Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ok, elnézésedet kérem, ha erősen fogalmaztam. Értem, amit mondasz, el is fogadom.Normandia írta:Azért meg nem kell sértegetni a másikat mert nem ért veled egyet, vagy más a véleménye dolgokról.
Te ìrtad le korábban, had ne idézzem belőle azokat a mondatokat. Nehéz ám másképpen értelmezni, mint amit jelent. De, mint olvasva a fenti hozzászólásod, lehet ezt egyértelműbben is megtenni, sokkal érthetőbb és kevésbé félreérthető módon. Ettől függetlenül nem győztél meg Leo inteligencia szintjének mikéntjéről. Lehet, hogy igazad van én ezt nem tudom, bemondásra meg nem hiszem.jelwaz írta:Ez a szuperdedó. Kérdeztél valamit, válaszoltam.Mint mellékzönge leírtam, hogy nem túl intelligens. Amit lehet nem kellett volna érintenem, csak onnan jutott eszembe, hogy HA pénzért haknizott Gabonban, akkor az nem volt egy okos ötlet. Nagyon nem, és amúgy sem okosnak ismertem meg. Erre számonkérsz, hogy honnan tudom, hogy Messi nem intelligens. Leírtam (bár valóban nem túl konkrétan, de irányulhatott volna erre is a reakció), annyi jött rá, hogy sztereotip, szerinted minden focista bunkó, nem is értelmes vitázni hagyjuk abba. Erre írtam, hogy akkor tényleg nincs értelme leírnom a dolgokat, ha ennyit veszel le belőle.Normandia írta:Én is kérdezhetném, akkor minek válaszoltál?
Szerintem Alfával egész korrektül ledumáltuk a dolgot, te egy fikarcnyit nem tudtál előrelendíteni a velem megindított diskurzusodban. A második mondat a logikátlanság teteje. Nem azért nézek focimeccset, hogy újabb dolgokat tudjak meg a hidrogénfúzióról (hogy az atomfizikánál maradjunk). Vagy írtam olyat, hogy ez a Messi olyan hülye, hogy minek focizik? Legalább a csíráját látnám annak az értelmezésnek, amit írsz.Normandia írta:Pont az a bajom, hogy értelmezem amit ìrsz és úgy látom nem csak nekem van ezzel bajom. Nem is értem minek nézel meccset, ha ennyire rossz a véleményed, a " szegény focistákról"?
Lehet, hogy kritizálom a csapatom, lehet, hogy sokat is, de inkább ez, minthogy bambán vigyorogva bólogassak bármire, amit a klub csinál, mert az szent és sérthetetlen. Szeretem Messi játékát, nagyon jól játszik, ha lesz fiam és érdekli a foci és kérdez majd a csapatomról vagy, hogy az milyen volt, akkor tuti felhozom, és kismillió gólról, meccsről meg kupáról mesélhetek neki, de ennél semmi több. Igazából elég nehéz megállni, hogy felüljek ennek a madridos provokációnak.Normandia írta:De palesz, senki sem mondta, hogy atomfizikus, csupán azt kifogásoltul, hogy honnan tudja valaki, hogy inteligens, vagy nem. De szerintem is lépjünk túl ezen, mert olyan érzésem van ebben a diskurzusban, mintha a madrid fórumán lennék és nem a barcáén.
Nagyon hamar el kell kezdeni focizni ahhoz, hogy valaki olyan magas szinten nyomja, mint ezek a srácok. 18-19-20 évesen milliomossá válnak, topmodelleket huzogatnak és gyerekük van, Ferrarikkal járnak. Rohadt sokat dolgoznak, mert gyerekkoruktól tenyésztik őket kb. Persze, hogy háttérbe szorul a tanulás és kimaradnak rengeteg dologból. Ez Dél-Amerikában még hatványozódik, a szegénység-futball őrület-verseny kombinációjával. Személyes tapasztalat, hidd el, de erről nem akarok beszélni. Láttam Messit nem csak meccs után nyilatkozni, nem csak focimezben, nem csak sajtótájékoztatón. Nem mondott világi nagy baromságokat, de mint írtam is:Hát ennyit tudtam tenni, ha ez sem kielégítő válasz, innetől kezdve csak a mantrádat tudom mondani, hagyjuk is. Palesznek meg VEB-nek tök igaza van.jelwaz írta:Azt tudtam korábban is, hogy nem az intelligensebb focisták közül való (mondjuk olyan alig van szerintem)
Ez a szuperdedó. Kérdeztél valamit, válaszoltam.Mint mellékzönge leírtam, hogy nem túl intelligens. Amit lehet nem kellett volna érintenem, csak onnan jutott eszembe, hogy HA pénzért haknizott Gabonban, akkor az nem volt egy okos ötlet. Nagyon nem, és amúgy sem okosnak ismertem meg. Erre számonkérsz, hogy honnan tudom, hogy Messi nem intelligens. Leírtam (bár valóban nem túl konkrétan, de irányulhatott volna erre is a reakció), annyi jött rá, hogy sztereotip, szerinted minden focista bunkó, nem is értelmes vitázni hagyjuk abba. Erre írtam, hogy akkor tényleg nincs értelme leírnom a dolgokat, ha ennyit veszel le belőle.Normandia írta:Én is kérdezhetném, akkor minek válaszoltál?
Szerintem Alfával egész korrektül ledumáltuk a dolgot, te egy fikarcnyit nem tudtál előrelendíteni a velem megindított diskurzusodban. A második mondat a logikátlanság teteje. Nem azért nézek focimeccset, hogy újabb dolgokat tudjak meg a hidrogénfúzióról (hogy az atomfizikánál maradjunk). Vagy írtam olyat, hogy ez a Messi olyan hülye, hogy minek focizik? Legalább a csíráját látnám annak az értelmezésnek, amit írsz.Normandia írta:Pont az a bajom, hogy értelmezem amit ìrsz és úgy látom nem csak nekem van ezzel bajom. Nem is értem minek nézel meccset, ha ennyire rossz a véleményed, a " szegény focistákról"?
Lehet, hogy kritizálom a csapatom, lehet, hogy sokat is, de inkább ez, minthogy bambán vigyorogva bólogassak bármire, amit a klub csinál, mert az szent és sérthetetlen. Szeretem Messi játékát, nagyon jól játszik, ha lesz fiam és érdekli a foci és kérdez majd a csapatomról vagy, hogy az milyen volt, akkor tuti felhozom, és kismillió gólról, meccsről meg kupáról mesélhetek neki, de ennél semmi több. Igazából elég nehéz megállni, hogy felüljek ennek a madridos provokációnak.Normandia írta:De palesz, senki sem mondta, hogy atomfizikus, csupán azt kifogásoltul, hogy honnan tudja valaki, hogy inteligens, vagy nem. De szerintem is lépjünk túl ezen, mert olyan érzésem van ebben a diskurzusban, mintha a madrid fórumán lennék és nem a barcáén.
Hát ennyit tudtam tenni, ha ez sem kielégítő válasz, innetől kezdve csak a mantrádat tudom mondani, hagyjuk is. Palesznek meg VEB-nek tök igaza van.jelwaz írta:Azt tudtam korábban is, hogy nem az intelligensebb focisták közül való (mondjuk olyan alig van szerintem)
Xanyi a doktorival kezdte, onnan haladt lefelé.Normandia írta:Rossz vagy VEB, a Sanyi csak alapos.visca el barca írta:kicsit mintha túllihegnétek, nem kell ezt komolyan venni. nyilván egy MIT-re valószínűleg soha nem jutna be... de ott van pl. airxanyi, aki ugye messze a világ legjobbja, és 33 évesen, most érettségizett le
A MarcaToonst a Marcánál készítik, ami köztudottan Madrid párti lap. Iniesta pl az MT-ben (palesz77 írta:Senki nem mondta Leoról, hogy sík hülye, de a MarcaToonsban sem véletlen szerintem, hogy ilyen egyszerűnek van beállítva, még ha túlzó is kicsit - pont ez a lényege.ZBarca írta:Minden esetre Messi egy okos ember. A futballhoz nem kell túl intelligensnek lenni, viszont Leo kimagaslik a többi játékos közül passzaival, meglátásaival, helyzetfelimerésével. És erre senki se mondja, hogy nem kell zseninek lenni.
Rossz vagy VEB, a Sanyi csak alapos.visca el barca írta:kicsit mintha túllihegnétek, nem kell ezt komolyan venni. nyilván egy MIT-re valószínűleg soha nem jutna be... de ott van pl. airxanyi, aki ugye messze a világ legjobbja, és 33 évesen, most érettségizett le
De palesz, senki sem mondta, hogy atomfizikus, csupán azt kifogásoltul, hogy honnan tudja valaki, hogy inteligens, vagy nem. De szerintem is lépjünk túl ezen, mert olyan érzésem van ebben a diskurzusban, mintha a madrid fórumán lennék és nem a barcáén.palesz77 írta: De nem is értem ez miért zavar titeket, hogy a nyilatkozatok, meccsek közbeni megnyilvánulások alapján van, aki Messit nem tartja atomfizikusnak.
Dinho sem rendelkezett kisebb játékintelligenciával, de ne akarjátok már nekem bebeszélni, hogy Xavival egy szinten van szellemileg..ZBarca írta:Minden esetre Messi egy okos ember. A futballhoz nem kell túl intelligensnek lenni, viszont Leo kimagaslik a többi játékos közül passzaival, meglátásaival, helyzetfelimerésével. És erre senki se mondja, hogy nem kell zseninek lenni.
Én is kérdezhetném, akkor minek válaszoltál?jelwaz írta: Akkor minek válaszoltál?Majd megsajnálom mindjárt szegény focistákat, hogy általánosítás áldozatául estek. Lehetne erről beszélni értelmesen is, de nem vagy hajlandó vagy nem tudod értelmezni
Akkor minek válaszoltál?Normandia írta:Én rólad semmit sem itéltem meg. Egyszerűen kétségesnek tartom, hogy sztereotipiák alapján itéljünk meg bárkit. Legyen az Messi, vagy bárki más. Mi az, hogy a focisták sötétek? Nem is értem miről ìrsz?
Focista tehát paraszt, bunkó beszélni sem tud stb. Hát tudod, hagyjuk abba, ennek semmi értelme.
Deal, én is ezt gondolomAlfa írta:Én nem azt mondtam , hogy biztosan nem igaz csak annyit , hogy én már a folyamatos kamu hírek miatt elég nagy fenntartással kezelem az ehhez hasonló híreket. És nyilván ha tényleg kapott érte pénzt azt nem fogják elismerni de én bízok benne , hogy nem kapott érte. DE ha mégis akkor mint ahogy már írtam erősen megvetném érte Messit.
Ok, elfogadom, akkor úgy mondom, hogy ez a benyomásom róla.Alfa írta:Én még mindig azt mondom , hogy nem lehet 100%-osan megállapítani , hogy valaki mennyire sötét vagy sem anélkül , hogy nem ismernéd vagy nem beszélgettél volna el vele.
Bocs, de nem szeretem ezeket a te innen nem tudod megítélni a helyzetet szöveget (te onnan meg tudod ítélni rólam?). Egyrészről alapvetően nem kell bemutatni a focistákat, elég szomorú az a sötétség, ami ott uralkodik, amiről nem csak ők tehetnek, de attól még ők a sötétek. Ha meghallgatsz egy focistát nyilatkozni eredetiben, akkor is kiviláglik, hogy ha másnaptól az eszéből kellene élnie, akkor nagy baj lenne. Rengetegszer csak a sportkommentátoroknak, újságíróknak köszönhető, hogy értelme van annak, amit nyilatkoznak.jelwaz írta:
Tudom nagyon jól , hogy nem csak ott volt fent. Ezt csupán ezért írtam oda:jelwaz írta:Akkor melyik a jó, őszintén kérdezem. Nem csak 444-en volt fent a hír.
jelwaz írta:Miért Messinek nem lehet ronda tetoválása? Vagy az zavar, hogy ezzel foglalkoznak?MQuCsabi írta:Az meg, hogy a 444 leírja, vagy bármelyik szennylap/ oldal, hogy kié ez az ocsmány tetoválás, az már tényleg a legalja.
Én nem azt mondtam , hogy biztosan nem igaz csak annyit , hogy én már a folyamatos kamu hírek miatt elég nagy fenntartással kezelem az ehhez hasonló híreket. És nyilván ha tényleg kapott érte pénzt azt nem fogják elismerni de én bízok benne , hogy nem kapott érte. DE ha mégis akkor mint ahogy már írtam erősen megvetném érte Messit.jelwaz írta: Ki cáfolta? Hallottam én is, hogy a gaboni kormány:. Messi? Nyilván ha elfogad 3,5 milliót egy hakniért, akkor majd beismeri. Látom azt is, ahogy beírja az adóbevallásába. Nyilván a világ legjobb focistájának annyira hülye a menedzsere, hogy innentől a diktátorokkal közös selfieket fogja kiposztoltatni a facebookjára.
Tökéletesen egyetértek, biztos, hogy le akarják járatni bizonyos körök (nem konteonak szánom), de ugyanolyan butaság lenne ezzel felmenteni minden alól. Szokták mondani, hogy nem zörög a haraszt... És Gabonba nem photoshopolták. És mint fogalmaztam, ,,ha igaz", ,,remélem nem igaz", úgyhogy azt hiszem némi szkepticizmusnak hangot adtam.
Légyszi ne szidd az anyámat köszjelwaz írta:Kiszel Tündével se kell órákat beszélgetni, hogy leszűrd, hogy agyhalott. Nem erről a szintről beszélek amúgy, és nem is azt állítottam, hogy kirívóan sötét.
Akkor melyik a jó, őszintén kérdezem. Nem csak 444-en volt fent a hír.Alfa írta:A 444 Magyarország egyik ha nem a legminősíthetetlenebb """"hír oldala""""" . És még mielőtt valaki megjegyezné nem azért mert rosszat mertek íni Messiről.
Ki cáfolta? Hallottam én is, hogy a gaboni kormány:Alfa írta:Nekem bőven elég annyi , hogy sajtó értesülések szerint kapott 3.5 millát ( amit egyébként hivatalosan cáfoltak) . Messi az utóbbi időben indult pár lejárató kampány ( a feleségét csaló photoshoppolt képek, Arbeola megverése , hogy csak a legnagyobbakat említsem ) amelyek mind kamunak bizonyultak. Viszont ha esetleg tényleg igaz lenne akkor az egy gusztustalan dolog lenne Messitől.
Kiszel Tündével se kell órákat beszélgetni, hogy leszűrd, hogy agyhalott. Nem erről a szintről beszélek amúgy, és nem is azt állítottam, hogy kirívóan sötét.Alfa írta:Téged senki sem hülyézett le. Te viszont lehülyézted Messit amikor fogalmad sincs róla , hogy tényleg az vagy sem( ha esetleg beszélgettél vele hosszabb időt akkor szólj és visszavonom) . Aztán lehet , hogy tényleg elég sötét de ezt innen nem lehet megállapítani.
A 444 Magyarország egyik ha nem a legminősíthetetlenebb """"hír oldala""""" . És még mielőtt valaki megjegyezné nem azért mert rosszat mertek íni Messiről.jelwaz írta:Bocs, de nem szeretem ezeket a te innen nem tudod megítélni a helyzetet szöveget (te onnan meg tudod ítélni rólam?). Egyrészről alapvetően nem kell bemutatni a focistákat, elég szomorú az a sötétség, ami ott uralkodik, amiről nem csak ők tehetnek, de attól még ők a sötétek. Ha meghallgatsz egy focistát nyilatkozni eredetiben, akkor is kiviláglik, hogy ha másnaptól az eszéből kellene élnie, akkor nagy baj lenne. Rengetegszer csak a sportkommentátoroknak, újságíróknak köszönhető, hogy értelme van annak, amit nyilatkoznak.
Másrészről van hozzá egy kis hátterem, néha eljut hozzám egy-egy hír, amit nem kap fel a világsajtó, esetleg jobban tudom értelmezni az argentin lelkület (egész Dél-Amerikában az argentinokat utálják a legjobban, egyébként nem feltétlenül alaptalanul, persze általánosítani nem szépe, de...).
Harmadrészről meg nem leszek konzumidióta. Attól, hogy valaki jó focista, még nem lesz jó ember. Kisírok, amikor egy focistát a teljesítményéért példaképként emlegetnek meg minden szir-szaért "jézusi magasságokba" emelnek (emberileg is). Meghatódnak attól, hogy elárverezi a cipőjét és jótékony célra ajánlja fel a bevételt, ami röhejes, mert neki az nem áldozat. Jó, hogy megteszi, de ez a minimum. Egy csomó jótékonykodás csak marketing, a menedzser megmondja, hogy hát hawer, erre most jobb, ha rááldozod a pénzt. Aki meg ilyen keresettel adót csal mondjuk, na azt meg egyenesen a legaljának tartom (pl. Eto'o). A focisták rettenetesen túl vannak fizetve, akik el is hiszik, hogy ennyit is érnek (max. kereskedelmi szempontból), de sajnos már a szurkerek is elhiszik, hogy illatosabbat székel náluk.
Miért Messinek nem lehet ronda tetoválása? Vagy az zavar, hogy ezzel foglalkoznak?MQuCsabi írta:Az meg, hogy a 444 leírja, vagy bármelyik szennylap/ oldal, hogy kié ez az ocsmány tetoválás, az már tényleg a legalja.
Téged senki sem hülyézett le. Te viszont lehülyézted Messit amikor fogalmad sincs róla , hogy tényleg az vagy sem( ha esetleg beszélgettél vele hosszabb időt akkor szólj és visszavonomjelwaz írta:Bocs, de nem szeretem ezeket a te innen nem tudod megítélni a helyzetet szöveget (te onnan meg tudod ítélni rólam?).
Bocs, de nem szeretem ezeket a te innen nem tudod megítélni a helyzetet szöveget (te onnan meg tudod ítélni rólam?). Egyrészről alapvetően nem kell bemutatni a focistákat, elég szomorú az a sötétség, ami ott uralkodik, amiről nem csak ők tehetnek, de attól még ők a sötétek. Ha meghallgatsz egy focistát nyilatkozni eredetiben, akkor is kiviláglik, hogy ha másnaptól az eszéből kellene élnie, akkor nagy baj lenne. Rengetegszer csak a sportkommentátoroknak, újságíróknak köszönhető, hogy értelme van annak, amit nyilatkoznak.Normandia írta:Azért nem gondolom, hogy az inteligenciáját te innen, vagy onnan meg tudod itélni. Egy az ìrója szerint is állìtólagos hìrre nem feltétlenül kellene ugrani és az alapján ìtélkezni. Amit én megtudok itélni az a játékinteligenciája, abban viszont kevesebb inteligensebb játékost láttam.
Miért Messinek nem lehet ronda tetoválása? Vagy az zavar, hogy ezzel foglalkoznak?MQuCsabi írta:Az meg, hogy a 444 leírja, vagy bármelyik szennylap/ oldal, hogy kié ez az ocsmány tetoválás, az már tényleg a legalja.
Ez a ránézéses megállapìtás sem egy szerencsés megjegyzés, mert külső jegyek alapján történő megitélése bárkinek, vagy bárkiknek tudjuk hová vezethet. Ismerve téged az eddigi hozzászólásaidból, tisztában vagyok vele, hogy nem is ìgy érted. De hagyjuk is.palesz77 írta: Mondjuk azért szerintem elég ránézni, és látszik, hogy nem egy agysebész.. Ebbe semmi rossz nincs, van még egypár ilyen játékosunk, a lényeg ahogy te is írtad, hogy a játékintelligenciája magas. A többi nekünk nem sokat számít..
Mondjuk azért szerintem elég ránézni, és látszik, hogy nem egy agysebész.. Ebbe semmi rossz nincs, van még egypár ilyen játékosunk, a lényeg ahogy te is írtad, hogy a játékintelligenciája magas. A többi nekünk nem sokat számít..Normandia írta:Azért nem gondolom, hogy az inteligenciáját te innen, vagy onnan meg tudod itélni.
Azért nem gondolom, hogy az inteligenciáját te innen, vagy onnan meg tudod itélni. Egy az ìrója szerint is állìtólagos hìrre nem feltétlenül kellene ugrani és az alapján ìtélkezni. Amit én megtudok itélni az a játékinteligenciája, abban viszont kevesebb inteligensebb játékost láttam.jelwaz írta:Azt tudtam korábban is, hogy nem az intelligensebb focisták közül való (mondjuk olyan alig van szerintem), attól, hogy bunkó (öltözék), még nem fordul fel a gyomrom. Afelől sincs kétségem, hogy lövése se volt, hol van Gabon (szerintem még most sincs), de ha pénzért haknizgat olyan országokban, ahol az utolsó centet is 300 másik dologra kellene költeni, akkor ő se különb a dubajosoknál. UNICEF, ja bazzeg. Remélem nem igaz, de az, hogy a gaboni kormány letagadja, az nem sokat jelent, hogy Eto'o benne volt, az inkább csak erősíti a gyanút. Messi imidzse meg azért elég jól menedzselt, néha azért már nem tudom mit higgyek.
Mia szégyenletes?jelwaz írta:http://444.hu/2015/07/23/na-kinek-van-i ... etovalasa/
Ha ez igaz, akkor felfordult a gyomrom, semmibe nem nézem és szégyenletesnek tartom. Kezd összeomlani a Messi kép. Ja, nyilván nem tetkóról van szó.