Nagyjából egyetértek, de a megtartásokkal nem.

Sullyval nem tudom mi lesz, sok fog múlni nála, hogy tud-e fogyni, milyen kondiban kezdi meg a szezont.
Thomast meg jelen pillanatban NEM SZABAD ELCSERÉLNI. Az idei FA legnagyobb tanulsága, hogy a csereemberek fizetése, illetve olyanoké akik 15-20 percre játszanak maximum, 4-5 millió környékén van. Sorolhatnám a Singler, Jerebko, Baynes, Alleb, Ajinca, Wright is ezt igazolja. Ilyen árak mellett, IT szerződése nemhogy ajándék, de gyakorlatilag jackpot. Én is agyhalált kapok néha tőle, de ő jelenleg nagyon értékes emberünk. Bradley szerződése is felértékelődik a maga 9 milliós keresetével.
Nagyjából így lövöm most az árakat:
3-6 között vannak a "percemberek", 10-20 perc között játszó játékosok.
7-12 között a hatodik ember környékén lévők, akik 20-30 perc között mozognak.
13-18 között a csapatok 4-5 számú játékosai, 3&D játékosok legfőképpen.
20+ a csapatok 2-3 opció.
30+-ra mondom a sztárokat, James is évi 40 millió körül lesz, brutál elsőre, de akörül fognak kapni a legnagyobbak.
Nyilván most a rookie szerződésből jövők a mostani viszonyokhoz képest kapták a maxokat, míg egy emelkedett sapkánál a max számítás is megváltozik, így őket nehéz besaccolni, de kb így néznek ki szerintem a fizetések.
Ehhez viszonyítva IT vagy Bradley fizetése is kifejezetten baráti. Szóval velük okosan kell majd bánni.
Draft azért kicsit csalódás volt, ezt többször írtam, aztán majd kiderül mi a helyzet Rozier-val, annyian dicsérték, meg olvastam hogy milyen jót húztunk, hogy már baromi kíváncsi vagyok rá az SL-ben. Nekem a videók alapján abszolút nincsenek nagy elvárásaim, kiderül majd mit tud. És James Youngot is végre lehet majd többet látni, s legfőképpen hogy fejlődött-e védekezésben meg lesz-e rajta némi izom.
FA-n azért reménykedtem, hogy egy Harrs/Monroe és előre Koufos/Lopez vonalból hozunk valakit, de be kell látni, hogy nem tudunk egyelőre vonzók lenni az FA-k körében. Így viszont legalább a flexibilitásunkat nem adtuk fel, s fognak még jönni szerintem Wallace 10 milliós fizetésért is idén, mert az is gyakorlatilag "alamizsna" kategória lassan. Megvan egy csomó draftjog, TPE, Wallace és amúgy egész korrekt szerződések. A sapka alatti hellyel azért nem számolok, mert abból úgyis mindenkinek lesz, s csakis ezért lett volna jó idén megfogni valami 2-3 opciós embert, mert jövőre még kevésbé fogunk tudni harcba szállni bármilyen FA-nál is.
Viszont Ainge eddig a cserékben jeleskedett a legjobban és egy igazi blockbuster cseréhez meg rengeteg lehetőségünk van. Én továbbra is türelmes vagyok, mert úgy látom hogy nagyon jól építkezünk és ennek már játékban és sikerben is van látszatja. Meglehet nézni egy Lakers, NY, Sixers merre tart és hogyan és mióta, persze ott van a Bucks, aki meg lehagyott minket, de ott sokat számít, hogy van egy igazi csábító emberke Parker személyében. Nagy boom játékost meg egyszer csak úgyis fogunk tudni szerezni, azért a Celtics mint franchise, eladható.