Entourage of Liverpool player Coutinho (23) is aware of Barcelona's interest. They'd prefer him to join next summer, not in January. [sport]
Sport tovább fűzi a szálakat..
MR. TROMORT777 írta:Én sehogysem látom a jelenlegi rendszerben a helyét.
Én úgy tudom elképzelni, ahogy Iscot játszatta Carlo a Realban. A spanyol is Coutinhoéhoz hasonló poszton játszott a Málagában, a stílusuk is hasonló, és fekszik neki a 4-3-3-ban a középpályás poszt. Coutinho nagyon jó szemmel rendelkezik a játékhoz, érzésem szerint összességében hasznosabb is tudna lenni, ha egy Iniéhez hasonló poszton játszana - nem mostani, pár évvel ezelőtti -, és nem a kaput kéne folyamatosan támadnia. Pont azért, amit lejjebb írtál is..
MR. TROMORT777 írta:Illetve fél éves stat, de elég sokatmondó:
16.75 kapura lövésenként szerez gólt. Azt megelőző szezonban pedig ez a szám 18.8 volt. Példaként: Oscar - 11,3 Eriksen - 9.3 Hazard - 6.4
Láthatóan nem a góllövés a fő erőssége, ennek ellenére a Poolban neki kéne a hátára vennie a csapatot, ezért is puffogtat annyit. Csak hát nem egy gólzsák a srác, szezononként max 10-15 gól van benne szerintem okosan használva - és egy jó csapatban -, ennek ellenére javarészt inkább támadót játszik, mint középpályást. Amúgy a stat még azért is csalóka, mert a lövései 2/3-a 16-oson kívülről jön, nem csoda, ha nem akad be annyi - plusz a kapufákkal sincs sok szerencséje, idén már lőtt 3-at.
MR. TROMORT777 írta:A játékunk nem az ilyen fajta kp-k felé tendál, szóval főleg nem látom a helyét. Zseniális dolgokra képes, de közben meg el tud tűnni félidőkre.
Ezekkel meg egyetértek, de az első részben nem vagyok biztos, hogy így lesz továbbra is. Vagy ha igen, akkor szép lassan megyünk a saját sírunk felé..

Az utóbbi időszak rávilágított, hogy az MSN hiányában a középpálya nem tud hozzátenni szinte semmit a meccsek eldöntéséhez, nem vagyok benne biztos, hogy emiatt Lucho nem tervezget kisebb változásokat. Bár ez igazából tavaly is látszódott már, de Rafinha beépítésével lehet elindultunk volna egy másik irányba - Arda leigazolása is erre enged következtetni. Abban meg már lenne helye Coutinhonak, még ha meg is kéne zabolázni hozzá. De például Ini is meg szokta mutatni, hogy az ő stílusával is lehet komoly meccset játszani ezen a poszton, a közvéleménnyel ellentétben szerintem idén igenis sokszor a legjobbak között volt, a Málaga ellen már-már a régi önmagát mutatta, csak hát az idő is megkoptatta közben. De az biztos, hogy ilyen stílussal is lehet jól játszani nálunk, csak meg kell okosan találni az egyensúlyt a védekezés és a támadásbam fellépések közt - ami a brazilnak nem biztos, hogy menne, taktikailag nem annyira érett még szerintem.
Abban viszont egyetértek, amit ismét lejjebb írtál, hogy nem egy ilyen stílusú játékos lenne a prioritás jelen pillanatban.
MR. TROMORT777 írta:Sokkal több jobb opció van akik talán kevésbé kreatívak de képesek összefogni egy egész kp-t. Barcában jelenleg jobban feküdne erre a posztra egy Veratti, Koke, vagy éppen Pogba talán.
Azt viszont nem hiszem, hogy az erősítés lenne nekünk, ha egy olyan embert hozunk, aki inkább "csak" összetartani tudná a középpályát, kéne valami plusz is mellé, mert erre Rakitic is itt van, hogy pontosan passzoljon, és ütközzön sokat, mégsem elég ennyi - a középpáylás védekezés idei tragikumát most hagyom, tavaly láthattuk, hogy tudja ezt a mostani keret jól is, ez idén eddig az edző sara szerintem, hogy nem működünk jól ebben sem. Nálam Koke ezért esne ki, Verratti meg ezért lenne tökéletes választás
- Bob is coming.

Erre a feladatra lenne még alkalmas Gündogan is szerintem, talán még jobb is lenne jelenleg, mint Verratti, bár inkább egy szint nálam a kettő. Pogba meg erre képtelen, idén meg is mutatta a Juvéban ezt már többször is, mellé kellenek a támaszok, hogy villogni tudjon, ő nem tud az lenni. Aztán ahogy Bob írta, az EB lehet komoly mérföldkő lesz ilyen szempontból a karrierjében, de szerintem ő nem lenne képes egybefogni egy Barca középpályát.
Nem mintha Coutinho erre képes lenne, de őneki meg más erényei vannak, amiket tudnánk használni szerintem - ha érik még kicsit fejben -, a franciánál viszont ezt sem érzem annyira. Őt még mindig csak hátrébb tudnám elképzelni, tegnap direkt néztem a Juve meccset kicsit.. Csinált 3 nagyon jó megoldást, na mondom, lehet mégis totál vakon voltam vele kapcsolatban.. Aztán jött utána 2 vagy 3 szitu, ahol rárontottak intenzívebben, úgy adta el az összesnél a labdát, hogy öröm volt nézni. Nem tudom ki írta még anno itt, hogy egész fürge a csávó, hát nem tudom, lehet én vagyok vak, de van egy alap tempója, ami kicsit lötyögősnek tűnik, ennek ellenére sokszor minden erőlködés nélkül tisztára tudja magát játszani - Yaya volt hasonló, lassúnak tűnt, de mindig megoldotta -, viszont amikor előrébb kéne alkotnia több ember gyűrűjében, na ott kerül porszemcse a gépezetbe. És lévén ő ott szeret inkább játszani, így elég gázos a szitu.. Legalábbis a mi rendszerünkben, egy Cityben még mindig tartom, hogy istenkirály lehetne - a helyében oda is mennék.
Na de elkanyarodtam, meg elég csapongó lett, röviden összegezve Coutinhot.. Helyet tudnánk neki csinálni szerintem, ő is bele tudna tanulni a kicsit más feladatkörébe, de jelenleg nem rá lenne szükségünk én amondó vagyok. Egy Gündogan-Verratti típusú középpályás kéne most télen - vagy ha csak nyáron veszünk, akkor a prioritás közülük valaki lenne nálam -, aztán utánuk jöhetne a brazil. De annak meg értelme nem lenne jelenleg sok, Arda, Rafinha és Halilovic miatt. Ennek ellenére valamiért örülnék neki, mert hatalmas tehetségnek tartom, és szeretem a játékát, csak egyáltalán nem tartom logikusnak most a leigazolását. Elég hosszú lett, nagyon belelendültem, pedig így is kivágtam elég sok részt, azért remélem valaki végigolvassa..