FC Barcelona - Csapat, taktika, felállások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.09.21. 19:37:44

gránit írta:
2024.09.21. 18:23:46
Troym írta:
2024.09.21. 17:58:49
Lehet így nézni, csak épp te nehezményezed, ha állandóan Inigo van kritizálva, de a 2 gól és a vereség Stegent, EG-t, Inigot, plusz a harmatgyenge középpályát lehet elővenni. Értem, hogy egyszer ragadt be, de abból megint gól lett, nem véletlen írom, hogy Inigo kb egy kapott gól meccsenként.
Pontosan. Nem értek egyet azzal, hogy állandóan egyedül Martinezen akarjuk elverni a port. A Bilbao elleni büntető kapcsán is ő lett elővéve, miközben Bernalt verték meg előtte nagyon csúnyán egy az egyben. Martinez annyit "hibázott", hogy elpasszoltak mellette egy labdát.

Eközben Cubarsí természetesen érinthetetlen, miközben ő szaladt alá a labdának, és éppúgy benne volt a komplett védelem ész nélküli felhúzódásában. Ahogy Martinez is. De megint csak ő van elővéve a testületileg szerencsétlenkedő csapatrészből. Miközben ő egy része a rendszerszintű problémáknak.

"plusz a harmatgyenge középpályát"

Igen, úgy en bloc. Egy középpályásunk sincs, aki egy lendületes, gyors, erős, fizikailag is erős középpályával szemben érne valamit védekezésben. De még így is simán benne volt a döntetlen, mert a szerencsétlen és éppúgy számos rutintalan játékossal kiálló Monaco mindent elbénázott. Aztán úgy csapatként adtunk nekik egy gólt, köszönték szépen. Megint úgy kaptunk gólt, hogy az ellenfél egy félpályányi területet tehetett meg úgy, hogy nem volt előtte akadály. Csak az előző szezonban hányszor játszottuk el ezt? Csak a szuperkupadöntőn többször. És elkövetjük ugyanezt újra és újra.
Ha Inigo nem lenne, nem tudom mi lenne hátul, de alapvetően jól szervezi a védelmet, irányítja a fiatalokat, sok fontos blokkja volt.
Valahol olvastam, Flick milyen jól figyelembe veszi, hogy nem olyan gyors és nincs túlzottan feltolva védekezésben. Erre pont 10 emberrel kellett ennyire kitámadni, nem is értem... :(

Engem zavar az első gól is, egy az egyben PSG visszavágó Vitinha gól! 4 ember közül egy sem lép ki a támadó játékosra, mindegyik hátrál - 18-20-ról rárúgta, be is akadt.

Nem tanulunk...
gránit
Director del Fútbol

2024.09.21. 19:26:01

Megjegyezném, hogy a mi cseréink tizenhárommal több BL-meccsel rendelkeztek összesen, mint a Monaco cseréi. Két újonc itt, két újonc ott.

A tapasztalat pont mellettünk volt. Nálunk is voltak Gerard Martinok meg Casadó-k, meg náluk is, a különbség nem ebben volt. Náluk ott volt egy sok csatát megélt Embolo, akkor mi mit mondjunk Lewandowskiról vagy ter Stegenről? Csak ők tudták, hogy kell egy ilyen meccsen játszaniuk. Lehet, hogy ők nem vernék meg 7-0-ra a Valladolidot és nem adnának egy négyest a Gironának, de egy ilyen meccsen sem esnek szét.

Mi egy olyan anyagból vagyunk most gyúrva, ami kis nyomás alatt nagyon magabiztos, egy nagyobb nyomás alatt viszont összeszakad.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.09.21. 20:15:39-kor.
Troym
Director del Fútbol

2024.09.21. 19:07:31

Ha már szerettek TM alapon gondolkodni:

A Monaco piaci értéke 335 millió, a mienk 865, eddig tiszta sor.

Az elérhető játékosok (nem sérült) értéke a Monaconál 335, nálunk 865-360=505 millió.
Azért látható, hogy ugyan több az értéke még így is a keretünknek, de már nincs nagyságrendi dupla, tripla eltérés plusz a csapat nálunk tele van olyanokkal, akiknek a szintje inkább a B csapat.
Hiába van sok tapasztalata Lewának, ha 0 Casadonak, akkor előrébb van főleg emberelőnyben az a Monaco, ahol az átlagos tapasztalat magasabb. Embolo is megélt néhány csatát 27 évesen és Zakaria is.
A két csapat között az eltérés össz egy 100+ milliós értékű Yamal, aki ugyan hozta magát és meglőtte a gólját, de amúgy 2 jelenállapotában egyforma erősségű csapat, akik közül nyert a hazai.

Na bumm
gránit
Director del Fútbol

2024.09.21. 18:39:04

FcBarcelona1 írta:
2024.09.21. 18:30:02
Jössz itt megint az életkorral.
Nem én jöttem az életkorral, hanem te. Én mindössze reagáltam, hogy ennél azért árnyaltabb a helyzet. Náluk is volt számos újonc, és nem látszott meg rajtuk. Ha a mi ifistáinkon szerinted igen, akkor vond le a következtetést... (Ha azt gondolod és úgy fogalmazol, hogy feleslegesen ajnároztuk például Casadó-t, és a Monaco fiataljai ígéretesebbek, akkor máris egyetértek veled)

Elbeszélünk egymás mellett, mert szerintem is jobb csapat a Monaco. Ami az én mondanivalóm lényege, hogy többet el tudnánk érni nemzetközi porondon, ha tanulnánk a hibáinkból, és felkészülnénk az olyan mérkőzésekre is, ahol a játék képe nem olyan lesz, mint a Valladolid ellen.

Másik két ponton sem értünk egyet. A legendás hiányzóink, akik természetesen még soha nem lettek megalázva a BL-ben, ennél nagyobb zakókat is kaptak már ezen a szinten. De hát, ahogy Puhl Sándor fogalmazott, mindig az a jó játékos, aki nem játszik.

A másik, hogy ezek nem egyéni hibák, hanem kollektív hibák, és ezekre időről időre ráfaragunk.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.21. 18:30:02

gránit írta:
2024.09.21. 17:33:30
Javítanom kellett, mert Akliouche egyetlen nappal idősebb, mint Gerard Martin. Valamiért rosszul emlékeztem.

Ennyit arról, hogy mennyire volt tapasztalt hozzánk képest ez a Monaco a nemzetközi porondon. Semennyire. Csomó játékosuknak ez volt az első BL-meccse. A tapasztalat inkább nálunk volt, csak nem megyünk vele semmire, ha BL-meccsek tucatjain ugyanazokat a gyermeteg hibákat követjük el újra és újra.
Jössz itt megint az életkorral. Nem ez volt a kommentem lényege. Náluk a sokadik csere Balogun volt, aki nemrég majdnem francia gólkirály lett 21 góllal, nálunk még a tegnapi keret 2/3-a 1-2 éve a harmadosztályban vagy a Juvenil A-ban játszott. Nekik együtt a csapat és a keret. És igen, volt sok fiatalunk, közte 2 db 17 éves.
Nekünk van 7 sérültünk a kezdőből (vagy elsőszámú cserék, mint Gavi és Fermin) nekik egy sem.
És ismételten le kell írni, 80+ percet emberhátrányban játszottunk, és így is helyt álltak.
Nem a letámadásra nem tud felkészülni Flick, akár Xavi, de még Guardiola sem, hanem az amatőr egyéni hibákra. Szerintem Xavi sem volt senki által sem hibáztatva a PSG elleni visszavágó után.
Stegenből egy edző sem tudta kinevelni ezeket az amatőr hibákat, szerintem nem is fogja Flick sem. Vagy elfogadod, vagy bosszankodhatsz, hogy őt is cserélni kellene, de nem lesz rá lehetőség. Majd meglátjuk, hogy legközelebb mit tesznek hasonló helyzetben (Garcia), ezen talán lehet javítani, mint azon is, hogy elvétve reklamálnak idén a játékosaink teljesen feleslegesen.
Ha azon bosszankodsz, hogy a félpályáig fel lesz tolva a védelmünk, és magasan támadunk le, és ezzel kontrákat biztosítunk az ellenfeleknek, akkor nem mondok jó hírt, írtam, ilyen Flick taktikája. Amennyit ad a legtöbb meccsen, a kiélezett helyzetekben elveheti. Írtam, akkor dobhatnánk mindent, és hozhatnánk egy Mourinhot, Tuchelt, Contet. Az, hogy látványos támadójátékot, letámadást, rövid passzokat, háromszögeléseket vársz, közben felállt védelmet, üresen hagyva a kp-t, az nehezen kivitelezhető sikeresen, főleg az említett fiatal, harmadosztályból érkező játékosokkal. Javulni fog a helyzet, ha Araujo, és Christensen a 2 leggyorsabb védőnk visszatér, és nem a 33 éves Inigonak kell majd versenyt futni, vagy ha visszatérnek a labdabiztos kp-ink.
Minden meccs, és annak szituációi teljesen mások, így nem hasonlíthatod össze azokat. Nem elhanyagolható, ha majd ebben a taktikávan több meccset lejátszhatnak a játékosok együtt, és a keret is javul minőségben a visszatérőkkel.
gránit
Director del Fútbol

2024.09.21. 18:23:46

Troym írta:
Lehet így nézni, csak épp te nehezményezed, ha állandóan Inigo van kritizálva, de a 2 gól és a vereség Stegent, EG-t, Inigot, plusz a harmatgyenge középpályát lehet elővenni. Értem, hogy egyszer ragadt be, de abból megint gól lett, nem véletlen írom, hogy Inigo kb egy kapott gól meccsenként.
Pontosan. Nem értek egyet azzal, hogy állandóan egyedül Martinezen akarjuk elverni a port. A Bilbao elleni büntető kapcsán is ő lett elővéve, miközben Bernalt verték meg előtte nagyon csúnyán egy az egyben. Martinez annyit "hibázott", hogy elpasszoltak mellette egy labdát.

Eközben Cubarsí természetesen érinthetetlen, miközben ő szaladt alá a labdának, és éppúgy benne volt a komplett védelem ész nélküli felhúzódásában. Ahogy Martinez is. De megint csak ő van elővéve a testületileg szerencsétlenkedő csapatrészből. Miközben ő egy része a rendszerszintű problémáknak.

"plusz a harmatgyenge középpályát"

Igen, úgy en bloc. Egy középpályásunk sincs, aki egy lendületes, gyors, erős, fizikailag is erős középpályával szemben érne valamit védekezésben. De még így is simán benne volt a döntetlen, mert a szerencsétlen és éppúgy számos rutintalan játékossal kiálló Monaco mindent elbénázott. Aztán úgy csapatként adtunk nekik egy gólt, köszönték szépen. Megint úgy kaptunk gólt, hogy az ellenfél egy félpályányi területet tehetett meg úgy, hogy nem volt előtte akadály. Csak az előző szezonban hányszor játszottuk el ezt? Csak a szuperkupadöntőn többször. És elkövetjük ugyanezt újra és újra.
Peter
Director del Fútbol

2024.09.21. 18:19:35

Troym írta:
Martin, Casado, Victor sima harmadosztályú játékosok és tőlük várjuk a BL-ben a helytállást????
Nem tudom, mire gondolsz tejesen, majd gránittal lemeccselitek, de Ter Stégen, Koundé, Pedri, Raphi, Lewa - hasmara ütök - egyenként több BL meccsen léptek pályára, mint a monacoi legények összesen.

EB vagy VB, mint másodrendű tapasztalot nem is említve....vagy el clasico feelingű tétmeccseket
Troym
Director del Fútbol

gránit írta:
Peter írta:
2024.09.21. 17:10:26
Könyörtelenül fájó igazság (az életkort ugyan én nem kenem vágom ennyire), amivel szembe kell néznie Flicknek még akkor is, ha a fejlődési folyamat magában foglal diffeferenciálódást az aktuális ellenféltől függően.
Azóta javítanom kellett, mert Akliouche egyetlen nappal idősebb, mint Gerard Martin. Valamiért rosszul emlékeztem.

Ennyit arról, hogy mennyire volt tapasztalt hozzánk képest ez a Monaco a nemzetközi porondon. Semennyire. Csomó játékosuknak ez volt az első BL-meccse. A tapasztalat inkább nálunk volt, csak nem megyünk vele semmire, ha BL-meccsek tucatjain ugyanazokat a gyermeteg hibákat követjük el újra és újra.

Martin, Casado, Victor sima harmadosztályú játékosok és tőlük várjuk a BL-ben a helytállást????
Peter
Director del Fútbol

2024.09.21. 17:49:15

gránit írta:
Elvileg, ha Flick tudja, mi kell ahhoz, hogy hatékonyan képes legyen egy csapat letámadni és megfojtani az ellenfelet, akkor ennek az ellenszerét is tudnia kell..... :lol:
gránit
Director del Fútbol

Peter írta:
Könyörtelenül fájó igazság (az életkort ugyan én nem kenem vágom ennyire), amivel szembe kell néznie Flicknek még akkor is, ha a fejlődési folyamat magában foglal diffeferenciálódást az aktuális ellenféltől függően.
Azóta javítanom kellett, mert Akliouche egyetlen nappal idősebb, mint Gerard Martin. Valamiért rosszul emlékeztem.

Peter
Director del Fútbol

gránit írta:
2024.09.21. 16:40:04
A Monaco számos játékosának szintén ez volt az első BL-meccse, mindkét gólszerzőjük fiatalabb, mint Pau Victor és Gerard Martin. Nem állja meg a helyét az az állítás, hogy a Monaco csapatában micsoda tapasztalathegyek lennének, és mi lennénk hozzájuk képest az újoncok. A mi csapatunkban sokkal több volt a nemzetközi tapasztalat. Csak ők rendesen felkészültek a mérkőzésre.
gránit
Director del Fútbol

2024.09.21. 16:40:04

Troym írta:
2024.09.21. 15:20:55

Pontosan mi lenne az elvárás?

Hiányoljuk Torret vagy Victort a kezdőből?

Martin első BL meccse volt életében, Victor se játszott még életében BL meccset.

Flick annyiban biztos hibázott, hogy az egyenlítés után nem tolta be a buszt a kapu elé
Az utolsó mondatoddal egyetértek. Nem értem, mi történt. Egy nagyon kínos, nyögvenyelős meccsen, idegenben döntetlenre álltunk, ami nem egy rossz eredmény. Az állás ránk nézve volt hízelgő. Emberhátrányban, idegenben, talán a harmadik legerősebb ellenfelünk ellen 1-1-re lehetett volna menni. Nem lett volna rossz az az x, sőt. Minek mentünk ész nélkül előre? Jött a szokásos hiba. Nem tudjuk elégszer elkövetni. Tényleg. Akárhányszor elkövetjük és akárhányszor reménykedek benne, hogy leszokunk róla, eddig képtelenek vagyunk rá.

Éppen ezért rossz reakció szerintem az, hogy elsősorban a csapat minőségét kritizáljuk. Nem hiszem, hogy a Dortmund a miénknél erősebb kerettel jutott volna be tavasszal a BL-döntőbe. Csakhogy megvannak azok a rákfenéink, amivel egyetlen edző sem akart a közelmúltban foglalkozni. Ezeknek a játékosoknak a fejlesztésével is előre lehetne lépni, nem hiszem, hogy az alapanyag ennyivel rosszabb lenne, mint a Monacóé.

A Monaco számos játékosának szintén ez volt az első BL-meccse, a két gólszerzőjüknek ezelőtt összesen 6 BL-mérkőzése volt. Nem állja meg a helyét az az állítás, hogy a Monaco csapatában micsoda tapasztalathegyek lennének, és mi lennénk hozzájuk képest az újoncok. A mi csapatunkban sokkal több volt a nemzetközi tapasztalat. Csak ők rendesen felkészültek a mérkőzésre.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.09.21. 15:46:04

bence0330 írta:
2024.09.21. 09:46:36
FCBsteve írta:
2024.09.21. 08:51:47
Azért van rendben a Monaco elleni taktika, felkészítés, teljesítmény, stb, mert korábban már előfordult, hogy kikaptunk? :shock:
Ha Neked ez így rendben van, akkor OK - elfogadom, nekem nincs - főleg, hogy volt egy hónapja egy főpróba... :(
Ez az érve azért jön be a képbe, mert látványosan Xavihoz ragaszkodsz, ezért "szurkolsz" Flick ellen (a vereségnél, vagy necces helyzeteknél pozitív, kacsintós, egyéb smiley-k alapján gondolom ezt), amit megértek, kötődtél hozzá, véded a korábbi véleményed, esetleg kedvenced volt, vagy bármi, de Xavi rég nincs itt, és nem is lesz, tényleg nem érdemes ehhez annyira ragaszkodni már. Ha Flick triplázik, vagy ha kizúg mindenhonnan, akkor is teljesen irreleváns lesz, hogy be, vagy be nem bizonyítod, hogy Xavi jobb lett volna, számos okból kifolyólag.

Flick hatodik meccse volt. Emberhátrányban. Az első ötöt remek játékkal hozta. Xavit pontosan ugyanúgy, sőt, állítom, jobban védtük nemhogy az elején, még később is. És szerintem ez így is van rendjén minden edzőnél. Xavit hogyhogy védted az elején (és még jóval később is!), és Flicket hogyhogy nem? Főleg, hogy ha Xavi évekig játszott rossz meccseket és kapott ennél több gólt erősebb védelemmel a BL-EL-ben, szóval nem végigverte a mezőnyt vagy valami.

És továbbra is, a tavalyi kezdő fele hiányzik, ennyit esett vissza az amúgy is szűk keretünk is, és még így is jobban néztünk ki egy emberthátrányos meccsen, mint Xavi alatt, ha már mindenképp így akarod hasonlítgatni. Amúgy ha kettősmércésről beszélnél, én Xavit még akkor is megvédtem ilyen téren (mutatott játék) szempontjából a 4-1-nél, amikor már rég a fejét követeltem, ott az önnön kiállíttatása miatt haragudtam rá, nem azért, mert utána nem léptük át a félpályát kb szó szerint, és kaptunk egy négyest. Vagy akkor ott nem számít, mert gonosz kiállítás, de itt Flick meccsterve volt rossz, és úgyis kikaptunk volna, ha ez nem történik meg?

Vagy ha főpróbáról visszaesésről beszélsz, akkor a PSG meccs után nem problémás a második PSG meccs, ami full ugyanez volt? Idegenbeli-otthon, meccs nagy részét (még ha nem is ennyit) emberhátrányban.

Vagy Inter ellen a második Inter meccs, főpróba után megsorozva lenni? És ezeknél 1 illetve 2,5 éve volt a klubnál, jóóval erősebb kerettel, mint ami most Flick rendelkezésére áll. Vagy a Frankfurt meccs, ahol már az elsőn gond volt, a másodikban meg megsoroztak, ott mi volt a főpróbával? Esetleg a Girona, ahol kétszer szó szerint léptünk ugyanabba a folyóba 2-4-el?
Felejtsük el ezt a "látványosan ragaszkodsz Xavihoz" dolgot...
Én csak azokra az általam túlzónak tartott "hogy megváltozott a játék képe", "micsoda erőnlét", "micsoda taktikai fejlődés" kijelentésekre reagáltam KÖZÉPRŐL nézve a dolgokat, mind a túlzó Flick dicséretet, mind a túlzó Xavi szidást "ellensúlyozva".
Lehetne ezt még részletezni, pl a 3x 2:1 alatt győztünk, de azért voltak gyengébb pillanatok is a meccsek folyamán (Rayo ellen kifejezetten), de most kontkrétan a Monaco elleni meccs a téma, legalábbis nálam...

És ami nagyon bánt a Monaco elleni meccs kapcsán, hogy nem tanulunk:
Se a PSG visszavágóból (kiállítás elkerülése), se a Frankfurt visszavágóból (Eric a pályán, lásd első pár percbeli 11-ével ;) ), se a Gamper meccsből (letámadás elleni taktika, kapu előtt eladott labda) - és ez már a mostani edzői stáb felelőssége, ennek semmi köze Xavihoz...

Csak megjegyzésként:
A kifogásként említett emberhátrány a Monaco letámadásának érdeme - a Ter Stegen-re helyezett nyomás miatti hiba és EG szerencsétlenkedése. EG miért most kezdett, kapussal miért nem beszélgettek el, letámadás miért lepett meg mindenkit? Én ezekről beszélek...
Cseri
Entrenador del Barça

2024.09.21. 15:43:41

Troym írta:

Flick annyiban biztos hibázott, hogy az egyenlítés után nem tolta be a buszt a kapu elé, de akkor meg azon duzzogna mindenki, főleg ha nem sikerül.

Amúgy a kiállítás oka, hogy pánikolnak a védőink esetlegesen kapott góltól, mert nem bíznak benne, hogy a támadóink képesek lennének fordítani nemzetközi meccsen, amiben van ráció, nem szokásunk az elmúlt 5 évben 2-3-4 gólokat lőni a legtöbb nemzetközi meccsen.

De ugyanez a kritikahegy akkor is összejönne, ha EG elengedi a Monaco csatárt, nem sikerül egyenlíteni és 11 vs 11 kikaptunk volna 0-1re.
Itt (fórumon)még nem volt olyan edző,aki mindent jól csinálna. Ha nyerünk,akkor az azé' van mert gyenge az ellen,meg miért nem játszott xy,z miért nem volt rotálva,és a sor folytatható lenne jó sokáig. Ha kikapunk tök mindegy milyen formában akkor meg van ez,ilyenkor mint a giliszták eső után előbújnak a prolicenszesek és jól megkritizálnak mindent,hiszen ők már korábban megmondták jól,hogy mi lesz,gondolom ez kell az önértékelésükhőz. Ez továbbra is egy sportesemény,ahol napokig gyötrődni az eredményen nem tudom mi értelme van. Szerintem jobb csapattól idegenben kikapni nem szégyen,és sajnos, ma még a Monaco jobb csapat,mint a mai Barcelona,itt lenne az ideje ezzel megbarátkozni.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Troym
Director del Fútbol

gránit írta:
2024.09.21. 14:54:19
Én meg garantálom, hogy fogunk még kikapni, akár gyengébb csapattól is, akár egyenlő létszámnál, sőt hazai pályán is.
Még Pep / Klopp / Cruyff edzőként és a Messi féle aranygeneráció is csúszott el banánhéjakon, hibázott taktikailag stb. Cruyffot és a dream teamet kb agyonverték BL döntőben, és minimum 2-3 BL cím benne maradt a 2010-es évek elején a csapatban.

Itt tartunk jelenleg, 5-6 bajnoki győzelem után sem lettünk nagyságrendekkel jobb csapat és ilyen minőségű csapat könnyen elbaltázik dolgokat.

Pontosan mi lenne az elvárás?
Te is leírod mindenhol mennyire "nem vagyunk meg kb sehol" szóval többre nem nagyon fogja futni.

Hiányoljuk Torret vagy Victort a kezdőből? Velük kellett volna megverni a Monacot? Casado tavaly 30 percet játszott a felnőttcsapatban, most 90-et kellett játsznia és meglepődünk, ha súlytalan? Martin első BL meccse volt életében, Victor se játszott még életében BL meccset.
Nincs elég minőség a csapatban, Gündogan helyett Casadok, Bernalok, rohangálnak a meccsen.

Flick annyiban biztos hibázott, hogy az egyenlítés után nem tolta be a buszt a kapu elé, de akkor meg azon duzzogna mindenki, főleg ha nem sikerül.

Amúgy a kiállítás oka, hogy pánikolnak a védőink esetlegesen kapott góltól, mert nem bíznak benne, hogy a támadóink képesek lennének fordítani nemzetközi meccsen, amiben van ráció, nem szokásunk az elmúlt 5 évben 2-3-4 gólokat lőni a legtöbb nemzetközi meccsen.

De ugyanez a kritikahegy akkor is összejönne, ha EG elengedi a Monaco csatárt, nem sikerül egyenlíteni és 11 vs 11 kikaptunk volna 0-1re.
gránit
Director del Fútbol

2024.09.21. 14:54:19

Troym írta:
2024.09.21. 11:49:28
Tetszik ez a karakán kiállás az első vereség után!

Akkor ugye közmegezésben az is kijelenthető, hogy Xavit ki kellett volna már rúgni páros lábbal januárban, miután kb az vert minket hülyére, aki akart?

Emlékeztetőül ez volt a november-január "diadalmenetünk":
Villareal 3-5
Girona 2-4
Bilbao 2-4
Real 1-4
Shakhtar 0-1
Antwer 2-3
Azért ne túlozzunk. FCBsteve nem azt írta, hogy máris ki kéne rúgni Flick-et. Csak rávilágított problémákra. Amit miért is ne lehetne? Flick valami szent tehén, akit nem lehet kritizálni?

Engem is zavar, hogy néhány hete játszottunk meccset a Monaco ellen, és semmit nem tanultunk a hibákból. Ugyanazokat a hibákat követjük el újra és újra.
Troym
Director del Fútbol

2024.09.21. 11:49:28

FCBsteve írta:

Azért van rendben a Monaco elleni taktika, felkészítés, teljesítmény, stb, mert korábban már előfordult, hogy kikaptunk? :shock:
Ha Neked ez így rendben van, akkor OK - elfogadom, nekem nincs - főleg, hogy volt egy hónapja egy főpróba... :(
Tetszik ez a karakán kiállás az első vereség után!

Akkor ugye közmegezésben az is kijelenthető, hogy Xavit ki kellett volna már rúgni páros lábbal januárban, miután kb az vert minket hülyére, aki akart?

Emlékeztetőül ez volt a november-január "diadalmenetünk":
Villareal 3-5
Girona 2-4
Bilbao 2-4
Real 1-4
Shakhtar 0-1
Antwer 2-3
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.21. 09:46:36

FCBsteve írta:
Ez az érve azért jön be a képbe, mert látványosan Xavihoz ragaszkodsz, ezért "szurkolsz" Flick ellen (a vereségnél, vagy necces helyzeteknél pozitív, kacsintós, egyéb smiley-k alapján gondolom ezt), amit megértek, kötődtél hozzá, véded a korábbi véleményed, esetleg kedvenced volt, vagy bármi, de Xavi rég nincs itt, és nem is lesz, tényleg nem érdemes ehhez annyira ragaszkodni már. Ha Flick triplázik, vagy ha kizúg mindenhonnan, akkor is teljesen irreleváns lesz, hogy be, vagy be nem bizonyítod, hogy Xavi jobb lett volna, számos okból kifolyólag.

Flick hatodik meccse volt. Emberhátrányban. Az első ötöt remek játékkal hozta. Xavit pontosan ugyanúgy, sőt, állítom, jobban védtük nemhogy az elején, még később is. És szerintem ez így is van rendjén minden edzőnél. Xavit hogyhogy védted az elején (és még jóval később is!), és Flicket hogyhogy nem? Főleg, hogy ha Xavi évekig játszott rossz meccseket és kapott ennél több gólt erősebb védelemmel a BL-EL-ben, szóval nem végigverte a mezőnyt vagy valami.

És továbbra is, a tavalyi kezdő fele hiányzik, ennyit esett vissza az amúgy is szűk keretünk is, és még így is jobban néztünk ki egy emberthátrányos meccsen, mint Xavi alatt, ha már mindenképp így akarod hasonlítgatni. Amúgy ha kettősmércésről beszélnél, én Xavit még akkor is megvédtem ilyen téren (mutatott játék) szempontjából a 4-1-nél, amikor már rég a fejét követeltem, ott az önnön kiállíttatása miatt haragudtam rá, nem azért, mert utána nem léptük át a félpályát kb szó szerint, és kaptunk egy négyest. Vagy akkor ott nem számít, mert gonosz kiállítás, de itt Flick meccsterve volt rossz, és úgyis kikaptunk volna, ha ez nem történik meg?

Vagy ha főpróbáról visszaesésről beszélsz, akkor a PSG meccs után nem problémás a második PSG meccs, ami full ugyanez volt? Idegenbeli-otthon, meccs nagy részét (még ha nem is ennyit) emberhátrányban.

Vagy Inter ellen a második Inter meccs, főpróba után megsorozva lenni? És ezeknél 1 illetve 2,5 éve volt a klubnál, jóóval erősebb kerettel, mint ami most Flick rendelkezésére áll. Vagy a Frankfurt meccs, ahol már az elsőn gond volt, a másodikban meg megsoroztak, ott mi volt a főpróbával? Esetleg a Girona, ahol kétszer szó szerint léptünk ugyanabba a folyóba 2-4-el?
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FCBsteve
Entrenador del Barça

Troym írta:
2024.09.21. 00:33:27
FCBsteve írta:
2024.09.20. 23:31:23
Csak ezt a Monaco "mondta"... ;)

xG 1,99 vs 0,28
Kapura lövés 18 vs 4
Kaput eltaláló lövés 8 vs 1
Hibáztunk? Igen.
Hibázott az edző? Igen.
Vacakul játszottunk? Igen
Maga az eredmény szoros volt ennek ellenére? Igen.
Végül kibrusztolták a győzelmet emberelőnyben.

Ótvarul játszottunk idegenben, később emberhátrányban, de nem dőlnék a kardomba, mert vesztettünk.

Fogunk még.
Troym
Director del Fútbol

2024.09.21. 00:33:27

FCBsteve írta:

xG 1,99 vs 0,28
Kapura lövés 18 vs 4
jajj ne, megint az xg, elfogytak az érveim mindenre is... :D

De mit is mondtak?
Emberelőnyben nyertek.
Hibáztunk? Igen.
Hibázott az edző? Igen.
Vacakul játszottunk? Igen
Maga az eredmény szoros volt ennek ellenére? Igen.
Végül kibrusztolták a győzelmet emberelőnyben.
Nyilván nekik volt több helyzetük, ez 70 éve is így lett volna xg és progresszív passzok előtt időszakban is.

Ótvarul játszottunk idegenben, később emberhátrányban, de nem dőlnék a kardomba, mert vesztettünk.

Fogunk még.

Xavier Mesterrel 1-0 előnyből sikerült tavaly kapni 4-et hazai pályán, előtte kitörölte az orrunkat a Frankfurt 3 kapott gól hazai pályán, (Magyarázat: túl sok volt a vendégdrukker :D :D ) Manchester, Bayern, Villareal is. A Real meg konstans elvert minket az előző 4 meccsen.

De "nyilván" felháborítóbb az első vereség tétmeccsen egy "idegen edzőtől", mint 4szer zsinórban kikapni a Realtól, 2-szer a Gironától, stb..

Kevésbé lenne fájó a vereség, ha Pau / Torre 20 perccel többet van a pályán?
FCBsteve
Entrenador del Barça

Troym írta:
2024.09.20. 22:01:32

Nyuszika, van sapkád? :D

xG 1,99 vs 0,28
Kapura lövés 18 vs 4
Troym
Director del Fútbol

2024.09.20. 22:01:32

FCBsteve írta:
2024.09.20. 20:07:24
Előszezonban pl Torre, Pau nem voltak rosszak...
Az első öt meccsen alig kaptak pár percet, pedig két nagyon fölényes győzelmünk is volt...

Jobb rotációval ők is jobban bevethetőek lennének csereként, Yamal is pihentebb lenne!
Mi indokolja, hogy 3-4-5 gólos előnynél nem tudnak legalább egy félórára bejönni?

Lewy öregszik? Miért nincs lecserélve - az nincs megtiltva Flicknek! :)
Tényleg abban bízott Monaco meccsen a Mester, hogy majd egy kontrával elfut Lewy? Gamper-en se sikerült neki...
A kontrákat Ferran is megoldotta a válogatottban, csak a játék többi részében hasznosabb - még esetleges bénázásaival is... És frissebb, lelkesebb! Vagy akár Pau...

Szóval a keret szűkösségének egy részét magának köszönheti a Mester... A nagyobb részét persze, a vezetésnek...
Nyuszika, van sapkád? :D

Pau harmadosztályú csatár eddig 4 meccsen csak 30 percet kapott és ez felháborító lenne? Torre 15 percet kapott eddig, őket nevezhetjük peremembereknek. A Gironában is átlagosan 20 perceket kapott, nem érzem, hogy akkor itt majd többet fog, ott sem nyújtott kiemelkedőt.

A Mester mindegy miben bízott, megtalálod az miért hibás gondolat. Ha lecseréli Lewyt, akkor meg az a baj, hogy nincs fenn a legjobban fejelő támadó, vagy nincs 9-es, akire fel lehet ívelni...
Abszolút nem szimpi nekem, hogy ennyit használjuk és ilyen befolyása van Lewynek, de az alternatíva Torres még életében nem jutott 7 bajnoki gól fölé (0,2g / meccs), Pau meg nekem semmivel nem több / jobb, mint Guiu vagy Roque.

Talán, ha Xavi nem gyalulja le Roque és Guiu önbizalmát és önbecsülését, akkor lenne egy legalább Laliga középszintű cserecsatárunk.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.20. 20:39:40

FCBsteve írta:

Tényleg abban bízott Monaco meccsen a Mester, hogy majd egy kontrával elfut Lewy?
Lewy utóbbi meccsei:
Valladolid 73 perc
Girona 69 perc
Monaco 80 perc.
Talán abban reménykedett Flick, hogy Raphinha 3 elfutásából egyszer megtalálja. Szerintem Raphinha inkább okolható a tegnapi eredmény miatt, mint Lewy, ilyen erővel őt kellene többet pihentetni, és a helyére Pau, Ferran, vagy Fati is beállhatna.
Írtam félidőben, hogy Lewyt kellene lehozni, és egy kp-st behozni, de nehéz úgy, hogy Torre, Casado és Pedri állt a meccs előtt rendelkezésre.
Szerintem sem a vezetőség sem Flick erről nem tehet, de hát ebben sem fogunk egyetérteni.
Arról nem beszélve, hogy minden egyéb kritika a labdakihozatalok miatt van, amikor nem maradt kp-s, egyedül Lewyre lehetett felívelni, Torre valószínűleg sem előbbiben sem utóbbiban nem jeleskedett volna a 170 cm-vel és 60 kg-val.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.20. 20:14:33

FCBsteve írta:
Tényleg abban bízott Monaco meccsen a Mester, hogy majd egy kontrával elfut Lewy? Gamper-en se sikerült neki...
A kontrákat Ferran is megoldotta a válogatottban, csak a játék többi részében hasznosabb - még esetleges bénázásaival is... És frissebb, lelkesebb! Vagy akár Pau...

Szóval a keret szűkösségének egy részét magának köszönheti a Mester... A nagyobb részét persze, a vezetésnek...
Itt egyetértünk, tényleg totál nulla keretet vett át, de a center poszt (Olmo-Fermín kieséséig a 10-es-el együtt) az egyetlen, ahol amúgy lehet rotálni. Flicknek jobban kéne kicsit ezt megoldania, ha B-s arcokkal, akkor velük, visszaesés árán is, bár Lewy lehozatalával szerintem sem sűrűn gyengülnék, 10 emberrel pláne.

Lewyt legalább lecserélgeti, ez is valami. De simán padon kéne kezdenie a teljesítménye alapján minden második meccsen.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FCBsteve
Entrenador del Barça

Troym írta:
2024.09.20. 19:20:55
ElBartimaeus írta:
2024.09.20. 18:03:51
Ezzel szemben viszont itt történt egy rendkívül nagy erősítés, amit senki nem vesz figyelembe: Yamalnak immár van egy fél szezon komoly tapasztalata és felnőtt terhelése. A srác sokkal többet tesz hozzá a játékhoz, mint tavaly akár csak a szezon felénél. A srác egymaga ki tud húzni csapatokat a mélyből és sokkal stabilabb úgy általánosságban. Még mindig kölyök, kéne neki több pihenés, de lényegesen fontosabb tagja most a csapatnak, mint előző szezonban.
Ennek a párja az öregedő, egyre többször betliző, viszont a realitásokat belátni nem akaró Lewa, szóval amit nyerünk a réven, elvesztjük a vámon.

Másik érzékletes példa Casado. Tavaly 35!! perce volt a nagycsapatban, idén 330-nál jár, pedig jobb játékos nem lett.
Előszezonban pl Torre, Pau nem voltak rosszak...
Az első öt meccsen alig kaptak pár percet, pedig két nagyon fölényes győzelmünk is volt...

Jobb rotációval ők is jobban bevethetőek lennének csereként, Yamal is pihentebb lenne!
Mi indokolja, hogy 3-4-5 gólos előnynél nem tudnak legalább egy félórára bejönni?

Válasz küldése