Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
MR. TROMORT777

2015.07.19. 10:47:33

Nagyon érdekesre sikeredett ez a választás. Tiszta House of Cards ahogy azt Sanama is írta. :D

Amikor Bartomeu felállt és közölte, hogy előrehozott választások lesznek, akkor nagyon megörültem, hogy látja, hogy ez nem megy és nem maradhat így. Aztán amikor megnéztem, ahogy Ő ezt közölte és azt, hogy korrekten elmondott mindent, akkor át futott az agyamon, hogy ez a pali nem teljesen hülye. Tisztán mindent elmondott amit el kellett és vállalta, hogy előre hozott választások legyenek. Nyílván szorult a hurok, de az a nyilatkozat furcsa mód szimpatikussá tette számomra. Akkoriban, ha én ezt felvetem akár itt a fórumban, hogy Bartomeu mégsem olyan hülye és lehet jövője. Biztos, hogy szét lettem volna szedve, mert akkora közutálat volt felé, jogosan!
Telt múlt az idő és elkezdett jó döntéseket hozni, kérdés, hogy ezek az Ő döntései, vagy a közhangulat által teremtett döntések-e. Mégis jól jött ki belőle. Ez az ember vagy egy orbitális nagy stratéga, vagy egy írtó nagy mázlista. Ez a triplázás tette fel a térképre, semmi más. Triplázás nélkül jó ha harmadik lehetett volna a választásokon. Naív ábránd aki azt hiszi, hogy ez a képlet bonyolultabb. Kérdés, hogy mennyire az Ő érdeme a triplázás. Ezt nem lehet meghatározni.

Laporta gyönyörűen megverte saját magát. Valaki itt már írta, hogy Laporta azt hitte, hogy majd fehér lovon bevágtat és megmenti a napot. Ez teljesen így volt. Nem volt igazi programja, de nem is kellett volna. Csak jött a triplázás. Hirtelen úgy találta magát, hogy lemaradva kullog. Itt jön a képbe Bartomeu, aki elvágott minden "kampányolható" szálat. LE-vel hosszabbított és igazolt mindkét hiányposztra. Teljesen megfogva Laporta-t. Ahogy közeledett a választások Laporta úgy próbált kétségbeesetten menteni. Jön Pogba, nem jön Pogba. Abidal nyilatkozata és a többi.
Én végig Laportában hittem, de rossz döntéseket hozott, az Abidalt kirakom a kirakatba, hogy aztán Ő esírja a bánatát különösen undorító húzás volt, mégha igaz is. Imádom, szeretem Abidalt, de nem lett volna több egy bábnál a sportigazgatói szerepében.
Laporta füstje nagyobb lett mint a lángja. Én Laporta szimpatizánsnak tartottam magam, de csalódás keltően leszerepelt és valahogy mindannyian ennél többet vártunk Tőle.
Itt jön az, hogy Bartomeu nagyon taccsra tette a módszereivel. Nem hagyott igazán támadható felüleletet, hiába a botrányok, egyedül a mezszponzorral tudta megszorongatni. De a legjobb pillanatban képes volt Bartomeu arra, hogy azt mondja, hogy van más ajánlat is és felülvizsgálható. Laporta a saját módszereivel lett elvágva.

Hogyan tovább? Bartomeu személye számomra még mindig megítélhetetlen. Amióta bejelentette az előre hozott választásokat mindenből jól jött ki, hinni akarom, hogy ez nem csak szerencse. Mert ha nem, akkor még jól is járhatunk. Most fog igazán kezdődni az irányítása, mert eddig mindig csak válságot kellett kezelnie. Kiderül, így mennyire tud jó elnök lenni. Bizakodom. Azért is mert most le fognak csillapodni a kedélyek, a sok bírósági ügyről és a Fifa banról. Így az elnök választás végével talán a külső támadások is megszűnnek. Laporta-nak és a többi kihívónak el kell fogadnia a vereséget.

Nekünk pedig el kell fogadni, hogy a többség mit szavazott meg. Akarok hinni abban, hogy én ítéltem meg rosszul. Bartomeu munkásságára meg új fejezetet kell nyitni. Hagyjuk a múltat és hagyjuk tiszta lappal indulni.

Reménykedjünk abban, hogy sikeres 6 év elé nézünk!
Avatar
danianevem
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1700
Csatlakozott: 2008.07.05. 12:03:43
Tartózkodási hely: Bp/Eger

2015.07.19. 08:49:34

Áthozom ide:
MessiNeymarSuarez a bartomeus topkiban írta:Mellesleg ideje lenne már ezeket a szerződéseket megoldani, mert szvsz amennyi pénzt a Nike és Qatartól kapunk az vicc ezen a szinten. Mások sokkal többet kapnak pl Adidastól és Chevrolettől.
Elvileg majd mindkettőt újratárgyalják. Jelenleg egyébként (bónuszok nélkül) elvileg a Nike-tól 35, a Quatar-tól pedig 33 millió eurót kap évente a klub. Ez nagyjából ugyanannyi, mint amennyit a Real kap az Adidas, Emirates duótól. A katariak helyett egyébként a mundo szerint a Rakuten (a világ egyik legnagyobb online tranzakciók lebonyolításával foglalkozó cége) lehet a befutó, de nekik (ha gazdasági szempontból nézzük) minimum 50 fölé kell menniük, mert elvileg most annyit ajánl a mostani szponzor.

A MU egy teljesen más dimenzióban mozog, a PL-be eleve lelkesebben ölik a pénzt. Hozzájuk képest az összes csapat mezszponzorációja vicc. Mi egyébként valahol a top 5-ben vagyunk, ezen belül már az 50 milliós Quatar szerződéssel alighanem a dobogó második fokára ugranánk. Hát még, ha a Nike többet is ajánlana a tripla+Neymar+Messi miatt, vagy esetleg kopogtatna az Adidas egy jó opcióval...
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2015.07.19. 08:27:35

azt mondtam előtte....ha viszont nem új lesz , akkor legyen Barto....-nos elégedett vagyok. miért?
- mert a csapatom sikeres és ha ez igaz akkor igaz az is, hogy a sikerrel összefüggésbe hozható "humán erőforrásokba" a hierarchia adta szinten az elnök is része az elért eredményeknek.
-igazán nem lehet mondani, hogy a Laporta utáni korszak szokványos diadalmenet lett volna, ennek ellenére eredményes lett -tehát- folytatásra érdemessé vált és ebben Barto ha nem is hibátlanul de összességében jól vizsgázott. és amit külön becsülök benne : akart :!: és tudott vizsgázni.
-figyeltem persze az itt folyó diskurzust sok érdekes , figyelemre méltó és méltatlan felvetést generált az ügy kitérnék néhányra:
- a klub "szellemisége" imázsa, különösen a drámaian előadott sérelmekre, az állítólagos tönkretételére....nos ezek a többnyire emócionális ingereket kiváltó fogalmak manipuláltak, mérhetetlenek, néhány előkapart, történelminek titulált adattal drámaira festett politikai eszközök engem nem hatnak meg. nem is lenne életszerű...nem vagyok Katalán, nem élek közöttük, márpedig ha a szép szlogenből valamit komolyan kellene vennem ...több mint egy klub.... akkor minimum ennek a két feltételnek teljesülni kellene.amúgy ide teszek egy linket a lejáratott imázsunkról:http://www.origo.hu/foto/multimedia/201 ... barca.html
- már elmondtam: a Bartonak tulajdonított legfőbb "balhék"nak nálam van egy gusztustalan hordaléka, nevezetesen, hogy a saját táborából generálódott! mivel annak a valószínűsége, hogy ebben(is) Barto lenne a ludas nulla így azután nekem szimpatikus tudott maradni....
hogy milyen elnök lesz? ezt még talán meg tudhatjuk de hogy milyen lett volna Laporta, netán a többi? nos ezt már aligha....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mess2009 2015.07.19. 08:51:48-kor.
Avatar
Normandia
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2502
Csatlakozott: 2013.01.02. 10:56:24
Tartózkodási hely: Sátoraljaújhely

2015.07.19. 06:27:19

Erxy írta: ja semmi, csak azert irtam mert Bartomeuek gazdasagi zseni szerepe abbol is all hogy mennyire csokkent az adossag, bezzeg a csunya Laporta alatt stb.
egyebkent a sikerek miatti bonuszok miatt ugrott meg az adossag nagysaga, nem fejlesztes vagy beruhazas miatt
A siker a legnagyobb és legjobb befektetés...
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Avatar
gg86
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 377
Csatlakozott: 2008.05.09. 12:12:49

2015.07.18. 23:49:02

visca el barca írta: ez megint úgy hangzott, hogy "milyen kár, hogy tripláztunk"
Nem kár, az elnökválasztást befolyásoló tényezőként említettem.
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2015.07.18. 23:35:26

gg86 írta:Valóban nem csak ez volt a döntő, de ha sikertelen szezont zár a csapat/csapatok, többen hajlottak volna a változás felé.
ez megint úgy hangzott, hogy "milyen kár, hogy tripláztunk"
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Erxy
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1368
Csatlakozott: 2012.03.31. 11:23:18

2015.07.18. 23:27:41

a tv3 felmerese alapjan a sociok 41,3%-a azt akarja, hogy a Qatar legyen tovabbra is a mezszponzorunk.
erre mar tenyleg nem tudok mit irni..
bar nem is tudom mit csodalkozok, 15%-uk meg Messit is eladna
Kép
Avatar
ZBarca
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2717
Csatlakozott: 2013.07.18. 18:18:47
Kapcsolat:

2015.07.18. 23:23:13

Sajnálom, hogy Barto lesz az elnök, szerintem Laporta jobban jött volna a klubnak. Ettől függetlenül sok sikert kívánok a régi/új vezetőségnek, remélem ezek után nagyobb hangsúlyt fognak fektetni az utánpótlásra és sikeresen visszaállítják majd a klub jó hírnevét.

Amúgy pont ma 2 éve, hogy regisztráltam, ezért nem járt volna szavazási lehetőség? :mrgreen:
Kép
Avatar
gg86
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 377
Csatlakozott: 2008.05.09. 12:12:49

2015.07.18. 23:21:42

Bob_Marley írta:nem biztos, hogy csak a tripla itt a döntő.
Valóban nem csak ez volt a döntő, de ha sikertelen szezont zár a csapat/csapatok, többen hajlottak volna a változás felé. Lehet számokkal dobálózni, pereskedni, vádaskodni, igazolni, ha egy csapat sikeres az nagyban befolyásolja az aktuális elnökről, vezetőségről kialakult képet.
Sajnálom, hogy így alakult, de bízom benne, hogy ezentúl kevesebbet fogunk hallani a vezetőségről, mert az azt jelentené, hogy csendben és jól teszik a dolgukat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gg86 2015.07.18. 23:27:18-kor.
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19485
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2015.07.18. 23:11:52

Most Bartomeu votes came from +60 years old Socios & most Laporta votes came from 18-34 years old socis.

Ezt beszéltük már, hogy az idősebbek inkább Bartomeu felé hajlanak és a számok is ezt bizonyítják, hogy Bartomeu az idősebbek között sikeresebb. Amikor itt is sokszor előjön, hogy triplázás stb, azért ezt is figyelembe kell venni, hogy az idősebb tagok azért megéltek egyet s mást és nem biztos, hogy csak a tripla itt a döntő.
Kép
Kép
Kép
Avatar
TripleH
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2268
Csatlakozott: 2014.09.01. 10:55:15

2015.07.18. 22:39:46

Egyik kutya másik eb, Laporta dobálózik a nevekkel mint Peréz, Barto meg LE kérése szerint igazolt (elvileg) és jelenleg azok intézik az igazolásokat akik anno a Milánnál akik azért nem Zubi szintjén vannak, a La Masia egy kényes téma, ne felejtsük el hogy Laporta alatt azért volt ott edző Pep és LE is, most meg kb egy 0 az edző ott. :)
Sanama
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8028
Csatlakozott: 2008.08.16. 11:49:04

2015.07.18. 22:39:35

With 75% of the count completed:
Bartomeu 54.47%
Laporta 33.21%
Benedito 7.19%
Freixa 3.70%
#EleccionsFCB

Puyolék kíváncsi lennék kire szavaztak :mrgreen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sanama 2015.07.18. 22:40:08-kor.
Avatar
garamm
Barça B
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2005.01.05. 16:34:39
Tartózkodási hely: Ejrópa

2015.07.18. 22:36:23

hát, ez szomorú. innen már csoda kellene.
- hosszútávon ez nagyon rossz lesz, nem jó az a szellemiség, amit képvisel Bartomeu, szerintem.
Hajrá Barca!
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19485
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2015.07.18. 22:35:22

Ha marad Bartomeu, attól függetlenül Laportára mint ellenzék illetve a többiekre ugyanúgy szükség van, mert lsd pl a sokak által bírált Quatar is felülvizsgálásra kerül (het) és egy korrekt (nem "köpködő", hanem ötletekkel előálló) erős ellenzék elengedhetetlen, hogy a vezetés is hatékonyabban végezze a munkáját. Nyilván ez nem olyan, mint egy Parlament, de bizonyos fórumokon ugyanúgy a saját álláspontjait képviselniük kell az ellenzéknek is. Mert a legfontosabb, hogy a klub jusson előre.

off: ha már szóba került az imidzs, akkor pl ezekben a Barca Tv-s kapcsolásokban, picit erősebb nőket is betehetnének. :D Nem mondom, hogy csúnyák lennének vagy nem nőiesek, de olyan fura fejük van olykor. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2015.07.18. 22:37:46-kor.
Kép
Kép
Kép
Avatar
TripleH
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2268
Csatlakozott: 2014.09.01. 10:55:15

2015.07.18. 22:33:02

Úgy fest Pogba neve nem elég nyerni. :D
Avatar
danianevem
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1700
Csatlakozott: 2008.07.05. 12:03:43
Tartózkodási hely: Bp/Eger

2015.07.18. 22:30:11

Mármint:

Election results after 50% of votes counted > Bartomeu 54,62% - Laporta 32,99% - Benedito 7,36% - Freixa 3,56%

Nagyjából hivatalosan is kijelenthető, hogy marad.
Avatar
egoland
Barça C
Hozzászólások: 21
Csatlakozott: 2013.01.30. 00:02:37

2015.07.18. 22:29:05

Sanama
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8028
Csatlakozott: 2008.08.16. 11:49:04

2015.07.18. 22:28:27

With 25% of the count completed:
Bartomeu 54.58%
Laporta 32.94%
Benedito 7.31%
Freixa 3.78%
#EleccionsFCB
Erxy
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1368
Csatlakozott: 2012.03.31. 11:23:18

2015.07.18. 22:26:00

Normandia írta:
Erxy írta:287 millio eurorol egyebkent 328 milliora nott a klub adossaga.
csak mondom.
Na és akkor mi van? A gazdaság egyik motorja a hitel és a hitelezés. Attól, hogy nő egy vállalat, cég, egyesület hitele még nem tragédia, ha azt nem a működésre használja, hanem fejlesztésre, beruházásra stb. Már megbocs, de ez jól hangzik, de semmi más.
ja semmi, csak azert irtam mert Bartomeuek gazdasagi zseni szerepe abbol is all hogy mennyire csokkent az adossag, bezzeg a csunya Laporta alatt stb.
egyebkent a sikerek miatti bonuszok miatt ugrott meg az adossag nagysaga, nem fejlesztes vagy beruhazas miatt
Kép
Avatar
Normandia
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2502
Csatlakozott: 2013.01.02. 10:56:24
Tartózkodási hely: Sátoraljaújhely

2015.07.18. 22:24:03

soadroli írta:
Sanama írta:De hogy van mar eredmeny ha 20perce zart a szavazas?
Csak 5 ezer szavazat alapján volt annyi amennyi az állás. Majd éjfél fele lesz végleges.
Ez a "csak 5000" egy nagyon nagy merìtés. A hibahatár egy ilyen számnál elenyésző. + - 2%. Barto nyert.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Avatar
Normandia
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2502
Csatlakozott: 2013.01.02. 10:56:24
Tartózkodási hely: Sátoraljaújhely

2015.07.18. 22:17:45

Erxy írta:287 millio eurorol egyebkent 328 milliora nott a klub adossaga.
csak mondom.
Na és akkor mi van? A gazdaság egyik motorja a hitel és a hitelezés. Attól, hogy nő egy vállalat, cég, egyesület hitele még nem tragédia, ha azt nem a működésre használja, hanem fejlesztésre, beruházásra stb. Már megbocs, de ez jól hangzik, de semmi más.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19485
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2015.07.18. 22:07:23

Fecooo írta:Hát ha téged nem zavar egy quatar airways stadion, lelked rajta... engem személy szerint zavar, hogy mióta Laportát leváltották, olyan szinten megváltozott a klub, olyan szinten eltolódott a hangsúly a "pénzszerzés mindenáron" irányába, hogy az számomra gusztustalan... emellett a klub imidzse romokban, az utánpótlás szintén, és ha egy focicsapat szinte kizárólag a pénzre épít, nincs háttér, akkor gyorsabban összeomolhat, mintha lenne másik út...
Elfogadom ezt az álláspontot is, bár ehhez hozzájön, hogy Laporta féle "agymosás" meg a szép szavak miatt sokan a mai napig úgy gondolják, hogy jó meg rossz küzdelme (nem konkrétan te) és mi be voltunk állítva jónak. Ilyen pedig az én szememben nincs. Mindenki megpróbál megélni, ahogy tud és amíg a lehetőségek engedik. Úgy tudnám röviden megfogalmazni, hogy Laporta szavakban volt erős a mostaniak tettekben. Ne felejtsük el, hogy ő miket akart és kis szerencséje is volt akár Ronaldinho akár Guardiola esetében. Szurkoló volt egy elnöki székben, akinek ugyanúgy voltak szép eredményei, de itt nem szabad elfeledkezni dolgokról a vezetőséggel kapcsolatban, akár más klubokkal való viszony kapcsán, akár az indítvánnyal kapcsolatban. Lehet hozni ellenpélda kapcsán, hogy Neymar, transferban stb, ezek az én szememben nem belső problémák. Megoldandó ügyek, sőt piszkos ügyek, de nem belső ügyek. Az imidzs meg olyan dolog, hogy múltkor is mondtam, hogy van 1-2 cég a világon, aki elég sikeres, pedig vannak botrányaik. Mi pedig elvileg (azért írom ezt, mert ezen is lehet vitázni, hogy melyik cellába milyen szám kerül az excelben) világviszonylatban egy elég jó márka vagyunk. :D Eladott mezek, merchandising, markeing stb szempontból is léptünk előre. Ha annyira rossz lenne az imázs, meg nem működnének ezen tevékenységek, akkor nem jönnének be ezek a pénzek.

Én nem mondom, hogy én látom jól, vagy más rosszul, én ezt vonalat közelebbinek érzem. Célratörőbbnek és hidegvérűbbnek, mint a Laporta féle szentimentális oldalt. És még azt se mondom, hogy Bartomeu féle vezetésben vakon hiszek, mert alapból egy új impulzus szerintem jobb lett volna. Az értékrendemben ez a féle vezetés jobb. Valakinek nem, hát legyen.
Kép
Kép
Kép
Avatar
danianevem
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1700
Csatlakozott: 2008.07.05. 12:03:43
Tartózkodási hely: Bp/Eger

2015.07.18. 22:06:46

Erxy írta:...
A prezi alapján írtam, pontosabban valami ilyesmi számra emlékeztem. De az 288 volt nem 287. Én néztem el, mea culpa.
Erxy
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1368
Csatlakozott: 2012.03.31. 11:23:18

2015.07.18. 22:02:43

danianevem írta:
Erxy írta:287 millio eurorol egyebkent 328 milliora nott a klub adossaga.
csak mondom.
431-ről 328-ra. Miért Laporta utolsó előtti szezonját írtad?
nem azt irtam.
http://grup14.com/story/fc-barcelona-s- ... 015-season" target="_blank
de a klub altal felrakott prezin is megnezheted, ha gondolod.
Kép
Avatar
noname
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8245
Csatlakozott: 2006.03.19. 18:39:34
Tartózkodási hely: Margitta/Kolozsvár

2015.07.18. 21:52:03

A 600 millás költségvetés legalább gazdasági szempontból megnyugtató, de Laporta jobb lenne. Kiderül.

Az 5000-es mintára sokat nem érdemes adni, mert az is múlik h mikor csinálták. A legfiatalabb korosztály ugye Barto párti, mert ők ezt érték meg, az utána következő generáció Laporta párti, miközben az öregek megint Barto-pártiak.

A különböző korosztályok más-más időpontban szavaznak többet, így ez sokat befolyásolhat az exit-poll-on.
A Fifa egy szégyen
Válasz küldése