Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
messideco
Presidente del Barça

2010.11.23. 15:15:46

Ha tudtam segíteni ezzel, kitöltöttem :wink: Majd számolj be az eredményről.
Kép
"And my heart will leave you never."
riboo
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2010.11.23. 14:54:31

(Ide is beszúrom... remélem a mélyen tisztelt moderátorok nem átkoznak ki! :oops: )

Szépjónapot!

Sokat segítenétek, amennyiben kitöltitek nekem ezt a 10 kérdésből álló kérdőívet. Nyílván teljesen érdektelen lesz, mivel a vegytisztítással kapcsolatos... lényeg, hogy nagyjából reális válaszok szülessenek. Töltheti papa, mama, házikedvenc...
... kétperc az egész, és adsz esélyt vele egy legalább kettes házidolgozatnak!

http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/387006096/1/756817134/

Köszönettel: riboo
Több, mint egy klubb...
daffy
Madridista

2010.11.16. 20:40:59

nekem van egy jó kis "fegyverem" az egyetemistáknak. sok tantárgy anyaga fent van itt
mathplayer szükséges hozzá. akit érdekel,írjon privátot és segítek
jelwaz
Entrenador del Barça

2010.11.16. 15:37:28

TiTiHenry írta:Egy beadandohoz keresek anyagot.
Tud valaki olyan honlapot ahol fennt vannak az aktualis EU-s torvenyek,szabalyozasok a drogokkal kapcsolatban?
Drogturizmusrol irok es ahhoz kene.

Elore is koszi :)
http://eur-lex.europa.eu/hu/index.htm
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2010.11.16. 14:58:55

TiTiHenry írta:Egy beadandohoz keresek anyagot.
Tud valaki olyan honlapot ahol fennt vannak az aktualis EU-s torvenyek,szabalyozasok a drogokkal kapcsolatban?

Csak ezt találtam, de legalább itt van 1-2 ország.:
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kfea/0/12521/3
Kép
TiTiHenry
Jugador del Barça

2010.11.15. 21:41:04

Egy beadandohoz keresek anyagot.

VargaAron
Jugador d'estrella

2010.11.08. 17:36:35

Ma lehetett megnézni az előrehozott éretségiket :D
MATEK: 92%, eslő rész elég nehéz volt, ott lett 7 hibám sajnos, a másodikban 1 pontot vontak le. Elég nehéz volt az első rész, nemtom h néztétek e, de a májusit 30 perc alatt megcsináltam hibátlanra... De sebaj, örülök ennek a 92%nak ^^
ANGOL: 91,5%, (107 pont a 117ből), levél-olvasás-nyelvtan 1-1-1 pont minusz, magnónál 7... Pedig gyakorlásnál mindig az ment a legjobban xD 93%ra felhúzhatom, örülnék neki nagyon.
Szal májusra maradt matek emelt, töri és magyar :D röhögni fogok a többieken akik 5 tárgyból vizsgáznak :D
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.10.24. 23:15:52

(Bocs, hogy ide is berakom, csak épp azért, mert az off olyan sűrűn látogatott lekerülhet gyorsan a mélyére, ezért berakom is, nehogy elvesszen.)

Hatalmas segítséget szeretnék kérni olyantól, akinek ez nem megterhelő, mert olyan perfect spanyolból. :D Fogalmazást kéne írnom spanyolul az elmúlt péntekre.

A kérésem az lenne, hogy fordítsa le valaki spanyolra, ne túl bonyolult szerkezetekkel, akár 1-1 szándékos hibával.

Egyelőre ennyit fordítottam le:

Me qustaría, y no me gustaría escolar el extranjero también. Hay muchas lugares que me quiro, pero uno de los más países buenos para estudiar es Hungría. Pero si tuviera que viajar, iría a Espana, o Inglaterra, o Polónia.

Azért nagyon hálás lennék, ha a többit lefordítaná nékem valaki:

Azért ebbe a 3 országba mennék, mert jó emlékeim vannak róluk. A spanyolok életstílusa nagyon tetszik, úgy gondolom nagyon jól érezném ott magamat és ez a legfontosabb. Angliát a nyelv miatt választanám, bár az egész ország nagyon tetszett, amikor ott jártam. Lengyelország meg hasonló Magyarországhoz, de jobb az időjárás és kedvesebbek az emberek.
Külföldön tanulni azért jó, mert könnyen megtanulod a nyelvet. Természetesen először nehéz lenne az idegen nyelv miatt, de később nem ez lenne a legnagyobb probléma. Honvágyam lenne, meg nem látnám minden nap a családtagjaimat és a régi barátaimat. De lenne lehetőségem új ismerősöket szerezni. Ez lenne az egészben a legjobb, megismerni a másik országot és a kultúráját, meg beszélni a nyelvet, amit ők beszélnek.
De itthon magas szintű az oktatás, ezért nem hiszem, hogy valaha is külföldön fogok azért tanulni, hogy jobb tudásom legyen a tárgyból. Ezért szinte biztos, hogy itthon fogok tanulni egyetemen is.

Előre is nagyon köszönöm a segítséget.
thierryhenry
Jugador del Barça

2010.10.16. 16:00:50

ElBartimaeus írta:
bence-barca írta:Tényleg 6 ütemesek ezt rendesen elnéztem :oops:
De akkor sem jók mert az utsónak kéne hosszú-hosszúnak lenni, de mind2nél hosszú-rövid van :)
Az utolsó ütem kb mindegy, hogy milyen lenne a sor közepén, lehet hosszúnak mondani mindenféle rossz érzés nélkül, úh ez nem probléma sztem. :) Legalábbis én így tanultam.
én ugy tanultam, hogy az utolsó mindig hosszú:)
Tyson16
Barça C

2010.10.16. 15:55:29

Valaki segítsen!
Hétfőre kell összeállítanom egy 4-5 perces bemutatót Bajorországból. Meg van a szöveg csak az a baj hogy német órára kell és a hétvégén nem vagyok itthon hogy megcsináljam. Ha esetleg valaki jó németből és van egy kis szabadideje nagyon megköszönném a segítségét.
"Messi, Xavi és Iniesta hihetetlen dolgokra képesek a labdával...Még Play Station-on is lehetetlen megállítani őket"-Zidane
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.10.13. 14:48:54

bence-barca írta:Tényleg 6 ütemesek ezt rendesen elnéztem :oops:
De akkor sem jók mert az utsónak kéne hosszú-hosszúnak lenni, de mind2nél hosszú-rövid van :)
Az utolsó ütem kb mindegy, hogy milyen lenne a sor közepén, lehet hosszúnak mondani mindenféle rossz érzés nélkül, úh ez nem probléma sztem. :) Legalábbis én így tanultam.
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.10.13. 14:22:09

Tényleg 6 ütemesek ezt rendesen elnéztem :oops:
sjd
Llegenda del Barça

2010.10.12. 21:18:19

bence-barca írta: Köszi a segítséget, de sajnos ezek nem hexameterek :/ A hexameter a 6 ütemes ezek meg csak 5 ütemesek ezek szerint nem tanultad meg... :D
De azért köszi, ha pazaroltad erre az idődet :)
Megcsináltam a másikat is így már nem kell segíteni :)
Akk te nem tanultad meg, mert ezek 6 ütemesek :wink:
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.10.12. 21:10:39

thierryhenry írta:
bence-barca írta:...
Mi is most tanuljuk ezeket.

Gépjárművezető igazolványok kiadása.

Kérek tíz deka kolbászt és ugyanannyi szalámit.
Köszi a segítséget, de sajnos ezek nem hexameterek :/ A hexameter a 6 ütemes ezek meg csak 5 ütemesek ezek szerint nem tanultad meg... :D
De azért köszi, ha pazaroltad erre az idődet :)
Megcsináltam a másikat is így már nem kell segíteni :)
thierryhenry
Jugador del Barça

2010.10.12. 15:42:51

bence-barca írta:Egy nagy kérésem lenne:
Holnapra kell írnunk 2 sor hexametert, nem kell összefüggőnek lennie. Az egyiket már megírtam, de most megyek edzésre hamarosan, úgyhogy este kéne összedobnom, de ha valaki írna egyet akkor azt nagyon megköszönném! Google-n is kerestem, de ott elég művésziek voltak, én meg nem erről vagyok híres...
(ha úgy döntöttél megírod, lécci kerüld a csúnya és sértő szavakat... :D )
Mi is most tanuljuk ezeket.

Gépjárművezető igazolványok kiadása.

Kérek tíz deka kolbászt és ugyanannyi szalámit.
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.10.12. 15:32:58

Egy nagy kérésem lenne:
Holnapra kell írnunk 2 sor hexametert, nem kell összefüggőnek lennie. Az egyiket már megírtam, de most megyek edzésre hamarosan, úgyhogy este kéne összedobnom, de ha valaki írna egyet akkor azt nagyon megköszönném! Google-n is kerestem, de ott elég művésziek voltak, én meg nem erről vagyok híres...
(ha úgy döntöttél megírod, lécci kerüld a csúnya és sértő szavakat... :D )
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.10.01. 18:32:48

Segítségre volna szükségem és úgy gondolom ez a legmegfelelőbb topic. Matekból statisztikát tanulunk és a számológépemmel, egy Sharp EL-501W-el lehet számolni jó néhány dolgot, így szórást, átlagot, összeget és négyzetösszeget is. De van néhány funkció, amiről fogalmam sincs, hogy micsoda. Ilyen például az 'SX' (zöld RCL felett), illetve a CD az M+ felett sárgával írva. Ha valaki el tudná mondani, hogy ezek mik, illetve, ha tud valaki egy gyors módszert a négyzetes szórás, az átlagos abszolút szórást egy 'a' számtól, illetve az átlagos négyzetes szórást egy adott 'a' számtól kiszámolására ezzel a géppel, akkor annak rendkívül hálás lennék, ha megosztaná velem. :)
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.09.28. 15:59:44

Valaki ért a digitális hálózatokhoz? Igazából állítólag a legegyszerűbb példát fogjuk holnap megcsinálni, Karnaugh táblából kell leolvasni A B C D -t és így a gépen kapcsolást kötögetni és csinálni. De én nem értem, illetve nem jövök rá, hogyan kell kiolvasni ezeket a betűket ha pl. 4 változós a tábla, valahol van felső vonal is a betű felett.. valaki eltudná érthetően magyarázni nekem esetleg? Itt vagy PÜ-ben. Holnapra vágnom kéne a dolgokat.. :?
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Forcabarca8
Capitá del Barça

2010.09.24. 09:46:18

ilyeneről még nem hallottam felsőbbévesektől sem: szombaton suli! igaz,csak tömbösített óra 3 alkalommal, de nappali tagozaton elég fura :? ráadásul meccsem lesz, és ha végig ott maradok, akk nem érek haza meccsre (15:00ig tart az óra, az egyik meccsem 2kor a másik meg fél 3kor kezdődik,szal esélytelen.jah,m 75kmt kell utaznom...) :evil:

másik: sportszervezés órán a gyakorlati feladatom viszont nagyon ütős: csütörtökön este egy olasz női vizilabda csapat érkezik (pontosan kettő, de a másikkal egy csoporttársam foglalkozik) és busszal felmegyünk értük ferihegyre, aztán irány szegeden a novotel hotel, lepasszolom őket, másnap városnézés, meg elkisérem őket az uszodába a meccsükre. ebben csak aza pláne, hogy én németet tanultam általánosban és középiskolában is.szal a németem nemrossz,de már 2 éve nem tanultam egy kukkot se németül.angolt meg csak az előző félévben tanultam, Idegennyelv II néven.Hogy hogy fogom magam megértettetni velük, azt nemtom,de érdekes lesz.persze,csütörtökig tanulgatok, ismétlem a németet,erősítem az angolt, de azért egy hét, az mégse olyan sok idő :lol: mindegy,én várom, talpraesett egy ember vagyok, megoldom,csak biztos lesz egy-két vicces jelenet :lol:
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2010.09.20. 20:14:47

Messidona10 írta:Kikaptam ma az első emelt faktos matekdogámat és ötös lett :D Tök jó :P
Ezt mondhattam vna én is :D
Messidona10
Entrenador del Barça

2010.09.20. 20:10:02

Kikaptam ma az első emelt faktos matekdogámat és ötös lett :D Tök jó :P
Aztán volt vicces jelenet is. Kimentem a táblához feladatozni, és a tanárom elkezdett kérdezgetni tegnapi meccs kapcsán. Az érdekelte, hogy örülnék-e, ha Ronaldo megsérülne. :D Mert hogy másik osztályban egy reálos gyerek Messinek nagyon örült... Jó kis téma matek órára...
Múltkor a Panathinaikosz utáni meccs után azt mondta, ő még ilyen unalmas meccset sosem látott :D Érdekes felfogása van...
Megrögzött AS Bari-szurkoló :D:D:D
Messidona10
Entrenador del Barça

2010.09.18. 21:25:04

Kalap1988 írta:Miért fura az angol+töri? A történelem fakttal nagyon sok helyre lehet menni, millió a választási lehetőség, a nyelv pedig mindig és mindenhová kell, ha pedig konkrétan a történelemmel akar foglalkozni ( ez töri szakosként mondom), akkor meg főleg kell nyelv. Nem egy és nem két szemináriumon kérdezik az első órán, hogy milyen nyelven olvasol. és már jön is az olvasnivaló :D Nem baj, ha az ember edzésben van, nekem is vért és verejtéket igényelt anno, hogy két év nulla angolozás után elfelejtve a nyelvet sok tekintetben (pedig középfokom van+ felső szóbeli) le kellett fordítanom, vagyis csak elolvasnom és értelmeznem (tehát nem írásban fordítani) egy 100 oldalas részét egy történelmi szakkönyvnek. Ne tudd meg milyen úgy fordítani, ha két soronként kis túlzással szótárazni kell :D Két év alatt felejt az ember, na meg egy szakszöveg szókincsben sem bevásárlólista :D
Hát, lehet igazad van. Meg én alapvetően elég reálos beállítottságú vagyok, nem választanám nyilván egyiket sem. Ezért fura talán nekem külön a töri is fura... vagy inkább borzasztó :D)
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.09.18. 21:20:44

Miért fura az angol+töri? A történelem fakttal nagyon sok helyre lehet menni, millió a választási lehetőség, a nyelv pedig mindig és mindenhová kell, ha pedig konkrétan a történelemmel akar foglalkozni ( ez töri szakosként mondom), akkor meg főleg kell nyelv. Nem egy és nem két szemináriumon kérdezik az első órán, hogy milyen nyelven olvasol. és már jön is az olvasnivaló :D Nem baj, ha az ember edzésben van, nekem is vért és verejtéket igényelt anno, hogy két év nulla angolozás után elfelejtve a nyelvet sok tekintetben (pedig középfokom van+ felső szóbeli) le kellett fordítanom, vagyis csak elolvasnom és értelmeznem (tehát nem írásban fordítani) egy 100 oldalas részét egy történelmi szakkönyvnek. Ne tudd meg milyen úgy fordítani, ha két soronként kis túlzással szótárazni kell :D Két év alatt felejt az ember, na meg egy szakszöveg szókincsben sem bevásárlólista :D
Messidona10
Entrenador del Barça

2010.09.18. 21:15:09

CartmanBarca írta: Hát akkor üdv évfolyamtársak !
Angol + töri fakttal együtt van heti 33 órám nekem is. A legrosszabb az, hogy úgy van megoldva hétfőként a törifakt, hogy van 5 órám, utána kettő lyukas és 8., 9. fakt. Mivel nem egy nagyvárosba járok suliba, hanem egy kis lyukba (Heves EJK) ezért az időmet se nagyon tudom hol eltölteni. Arról nem is beszélve, hogy kumma hosszú így a napom, mivel bejárós vagyok és 6 kor kelek. Fél öt, öt körül végzek így és ráadásul még a buszra is várhatok egy csomót.
Angol meg töri fakt? Hmm érdekes így együtt a kettő nekem. Én matek meg fizika faktra járok. Fizika nem gyenge :D Hetente van dupla óra ugye, eddig kettő volt... 10 oldal tele van füzetben, házinak 15-20 feladat... De nem fogom megbánni, hogy bevállaltam.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.09.18. 20:59:09

Próba cseresznye alapon írok ide, remélem tudtom segíteni. Első éves vagyok egyetemen és van programozás, és ahhoz kellene a Turbo C++. Még sose használtam(1x órán: )de jó lenne itthonra is, ha jól emlékszem a program 77-es, szóval nem mai darab, de lehet rosszul vágom, mivel eléggé zöldfülű vagyok programozás tárgy terén, így hozzátok fordulok, tuti van akinek megvan vagy használja, hogy belinkelné nekem? Legjobb az lenne ha futva win7-n. :? Neten sehol se találom, van amit felrak, de nem mukodik. :? Aki tud légyszi segítsen. :?
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Lezárt