Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
http://eur-lex.europa.eu/hu/index.htmTiTiHenry írta:Egy beadandohoz keresek anyagot.
Tud valaki olyan honlapot ahol fennt vannak az aktualis EU-s torvenyek,szabalyozasok a drogokkal kapcsolatban?
Drogturizmusrol irok es ahhoz kene.
Elore is koszi
Csak ezt találtam, de legalább itt van 1-2 ország.:TiTiHenry írta:Egy beadandohoz keresek anyagot.
Tud valaki olyan honlapot ahol fennt vannak az aktualis EU-s torvenyek,szabalyozasok a drogokkal kapcsolatban?
Drogturizmusrol irok es ahhoz kene.
Elore is koszi
én ugy tanultam, hogy az utolsó mindig hosszú:)ElBartimaeus írta:Az utolsó ütem kb mindegy, hogy milyen lenne a sor közepén, lehet hosszúnak mondani mindenféle rossz érzés nélkül, úh ez nem probléma sztem.bence-barca írta:Tényleg 6 ütemesek ezt rendesen elnéztem![]()
De akkor sem jók mert az utsónak kéne hosszú-hosszúnak lenni, de mind2nél hosszú-rövid vanLegalábbis én így tanultam.
Az utolsó ütem kb mindegy, hogy milyen lenne a sor közepén, lehet hosszúnak mondani mindenféle rossz érzés nélkül, úh ez nem probléma sztem.bence-barca írta:Tényleg 6 ütemesek ezt rendesen elnéztem![]()
De akkor sem jók mert az utsónak kéne hosszú-hosszúnak lenni, de mind2nél hosszú-rövid van
Akk te nem tanultad meg, mert ezek 6 ütemesekbence-barca írta: Köszi a segítséget, de sajnos ezek nem hexameterek :/ A hexameter a 6 ütemes ezek meg csak 5 ütemesek ezek szerint nem tanultad meg...
De azért köszi, ha pazaroltad erre az idődet![]()
Megcsináltam a másikat is így már nem kell segíteni
Köszi a segítséget, de sajnos ezek nem hexameterek :/ A hexameter a 6 ütemes ezek meg csak 5 ütemesek ezek szerint nem tanultad meg...thierryhenry írta:Mi is most tanuljuk ezeket.bence-barca írta:...
Gépjárművezető igazolványok kiadása.
Kérek tíz deka kolbászt és ugyanannyi szalámit.
Mi is most tanuljuk ezeket.bence-barca írta:Egy nagy kérésem lenne:
Holnapra kell írnunk 2 sor hexametert, nem kell összefüggőnek lennie. Az egyiket már megírtam, de most megyek edzésre hamarosan, úgyhogy este kéne összedobnom, de ha valaki írna egyet akkor azt nagyon megköszönném! Google-n is kerestem, de ott elég művésziek voltak, én meg nem erről vagyok híres...
(ha úgy döntöttél megírod, lécci kerüld a csúnya és sértő szavakat...)
Ezt mondhattam vna én isMessidona10 írta:Kikaptam ma az első emelt faktos matekdogámat és ötös lettTök jó
Hát, lehet igazad van. Meg én alapvetően elég reálos beállítottságú vagyok, nem választanám nyilván egyiket sem. Ezért fura talán nekem külön a töri is fura... vagy inkább borzasztóKalap1988 írta:Miért fura az angol+töri? A történelem fakttal nagyon sok helyre lehet menni, millió a választási lehetőség, a nyelv pedig mindig és mindenhová kell, ha pedig konkrétan a történelemmel akar foglalkozni ( ez töri szakosként mondom), akkor meg főleg kell nyelv. Nem egy és nem két szemináriumon kérdezik az első órán, hogy milyen nyelven olvasol. és már jön is az olvasnivalóNem baj, ha az ember edzésben van, nekem is vért és verejtéket igényelt anno, hogy két év nulla angolozás után elfelejtve a nyelvet sok tekintetben (pedig középfokom van+ felső szóbeli) le kellett fordítanom, vagyis csak elolvasnom és értelmeznem (tehát nem írásban fordítani) egy 100 oldalas részét egy történelmi szakkönyvnek. Ne tudd meg milyen úgy fordítani, ha két soronként kis túlzással szótárazni kell
Két év alatt felejt az ember, na meg egy szakszöveg szókincsben sem bevásárlólista
Angol meg töri fakt? Hmm érdekes így együtt a kettő nekem. Én matek meg fizika faktra járok. Fizika nem gyengeCartmanBarca írta: Hát akkor üdv évfolyamtársak !
Angol + töri fakttal együtt van heti 33 órám nekem is. A legrosszabb az, hogy úgy van megoldva hétfőként a törifakt, hogy van 5 órám, utána kettő lyukas és 8., 9. fakt. Mivel nem egy nagyvárosba járok suliba, hanem egy kis lyukba (Heves EJK) ezért az időmet se nagyon tudom hol eltölteni. Arról nem is beszélve, hogy kumma hosszú így a napom, mivel bejárós vagyok és 6 kor kelek. Fél öt, öt körül végzek így és ráadásul még a buszra is várhatok egy csomót.