Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Akartam is írni, imádtam amúgy a játékát és MAURO SILVA volt. A legendás Deporban tolta és szerintem egyszer sem lőtt gólt. Védekező középpályás volt, de az elsők között volt a b2b játékosok között. Nagyon jó kis focista volt és labdákat osztogatott, futott és szerelt kőkeményen.visca el barca írta:
egyszer Bobbal beszéltük már, hogy anno talán a deporban volt egy ilyen játékos, x ezer meccsen lőtt vagy két gólt és szegény lenyilatkozta, hogy azért nem örült egyiknek sem, mert fogalma sem volt, hogy kell a gólörömöt "csinálni"
Bob, ha erre jársz erősíts már meg ebben a sztoriban, mert nem ugrik be, hogy ki volt
Jól látod, az Arsenalban volt csapatkapitány, alkalmas rá. Persze itt sosem lesz az, sokan vannak előtte a sorban.Kash írta:Vermaelen-ben nekem az tetszik a leginkább, hogy emocionálisan (remélem jól írtam ) játszik, beleéli magát, és ha valami nem úgy jön ki, ahogy ő azt tervezte, tesz ellene, illetve igyekszik azt jól csinálni, nekem ez jön le róla az alapján, amit a pályán mutat...Sőt, annyira erős jellem, hogy akár kapitányként is eltudnám őt képzelni Persze tudom, és tudjuk mindannyian, hogy ehhez nem elég az erő jellem, legalábbis Barcelonában nem
Tegnap is a védelem sziklája volt, nagyon jól játszott, tudja hova kell mozogjon és azt is, hogy mikor, nem csak a védekezésnél, támadásoknál is egyaránt.
Masch a védelem vezére, nem ajánlom, hogy ki legyen rakva, tegnap így is brutál sok mentése volt.Feast4 írta: Ha ezt a szintet fogja hozni, akkor Mach és Pique is elgondolkozhat, hogy valamit dobni kell majd, mert ha teszem azt a 4 meccses eltiltás lejár és ezt végig hozza, akkor el kell gondlkozni rajta, hogy a fiú a kezdőben nem e lenne jobb.
Luchot is ő hozta ideMichaaBee írta:Amúgy szegény Zubit hogy kiutálta és elüldözte a közönség, aztán az utolsó igazolásai eléggé bejöttek '14-ben. Ter Stegen, Suárez, Bravo, Mathieu, Vermaelen, Rakitic.
Ha ezt a szintet fogja hozni, akkor Mach és Pique is elgondolkozhat, hogy valamit dobni kell majd, mert ha teszem azt a 4 meccses eltiltás lejár és ezt végig hozza, akkor el kell gondlkozni rajta, hogy a fiú a kezdőben nem e lenne jobb.LG írta:Egyet értek, szerintem is mennie kéne Bartrának. A legjobb esetben is 5. számú védő, ha itt marad, újabb évet pazarol el. De sajnos maradni fog, hisz alig van hátra az átigazolási időszakból, és nincsenek hírek arról, hogy távozna.palesz77 írta:Bartra helyében most dobbantanék, Verma 3. számú védőként olyan szintet hoz, ami sok helyen a kezdőhöz bőven elég lenne. Most előre se volt vele baj, és ami szintet letolt az utóbbi meccsekben.. Fuh, Piqué eltiltása nem hittem, hogy áldás lesz, de ha Vermaelen emiatt lesz "felfedezve", akkor megérte. Mondom, én Bartra párti vagyok, de jelenleg ezt megközelíteni sem tudja sajnos, nagyon nagy formában van a belga, ha ezt tudja tartani, akkor max az a kérdés, hogy kezdő legyen, vagy hogy csere..
Ami a belgát illeti, ne feledjük, az Arsenalban kifejezetten gólerős volt, főleg a brutális első szezonjában. Ahhoz képest, hogy az előző néhányan mennyit gúnyolódtak rajta (én nem tartoztam közéjük, bár én sem gondoltam volna, hogy még valaha ilyen teljesítményt hoz), úgy néz ki, komolyan lehet vele számolni.
Egyet értek, szerintem is mennie kéne Bartrának. A legjobb esetben is 5. számú védő, ha itt marad, újabb évet pazarol el. De sajnos maradni fog, hisz alig van hátra az átigazolási időszakból, és nincsenek hírek arról, hogy távozna.palesz77 írta:Bartra helyében most dobbantanék, Verma 3. számú védőként olyan szintet hoz, ami sok helyen a kezdőhöz bőven elég lenne. Most előre se volt vele baj, és ami szintet letolt az utóbbi meccsekben.. Fuh, Piqué eltiltása nem hittem, hogy áldás lesz, de ha Vermaelen emiatt lesz "felfedezve", akkor megérte. Mondom, én Bartra párti vagyok, de jelenleg ezt megközelíteni sem tudja sajnos, nagyon nagy formában van a belga, ha ezt tudja tartani, akkor max az a kérdés, hogy kezdő legyen, vagy hogy csere..
Drigo írta:A védelmében azért: Azt nem tartom kizártnak, hogy ez valamennyire edzői döntés volt, mert ha Bravo-nál volt a labda, Alba meg SR húzódott fel/ki szélsőnek Pique jobbra, Busi lépett vissza balra, Vermaelen-nek meg nem maradt más választása, mint középen maradni. Kíváncsi leszek, ez a következő meccseken mennyire lesz jellemző, mint ahogy a többi újítása LE-nek.
Szerintem meg pont nem indokolt ez a hurráhangulat. Legalábbis egyelőre. Pont azért, amit ki is emeltem. Bartra például tavaly nem egy kiváló meccset játszott, vissza is lehet olvasni, hogy egyértelműen harmadik számúként beszélt róla szinte mindenki, sőt Puyol utódnak is volt említve egy-egy meccs után. (még a Kapitány is így beszélt róla, ami nem eelhanyagolható szempont) Méghozzá nem is alibi meccseknél. Most meg menjen el kölcsönbe vagy legyen 5. számú.noname írta: Azért az a 90% passzpontosság nem rossz. Továbbá sose volt jellemző h mindkét védőnk nagy passzmester legyen. Mascherano is ritka pocsék volt ebben, de belejött. Szerintem igenis indokolt a hurráhangulat. 2 teljesen lesajnált játékosunk játszotta élete meccsét(Vermaelen esetében azért voltak jobbak is, de az rég volt). Mindketten megmutatták h van bennük potenciál. Nem elég ez egyelőre?
Én se voltam biztos benne h Vermaelen tud még ilyen szinten játszani, most bebizonyította h igen. Egy csúcsformában játszó Vermaelen pedig a világ top5 középső védőjébe tartozik.
Az előszezon során nem mutatott sokat, de hibái már akkor se voltak(ellenben Bartrának, aki hibát hibára halmoz). Vermaelen első pár meccsén inkább az érződött h óvatos, fél ütközni. Ellenben most ő volt az egyetlen, aki Adurizt fejpárbajban megverte. Azért az nem rossz.
Ez főleg annak fényében fontos h Bartra nem azt bizonyítja h helye van a kezdőben, hanem az ellenkezőjét...kb minden meccsen.
A másik az SR. Eddig pont az volt a gond h barátságos meccseken jó volt, de hivatalos meccseken töketlen. Most a legjobb emberünk volt támadásban. Az ő esetében is indokolt a hurráhangulat, hiszen épp most bizonyította be, hogy képes arra, amire eddig nem szolgált bizonyítékkal.
Nem mondom h év végére SR lesz a jobbhátvéd, Vermaelen meg a kezdő kv. De két olyan játékos, aki eddig REMÉNYTELEN volt, most igazolta h komolyan számolni kell velük. Ráadásul mindketten olyan posztokon játszanak, ahol most szűken vagyunk.
És a példa kedvéért: Milito annak idején kihagyott 13 hónapot, de amikor visszatért a legjobb védőnk volt. Benne se bízott a fene se, de bejátszotta magát a kezdőbe.
FourFourTwo-n megnéztem, 83 passza volt, ebből 75 jó. A 75 jóból kereken 60 ment a Bravo-Masch-Alba triónak, akik a mellette álló játékosok, ergo 23 "nagyobb" passzból 8-at rontott, az ha jól számolom 66% Amúgy én is elégedett voltam vele, nélküle sanszos, hogy nem lett volna 0 kapott gól, de ez a 90%-os passzpontosság elég csalóka. Maschnál nem tudom mennyi a rontott passz előre fele, de ő egész biztos, hogy sokkal több hosszú labdát játszik meg pontosan, mint Verma, és ez igaz Piquére is, és a lesajnált Bartrára is.noname írta:Szóval nem kellett nagy dolgokat csinálni és vaktában passzol?
Egy kis stat:
http://www.whoscored.com/Players/10209/
Azért az a 90% passzpontosság nem rossz.