbnek éreztem egy picit. Azért nálunk elképzelésünk nem volt arról, hogy kik lesznek a középhátvédek, mert Matyit nem értettük miért jött ennyiért, Piqué 2 éve kereste önmagát, Verma sérülten jött, Masc-cal nem tudtuk hol számol LE. Azt sem tudtuk mi lesz Alvessel, ki játszik majd a helyén, ki az a Douglas (mondjuk utóbbit most sem tudjuk...). Ehhez képest nekik volt egy összeszokott védelmük a Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo négyes személyében, ami nekem jobbnak tűnt az felsorolt okok miatt. Cseresoruk is oké volt, mert minden posztra jutott ember, talán egy plusz belső védőt hiányoltam. Középpályán a Modric, Kroos, James/Isco elég jó névsornak tűnt, és vkp posztra is volt alternatíva Illara és Khedira személyében, akik ha nem is nagy csapatok ellen, de spanyol kiscsapatok ellen bővel elegendőek lettek volna. Nekünk ugye Xavi és Rakitic szerepe volt a kérdéses. Várható volt, hogy az öreg háttérbe szorul, de nem tudhattuk, hogy tűri majd, illetve Rakitic hogy teljesít a helyén. Elől meg volt egy tavaly összecsiszolódott triójuk, egy sérülésből visszatérő Jesé és egy Borsócska. Nekünk meg ugye egy nagy kérdőjel, hogy muzsikál majd a nagy trió elől és Messinek lesz-e kedve, motivációja.
Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy a bajnokságot behúzzuk, a bl-ben döntőt játszhatunk, és a spanyol kupadöntő már fix. Ilyen előjelek mellett szerintem már ez maga bravúr!
Szóval visszatérve a Madridra. Szerintem ezt az edző és az őt nyomás alatt tartó (?) vezetőség rontotta el. Hogy miért?
- Bale játszatása... Lehet látni, hogy főleg idén gyenge a srác. Nem sok jó megmozdulása volt, és szerintem már csapaton belül is kikezdték. Ami haszna lehetne, pl szabadrúgás, azt meg nem tudja hozni, mert nem kap lehetőséget rá. Mind védekezésben, mind támadásban gyenge, és lehet az következő meccseket maga dönti el, a véleményem akkor is ez. Jobban ment a csapatnak, míg sérült volt.
- az alap kezdő játszatása...Ancelotti kifulladásig játszatta a fullos kezdőjét, holott sok esetben egy-egy poszton kezdhetett volna más, vagy cserélhette volna a játékosait. Elől pl kijelentette, hogy míg ő az edző a BBC játszani fog. Ez tuti feldobta a padot, mert látták ők is, hogy pl Bale gyenge, és így sem jut nekik szerep. Aztán itt az Isco ügy is. Jó a srác, talán jobb is mint James, de a kolumbiai egyből kiszorította felépülése után.
- sérülések...ez az előző ponttal szorosan összefügg. Itt szerintem nagyban Carlo a hibás, holott jobb és tapasztaltabb edzőnek tartom LE-nél. Viszont a sérülések nem durva belépők, rúgások miatt jöttek össze, hanem többnyire fáradásos dolgok voltak. Tudom a másik oldalon sokan úgy gondolják, hogy a mi orvosi stábunk tuti tömi valamivel a játékosainkat. Egyfelől nem gondolnám, hogy amit tudnak a mi orvosaink nem tudnák az Madridiak. Másrészt szerintem ebben Carlo a ludas. Kis csapatok ellen erőltette a legjobb 11-et. Megnyert meccseken sem cserélt időben. Nálunk LE Messi kifakadásáig túlzásba vitte ezt a rotálás dolgot, amin néhány pontunk el is úszott. De nekünk sokszor el sem utaztak meccsre alapemberek, mert keretben sem voltak. Náluk mindig utazott és általában játszott a legjobb 11. Aztán jöttek a sérülések...Modric, James, Pepe, Ramos, Benzema...Sok olt ez neki, de továbbra is tartom, hogy legalább a fele megelőzhető lett volna.
A másik gond a fix kezdővel a cserejátékosok játékon kívül tartása volt. Igazából Isco és Varane voltak játékban a padról. De ők is többnyire a sérülések miatt. Többieknek csak akkor adott lehetőséget, ha kiesett előlük valaki. Így a cserepad játékon kívül maradt, plusz mentálisan is megtört a bizalom hiánya miatt.
- kapus...na itt sem gondoltam volna, hogy jobbak leszünk, mert 2 jó kapust igazoltunk. Ők meg 1-et. De én 2-3 éve mondtam Madridos barátomnak, hogy tisztelem és nagyra tartom Ikert, de nincs már meg benne a bravúr faktor. Védett idén nagyokat, de hibázott is kb annyit. Egy átlagos jó kapus lett mostanra, nincs meg benne a plusz, hogy meccset nyerjen csapatának. Valahogy a lelkesedése is alább hagyott. Bár nem tűrte volna a padot, és tuti háborgott volna és rombolta volna a csapategységet, de szerintem a cserekapus védetésével jobb szezont futhatott volna a Madrid.
Szóval madridisták hogy látjátok? Jól látom a dolgokat? Nem kötekedni akartam, csak kiírni magamból.
Amúgy meg ma tovább fogtok jutni, bár ha nem sértelek meg titeket életemben előszőr (pontosabban múlt hét után másodjára) olasz csapatnak fogok szurkolni a bl elődöntőben!