Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én is a kanadait tudom leginkább elképzelni itt, már ami a reális opciókat illeti. Ha sikerül beilleszkedni és megtalálja a helyét, akár több évre meglehet a posztra a kezdőjátékosunk. Releváns konkurenciája nincs, még legrosszabb esetben is egy szezonon keresztül van előtte stabilan egy kezdő, addig pedig legalább tud akklimatizálódni, felvenni a ritmust.gránit írta: ↑2025.03.12. 20:42:00Számára is ideális választás lenne a Barcelona. A kezdő center kiöregedőben van, övé lehetne a jövő, és végre nyerhetne trófeákat. A többi top csapatnál a csatárok eléggé be vannak betonozva, egy Bayernbe vagy Madridba, de még egy Atletibe is kockázatos lenne igazolnia, ha a posztját nézzük. A Barcelonában viszont övé lehetne a pálya.
Közben egy 17 éves amerikai gyerek, Julian Hall is rajta van a listánkon, de vele úgy vagyok, mint Roque-val. Még nem bizonyított semmit, 15 MLS-meccsen van 2 gólja. Inkább már bizonyított nagyágyút kellene igazolnunk, mint zsákbamacskákat. David szórta a gólokat ebben a BL-kiírásban, a bajnokságban is jól termel. Mindenesetre ez a gyerek is rajta van a radarunkon.
https://www.transfermarkt.com/julian-ha ... 172/page/1
https://tribuna.com/en/news/2025-02-09- ... placement/
Számára is ideális választás lenne a Barcelona. A kezdő center kiöregedőben van, övé lehetne a jövő, és végre nyerhetne trófeákat. A többi top csapatnál a csatárok eléggé be vannak betonozva, egy Bayernbe vagy Madridba, de még egy Atletibe is kockázatos lenne igazolnia, ha a posztját nézzük. A Barcelonában viszont övé lehetne a pálya.
Nagyon durva lenne, ha ezt megcsinálnák. Egészen döbbenetes lenne. Én a nem-hosszabbításra, szerződéskifuttatásra és könny nélküli búcsúra szavaznék, amit egy gigantikus afterparty követne.
Ez kissé ellentmondásosnak tűnik. Garcia gyakran vkp, Cubarsí-t szinte soha nem pihenteti, de mindenhol rotál, ahol tud?
EG-t túlnyomó részben nem hátvédként használta, de hiába volt csak 3 egészséges védőnk mindig bőven elég volt. Cubarsít viszont például szinte soha nem pihenteti, alig van elmaradva játékperccel Koundétól.gránit írta: ↑2025.03.04. 09:43:00Mindig rotált ott, amikor csak tehette, amikor nem csak két embere állt rendelkezésre. Garcia a bajnokságban mindössze 3 meccsen nem jutott szóhoz, amikor egészséges volt. A BL-ben mindössze egyetlen meccsen nem jutott szóhoz, amikor egészséges volt. Mindig is bízott Garciában, és mindig is rotált a hátvédsorban, amikor csak tehette.
A hátvédsorban például fontosnak tartja a rotációt. Más posztokon egyáltalán nem, pedig azokon a posztokon is vannak legalább olyan jó embereink, mint Garcia. Yamalt szerintem már csakazértsem hozza le, hogy végigvigye az igazát. Elkezdték az újságírók Yamal miatt citálni, ő megmondta, hogy a sztároknak játszaniuk kell, most már akkor sem hozza le, ha a meccs végén az ellenfél dühből rugdalja össze-vissza.
Mindig rotált ott, amikor csak tehette, amikor nem csak két embere állt rendelkezésre. Garcia a bajnokságban mindössze 3 meccsen nem jutott szóhoz, amikor egészséges volt. A BL-ben mindössze egyetlen meccsen nem jutott szóhoz, amikor egészséges volt. Mindig is bízott Garciában, és mindig is rotált a hátvédsorban, amikor csak tehette.
Beáll Ferran, beáll Fermín, beáll Torre, és lövik a gólokat, ahogy eddig. Fun fact: ez a három játékos 20 gólt szerzett eddig ebben a szezonban 2532 játékperc alatt, Raphinha és Yamal összesen 35-öt 6036 játékperc alatt.
Szélsőt nézegettünk télen is, el is hoztuk volna Rashfordot, csak hát nem volt rá anyagilag esélyünk.
Igazából nem mákja van vele, mert tett azért, hogy ez így alakuljon, nem a szerencse műve. Ő igazolta le, neki köszönhetjük. Amúgy szerintem is kimásztunk egy gödörből, és ebben Laportának azért nagyon nagy érdemei vannak. 2021 környékén bőven voltak olyan vélemények, hogy itt tíz évig nem lesz semmi. Ahhoz képest most újra ott vagyunk a nemzetközi élmezőnyben, és a pályán semmi nem elérhetetlen a számunkra. A baj azzal van, amire Pique is kitért a nyilatkozatában, több mint egymilliárd eurós adósságunk van, ebből is ki kell lábalnunk valahogy.
Teljesen mindegy, mit dicsértem Fortot, a lényeg, hogy ő nem bízik benne. Most hagyjuk, hogy ez jogos, vagy nem jogos, nem rakja be. (Még így is többször kezdett Fort, mint Rapha helyett bárki!)gránit írta: ↑2025.03.03. 23:31:47Koundé-t sem rotálja, pedig nagyon dicsérted Fortot. Akkor most mégsem akkora májer ez a Fort, ha az alternatíva hiánya miatt nem rotál Flick?
Szerintem nem az alternatíva hiánya miatt nem rotál, megvannak az alternatíváink. Fermín és Torre is nagyon jól játszanak, mégsem kapnak sok lehetőséget, Torre szinte semmit, pedig ha játszik, magas szinten teszi. Szerintem ennek nincs köze az alternatívákhoz, Flick egyszerűen padlógázzal végig fogja nyomni a szezont ugyanazokkal a játékosokkal. Engem ez nem lep meg, a kosárlabdában is minden meccsen kezdenek a sztárok, pedig ott jóval több meccset játszanak. Van, aki 82 meccset egy alapszakaszban. Meg is mondta Flick, a sztároknak játszaniuk kell. Megvannak az alternatíváink, de nem használjuk őket, és nem azért, mert gyengék lennének. Flick egyszerűen nem rotál különösebb ok nélkül. Ha lenne még x játékosunk, akkor is ugyanazok kezdenének. Valle például egész jól helytáll az olasz bajnokságban is, aztán simán el lett küldve. Ugyanazzal a néhány arccal fogja végigtolni a szezont, szerintem akkor is ezt csinálná, ha minden posztra kapna plusz egy embert. A középhátvédeket meg a mélységi középpályásokat rotálja rendszeresen.
Koundé-t sem rotálja, pedig nagyon dicsérted Fortot. Akkor most mégsem akkora májer ez a Fort, ha az alternatíva hiánya miatt nem rotál Flick?
Hát, azért az nagyon nem normális, hogy valaki gyakorlatilag szó szerint sosincs kirotálva. Felteszem, nem kezdené végig 5 hónapon keresztül az összes meccset, ha lenne normális alternatívája. Yamal ugyanez, csak még rosszabb, mert ott még a profil is más, olyan profilból aztán pláne nincs még egy. Ha lenne oda rendes alternatíva, néha ki lennének rotálva, függetlenül attól, hogy ők lennének a gálakezdők. Egy olyan játékos kell, akit tényleg be mer rakni Flick kezdőként, legalább ilyen Valladolidok ellen. De inkább kettő. Mint ahogy minden top csapatban van két játékos ugyanarra a posztra, 2-2 szélső általában, nekünk van kettő, az nem megoldás, hogy majd egy középpályás beáll oda. Persze, meg lehet csinálni, csak láttuk, mi lett a vége, majdnem a bajnokságunkba került.
Ezek szerint a kh már egy túltelített poszt, mert ott van még de Jong és Sergi Dominguez. Sőt talán az utóbbi kettő jobb is a belső védő pozícióban, mint Ferminék szélsőként.
Mi az összefüggés?
Olyan sokan vagyunk rá, hogy szeptember 30 óta minden egyes meccsen Raphinha kezdett. Jobbszél ugyanez, Yamal 1 alkalommal nem kezdett, amikor egészséges volt, amikor meg nem, ki is derült, miért kéne tartalék. Nincs egyik posztra sem cserénk. Olyan, akiben Flick bízik legalábbis.