Neymar

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
raffa
Barça B

2015.09.27. 11:49:46

Akkor ezek szerint csak én láttam úgy hogy a pár szép megoldása mellett rengeteg hibával játszik, és közel sincs a tavalyi formájához?! :?
És sajnos megmondtam előre, ha ő lövi a 11-est akkor marad a 2:0....
kanty
Llegenda del Barça

2015.09.26. 19:05:48

Messi kiesésével remélem ő fog majd szabadabban játszani - kb. mint a válogatottban. Mert ő képes leginkább a védelmek megbontására. Az argentin kiválásával pedig ez a tulajdonság igencsak hiánycikk lett.
A mai játéka nekem is tetszett, persze leszámítva a kihagyott tizenegyest. A második gól tőle indult, de még emellett is volt 2-3 jó megindulása. Ettől függetlenül - leszámítva a büntetőt - a gólja meglehetett volna, ha kicsit jobban koncetrál.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.09.26. 18:13:41

Na, ma például ma jobban tetszett a játéka. Agilisabb volt, ment sokszor lendületből. Most meg persze a helyzetek meg a tizi maradt ki. :D Most fel kell kötnie a gatyát, amíg Messi nem játszhat.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
Messias2
Director del Fútbol

2015.09.26. 18:09:35

P.Kluivert9 írta: Akkor kinek szabad??mesélj még!!Lélektani dolog!!!lehet te vagy en berugnank 10/10et!!!nem lehet tudni!!
Mondjuk Suarez jobb megoldás lenne. Legaláb addig, amíg Messi sérült.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
kristop
Entrenador del Barça

2015.09.26. 18:05:21

pont úgy néz ki, mint még anno a santosban, és pont úgy játszott, mint anno a santosban. pengés megoldások, kihagyott helyzetek és kihagyott büntető.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
P.Kluivert9
Barça B

2015.09.26. 17:30:39

Messias2 írta:
P.Kluivert9 írta:Rúgja ő!!!
Szerintem senki se mondta, h rúgja ő. Neki , és Messinek se szabadna lőnie a tiziket.
Akkor kinek szabad??mesélj még!!Lélektani dolog!!!lehet te vagy en berugnank 10/10et!!!nem lehet tudni!!
Messias2
Director del Fútbol

2015.09.26. 17:29:19

P.Kluivert9 írta:Rúgja ő!!!
Szerintem senki se mondta, h rúgja ő. Neki , és Messinek se szabadna lőnie a tiziket.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
P.Kluivert9
Barça B

2015.09.26. 17:25:08

Rúgja ő!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.26. 16:02:58

Legyen vidámabb dolog is, ez a sittes fizimiska nagyon adja. :D Remélem ez pl annak az előjele, hogy innentől "gyilkos" lesz a pályán.

Kép
Kép
Kép
Kép
barca0000
Jugador del Barça

2015.09.26. 16:00:09

Kovbal88 írta:Ronaldhinho (R10/R80) óta a bal oldalt Neymaron kívül még egy évig Henry tudta megoldani, meg néha még Iniesta. Ez másnak nem sikerült, aki ezt nem látja és értékelni, az nem tudom miért néz focimeccset!
Jó oké,csak az a gond hogy Ronaldinho óta egészen Neymarig nem is volt igazi baloldali támadó a csapatba ! Azért Ibra vagy Villa nem igazán volt balszélső mint Neymar ,ha a brazil is vérbeli 9-es lenne Ő is lehet hogy szenvedne a szélen.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2015.09.26. 15:18:04

Ronaldhinho (R10/R80) óta a bal oldalt Neymaron kívül még egy évig Henry tudta megoldani, meg néha még Iniesta. Ez másnak nem sikerült, aki ezt nem látja és értékelni, az nem tudom miért néz focimeccset!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.26. 15:11:22

kanty írta:Ez a videó 5 percben összefoglalja, ami kb. "minden" hónapban feljön ebben a topicban. :lol:
Akkor én gondolom az ősz tudós fejű emberke vagyok ebben a videóban. :D Mondjuk röviden összefoglalva valóban van ebben igazság. Mindig is azt mondtam, hogy a legfontosabb a csapat együttes mozgása és tökéletesre való törekvése mintsem az egyéni megoldások. A videó aranyos, de az én oldalamra is van nem egy példa, hogy kifizetődő és főleg a mai modern futballban, ahol mindent mérnek és rengeteget fejlődött a játék sebessége és a játékosok képzettsége elengedhetetlen a jó rendszer. Én ebben hiszek, és nem a kockáztatásban.
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2015.09.26. 14:51:14

Ez a videó 5 percben összefoglalja, ami kb. "minden" hónapban feljön ebben a topicban. :lol:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.26. 14:41:33

csababarca írta:Szerintem télen egy Pedro-Neymar csere érik.
Jól kitolnánk a cselzivel legalább, mi meg kapnánk egy sokkal hasznosabb embert a brazilnál!
Nem értem miért kellett ezt kihozni ebből. :D A brazil sok gólt termelt és tehetségesebb mint Pedro, vannak dolgai viszont, amiket ha elhagyna akkor hasznosabb lehetne.

@palesz így értem, bár ha megnézed a videót, akkor Pedro 1:54-nél kicsiben szintén 3 embert vesz ki a játékból. A másik meg olyan, hogy én jobban szeretem a csapat összhangot mint az egyéni szabadságot. :D
Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.09.26. 14:33:56

Bob_Marley írta:@palesz77 nem gondolom, hogy leegyszerűsítve látom. Neymar a kapufa előtt felállt védelemmel szemben volt?
Akkor nem, de most szimplán balfallosz voltam csak, mert a másik szitura gondoltam. :D A szabados tényleg nem felállt volt, ott "szimplán" átrobogott az ellenfélen, mielőtt azok lereagálhatták volna, hogy fel kell állni, direkt bennem is volt, hogy ne azt írjam, mert akkor jogos lesz amit most írtál, erre tessék.. :lol: Na de a másikra gondoltam alapból, ott jobban tömörülnek, Neymar mégis pazar megoldásokkal hozza végül helyzetbe Messit. Ezekre értettem, hogy Neymar a próbálkozásaival hasznosabb, mint Pedro a próbálkozásaival. Az az Atletico elleni lövése az elmúlt év legszebb jelenete volt tőle szerintem, az videók nélkül is megmaradt bennem, olyan szép volt, csak sajna nem sok ilyet lehetett látni tőle. Inkább ez volt rá jellemző, ami ha nagyon nem megy a csapatnak, nem túl célravezető, mert ha becsődöl az alap koncepció, akkor annak a folyamatos erőltetésével vajmi kevés esély van az áttörésre, olyankor kell valaki, aki a vállára veszi a csapatot, és akár egyéni megoldásokkal is, de elbillenti a mérleget. Pedro erre nem képes, Neymar igen, láthattuk már többször. Persze fel lehet hozni a Sevilla elleni gólt, de érted mit mondok szerintem..
Bob_Marley írta:Azt elismerem, hogy tényleg másképp látjuk olykor a dolgokat. Ennek egy oka van szerintem, hogy teljesen mást keresünk ebben a játékban. Én játék elemekben gondolkozok, te meg egyéni akciókban. Mozgás és passz ez alapból ha támadásról beszélünk akkor pl a Cruyff féle játék alapja. És én is így gondolkozok. Pontosság, s belefektetett munka elengedhetetlen. Ezt múltkor jól írtad, hogy valóban én ezerszer inkább azt mondom, hogy Rakitic pl ne lövöldözzön befelé csínybe labdákat, mert többet ér a pontosság és együttes mozgás.
Ezzel meg nem egészen értek egyet, mert én a kettő közti középúton vagyok inkább szerintem, pl a 2008-as Spanyol válogatott, vagy a 08/09-es Pep team sem az egyéni villanásokra épített, tudatos játék volt alapból ott is, csak közben nagyobb "alkotói szabadsággal" - legalábbis úgy rémlik, de az idő lehet megszépíti az emlékeket.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.09.26. 14:31:44

Szerintem télen egy Pedro-Neymar csere érik.
Jól kitolnánk a cselzivel legalább, mi meg kapnánk egy sokkal hasznosabb embert a brazilnál!
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.26. 14:13:56

Chino írta:Nem tudom ki állítja, hogy már Messi vagy Cr szintjén van. Mert azt veszem ki az írásaidból hogy téged az idegesít és azon vagy fenn akadva, hogy az előbbieknél jobbnak tartják, és csak az arca nagy, nem akar dolgozni. tovább fejlődni, megelégszik azzal amilyen helyzetben most van.
Erre szerintem rácáfolt. Szezonról szezonra többet mutatott. Amikor megkérdezték tőle, hogy hogyan jelemmezné az első szezonját azt mondta, tanulás, a második a csapattal sikerült csücsra jutni, a harmadik pedig jobbnak lenni és megvédeni a címeket a társakkal. Nem hiszem, hogy ez ez arra mutatna, hogy jóllakott lenne.
Nem lehet mondani, hogy nem fejlődött. Az idei szezonból még nem nem lehet igazán következtetéseket levonni, de eddig felfelé ível a teljesítménye. és amikor Messi kiesett 22 évesen hátára tudta venni a csapatot, ami megmutatja, hogy fejben is ott tud lenni. A válogatottról nem is beszélve.
Erről szó sem volt, hogy ez zavar. Lejjebb leírtam, hogy nekem a játékával vannak olykor gondjaim. Nem tudom más szóval leírni minthogy letisztult, célratörő, hatékony, gyilkos. Válassz. :D Nem ugrabugra hanem maximális koncentráció és fegyelem.

@palesz77 nem gondolom, hogy leegyszerűsítve látom. Neymar a kapufa előtt felállt védelemmel szemben volt? Fedezte, szabadot kapott 2 Celta játékos reklamált, rögtön kiesett a játékból a szerepük. Megindult Neymar a védekező középpályás későn reagált és a belső védőt meg kipasszolta. Vitte negyven métert úgy hogy közben gyakorlatilag 1 párharcot kellett egy passzal megoldani. Ez nálam minden volt csak nem felállt védelem. Pedro-s videóban pl rögtön az Atletico ellen a lövőcsel és majd lövés na az felállt védelem volt, igaz nem vitte 40 métert, de két játékost vett ki a játékból. Ha olyan megindulásról van szó mint Neymaré, olyan is volt a videóban.
Azt elismerem, hogy tényleg másképp látjuk olykor a dolgokat. Ennek egy oka van szerintem, hogy teljesen mást keresünk ebben a játékban. Én játék elemekben gondolkozok, te meg egyéni akciókban. Mozgás és passz ez alapból ha támadásról beszélünk akkor pl a Cruyff féle játék alapja. És én is így gondolkozok. Pontosság, s belefektetett munka elengedhetetlen. Ezt múltkor jól írtad, hogy valóban én ezerszer inkább azt mondom, hogy Rakitic pl ne lövöldözzön befelé csínybe labdákat, mert többet ér a pontosság és együttes mozgás.

Koke-nak meg remekül tudja fedezni a labdát, s mellette ugyanúgy betudja tenni nagyon jó ütemben a lasztikat. Külsővel, 40 méteres indításokkal, rövid passzal. Láttam tőle már nem egy meccset (és tudom hogy te is) és képes betenni úgy a labdát mint a linkelt jelenet. És tette is már be.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2015.09.26. 13:37:18

Bob_Marley írta:palesz77 ne túlozzunk már, hogy soha nem csinált...:D Itt van videó, tele van megindulásokkal:
https://www.youtube.com/watch?v=pT2yeV4VCkw
Ezen nem veszünk össze, de egy olyan nem volt ezek közt, ahol egy szinte teljesen felállt védelemmel szemben nekiment 3-4-5 embernek, és sikeresen túljut rajtuk - ne adj isten még helyzetet is teremt. 1-1 emberen átfut sebességből, vagy forgolódik egy sort, de olyan megindulásai nincsenek, mint pl a kapufa előtti amit linkeltem. Ezeket a támadó dolgokat nagyon máshogy látjuk, én már rájöttem a Verratti vs Koke témánál, amikor azt mondtad, hogy a spanyoltól is lehet ilyeneket várni. Ezt nem rosszindulatból mondom, csak szerintem kicsit "egyszerűsítve" látod ezeket a dolgokat, attól még, hogy az alaptulajdonságai Pedronak is meglennének ahhoz, hogy megbontson egy védelmet, a tehetsége nincs meg hozzá, Neymarnak meg igen. És ez is sokat számít, nem csak a befektetett munka - ami nélkül mit sem ér a tehetség, ez tiszta sor nekem is.
Bob_Marley írta:Középutat megtaláltuk, rengeteget kell fejlődjön, ez teljesen igaz is és sokkal közelebb is áll a valósághoz mintsem ő elit szinten lenne.
Ez meg így igaz, bár már most is ott liheg Messiék nyakán, de rajta kívül elég sokan vannak így azért. Viszont annak ellenére, hogy fejlődnie kell még, a jelenlegi kínálatban nem sok hasonlóan jó játékos van a posztján. De ő jobb lehet náluk, ha nem elégszik meg ennyivel, ahhoz meg kell az akarat és a fejlődés.
Chino
Llegenda del Barça

2015.09.26. 13:26:30

Nem tudom ki állítja, hogy már Messi vagy Cr szintjén van. Mert azt veszem ki az írásaidból hogy téged az idegesít és azon vagy fenn akadva, hogy az előbbieknél jobbnak tartják, és csak az arca nagy, nem akar dolgozni. tovább fejlődni, megelégszik azzal amilyen helyzetben most van.
Erre szerintem rácáfolt. Szezonról szezonra többet mutatott. Amikor megkérdezték tőle, hogy hogyan jelemmezné az első szezonját azt mondta, tanulás, a második a csapattal sikerült csücsra jutni, a harmadik pedig jobbnak lenni és megvédeni a címeket a társakkal. Nem hiszem, hogy ez ez arra mutatna, hogy jóllakott lenne.
Nem lehet mondani, hogy nem fejlődött. Az idei szezonból még nem nem lehet igazán következtetéseket levonni, de eddig felfelé ível a teljesítménye. és amikor Messi kiesett 22 évesen hátára tudta venni a csapatot, ami megmutatja, hogy fejben is ott tud lenni. A válogatottról nem is beszélve.
Forca Barca!!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.26. 12:22:25

Mondjuk szerintem ez azért van, mert amikor Neymar akar, akkor ilyen és ilyen akciók is születnek belőle, Pedro meg ilyen megindulásokat csúcsformában sem csinált nálunk soha. Egy félig felpörgött Neymar sokkal veszélyesebb támadásban, mint egy maxon daráló Pedro, bár gondolom ezzel nem értesz egyet. :D
palesz77 ne túlozzunk már, hogy soha nem csinált...:D Itt van videó, tele van megindulásokkal:
https://www.youtube.com/watch?v=pT2yeV4VCkw

Viszont sokkal öncélúbb Neymarnál sokszor, bár mintha ez mostanság eltűnt volna, de rengeteg támadás akadt már fent azon, hogy a passz helyett ő magának kereste a lövőhelyzetet, vagy hogy félpályán passz helyett cselezni próbált - konkrétan gólokat is kaptunk ilyenből. Szóval annak ellenére, hogy gyorsabban cselez, és hatékonyabban - nem nehéz, lévén a mai kor legjobban cselező játékosáról beszélünk -, nála is sokszor észre lehetett már venni azt, hogy túlzásba esik..
És én ezt nem is vitatom, hozzáteszem pont emiatt nem is Messi a kedvenc játékosom. És meg is szoktam jegyezni mikor belevezeti az emberbe mikor már régen passzolhatna.

Középutat megtaláltuk, rengeteget kell fejlődjön, ez teljesen igaz is és sokkal közelebb is áll a valósághoz mintsem ő elit szinten lenne.
Kép
Kép
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2015.09.26. 09:37:53

palesz77 írta: Látom tényleg csak írsz, és nem olvasol, az oldal közepén ott van ez a cikk már.. :mrgreen:
Igen, utána láttam, de már nem akartam levenni, hadd lássák a hasonlóan lusták is. :mrgreen:
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
palesz77

2015.09.26. 09:19:57

Bob_Marley írta:Azért ha már Pedro fel lett hozva, nála sokszor megemlítetted, hogy hiába akar az kevés (úgy emlékszem te írtál ilyet). Ha Neymar akar akkor azzal meg kitűnik. :D
Mondjuk szerintem ez azért van, mert amikor Neymar akar, akkor ilyen és ilyen akciók is születnek belőle, Pedro meg ilyen megindulásokat csúcsformában sem csinált nálunk soha. Egy félig felpörgött Neymar sokkal veszélyesebb támadásban, mint egy maxon daráló Pedro, bár gondolom ezzel nem értesz egyet. :D
Bob_Marley írta:Messi meg nem azért nincs kiemelve mert ő Messi hanem mert ő nem áll a labda felett "fél órát" és egyszerűen, gyorsan megoldja a helyzeteket. Messi sokkal jobban cselez mint Neymar.
Viszont sokkal öncélúbb Neymarnál sokszor, bár mintha ez mostanság eltűnt volna, de rengeteg támadás akadt már fent azon, hogy a passz helyett ő magának kereste a lövőhelyzetet, vagy hogy félpályán passz helyett cselezni próbált - konkrétan gólokat is kaptunk ilyenből. Szóval annak ellenére, hogy gyorsabban cselez, és hatékonyabban - nem nehéz, lévén a mai kor legjobban cselező játékosáról beszélünk -, nála is sokszor észre lehetett már venni azt, hogy túlzásba esik..
mahitoo írta:Palesz, nagyon sok mindenben egyetértünk. :) Ebben pont nem. De nézz a sorok közé. Nekem annyi a vágyam, hogy ez a kölyök végre az legyen, aminek sok Barca drukker, meg a sajtó látja. Reális Aranylabda esélyesnek. Mert most nem az.
Azért ez már máshogy hangzik, mint hogy jelenleg egy Larssonnal többre mennénk.. :) Ebben én is igazat adok, fejlődnie kell még bőven, de amíg itt van neki Messi példaként, kétlem, hogy megülne a babérjain. Pedig Leo itt lesz még előtte jó darabig, ha így is bekényelmesedik, akkor meg mentálisan nem elég a magas szintű focihoz. De reméljük ilyen gond nem lesz vele.
Chino írta: Suarez például kétszer annyit fetreng még sincs feleannyira sem megtalálva, mint Neymar.
Cseszegetem én eleget emiatt mások helyett is.. :mrgreen:
Látom tényleg csak írsz, és nem olvasol, az oldal közepén ott van ez a cikk már.. :mrgreen:
hank1ee
Director del Fútbol

2015.09.26. 08:25:01

mahitoo írta:Srácok, úgy írogattok, mintha utálnám, vagy rossznak tartanám, vagy azt akarnám, hogy adjuk el. :D Leírtam a véleményem, és tartom is magam hozzá. Fejlődjön.
Ne haragudj, de én nem is olvastam a hozzászólásod. :mrgreen: (fórum skill, avagy mire való a fórumozás ugye...)

szerk.: Közben elolvastam, egyet is értek ezzel is.

Eközben: http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... at-2440203" target="_blank

Legalább ebben már utolérte Messit. :lol:
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

mahitoo
Entrenador del Barça

2015.09.26. 08:18:20

Srácok, úgy írogattok, mintha utálnám, vagy rossznak tartanám, vagy azt akarnám, hogy adjuk el. :D Leírtam a véleményem, és tartom is magam hozzá. Fejlődjön.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
hank1ee
Director del Fútbol

2015.09.26. 07:46:45

Abszolút úgy gondolom én is, ahogy Leon írja, pozitívumot, negatívumot egyaránt. Viszont többet kell mutatni, úgyhogy jó lenne, ha emberesen összekapná magát ő is, és a csapat is. Nagyobb koncentráció, több munka... És jön is a jobb játék.

Válasz küldése