VEB-nek küldöm ezt a számotpalesz77 írta:Bielsa komolyan lemondott az első forduló után?Hogyhogy? Tavaly egész jól ment nekik nem?
Ligue 1 - Franciaország
- danianevem
- Entrenador del Barça
Somália
Toulouse
Az nem lepett meg, hogy top bajnokságban kötött ki, az időzítés már kicsit igen, mivel idénre már egyértelműen a Fradi egyik legbiztosabb pontja lett. Egyébként egészen elképesztő fejlődésen ment keresztül az elmúlt másfél évben Doll irányítása alatt. Még Moniz idejében szimpla "futóbolond" volt, a német megtalálta a posztját és a brazil piszok jó erőnlétére építve egy hatalmas munkabírású középpályást faragott.
Nem követem a francia ligát, de szerintem Somália elmúlt bő évben mutatott alázatos munkája és fejlődése alapján akár még meg is ragadhat a Ligue 1-ben.

Az nem lepett meg, hogy top bajnokságban kötött ki, az időzítés már kicsit igen, mivel idénre már egyértelműen a Fradi egyik legbiztosabb pontja lett. Egyébként egészen elképesztő fejlődésen ment keresztül az elmúlt másfél évben Doll irányítása alatt. Még Moniz idejében szimpla "futóbolond" volt, a német megtalálta a posztját és a brazil piszok jó erőnlétére építve egy hatalmas munkabírású középpályást faragott.
Nem követem a francia ligát, de szerintem Somália elmúlt bő évben mutatott alázatos munkája és fejlődése alapján akár még meg is ragadhat a Ligue 1-ben.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Mint írtam a meccset nem láttam, a gólokat viszont igen és arra írtam a védelmi hibákat. Az hogy a többiben mi történt, elfogadom. A francia futballra írtam túlynomóan, hogy a PSG-vel nem lehet a többit összehasonlítani.hank1ee írta:Az alatt az idő alatt 4-et is lőhetett volna a PSG, borzalmas helyezkedési hibák voltak, nem én találtam ki. Ibra oda nem nézős Dinho passzal ugratta ki Lucast 20 méterről, miközben körülötte 5 méteres körzetben egy ember se volt, a védelem meg úgy bealudt, hogy Lucas ha jól átveszi, abból is gól lesz. Kb. csettintésre kerültek folyamatosan a Lyon védelme mögé, de nem, nem voltak hibák...Nem csak az a védelmi hiba, mikor egyénileg betlizik valaki.

Az alatt az idő alatt 4-et is lőhetett volna a PSG, borzalmas helyezkedési hibák voltak, nem én találtam ki. Ibra oda nem nézős Dinho passzal ugratta ki Lucast 20 méterről, miközben körülötte 5 méteres körzetben egy ember se volt, a védelem meg úgy bealudt, hogy Lucas ha jól átveszi, abból is gól lesz. Kb. csettintésre kerültek folyamatosan a Lyon védelme mögé, de nem, nem voltak hibák...
Nem csak az a védelmi hiba, mikor egyénileg betlizik valaki. Ha egy Lyontól csapatszinten ilyen védekezési hibákat látni, és még az Arsenal is 6 gólt rúg nekik, joggal lehet gondolni, hogy kevés ez a francia liga.

"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"
"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Olyan hatalmas védelmi hibákról azért nem volt szerintem szó. Az első egy bravúr fejes volt a másodiknál meg valóban a kipattanóra kellett volna figyelni, Cavani köszönte és nagyon berúgta.hank1ee írta:Ma 15 perc alatt eldőlt a francia szuperkupa, mert ennyi idő alatt nyerte meg azt a PSG a Lyon ellen... Egészen elképesztő az a béka segge alatti színvonal, ami a francia klubfocit jellemzi a PSG-n kívül. A Lyon olyan ócska védelmi hibákat követett el mindkét gólnál (és előtte is többször), ami megyei szinten nem megengedhető, és Franciaország 2. legjobb csapatáról beszélünk (aminek az Arsenal nemrég 6 gólt rúgott...). A PSG-nek igazából ezt a bajnokságot a kulcsemberei nélkül is nyerni kéne, viccen kívül. Jó meccset vártam, aztán ez a bohózat lett belőle.
Meccset nem láttam, így nem tudok arról érdemben nyilatkozni de a PSG forrásai a többi klubhoz képest tényleg ég és föld, s senki nem tud velük versenyezni. Hiába tapad a Marseille vagy jött fel tavaly a Lyon, egyszerűen nem tudnak olyan hosszú csapatot kiállítani. Tavaly főleg az EL nem úgy sikerült a francai csapatoknak, de a Monaco azért a Bl-ben csak felnőtt a párizsi csapat mellé. Egyáltalán nincs a béka feneke alatt a francia futball, egy Lyon-Psg meccsből meg elhamarkodott bármit leszűrni.
Tavaly is elég sokáig nagyon izgalmas volt a bajnokság aztán a végére elfáradt a Lyon, szezon közben meg a Marseille. Azért a Lyonban vannak kifejezetten tehetséges játékosok, de össze se lehet hasonlítani egy PSG hatalmas rutinnal rendelkező sztárjaival. Azért egy Lacazette, Fekir vagy éppen Grenier jó kis játékosok, de tapasztalatlanok, de már a válogatott szinten is felmerül(t) a nevük. Örök ígéret Gourcuff, Koné stb emberekkel megint ott lehetnek, de a PSG-vel nem lehet versenyezni. Viszont ettől függetlenül a francia futball igenis rendben van. Egy jó EB szereplés meg talán pluszban megtudná dobni az anyagi forrásokat is. De amíg anyagilag pl egy Porto elviszi Imbulát a Marseille-ből, addig nagyon nehéz.

Annyira nem nagy szám a srác. Volt egy nagy helyzete amit elpuskázott. Ha hasonlítani kéne valakihez akkor Lucas Moura-hoz hasonlítanám, csak kb. 10-szer gyengébb változatban. Mondjuk nyilván még fiatal, 18 éves. Ő is a jobb oldalon volt tegnap.palesz77 írta:Ha te megcsodáltad, akkor valami rövid értékelést írhatnál majd róla..roby122 írta:Ide írom. Digisport 1 -en megy a Fluminense-Gremio , ahol együtt játszik Ronaldinho meg Gerson.
Itt le lehet csekkolni a srácot!
Volt amúgy 1-2 jó megindulása, meg jó észrevétele, de 16 milliókat biztos nem ér meg. Nála azért nem látom azt, amit anno Neymar-nal.
- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Ha te megcsodáltad, akkor valami rövid értékelést írhatnál majd róla..roby122 írta:Ide írom. Digisport 1 -en megy a Fluminense-Gremio , ahol együtt játszik Ronaldinho meg Gerson.

Ide írom. Digisport 1 -en megy a Fluminense-Gremio , ahol együtt játszik Ronaldinho meg Gerson.
Ma 15 perc alatt eldőlt a francia szuperkupa, mert ennyi idő alatt nyerte meg azt a PSG a Lyon ellen... Egészen elképesztő az a béka segge alatti színvonal, ami a francia klubfocit jellemzi a PSG-n kívül. A Lyon olyan ócska védelmi hibákat követett el mindkét gólnál (és előtte is többször), ami megyei szinten nem megengedhető, és Franciaország 2. legjobb csapatáról beszélünk (aminek az Arsenal nemrég 6 gólt rúgott...). A PSG-nek igazából ezt a bajnokságot a kulcsemberei nélkül is nyerni kéne, viccen kívül. Jó meccset vártam, aztán ez a bohózat lett belőle.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"
Blatter arcaAlcantara írta:Ez egy hatalmas alakítás volt, ráadásul rendkívül találó!
http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... eo-2427315" target="_blank

FOOTBALL AND HANDBALL

TITO ETERN

TITO ETERN
Ez egy hatalmas alakítás volt, ráadásul rendkívül találó!
Az olasz bajnokságot így is bőven megtudják nyerni a Bl-ben meg úgysem lesz sanszuk . Viszont ezzel rohadt sokat keresnek és még jobban stabilizálni tudják pénzügyileg az első helyüket Olaszországban.Feast4 írta:Na ez most mi? A Juve a saját sírját ássa vagy mi? http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdar ... ir-2426475" target="_blank
FOOTBALL AND HANDBALL

TITO ETERN

TITO ETERN
Na ez most mi? A Juve a saját sírját ássa vagy mi? http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdar ... ir-2426475" target="_blank

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... za-2426179" target="_blank
Imádtam a kis argentint, a Valenciában és a Benficában is jól tolta. Most ő is befejezi.
Imádtam a kis argentint, a Valenciában és a Benficában is jól tolta. Most ő is befejezi.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
- danianevem
- Entrenador del Barça
Nem csak a kiadási oldalt kell figyelembe venni. Laporta első szezonjában az éves bevétel 170 millió euró volt, s ugye akkor érkezett Ronaldinho 30-ért. A 2013/14-es szezonban pedig 480 millió volt az árbevétel, most (a reálértékeket figyelmen kívül hagyva) ahhoz viszonyítva Suárez 80-as árát már arányaiban véve nem drágább a transzfer...recrea írta:Bale 90 millió, Di Maria 60, Pogba 80, Arda 40....atya ég, merre halad a foci?
Ezekből a számokból jól látszik, h szűk a piac, nincs elérhető/igazolható játékos, sőt, nincs focista. Van pár kiemelkedő tehetség, és ennyi az áruk, mert egymást licitálják értük a klubok, nincs kinálat.
Anno Zidane, Ronaldo, Figo, Kluivert, Ibra, Rivaldo, R10, stb. nem került ennyi pénzbe.
Többet költenek a klubok, de jóval nagyobb összegből is gazdálkodhatnak. Részben következik abból is, amit Bob írt, hogy 15-20 évvel ezelőtti viszonyokhoz képest sokkal jobb az információáramlás, amit megfelelő marketingstratégiával jól meg lehet lovagolni. A PL csapatok TV-s jogdíjai jövőre pl. 150 körül lehetnek, ami közel annyi, mint amennyi a Barca éves bevétele volt 12 éve...
A foci átment üzletbe résszel egyetértek.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Nem gondolom, hogy nincsenek meg a mai foci nagy sztárjai mint mondjuk 10-15 éve, csak egyszerűen úgy emlékszik vissza rá az ember, hogy az "megismételhetetlen" csoda. Bármilyen furcsa, de pont hogy a még inkább kitáruló világ (ezer sportcsatorna, internet stb) rombolja az agyban ezt a mostani megismételhetetlen illúziót. Régen tényleg az volt, hogy láttál egy-egy játékost egy Vb-b vagy EB-n és mivel ezek a legnagyobb események, még inkább úgy tudatosult és előrántja az emlékezetből, hogy bezzeg az a szabadrúgásgól, bezzeg az a nagy verekedés stb. Most ezek ugyanúgy megvannak, csak a sok esemény között nem értékelődnek ezek fel annyira. Ma ott tartunk, hogy itt a fórumon is pl sokszor előkerül, hogy a spanyol ligában játszó játékosokat nem ismerik páran, pedig minimum kétszer biztosan látja őket az ember, de a sok meccs miatt nem is figyel ilyenekre. Rohan a világ és sajnos az a tendencia, hogy a nagy információáradatból gyorsan le kell szűkíteni minimálisra és azzal foglalkozni, pedig ez nem a legjobb. Inkább bizonyos blokkra kell jobban koncentrálni, és azt kielemezni de ez most más téma. 
És bármilyen nehéz kimondani, de az ember idősödik, más felelősség éri nap mint nap, nem tudja úgy követni az eseményeket. Aki 15-20 évvel ezelőtti fociról zeng ódákat, valószínűleg már 30 fele igyekszik az életben és sokkal fontosabb dolgok is vannak mintsem kívülről fújni a holland, francia stb válogatott névsorát. Ez egy természetese folyamat, s jön elő az az érzés, hogy bezzeg a "mi időnkben".
A mai foci semmivel sem rosszabb, sőt rengeteget fejlődött az elmúlt 10 évben is akár. Sokkal dinamikusabb és sokkal taktikusabb, sokkal modernebb. Ezer készülékkel vizsgálják a játékosokat, elemzik őket és a meccsek folyamán is több variáció előkerül. A játék gyorsabb, keményebb, felkészültebbek a csapatok. Nem csak fizikálisan felkészültebbek, hanem taktikailag is.
Itt némi ellentmondás lehet, hisz azt mondom több meccs van, mégis kevésbé tűnik ki, viszont idősök az ember és kevesebbet néz. Itt arra akarok kilyukadni, hogy gyerekfejjel jobban rögzül a kevesebb információáradatból egy-egy jelenet, mint később. Illetve pont hogy a sok információ miatt, a szelektálás is nehézkesebbé válik.
Az üzleti résszel egyetértek, de itt is azt mondom, hogy a világ is annyit változott az elmúlt 10-20 évben hogy egyenesen arányos a foci elüzletesedése. Ha csak arra gondolok, hogy 94-es VB az Usában volt és azóta pl ők mennyit fejlődtek és maga az amerikai piac is nyitottabb lett a gurulós foci iránt, bizonyítja ezen állításomat. De hozhatnám a kínai, indiai nagyhatalmi törekvések, amelyek befolyásolják a keleti piacot és ezzel egyidejűleg a futball a sport is muszáj ehhez idomuljon. A sport alapvetően üzlet, bármi amiben beteszed a pénzed azt nem jókedvből teszed be. Ma már a nagy klubok természetes pénzforgatásnak tekintenek egy-egy nagy igazolásra. Több reklámbevétel, új piac megnyitása, új mezek eladhatósága, új szponzorok megkeresése stb. Ezen részével én sem értek egyet, mert azt adom, hogy sajnos van a húsos fazék és azt körülállja x csapat, akik "legális piramisjátékot" folytatnak. Szépen egymás között adják-veszik a pénzt és tejelnek feljebb a Fifa/Uefa felé, hogy a monopólium meglegyen. Számomra pl a legújabb divat a játékos tulajdonjogának több részre osztása veri ki a biztosítékot. Olyan szinten megy már a kavarás, pénzmosás, hogy most már követni is nehéz. Mikor egy játékos x százalék a klubé, másik része egy menedzserirodáé, harmad része TV-s társaság és így tovább....Ebben most óriási üzlet van és a kisebb csapatok ebből élnek meg. Egy Porto vagy akárki nem azért adja el 60 millióért a játékosait, mert olyan hú de nagy királyok (az is benne van), hanem mert ezer részre vannak osztva ezek a pénzek és megy vissza a Portohoz is egy töredéknyi összeg, a többi meg megy a menedzserirodák, más csapatok, Uefa stb számlájára, amit mi nem is tudunk és nem is követünk. Legújabb pl Cassilas esete, akinél már nehéz követni, hogy végül is ki és hova fizet és mi a fizetése, s azt ki állja. Ott van az angol liga, ahol rengeteget költenek a játékosokra, ész nélkül, ami nem azért van mert hülyék, hanem mert "muszáj. A pénz napról-napra értéktelenebbé válik és muszáj megforgatni, befektetni, "játszani" vele. Ez a része nekem sem tetszik (és ezért is szoktam a mi igazolásainkkal kapcsolatban berzengeni, ha értelmetlen összegeket dobálunk ki) , viszont maga a játék mint olyan nem gondolom, hogy rosszabb lenne, sőt.
Görög részt meg szintén adom.

És bármilyen nehéz kimondani, de az ember idősödik, más felelősség éri nap mint nap, nem tudja úgy követni az eseményeket. Aki 15-20 évvel ezelőtti fociról zeng ódákat, valószínűleg már 30 fele igyekszik az életben és sokkal fontosabb dolgok is vannak mintsem kívülről fújni a holland, francia stb válogatott névsorát. Ez egy természetese folyamat, s jön elő az az érzés, hogy bezzeg a "mi időnkben".

Itt némi ellentmondás lehet, hisz azt mondom több meccs van, mégis kevésbé tűnik ki, viszont idősök az ember és kevesebbet néz. Itt arra akarok kilyukadni, hogy gyerekfejjel jobban rögzül a kevesebb információáradatból egy-egy jelenet, mint később. Illetve pont hogy a sok információ miatt, a szelektálás is nehézkesebbé válik.
Az üzleti résszel egyetértek, de itt is azt mondom, hogy a világ is annyit változott az elmúlt 10-20 évben hogy egyenesen arányos a foci elüzletesedése. Ha csak arra gondolok, hogy 94-es VB az Usában volt és azóta pl ők mennyit fejlődtek és maga az amerikai piac is nyitottabb lett a gurulós foci iránt, bizonyítja ezen állításomat. De hozhatnám a kínai, indiai nagyhatalmi törekvések, amelyek befolyásolják a keleti piacot és ezzel egyidejűleg a futball a sport is muszáj ehhez idomuljon. A sport alapvetően üzlet, bármi amiben beteszed a pénzed azt nem jókedvből teszed be. Ma már a nagy klubok természetes pénzforgatásnak tekintenek egy-egy nagy igazolásra. Több reklámbevétel, új piac megnyitása, új mezek eladhatósága, új szponzorok megkeresése stb. Ezen részével én sem értek egyet, mert azt adom, hogy sajnos van a húsos fazék és azt körülállja x csapat, akik "legális piramisjátékot" folytatnak. Szépen egymás között adják-veszik a pénzt és tejelnek feljebb a Fifa/Uefa felé, hogy a monopólium meglegyen. Számomra pl a legújabb divat a játékos tulajdonjogának több részre osztása veri ki a biztosítékot. Olyan szinten megy már a kavarás, pénzmosás, hogy most már követni is nehéz. Mikor egy játékos x százalék a klubé, másik része egy menedzserirodáé, harmad része TV-s társaság és így tovább....Ebben most óriási üzlet van és a kisebb csapatok ebből élnek meg. Egy Porto vagy akárki nem azért adja el 60 millióért a játékosait, mert olyan hú de nagy királyok (az is benne van), hanem mert ezer részre vannak osztva ezek a pénzek és megy vissza a Portohoz is egy töredéknyi összeg, a többi meg megy a menedzserirodák, más csapatok, Uefa stb számlájára, amit mi nem is tudunk és nem is követünk. Legújabb pl Cassilas esete, akinél már nehéz követni, hogy végül is ki és hova fizet és mi a fizetése, s azt ki állja. Ott van az angol liga, ahol rengeteget költenek a játékosokra, ész nélkül, ami nem azért van mert hülyék, hanem mert "muszáj. A pénz napról-napra értéktelenebbé válik és muszáj megforgatni, befektetni, "játszani" vele. Ez a része nekem sem tetszik (és ezért is szoktam a mi igazolásainkkal kapcsolatban berzengeni, ha értelmetlen összegeket dobálunk ki) , viszont maga a játék mint olyan nem gondolom, hogy rosszabb lenne, sőt.
Görög részt meg szintén adom.

Abba a felsorolásba azért nem illik bele a görög EB győzelem. Tisztességes küzdelemben győztek, nem kaptak Dél-Korea féle háttértámogatást.
Mai napig nem értem, sokan miért nézik le azt a görög válogatottat. A torna legjobbja volt, a házigazda portugálokat kétszer is térdre kényszerítette. A hazai pálya előnye mellett a portugálok egy nagyon-nagyon jó csapattal indultak, pld:Fernando Couto, Rui Costa, Deco, Figo, a szárnyait bontogató CR stb...
Lehet nyilván fanyalogni rajtuk a célfocijuk miatt, de a szabálykönyvben nem korlátozzák azt a fajta játékot. Az elődöntőben például kiütötték az addig mindenkin, veretlenül átgázoló cseheket.
Azon az EB-n kihullott a német, olasz válogatott már a csoportkörben.
Érdekességként csak egy csapattól kaptak ki a görögök: a tök utolsó oroszoktól, akiknek már mindegy volt, mint a görögöknek a csoporttovábbjutás.
A felsorolásba inkább illene az arcpirító, Dél-Koreát undorító módon segítő csalássorozat, ami 2002-ben volt a VB-n.
Mai napig nem értem, sokan miért nézik le azt a görög válogatottat. A torna legjobbja volt, a házigazda portugálokat kétszer is térdre kényszerítette. A hazai pálya előnye mellett a portugálok egy nagyon-nagyon jó csapattal indultak, pld:Fernando Couto, Rui Costa, Deco, Figo, a szárnyait bontogató CR stb...
Lehet nyilván fanyalogni rajtuk a célfocijuk miatt, de a szabálykönyvben nem korlátozzák azt a fajta játékot. Az elődöntőben például kiütötték az addig mindenkin, veretlenül átgázoló cseheket.
Azon az EB-n kihullott a német, olasz válogatott már a csoportkörben.
Érdekességként csak egy csapattól kaptak ki a görögök: a tök utolsó oroszoktól, akiknek már mindegy volt, mint a görögöknek a csoporttovábbjutás.
A felsorolásba inkább illene az arcpirító, Dél-Koreát undorító módon segítő csalássorozat, ami 2002-ben volt a VB-n.
Bale 90 millió, Di Maria 60, Pogba 80, Arda 40....atya ég, merre halad a foci?
Ezekből a számokból jól látszik, h szűk a piac, nincs elérhető/igazolható játékos, sőt, nincs focista. Van pár kiemelkedő tehetség, és ennyi az áruk, mert egymást licitálják értük a klubok, nincs kinálat.
Anno Zidane, Ronaldo, Figo, Kluivert, Ibra, Rivaldo, R10, stb. nem került ennyi pénzbe.
Nem lehet kit igazolni, van 5-10 játékos, aki pl egy top klubnak erősítést jelent, egymástól igazolni lehetetlen, mert a kivásárlása árakat irreális összegben határozzák meg, évente/kétévente hosszabbítanak meg fizetést emelnek...minek? Hol az elköteleződés?
4-5 klub uralja a focit, másnak esélye sincs odaférni, dekoncentrációnak nyoma sincs, pénz egy helyen, jön egy-egy fellángolás, egy hobbifocista orosz vagy arab, aki csak sejti, milyen alakú a labda, pénzt pumpál, mosolyog, pezsgővel koccint a páholyban, integet, ezt pár év múlva megunja és eldobja, mint unokaöcsém a játékmacit.
Veszik a nagy pénzért a fiatalokat, dobják a mélyvízbe, teszik a vállra a terhet, aztán bele is rokkannak nagyrészt, utána meg mindenki csodálkozik, és puffog, h na ez a tehetség is kevés volt ide.
Komolyan mondom, nem tudok 4 kezdőt mondani egy holland, francia, brazil vagy angol válogatottból. 15-20 éve meg verekedtek a sztárok egy-egy VB helyért ugyanezen válogatottakba, most meg számomra noname focistákkal vannak tele, pedig anno nem volt internet meg 60 meccs egy héten a tévében....teletext, nemzetisport, a papír alapú
Katari VB...korrupt FIFA...kinyírt válogatottak, unalmas meccsek....10 éve két aranylabdás....fogadásmaffia...világesemények futószalagon....magyar focista sehol...van lejjebb a görög EB győzelemnél....
....sportból üzletté vált a labdarúgás
Nem lehet kit igazolni, van 5-10 játékos, aki pl egy top klubnak erősítést jelent, egymástól igazolni lehetetlen, mert a kivásárlása árakat irreális összegben határozzák meg, évente/kétévente hosszabbítanak meg fizetést emelnek...minek? Hol az elköteleződés?
4-5 klub uralja a focit, másnak esélye sincs odaférni, dekoncentrációnak nyoma sincs, pénz egy helyen, jön egy-egy fellángolás, egy hobbifocista orosz vagy arab, aki csak sejti, milyen alakú a labda, pénzt pumpál, mosolyog, pezsgővel koccint a páholyban, integet, ezt pár év múlva megunja és eldobja, mint unokaöcsém a játékmacit.
Veszik a nagy pénzért a fiatalokat, dobják a mélyvízbe, teszik a vállra a terhet, aztán bele is rokkannak nagyrészt, utána meg mindenki csodálkozik, és puffog, h na ez a tehetség is kevés volt ide.
Komolyan mondom, nem tudok 4 kezdőt mondani egy holland, francia, brazil vagy angol válogatottból. 15-20 éve meg verekedtek a sztárok egy-egy VB helyért ugyanezen válogatottakba, most meg számomra noname focistákkal vannak tele, pedig anno nem volt internet meg 60 meccs egy héten a tévében....teletext, nemzetisport, a papír alapú

Katari VB...korrupt FIFA...kinyírt válogatottak, unalmas meccsek....10 éve két aranylabdás....fogadásmaffia...világesemények futószalagon....magyar focista sehol...van lejjebb a görög EB győzelemnél....
....sportból üzletté vált a labdarúgás

Rég óta már vicc a lista, 2006-ban első Brazília, második Csehország, harmadik USA, Németország és Olaszország a 15-16. helyek táján... Anglia a 10-ben? Wales? 
szerk:
Csak nekem új, hogy Hiddink szerencsésen lemondott?
Blind veszi át a helyét, aki eredetileg az Eb után vette volna át a csapatot. Csatlakozik a stábhoz van Basten is, ugye még Nistelrooy is ott van a buliban. Nem rossz trió 
Wijnaldumot figyeli az Everton és a Newcastle közben, Rvp a Fenerbahcehez tart... mindenesetre vagány, hogy gyakorlatilag Robben az, aki elit csapat meghatározó játékosa a keretből, már ő is egyre kevésbé...
Strootman meg ismét edz
Sajnos nem vicces...
Bakkali
Valencia
Jó vétel lesz szerintem, Pacoval jól el lesznek elöl
Nagyon úgy néz ki, hogy Cillessennel pótolná van Gaal DDG-t.
Tegnap 17 éve, hogy a brazilok tizenegyesekkel kiütötték Hollandiát az elődöntőben....
https://pbs.twimg.com/media/CJWCbkwWsAADGYD.jpg

szerk:
Csak nekem új, hogy Hiddink szerencsésen lemondott?

Wijnaldumot figyeli az Everton és a Newcastle közben, Rvp a Fenerbahcehez tart... mindenesetre vagány, hogy gyakorlatilag Robben az, aki elit csapat meghatározó játékosa a keretből, már ő is egyre kevésbé...
Strootman meg ismét edz

Bakkali

Jó vétel lesz szerintem, Pacoval jól el lesznek elöl

Nagyon úgy néz ki, hogy Cillessennel pótolná van Gaal DDG-t.
Tegnap 17 éve, hogy a brazilok tizenegyesekkel kiütötték Hollandiát az elődöntőben....

https://pbs.twimg.com/media/CJWCbkwWsAADGYD.jpg
- Leon
- Director del Fútbol
Hollandia a botrányos Eb selejtezős mutatványa után nem tudom mit keres az 5. helyen. Ahogy az is rejtély,hogy Belgium meg Románia mitől favorit.Braziliáról már ne is beszéljünk...
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.
Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.
L4wandowski
Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!
Grácies Messi!
Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.
L4wandowski
Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!
Grácies Messi!
pontok alapjan rangsorolnak, nem szubjektiv a lista.
persze ettol meg hulyeseg
persze ettol meg hulyeseg

-
- Jugador d'estrella
A tegnapi vihar után,ma reggel még nagyobb katasztrófa fogadott:
Az Új FIFA "ranglista"
1.Argentína(ezt még elfogadható)
2.Németo. (szintén oké)
3.Belgium (na itt azért már húztam a szám,de belátom ők nagyon jók mostanában…)
4.Kolumbia (az egyik legtúlértékeltebb csapat)
5.Hollandia (nekik kéne 4.nek lenni szerintem)
6.Brazília (ez már szokásos a brazilok annyit hibázhatnak amennyit akarnak nem lesz látszatja)
7.Portugália (ez egész korrekt szerintem)
8.ROMÁNIA WTF ezt nem tudom feldolgozni,ezt hogy gondolták?! És nem azért mert Trollfoci szinten utálom őket csak egyszerűen érthetetlen.
9.Anglia (hát nem tudom ez se túl valós)
10.Wales ez meg a másik WTF 2 jó játékos és egy javuló forma elég ahhoz,hogy top 10-be kerülj ?
Tudom,hogy nem mérvadó dolog, de ezeket a rankingokat kik csinálják? Blatter dédunokájai ? Elképesztő milyen dillentantizmus sugárzik a FIFA háza tájáról.
Az Új FIFA "ranglista"
1.Argentína(ezt még elfogadható)
2.Németo. (szintén oké)
3.Belgium (na itt azért már húztam a szám,de belátom ők nagyon jók mostanában…)
4.Kolumbia (az egyik legtúlértékeltebb csapat)
5.Hollandia (nekik kéne 4.nek lenni szerintem)
6.Brazília (ez már szokásos a brazilok annyit hibázhatnak amennyit akarnak nem lesz látszatja)
7.Portugália (ez egész korrekt szerintem)
8.ROMÁNIA WTF ezt nem tudom feldolgozni,ezt hogy gondolták?! És nem azért mert Trollfoci szinten utálom őket csak egyszerűen érthetetlen.
9.Anglia (hát nem tudom ez se túl valós)
10.Wales ez meg a másik WTF 2 jó játékos és egy javuló forma elég ahhoz,hogy top 10-be kerülj ?
Tudom,hogy nem mérvadó dolog, de ezeket a rankingokat kik csinálják? Blatter dédunokájai ? Elképesztő milyen dillentantizmus sugárzik a FIFA háza tájáról.
"8-szor nyertük meg a bajnokságot 11 év alatt! Nem értékeljük ezt annyira, mint amennyire kellene de az évek során majd látni fogjuk mennyire nehéz is volt ezt elérni."- Lionel Messi 2019
üdv. argentinokkal az a baj hogy állandóan csak a csatárnevelésen van náluk a hangsúly, hogy ki lesz az új Maradona utód, a többi posztot meg elhanyagolják. a védelem még csak-csak elmegy, bár én inkább raknám be Musacchiot Demichelis helyett, de mindegy a védelem az még annyira nem siralmas. de a középpálya az valami borzalmasan gyenge, Javin meg Pastorén kívül nincs egy épkézláb középpályás és ez itt a gond, régen a jó csatárok mellett azért voltak jó középpályások is (Verón, Riquelme, Cambiaso, Lucho Gonzalez), de most nincs senki. hiába van tehát Messi, Agüero, Tevez, Higuain, Di Maria meg a többi világsztár csatár, addig amíg nem lesz méltó középpályás sor ezekhez a sztár csatárokhoz addig sajnos az argentinok nem fognak nyerni semmit.
mvik