Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Szerintem onnantól kezdve, hogy nem dokumentumfilmről beszélünk, valamilyen szinten minden történelmi film fikció, mert hozzáírnak, kitalálnak hozzá szereplőket stb..Tim írta:A fő gond ott van szerintem hogy nem lehet objektíven történelmi filmet készíteni. Valahogy mindig megjelenne a rendező,író egyéni véleménye,ráadásul ha minél régebbi eseményt,korszakot akarnánk megjeleníteni azt látnánk hogy egyszerűen nincs hiteles,megbízható forrásanyagunk. Szóval nem egyszerű,az biztos
Nem kell feltétlenül szőrösnek lennie.kanty írta:A versek jöhetnek, a többit elnézem Neked. Így több száz kilométeres távolságból nem igazán zavar, hogy a szőrös felsőtestek dobbantják meg a szívedet.
Van ilyen.sjay írta:Hát ebből se dumálod már ki magad.
A múltkor én pl. azért voltam (a kommentelő szavaival élve) érzelmi nyomorék, mert azt írtam egy cikkben, hogy kockázatos ma musical-filmeket a mozikba küldeni.Tim írta:
Tudom én,hogy a blogokon kommentelők egy külön "állatfaj"![]()
Tudom én,hogy a blogokon kommentelők egy külön "állatfaj"sjd írta:Ugyan már, ez még az átlagos index-címlap termés alatt van bőven. Én is kaptam, de a kollégák is kaptak már durvábbat, szép lista van már belőlük.Tim írta:Hmm..hmm.. Úgy látom danialves urat hazai pályán támadják:
"hat igen, van aki nem erti a tortenelmi es a kosztumos film kozotti kulonbseget. Igaz, attol meg blogolhat. "![]()
Egyébként ez az, amit tökéletesen kifejtettem a posztban, hogy nem lehet egy objektív határvonalat húzni a történelmi hűség és a fikció közé.
De ha gondolod, együtt összerakhatjuk, mettől kezdve történelmi egy film és mettől kezdve fikció.
Ha pl. a karakterek kitaláltak, de a környezet teljesen valós?
Esetleg a karakterek, és a környezet is valós, de egy-két szereplő vagy történés kicsit át van írva? (Igazából most nagyon nem tudok olyan filmet mondani, ahol egyetlen apróság se lett volna megváltoztatva.) De akkor már mondjuk meg, hogy mennyi lehet átírva...
Na és akkor mondjuk hova rakod a Tróját a kettő közül, ami megint egy új kategóriát nyit azzal, hogy gyakorlatilag semmilyen hiteles (értsd: nem Iliász) forrásunk nincs hozzá.
Baromi hülye vita és Shutter meg a te a érvelésed egy nagy baromság. Valóban nem teszi olvashatatlanná a kommentet, az értelmezhetőséget sem rontja, pusztán annyiról van szó, hogy borzasztó igénytelen. Ennyi erővel megjelenhetsz egy esküvőn fekete melegítőben és fehér pólóban. Márpedig ne is haragudj, de hogyan várod el, hogy igénytelen emberek (és most nem azt mondom, hogy a való életben is, de itt ilyen a kép) véleményére bárki is adjon. Vagy mit ér, ha szintén igénytelen ember ért veled egyet? Főleg Shutter, aki meg a melegbe hajló srácokat és a szőrtelenítést védi, hogy az igényesség. Ez áligényesség, akkor tessék mindenben igényesnek lenni.ferninho írta:...
KanTY!kanty írta:GT!
Olvass és értelmezz. Nem arról van szó, hogy ha valaki Elton, akkor azt vallja be, hanem arról, hogy az ellenfél játékosairól állítsuk ugyanezt.
Azonban köszönöm a magam és az egész közösség nevében, hogy ilyen őszinte voltál. Megtisztelő! Bölcsész vagy és még "más" is, nem lesz egyszerű az élet, de lehetsz még költő. A költő plusz meleg párosra buknak a csajok, kár hogy ők számodra nem célcsoport.
...nem lenne.persze valamikor én se bírom ki, de ha minden egyes adandó alkalommal beírnék tegyük fel a Barca vs Real topikba, mert sztem hülyeség az adott felhasználó véleménye, akkor már lenne vagy 3000 kommentem...
akkor ne fogadd el, csak ezt ne nyilvánítsd ki mindig pls...Megint le tudom írni, hogy az elvvel van a gond, én ezt nem tudom elfogadni, hogy valaki lustaságból, hanyagságból, vagy éppen rossz szokásból elkezd kisbetűzni.
Csak addig jutottam el hogy "Augusztusi hullócsillagok"Ezt csak úgy tartom elképzelhetőnek, ha nem is kerestél róla. Beírtam a google-be hogy csillaghullás augusztus 2013, és kapásból az első cikkben ott van egy lista az idei csillaghullások időpontjáról. Ez alapján a Perseidák maximuma idén 12.-én lesz. De:
"Mivel a meteorraj meglehetősen kiszámíthatatlanul viselkedik, érdemes lehet 10/11-én és 12/13-án éjszaka is kifeküdni egy kicsit az ég alá, nehogy lemaradjunk a fő attrakcióról."
Nekem egy 2009-es csillaghullásról nagyon szép emlékeim vannak. Kint voltam a barátnőméknél Vaján, ott kifeküdtünk az udvarra és néztük a Perseidákat.
A másik óriási élmény az azt megelőző évről, 2008-ról maradt meg. Erdőbényén voltunk a családdal, és az erdő szélén lévő nyaraló udvaráról néztük a meteorzáport. És itt a záport szinte szó szerint kell érteni. Ilyen látványos és sűrű csillaghullást még életemben nem láttam. Némelyik meteor olyan hosszú csóvát húzott maga után, hogy el se hittem. És ilyenből volt legalább 10-15. Emellett persze nagyon fényesek voltak. Egészen elképesztő élmény volt. Remélem idén is hasonlóban lesz részünk
Ezt csak úgy tartom elképzelhetőnek, ha nem is kerestél róla. Beírtam a google-be hogy csillaghullás augusztus 2013, és kapásból az első cikkben ott van egy lista az idei csillaghullások időpontjáról. Ez alapján a Perseidák maximuma idén 12.-én lesz. De:Kash írta:Hagyuk már ezt a helyesirási mizériát...Inkább valaki mondja meg nekem, hogy augusztusban mikorra várhatóak a hullócsillagok.![]()
Minden év augusztusában van 1 nap amikor nagyobb mennyiségű csillag (meteor, üstökös) éri el a föld légkörét, és kezd el zuhanni (ezt nevezik hullócsillagoknak.)
Nem találtam róla cikket.
Így van elrontottam, s javítok is majd rajta. A lényeg nem ez volt, a miből mi lesz dolog, a már csak azért is hozzáállás, a lustaság stb. Ha találsz hibát írd meg, én ebben egyáltalán nem látok semmi kivetnivalót amúgy.Sanama írta:
Ja és: fel tudom tenni. nem?
mert akkor baromira olvashatatlan, és áttekinthetetlen lesz az iromáynod, azért.Ismét feltudom tenni a kérdést, akkor én bárki más, miért ne írhatna folyamat egybe, miért ne írhatna 600 féle betűtípussal?
Gondolom ezt helyesen írni nem elég "alapvető" neked.Bob_Marley írta: feltudom tenni
De ez egy borzasztó rossz szokás, s ilyennel nem lehet elintézni, hogy így szoktam meg.shutterisland írta:megszokásnak mondanám, az msn-es és chat-es korszakból, na meg a fb miatt rászoktam arra, hogy mindent kicsivel, azt kész.Egyszerű megszokás?
nyilván nem amiatt a 10 mp miatt, amivel több lenne egy hsz megírása, ha figyelnék erre is, hanem szimplán azért, mert nekem így is tökéletes.
főleg úgy, hogy mint írtad, és talán írta más is, így is érthető, hiszen tagoltan írok.
Ugyan már, ez még az átlagos index-címlap termés alatt van bőven. Én is kaptam, de a kollégák is kaptak már durvábbat, szép lista van már belőlük.Tim írta:Hmm..hmm.. Úgy látom danialves urat hazai pályán támadják:
"hat igen, van aki nem erti a tortenelmi es a kosztumos film kozotti kulonbseget. Igaz, attol meg blogolhat. "