az, hogy az utolsó rész az imdb-n 5.7 pont a sorozat 8.4-es átlagához képest mindent elmond a befejezésről. értem én h vmi nagyot akartak durrantani, de ez... ehh... sztem ember nem volt a földön (a pontozás jól mutatja), aki annak szurkolt h ők ketten összejöjjenek. épp ezért volt sokakban csalódás a végén, nem pedig valami nagy extázis.
mondjuk ha úgy nézzük, a forgatókönyvesek jól csinálták a dolgukat, mert végül is tednek valóra vált az álma: asszony+gyerekek, viszont azzal, hogy azonnal ki is nyírták a nejét, összejöhetett robinnal, akire kisebb-nagyobb szakításokkal 9 évadon keresztül hajtott (a végén a gyerekei is megmondják, hogy ez a történet valójában nem is az anyjukról, hanem robin néniről szólt)
szóval így lényegében a forgatókönyvesek mindenféle nézői igény kielégíthettek: azét is aki az igazi megtalálását várta (mint ahogy arra folyamatosan utaltak h be fog következni), meg azét is aki annak szurkolt, hogy valahogy mégiscsak jöjjön össze robinnal (és azért valljuk be, ezt máshogy nem lehetett a 9 évnyi felvezetés után megvalósítani, csak az asszonyka halálával)
szóval értem én az egésznek a sluszpoénját, csak nem szeretem (és mint a pontozás mutatja, ezzel valószínűleg nem voltam egyedül)
simán be lehetett volna fejezni az egészet egy szolíd, báros jelenettel (pl. mikor marshall mondja a mögöttük lévő gyerekeknek, hogy tudják-e mennyi minden történ itt) és ennyi, mindenki happy. marshall legfelsőbb bíró lesz, lilyvel 3 gyerek, ted él vígan az asszonykájával (kicsit-mézes-mázos, mesébe illő nőt találtak neki, de nagyon passzoltak, örültem neki), jönnek a gyerekekés és pont. robint meg barneyt is együtt lehetett volna tartani, ha már összehozták őket, de itt még a válás egy vállalható forduló volt. ha viszont elváltak, ennyi kellett volna: robin karrierista lett és hogy ne szakadjon ki a társaságból marad NYC-ben és nem utazgat tovább, barney meg marad agglegény és rá sem "erőszakolják" rá a görcsös változást egy nagyjából 30 mp alatt lerendezett történettel. olyan igénytelen összecsapott lett a vége h az vmi elképesztő.
egyébként nagy kedvenc volt a sorozat, én szinte végig élveztem, sőt a sokak által szidott 9. évad meg szerintem kifejezetten üdítő volt a gyenge 7. és 8. évadhoz képest, ahol már láthatóan nagyon szenvedtek a történetírók...az első 4 (5?) évad zseniális volt, aztán ahogy marshall meg lily elkezdtek költözködni ide-oda és picit szétesett a brigád, onnantól azért egy erős lejtmenetbe kezdett az egész.
a karakterek jók voltak de, azért erősen látszott h barney meg ted viszi az egészet a hátán: barney a poénnel, ted meg az érzelmi résszel. nekem marshall+lily picit sótlan volt, robin meg unszimpatikus, egoista, érzelmi nulla. akkor ásta el magát végleg nálam, mikor összejött a pszichológus csávóval, barney meg noraval volt, majd lefeküdtek egymással, aztán megbeszélték, hogy mindenki szakít a párjával és újra összejönnek, aztán robin mégiscsak otthagyta a s*arban barneyt. a sorozat leggusztustalanabb része volt. ami dühít, hogy robin abszolút nem érdemelte meg tedet. végig karrierre vágyott, férj és gyerekmentes életre, bőven lenyelhető lett volna a végén ha egyedül marad, hisz mindig is ez volt az álma
egyébként sokan hasonlítják akarva-akaratlanul a jóbarátokhoz az egészet, de ez vhogy mégis csak másabb volt. ott csak a vígjáték volt a középpontban, az egész sorozat adhoc jellegű volt, se fő irányvonal, se semmi, csak jöttek a "történet nélküli" részek egymás után. a hymim-nek viszont nagyon jót tett, hogy az egésznek jól láthatóan volt egy célja és szép lassan haladtak afelé, ráadásul a vicces jeleneteken túl, azért bőven volt benne "dráma" meg "érzelgős" rész/jelent is (jóbarátokból ez hiányzott marhára)
nah, jól kiírtam magamból mindent

ha egyszer nyerek a lottón összehozok egy barney stinson + charlie harper páros alkotta sorozatot

a legnagyobb lenne a földön